Ce parere aveti despre contractele prenuptiale?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Oana , mi-ai placut ! Nu cumva sotii nostrii sunt frati ? (glumesc)
Dar si in situatia noastra "banii lui sunt banii nostrii si banii mei sunt banii mei " !

On topic : e adevarat ca sunt mai multe contracte de genul acesta , problema e ca eu am lipsit de la curs cand profu a spus cate ceva pe tema asta ! Dar cum nu m-a interesat nici atunci subiectul , n-am cerut notitele de la colegi

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Este un instrument juridic INEXISTENT in legislatia romaneasca. A fost reglementat pana la jumatatea secolului trecut, dupa care comunistii l-au scos, considerandu-l degradant.

Se discuta introducerea lui in noul Cod civil, care cine stie cand va aparea.

Personal n-as semna o asemenea conventie, exista suficiente mijloace legale de a-ti apara bunurile si acum. Beneficiile ar fi poate descurajarea casatoriilor "din interes" si simplificarea procedurilor de divort/partaj.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Chis spune:

Multi dintre voi spun ca e un rau (necesar sau nu). opinia mea este ca atunci cand te afli in fata faptului implinit nu ai cale de intoarcere. De vce nu ar fi bine sa fii pregatit?
Te casatoresti sa fii langa sotul, sotia pana la cand moare dar oare viata ne rezerva numai ceea ce dorim?
Ma gandesc ca daca ai un apartament si sorul nu are ar fi bine sa am un contract daca ma despart sa stiu ca banii respectivi ii primesc inapoi de fapt banii parintilor si parintii au muncit o viata pentru casa respectiva si de ce sa las banii sa ii imparta la jumate aceea le revin prin drept parintilor automat.

Sincera sa fiu v-as ruga sa imi spuneti unde se fac aceste contracte ca sa stiu cand ma voi casatori pentru ca le gandesc ca si foaret utile.



IOANA CHIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

nope, contractele sint pentru afaceri, casnicia se presupune ca iese din sfera business.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Chiar si certificatul de casatorie e un angajament luat de catre soti fata de societatea in care traiesc,deci un fel de contract.
Sunt foarte de-acord cu contractele prenuptiale.Pacat ca nu sunt admise in orice stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

ce are dragostea de-a face cu averea???? nici in clin nici in maneca, poate doar simplul fapt ca dragostea la un moment dat se duce, si daca nu ramane ceea ce e normal sa ramana, si anume respect reciproc, atunci cu siguranta averea va deveni foarte importanta... si nici macar nu e vorba de avere. e vorba de asigurarea propriei persoane in orice conditii si in orice moment. este pur si simplu "common sense" ca ceea ce e al tau, sa ramana al tau, oricare ar fi drumul pe care il alegi in viata, cu atat mai mult cu cat vorbesc despre oameni normali, cu o viata normala, nu vedete, nu staruri, ci romanul de zi cu zi, care munceste ani la rand sa isi poata permite o casa, sau ratele pentru casa, o masina, sau ratele pentru o masina... si atunci intreb: de ce sa trebuiasca sa platesti cu jumatate din tot ceea ce ai agonisit pentru o minunata iubire initiala care s-a transformat poate in cea mai urata experienta de viata???? in afara de asta, niciodata vei putea cunoaste "interiorul" celui sau celei de langa tine la fel de bine cum te cunosti pe tine... iar viata, deh, va rezerva mereu cate o surpriza... scuzati-mi cinismul, dar vine din experienta...

Deea si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutza2002 spune:

Daca 2 oameni se iubesc nu au nevoie de asa ceva!
cel putin asta e parerea mea!

'Ubita si 'Ubitu'
Asa cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

In general nu sunt de acord cu astfel de contracyte. Cand este vorba de protejat averea dobandita inainte de data casatoriei - da atunci este o execptie. Insa la noi legislatia prevede ca doar bunurile dobondite in timpul casatoriei sunt bunuri comune. In majoritatea statelor vestice ca si in SUA legislatia difera si de aici nevoia unei astfel de protectii, mai ales pentru pers. cu averi consistente.

In concluzie pentru Romania, un astfel de contract mi se pare inutil si neavenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Mi se par normale intr-o casnicie 'aranjata',unde nu exista sentiment.

DORIS cu doua minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Si in Romania -cu exceptia bunurilor provenite din mosteniri sau donatii ,dupa un anumit nr. de ani bunurile proprii de dinainte de casat. devin bunuri comune deci partajabile

Mergi la inceput