Pro sau contra chirie

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

faptul ca ai facut alegeri gresite in trecut m-ar pune pe ganduri inainte de a face inca o mutare radicala in viata familiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Stiu, tocmai asta e ideea.
Cineva spunea undeva in urma, marius parca, mutatul in chirie e doar o solutie de moment, nu rezolva decat pe termen scurt problema, si intr-un fel are dreptate.
Ca vand, inchiriez, cumpar, schimb, fac orice alta tranzactie imobiliara avand ca singuir scop sa scap de datoriile acumulate, nu am nicio certitudine ca in viitorul ceva mai indepartat problema e rezolvata.

Intr-un fel sau altul trebuie sa gasesc o modalitate de a-mi creste veniturile, din salarii prea mare crestere nu am cum obtine in viitor, asa ca de ce sa nu incep o afacere, de orice fel?! Afterul a fost asa, o idee de moment, dar poate fi orice altceva. Daca tot fac o schimbare radicala, de ce sa nu fac ceva pe termen lung?!

Nu stiu ce, nu stiu cum, dar caut, studiez, cercetez, analizez tot felul de variante. Daca chiar o sa ajung sa vand apartamentul, pastrez pitestiul ca solutie de forta majora, si incerc ceva nou.

Sunt doua variante, ori voi gasi o idee de afaceri care chiar sa mearga, ori o sa pic de tot. Mai jos de-atat prea mult n-am unde pica, adica un acoperis deasupra capului voi avea indiferent de circumstante. Ramane doar de vazut daca voi gasi ideea care sa merite riscul sau nu. E posibil sa n-o gasesc niciodata, sau sa gasesc una proasta, dar e posibil sa trag si lozul castigator, chit ca norocul nu e chiar relevant in toata treaba asta, ci calculele precise, cu identificarea corecta a tuturor riscurilor, cu prognoze realiste, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

in afara bucurestiului, cu 3 copii, nu ma mut.

Inca mai caut variante pentru a imbina o afacere cu o chirie. Deja incep sa gasesc oferte mult mai ok. Ca asta de mai jos:

Vitan - Camil Ressu vila P+M, 200 mp constr., utili 180 mp, 8 camere, 3 gr.sanitare, 1 bucatarie, gresie, faianta, parchet, termopane, centrala, foarte aproape de mijloace de transport, pret 800 euro




la o vila atat de mare te "rup" cheltuielile lunare cu utilitatile, in perioada friguroasa. socoteste doar cate calorifere sunt in toata casa...plus apa, curent electric, canalizare, samd.
parter plus mansarda. hm. daca nu e bine construita si izolata, mansarda e vara cuptor si iarna congelator.
poa' sa fie atat de ieftin si din alte motive : vecini turbulenti, certati cu linistea si bunul-simt...

iar pentru afacere, ca o fi after-school sau altceva, esti pregatita psihic sa iei in piept baricada birocratiei, a nenumaratelor avize, dosare, autorizatii si ce-o mai fi (pompieri, protectia muncii, medicina muncii) ? plus controalele ulterioare, plus riscurile de a avea clienti nemultumiti sau sa-ti puna concurenta bete-n roate...daca renunti la job, trebuie sa te organizezi cu cotizatiile la stat, plata impozitelor si ce-o mai fi...sa-ti mearga vechimea cum s-ar zice si sa poti beneficia de servicii medicale, samd.
stiu, e frumos sa visezi, sa-ti faci planuri pentru o viata mai buna.

cu toate astea, ma tem ca ideea asta cu afacerea iti depaseste pentru moment posibilitatile si disponibilitatile. nu spun ca nu poti sa faci asta, insa ma tem ca pentru voi, ca familie, este un hop pe care nu stiu daca il veti putea trece, sa nu va impotmoliti si mai rau...

incearca sa discuti si cu un agent de la o agentie imobiliara serioasa, pe de o parte sa afli cam cu cat ai putea vinde apartamentul in care stati acum, pe de alta parte cat ar fi chiria lunara intr-o locuinta care sa intruneasca mare parte din criteriile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

daca vrei ca din diferenta ramasa din vanzarea apart. sa faci afacerea, nu mi se pare o idee prea buna. posibil sa te afunzi mai tare in datorii si sa ramai si cu alea vechi neplatite.
in al doilea rand, crezi ca iei pe apartament cat vrei? ai testat piata? iti ofera cineva suma pe care crezi ca o obtii, cu care sa rambursezi imprumutul la banca si sa acoperi celelalte datorii? ai luat in considerare si banii care se duc pe tranzactia imobiliara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Din ce am vazut eu in jur, o afacere implica multa munca, timpul liber vine practic inexistent. Mereu ai ceva de facut. Personalul vine si pleaca, mereu cauti personal, ai de facut aprovizionare, acte, ai de toate. E absolut aiurea daca timpul tau liber va deveni si mai putin, e foarte aiurea pentru fetite.

Un afterschool nu e o afacere prea profitabila, nu stiu daca vei scoate un castig comparabil cu salariul tau de la banca. Ai o gramada de costuri fixe: invatatoare sa supravegheze copiii la teme, profesori pentru optionale, sofer si masinia sa-i aduca de la scoala, o persoana sa faca curatenie, contabil si cineva sa faca actele. Iti trebuie mobilier, ai costuri cu utilitatile. Veniturile... sunt instabile. Multi copii incep afterschool-ul cu entuziasm la inceput de an scolar dar pe parcurs foarte multi renunta si merg acasa cu o bona sau o bunica. In vacante multi copii merg la bunici, deci zero venituri.

