La France (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
chato, e mai mare si cu teren mai mult, dar cealalta are 40 de ani deja, si e destul de crapata, plus ca jos in subsol intr-o camera are mucegai, si nu vreau sa ma risc sa apara si in casa.Casa e proaspat renovata, deci nu stiu ce ascunde.
plus ca este izolata,mai la un capat de oras, vecini cu copii deloc, iar asta seara am trecut pe acolo, era o galagie de nedescris langa parcul de langa casa.Erau copii cu biciclete si skateboardul.Nu vreaus a stiu ce este in vacante si sambata acolo.
Pavillionul am facut offre de 145000 si au acceptat, plus ca este in centrul urbanizarii, lume tanara, copii multi, mai aproape de scoli, are Aldi la creo 300 de m,acum sa vad maine la notar exact actele de garaj, are permisul deja platit, si sa vad cat ne costa sa facem garajul.
Casa este goala, daca ne miscam rapid in ianuarie ne putem muta, numai bine inainte sa nascAr trebui doar sa dam tapetul jos, ca are niste matze si niste flori mov si intr-o camera niste dungi si u tavan fals cu abajur de hartie ca si bunica
mai vedem , inca nu suntem chiar siguri, dar ma gandesc si ca o putem vinde mai repede la o adica, cealalta casa este deja la vanzare de vreo 3 luni si numai noi am fost sa o vizitam, iar astia cu pavillionul stau in cirie, musai sa vanda cat mai repede casa sa nu le-o ia banca.

Ce greu este sa alegi, plus ca nu avem nici foarte multe posibilitati, orasul este mare, oferta este mica, cererea nu foarte mare, si preturile sar mult de 180.000 si asta la casele vechi, unde mai ai de bagat vreo 50.000 minim.Stiu ca platesti locul mai mult decat casa, dar prefer ceva mai mic la inceput, apoi mai vedem noi.

va pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

pai vad ca hotarirea e luata, asa ca va urez bafta si spor la redecorari, olim

de ce tineti musai sa faceti garaj?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
chato, avem 3 masini, si asta nu ar fii problema mare, dar nu avem camara si nici loc de tinut cutii, lucruri pe care nu le folosim,jucarii, alte lucruri.
sa va intreb ceva, mai ales pe cele care ati trecut pe la notari.La 145000 de euro, platim 10.500 de euro taxe.Mie mi se pare cam mult, voi ce ziceti?

gasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim
sa va intreb ceva, mai ales pe cele care ati trecut pe la notari.La 145000 de euro, platim 10.500 de euro taxe.Mie mi se pare cam mult, voi ce ziceti?

gasca


taxa la notar e stabilita prin lege, mi se pare ca e 7%.
Si mie mi se pare mult, dar astam estem

hm,hm,hm, tu vrei garaj ca sa faci depozit? :) vezi ca era bun subsolu la casa ailalta? :)) glumesc... io nu am avut niciodata nici un lacas pt cutii asa ca le-am aruncat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

chato, multam de info
am mai dat o tura pe la agentii si am mai gasit una, da maison de bourg, ma duc joi sa o vad, are teren mare, si e 135.000 www.leboncoin.fr/ventes_immobilieres/258129417.htm?ca=18_s" target="_blank">http://www.leboncoin.fr/ventes_immobilieres/258129417.htm?ca=18_s merg maine sa o vad terenul ca are 840 de m2.
Am fost pe la agentie sa dau o tura, toata lumea spune ca cea cu 180.000 e supraevaluata la cate desperfectiui si ce zona e.Plus ca incalzirea era pe fuel, si acolo mirosea fff tare, si la asta se adauga umezeala.
Acum sa vedem cu asta ce impresii da gradina pe zi, e inc entrul istoric al orasului, aproape de scoli, liceu , gradinita, plus ca educatoarea lui Alex sta fix peste drum de casa, adica la o adica impartim curtea.
Doar ca anul de cosntructie al casei este 1890 parca mi se pare mult ptea veche, dar se pare ca in Franta e normal la o casa de burg.

Hai ca v-am stresat destul cu casele , intrebarile.
Ma gndeam ca paote apare si delph prin zona, sa o intreb de niste taxe de notar, care mie mi se par nejustificate, plus de hipoteca.Stiu ca zice ceva de neobligativitate, dar paote intra si ma lamureste mai bine.
Pup gasca si va astept si pe voi cu noutati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
fetelor, va invit la portocale, ca tot se apropie sarbatorile de iarna!!!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168105&whichpage=7

oare nu ne-am putea mobiliza sa adunam si noi niste banuti si sa ii triitem toti odata in tara, sa nu platim comisione aiurea.Chiar daca nu adunam foarte multi, orice ajutor este binevenit!
Ce ziceti?Va astept cu idei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

olim am vazut si eu casa....nu i vad decit o hiba ...unde i garajul??
In rest perfecta renovata in centru...
Am trait si eu in F si o sa ma mai redomiciliez probabil daca sunt sanatoasa peste 6 ani...stiu de magariile din Ro cu notarii am tras o!!
Profita cit poti de locatie ca 'merita'...din proprie experinta spun asta!
Numai bine sanatate fericire in casuta voastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

carmaw, din pacate nu are garaj
nici asta, si nici casa cu 145000 noua.Acolo putem noi face, la asta vreau sa ma duc la primarie sa inteb daca putem face, tinand cont ca curtea da la o alta strada si are poarta de acces.
Dar ca amplasare este ok, plus gradina mare, doarca imi este tare frica sa nu ascunda ceva vicii, sau ceva umezeala, mai ales ca e la vanzare de vreo 2 ani, au pornit de la 220.000 si acum accepta si 135000.

carmaw, sanatate multa iti doresc si tie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

draga mea...ce vicii pot fi??
igrasie,termite?
Vecinii ? ...Zgomot mare(avioane ceva?)
Noi cind am vrut sa cumparam casa din Dordogne am facut sa vina o societate particulara pt expertize si am negociat ca pretul acestei'investigatii' sa fie in buzunarul vinzatorului.
Dar acuma exista si riscul ca acesta'obosit' de atitea cerinte sa refuze...chiar si vinzarea.:(
Stiam ca exista un termen in care chiar daca ati semnat actul definitiv(in situatia in care vedeti vicii ascunse)...vinzarea sa fie nula.
Eu zic totusi ca e frumoasa si daca aveti si promisiunea ca puteti avea acordul pt garaj..."sa fie cu noroc"!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

doar de igrasie ne este frica, vecinii sunt ok.
Casa a stat mult timp nelocuita, vreo 5 ani parca si am inteles ca renovarea s-a facut foarte rapid si pe timpul iernii.Aici localitatea este mica, 7000 de oameni doar, sanse de avioane nu avem.
Noi am patit=o in Spania c o casa noua, in 6 luni ne-am umplut de o ciuperca de care nu am mai scapat niciodata, asa ca am vandut-o!
Incerc sa ajung la primarie sa vad daca putem construi garaj, si maine am un RDV cu ei sa le fac o oferta, sa vad daca accepta.

Multumesc de idee, as putea cauta o firma care sa imi faca o evaluare.Doar ca timpul este tare scurt pentru noi, trebuie sa ne miscam repede, de la 1 ianuarie dispar cateva facilitati fiscale, si nu vrem sa le pierdem.
Multumesc mult de sfaturi

Mergi la inceput