nastere naturala dupa cezariana

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyi spune:

Uleiul de ricin stiu ca mai are efect de provocare a nasterii. Stiu o fata careia i-a recomandat dr. sa ia seara o lingurita de ulei de ricin cu suc de protocale, iar a doua zi a nascut.

16 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

E acelasi lucru cu Castor Oil? Aici asta se recomanda ca metoda naturala pt inducerea nasterii, dar am inteles ca are un gust absolut oribil.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Tiny baby gator


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyi spune:

S-ar putea sa fie vorba despre acelasi produs, are intradevar un gust nasol, cred ca de-aia e si recomandat sa se ia cu suc de fructe. Are un gust ca de lemn, mi s-a parut mie, dar eu l-am putut inghiti, nu mi s-a parut cine stie ce, plus ca daca bei ceva dupa el nu ii mai simti gustul. Are si efect laxativ, deci s-ar putea sa va scape de clisma, banuiesc.

16 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

de ricin imi e cam frica, nu stiu daca are efecte secundare sau nu

mama de Carol (29.12.2008) si 37+ cu Patrick
blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

"in afara de plimbari, ceai de zmeur... ce se poate face natural si fara efecte adverse sa il ajut putin pe bebe sa se decida sa vina afara?"

Da, eu stiu cam tot ce poate sa favorizeze declansarea nasterii, desi n-as putea sa-ti spun care dintre ele e cea mai efectiva, poate toate laolalta.

Cu uleiul de ricin grija mare, lucrurile luate de-aiurea pot provoca incidente. De functionat functioneaza, ca multe altele, depinde in ce circumstante e luat. Vreau sa zic cu asta ca degeaba decide medicul ca e prea mare bebe, aia e doar o estimare, bebe e asa cum trebuie sa fie el la varsta gestationala care ii corespunde, sa te preseze pe tine nu te ajuta cu nimic pentru travaliu.

Si plimbarile functioneaza, cica doar trebuie sa fie in ritm alert si de circa 8 km. Adica alergand dupa puteri si in damb urcator ca sa se vada vreun efect, pe o distanta extenuanta.

Alta metoda mai placuta (si locala) e sexul. Functioneaza sigur. Nu pricep de ce ii e frica partenerului... e foarte indicat pentru declansarea travaliului, ca si pentru starea generala a perechii, a gravidei, a sarcinii, a bebelusului, a barbatului, in caz de absenta de contraindicatii pentru gravida. Inainte de a accepta o provocare a nasterii in spital ar fi indicat sesiuni domestice de sex, la nevoie si cu pistolul la tampla partenerului. Sperma, orgasmul, relaxarea gravidei pot declansa perfect un travaliu in pregatire.

Greutatea bebelusului nu are cum sa forteze operatia... stai calma, burta nu-ti poate plezni pe strada fiindca fatul are 4 kg, din cer senin. Uterul e un muschi foarte puternic, perfect pregatit pentru a suporta contractii ritmice timp de ore intregi si pentru a duce la bun sfarsit un travaliu normal, chiar si in conditii cu mai multe cezariene anterioare. Operatia poate fi fortata in cazul unei induceri chimice in spital (asta nu ti-a zis medicul?).
Inainte de a ajunge in stadiul asta, in locul tau as face tot ce pot (asta am si facut)ca sa se declanseze nasterea. Ai incredere in corpul tau, relaxeaza-te, uita-te la o comedie buna, nu tine cont de spaimele din jur, da-ti voie sa nasti.

Abia acum vad ca esti ABIA in saptamana 37...mai ai 3 saptamani mari si late, ca sa nu zic 5 pana cand ai dreptul sa nasti cand vrei tu. De ce vrea medicul sa nasti in saptamana 38? lasa-te de nebunii si metode drastice in saptamana 38, in afara de sex si plimbari cam totul e riscant daca bebelusul nu e pregatit. Incearca sa negociezi cu medicul sa te astepte, ai dreptul sa nasti pana la saptamana 42, sa fortezi o nastere in saptmana 38 e o tampenie. Nu e inca momentul.
Roaga-l cu frumosul, spune-i ca vrei sa traiesti linistita ultimele zile de sarcina, ca mai ai de facut X si Y, ce stiu eu. Unii baga faza cu e pe raspunderea dvs, da, bineinteles ca e pe raspunderea ta sa decizi ca bebe are dreptul s ase nasca cand vrea el.

asa a fost

mes p’tits riens

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am venit si eu cu vesti noi si bune; placenta este in pozitie buna, mi-a facut si un doppler si cord insertion este ok (aveam eu o pasarica cu velamentous cord insertion:D), asa ca din punct de vedere ecografic totul arata bine. Este fetita!