Ca sa inci o afacere trebuie sa ai de la inceput o suma pe care esti dispusa, la o adica, sa o pierzi. Tu nu ai acum suma respectiva, esti pe minus.

Asa vad eu lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

momentan creditele se iau f greu.ma tem ca va lua f putin pe apartament.

ideea cu after school este fff greu d erealizat.
1.ai nevoie de spatiu.
2. trebuie sa ai studii de specialitate sau sa angajezi profesori/educatori.
cred ca e o afacere banoasa,sincer,insa cu o f mare responsabilitate si fluctuanta. nu e ceva de care sa nu te poti lipsi.asa ca, in caz de criza, e cam prima taiata de pe lista.
am dat 10 ani meditatii si cam stiu cum se papa painea asta.plus ca trebuie sa ai nervi d ebeton armat.
3.ceva hand made:bijuterii, gablontzuri, croitorie?
4. in situatie criza extrema mai poti face o chestie(afara a mers d e minune):declari pfa si esti fie animator de petreceri fie pregatesti masa pt evenimente la locul evenimentelor.
eu stiu o pensionara care efectiv si-a triplat pensia. femeia gateste pt botezuri, nunti, pomeni.sunt luni cand iese si 4000 de lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu cred ca din variantele 3 si 4 ies mai putini bani decat din salariul lui Mickyyy de la banca.

Cu afterschool-ul eu chiar cunosc urmatoarele cazuri:
-o familie care a inchiriat o vila intr-o zona centrala si a facut afterschool, e pe pierdere
-o gradinita particulara care a introdus si afterschool, a fost OK cateva luni pana au renuntat copiii, unul cate unul. Desi invatatoarele erau foarte bune, dar au renuntat din diverse alte motive.
-afterschool organizat in scoala fetelor mele, si asta a ajuns in pierdere desi nu plateau chirie si nici utilitati, dar taxau numai zilele in care copiii erau prezenti. Masa era la un restaurant in zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

histamina- ideile in sine n-ar fi rele, insa nu se aplica si in cazul lui Micky, mai ales daca ai citit si subiectul ei de la "in 1 sau in 2" ... ea de-abia face fata celor 3 fete in putinul timp liber pe care il are, ca sa faca si alta activitate i-ar trebui oricum timp si bona pt. copii, asa ca daca i-ar iesi ceva banuti (daca!) i-ar da pe bona...

persoanele care intampina greutati asa mari ca voi (sau chiar mai mari, ca voi sunteti inca pe linia de plutire) au ales calea strainatatii. nu e un sfat, ci o simpla constatare. nu umbla cainii cu covrigi in coada prin vest, insa cand n-ai nimic, n-ai nimic de pierdut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Multe raspunsuri concise si la obiect aici .
Din pacate nu ma vad luand calea strainatatii, asa's eu, mai "patrioata".

histamina, sunt antitalent la hand-made-uri de orice fel, e o munca mult prea migaloasa si nu ma vad in stare sa o fac, si mai ales sa o fac cu placere pe termen lung.

lavi02, ai dreptate cu pornitul unei afaceri, in general se face cand ai bani pusi de-o parte. Tocmai de-asta am spus, in acest moment sa incep o afacere e foarte riscant, ori pic de tot, ori ies la lumina. Insa cand te bagi intr-o afacere stiind ca aia's ultimii tai bani, eforturile de-a o face sa mearga sunt cu mult mai mari decat atunci cand ai pus din start cruce acelor bani.

Ramonika, tocmai pentru ca timpul petrecut cu copii e mic m-am gandit la una afterschool, asa as putea fi mai mereu in preajma lor. Plus ca o sa am din start 3 clienti la after .

Dar e doar o idee, chiar daca pare nebuneasca! Nu vedeti ca dezbat de vreo luna daca sa ma mut sau nu in chirie si n-am ajuns la o concluzie, ca sa pun in practica o idee de afaceri e clar ca vor trece luni. Sunt genul care ma entuziasmez usor si ma desumflu la fel de repede daca ceva imi da cu virgula. Si pana acum cam dau cu virgula calculele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy


lavi02, ai dreptate cu pornitul unei afaceri, in general se face cand ai bani pusi de-o parte. Tocmai de-asta am spus, in acest moment sa incep o afacere e foarte riscant, ori pic de tot, ori ies la lumina. Insa cand te bagi intr-o afacere stiind ca aia's ultimii tai bani, eforturile de-a o face sa mearga sunt cu mult mai mari decat atunci cand ai pus din start cruce acelor bani.


Nu miza pe asta, daca vrei sa reusesti intr-o afacere, ca risti sa ajungi la balamuc, fizic si psihic epuizata si, in plus, si fara bani. Mai sunt si alti factori care trebuie calculati, in ecuatia asta cu succesul : locatia, clientela si cum ajungi tu la ea (reclama etc), cum ajung ei la tine, sa reusesti sa ii pastrezi cu un clenci pe care altii nu il au(materiale faine, personal entuziast si daruit) si ...concurenta.
Eu as pune cruce din start banilor, ca esti mai relaxat cand nu tii cu dintii de ceva.Si, daca pierzi in afacere, macar nu te duci cu capul, ci era bifata si varianta asta.
De aceea trebuiee sa faci bine niste calcule, ca nu cumva, fara ceva rezerve de toate felurile, sa nu se agraveze situatia. Mi se pare o nebunie sa te arunci intr-o afacere, pregatit fiind doar sa castigi.

Mergi la inceput