Orez-200g, o laḿie (se rade)de marime mijlocie, o jumatate de ceapa de marime mijlocie, sare,piper dupa gust, un piept de pui dau curcan(200-250g) supa vegetala sau apa si vegeta. putin unt si putin parmigean(2-3 linguri)si putin patrunjel.
Mod de preparare:
Mai ́nt́i de toate trebuie sa pregatim pieptul care se taie subtire se rade laḿia,se taie patrunjelul. Se pune ́ntr-o craticioara antiaderenta,pieptul ,untul sau ulei,la prajit ,ćnd ́ncepe sa se prajeasca se pune si ceapa ,se caleste si aceasta ́mpreuna cu carnea apoi se pune orezul care se lasa la calit 2-3min fara apa sau supa dupa care se toarna putin din cantitatea de supa mestećnd . Atunci ćnd orezul este aproape fiert se pune parmigeanul si putina zeama de laḿie(dupa gust,altfel riscati sa fie acru)trebuie sa aiba un gust delicat.Ćnd orezul e fiert si focul e oprit se pune razatura de laḿie si apoi patrunjelul. ́nainte de a putea fi servit se lasa 5min.acoperit cu capacul.