375 g unt fara sare, moale 375 g ciocolata neagra, minim 75% cacao, taiata marunt 6 oua 500 g zahar 225 g faina 1 lgt sare 250 g nuci sau alune de padure, nesarate, taiate marunt
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180 grade C. Tava in care urmeaza sa pui brownies la cuptor trebuie unsa cu unt, apoi o tapetezi cu hartie de bucatarie.
2. Topeste untul si ciocolata intr-un vas cu pereti grosi, la foc foarte mic sau la microunde.
3. Intr-un castron bate ouale si zaharul, cu mixerul. intr-un alt castron se amesteca faina si sarea.
4. Cand amestecul de unt si ciocolata s-a topit complet, lasa-l sa sa raceasca putin. Incorporeaza amestecul de oua/zahar, urmeaza nucile/alunele, apoi faina. Se amesteca usor, apoi se varsa amestecul in tava pregatita in avans.
5. Se lasa la cuptor timp de 25 minute. Atentie! Prajitura trebuie sa fie umeda la interior.
Mod de servire:
Se servesc calde sau reci, se pastreaza la frigider.