4 smochine proaspete 2 linguri de miere un varf de cutit de praf de cardemom 2 linguri de otet din vin 1/2 lingurita de mustar 4 linguri de ulei (de nuci, daca se poate) 1 castron de salata (combinata cu rucola) 200 g de piept afumat de rata ceapa verde taiata in inele
Mod de preparare:
Pregatirea smochinelor Taiati smochinele, in cate 6-8 parti. Incalziti intr-un castron mierea 10-20 secunde, asa incat mierea sa devina foarte fluida. Adaugati praful de cardemon si un praf de sare in amestecul de miere. Cufundati in acest amestec bucatile de smochine, una cate una, sau in asa fel incat sa aiba un strat de miere pe toate partile. Nu le lasati in miere. In mierea ramasa dupa ce smochinele au fost vopsite cu miere, puneti otetul, mustarul si uleiul pentru a face un dressing. Amestecati bine si adaugati sare si piper, dupa gust in acest dressing.
Pregatirea salatei Amestecati salata cu jumatate din dessingul pregatit si asezati deja salata in 4 farfurii. Asezati in fiecare farfurie cateva felii de piet afumat de rata. Adaugati in farfurii si bucati de smochine si ornati cu inele de ceapa verde. Turnati apoi, picaturi din dresingul ramas si niste piper proaspat macinat. Pofta buna.
Mod de servire:
Asezati in fiecare farfurie cateva felii de piet afumat de rata. Adaugati in farfurii si bucati de smochine si ornati cu inele de ceapa verde. Turnati apoi, picaturi din dresingul ramas si niste piper proaspat macinat. Pofta buna.