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Tiny baby gator


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

fetelor mele (ralu_t si fecian), dar nu numai, va urez mult succes in alegerea minunata facuta!! Ati ales cel mai bine pt voi!

ralu_t, ca si pana acum, ma uimesti cu documentatia cautata, si oferita public. Sarcina usoara, si sa ne tii la curent! pupaturi


sa va zic experienta mea cu uleiul de ricin. Singurul si marele lui efect este ca nu trece in sange, ramane in intenstin, si da un tranzit rapid. Mai precis, diaree. Eu am luat in sapt 42, prima seara o lingura si apoi un suc, la ora 12. Gustul: de ulei. efect: diaree, scapat de constipatie, de pe la ora 3-4 pana la 6-7 am stat pe buda. Peste 1 ora am pierdut dopul. Mentionez ca la controlul cu 3 zile inainte, aveam col scurtat si capul semi angajat - deci oarecum pregatit de nastere. A 2a seara, tot pe la 12 noaptea, am baut restul de ulei de ricin. Cam 2 linguri. Pe la 3 noaptea, diaree. Si contractii neregulate. La 6 dim. aveam contractii neregulate, la 3 4 7 minute,unele slabe, unele f. intense - m-am dus asa la spital si cu perfuzie de la ora 9-10 cu occitocina am nascut la ora 11 35. Nu cred ca nasteam fara perfuzie. Si nici fara uleiul de ricin

Porumbita, as mai adauga o mentiune din experienta mea: am nascut la Filantropia acum 3 ani, eram 3 gravide cu un singur aparat de monitorizare fat - cu 2 randuri de centuri - si acela era mutat de la una la alta. Nu stiu ce s-a schimbat acum. Asa ca, despre VBAC in spital - trebuie sa intrebi daca protocolul medical s-a schimbat (in unele spitale/sectii nu l-au schimbat de 50 ani). Erau cursuri la Filantropia, gratuite, tinute de o moasa. Cred ca poti sa mergi acolo o data, si sa o intrebi direct: "au avut vreun caz de VBAC? cu ce dr?"






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mh spune:

Uleiul de ricin e inofensiv pentru organism, asa am invat si eu la farmaco.
DAR
1. conteaza f mult varsta sarcinii, adica sarcina la termen 38 de sapt min, si bb pregatit sa iasa.
ex. cumnata mea a incercat la 40 sapt si nu a mers.
eu am luat la 41+ si a mers, dar eu pierdusem dopul aveam usoare contactii destul de des si...s-a intamplat.
Uleiul l-am luat cu juice de portocala.
2. cantitatea de ulei de obicei intre 20-60 ml, mie mi-a dat dr cam 20 ml.
SI da e acelasi cu castor oil.
Atentie mare ca nu cumva o cantit. mare luata dupa ureche sa nu provoace o diaree severa cu deshidratare, care va fii f periculoasa pt fat.
Alt stimulent ar mai fii masajul sanilor, adica al sfarcurilor, care declanseaza contractii uterine.
In orice caz stresul nu face decat sa amane travaliul, copilul va veni cand e pregatit. Si eu am fost super stresata ca intrasem in 41+ si nu aveam voie stimulente din cauza cezarienei, pana la urma a mers cu ulei de ricin, dar repet aveam si alte semne care aratau clar ca bb cauta sa iasa.

Mihaela cu Irina nov 2005 si Ania mai 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna seara fetelor!

Eu acum am alta pasarica pe creier!

Stiu ca in cazul unei nasteri normale nasterea indusa la 42 de saptamani nu are contraindicatii. Din ce am citit si eu, sper sa confirme si doctorul de saptamana viitoare, nu ar fi nici o contra-indicatie nici in cazul unei VBAC. Voi ce stiti?

Am citit undeva un articol cum ca rupturile uterine (cu care ne sperie atat unii doctori) sunt la fel de comune in VBAC ca si dupa o nastere normala. In sensul ca, d.p.d.v. statistic nu exista suficiente date care sa argumenteze ca VBAC ar fi periculos pentru o femeie, nici la 42 de saptamani.

Acum, mai am destul pana atunci intre 5-7 saptamani!





Felicia,de (Gabriel) si 35+ cu bulina Anamaria AMR 5 s!!!!

Povestea lui Gabriel
Victoria invinge cancerul!!!

_

Simply happy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu stiu si mi-a fost confirmat de doi medici specialisti ca in cazul VBAC inducerea nasterii cu medicamente (gen cytotec, pitocin, cervicil) - inducerea medicamentoasa prin actiune la nivelul colului si contractii artificiale creste riscul de ruptura uterina deci nu se recomanda.

Eu nu voi face asta, prefer sa repet o cezariana daca nasterea nu se declanseaza pana la 42 de saptamani in mod spontan, decat sa fiu indusa iarasi. Am fost la un pas de moarte si eu si copilul din cauza unei induceri facuta prost si nu voi mai face aceeasi prostie a doua oara.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Tiny baby gator


Mergi la inceput