LMA!!! Ghiocei de Martie-Aprilie 2009**167**

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Noapte buna, Lucia!

acum stau si ma gandesc ce a spus Bianca, ea le avea cu tratamentele in caz de febra si nu mai retin daca nurofenul are paracetamol sau nu. in fine, nu are nicio importanta acum, dar ma gandeam sa nu fie tot una cu novocalminul si eu sa ti-l fi recomandat pe asta. Dar m-am gandit la supozitor tocmai ca sa nu fii nevoita sa ii dai sa pape pana nu scade febra.
Multi pupici sa va faceti bine [pup


Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)



Panadol=paracetamol
Nurofen=Ibuprofen
Novocalmin=Algocalmin
Diclogesic=diclofenac (eu d-asta i-am dat ca ce am citit e prospectul dela Novocalmin m-a luat capul)

Daca nu sacde febra trebuie alternate siropurile la 4 ore in dozele trecute pe ambalaj conform varstei/greutatii si o data la 12 ore juma de supozitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyana27ai intuit bine problema.... el nu asculta absolut deloc ce-i zic... la el totul se termina cu " esti obosita si de aia gandesti asa!!!!!"....ceea ce poate era valabil cand ma trezeam de 6 ori/ noapte... dar nu acum cand am doar o trezire; si cand se repeta aceleasi discutii la infinit... si el vine tot cu 'pai si eu de unde sa stiu...." (cand cu doar 3 zile ianinte te certi pe aceeasi tema si-ti versi sufletul la el... si iti dai seama ca nici macar nu s-a- sinchisit sa te auda... ce sa mai zic sa te inteleaga...) ideea e ca il iubesc enorm.... si imi repet la nesfarsit ca trebuie sa lupt... doar ca uneori obosesc sa duc relatia singura.... si sa ma simt singura.... si nu vreau sa-l pierd de langa mine... si ma panichez ca oricum acolo ajungem... e greu de exprimat in cuvinte sentimentul de panica pe care-l amdiana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009mutzunici la 10 lunicum am venit pe lume
Dar daca nu te-ai mai gandi la problemele voastre ca la o cale sigura spre sfarsit? Propune-ti sa le rezolvi, ia-le si tu pe rand, scrie-i o scrisoare daca ti se pare ca nu te asculta...nu stiu, zic si eu, nu-l cunosc pe el ca sa imi dau seama cum ar reactiona, iar pe tine doar virtual. Din pacate nici eu nu trec printr-o perioada prea roz din punctul asta de vedere, mai exact de duminica suntem in relatii cam reci si nici macar nu a avut vreo initiativa de a afla ce ma deranjeaza. Daaaar, sunt constienta ca nu e exclusiv vina mea. Poate nu am fost eu capabila sa imi exprim nemultumirea, de multe ori mi se parea inutil sa ii mai explic ceva, poate iau unele lucruri prea in tragic, poate sunt prea sensibila. Nu incerc sa iau vina asupra mea ci doar sa constientizez ca suntem 2 intr-o relatie. La fel ca si tine, am nevoie sa stiu ca facem impreuna eforturi sa fie bine. Pana la urma tot comunicarea e solutia. Doar ca mijlocul e mai greu de gasit. La noi tacerea a fost benefica saptamana asta din anumite puncte de vedere, doar ca m-a facut sa ma simt foarte singura, la fel ca si tine.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodica2008 spune:

Parca este aiurea clubul fara Ayla si Luana, AYLA daca auzi strigatul nostru raspunde-ne , ne este dor de voi ,vrem sa o vedem pe Luana!Hai,lasa pauza,vino langa noi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Noapte buna, Lucia!

acum stau si ma gandesc ce a spus Bianca, ea le avea cu tratamentele in caz de febra si nu mai retin daca nurofenul are paracetamol sau nu. in fine, nu are nicio importanta acum, dar ma gandeam sa nu fie tot una cu novocalminul si eu sa ti-l fi recomandat pe asta. Dar m-am gandit la supozitor tocmai ca sa nu fii nevoita sa ii dai sa pape pana nu scade febra.
Multi pupici sa va faceti bine [pup


Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)



Ideea e asa Dr ne-a recomandat din 4-4 ore alternat panadol/nurofen si doar in caz de temp mare novocalmin. Azi la pranz i-am pus novocalmin ca avea temp mare dar acu seara vad ca e mai ok si urmam indicatiile Dr. La 20 i-am dat Panadol asa ca acu la 12 e randul la Nurofen. (nurofenul nu contine paracetamol). Ms ca te-ai gandit la noi

Mami de Gazii mica si frumoasa Avem zece lunite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gaza22

monique multumsc de sfaturi. Pe plicurile de Hydrasec nu scrie in cata apa se dizolva. Sotul e la servici si sunt singura acasa cu Gazulina. Maine dimineata o sa-i iau si de la Humanna si o sa intreb farmacista. In ce priveste intrebarea ta: a vomat prima oara la pranz cand desi avea temp mare n-am avut rabdare sa asteptam sa-i mai scada si pt ca avea pofta de mancare am incercat sa-i dam pt ca ne grabeam sa mergem la Dr si am zis sa nu plecam cu stomacelul gol. Mi s-a parut normal sa vomite atunci ca si unui om mare cand se simte rau ii vine sa vomite daca are temp. A doua oara a fost acum seara. La 6 a mancat de seara si la 8 un pic de laaptic si ne pregateam de nani ca era obosita, dar se agita mult si la un momendat in valuri a vomat tot, apoi s-a linistit, i-am dat cateva gurite de apa cu Hydrasec si acu doarme. La 12 verific iar temp si ii dau Nurofen. Cam asa e situatia ce zici e nevoie de regim si debridat ? Si acu la 12 sa-i dau un pic de laptic ca sa aiba ceva in stomac si sa nu ia nurofenul pe sec sau mai bine nu ?

Mami de Gazii mica si frumoasa Avem zece lunite


andrei cand a primit regim, debridat si saruri de rehidratare mi-a vomat in jet la intervale de 20 minute , vreo 6-8 reprize, si era molesit.
daca febra e mare (peste 39) seara sau noaptea le pun supozitor de novocalmin. ca seara si noaptea de obicei creste febra.
daca cumva o mai alaptezi, poti sa-i dai sa suga, ca asta nu are contraindicatii. daca nu, cand se trezeste noaptea da-i putin ceai sau apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Citat:
citat din mesajul lui m_moniquedaca e de atatea zile tb vazuta de un medic.cand andrei a avut diaree i s-a dat debridat, sumetrolim (daca era o chestie infectioasa). reteta de mucilagiu de orez este in cartea lui Capraru. ii spune apa/decoct de orez.in perioada diareei nu se da lapte praf sau lapte de vaca, si nici iaurt. se poate da lapte fara lactoza sau lapte de mama.eu lui andrei i-am dat cereale de la nestle - burtica sanatoasa, preparate cu apa, nu cu lapte; orez cu morcovi, pui, peste fiert (salau sau pastrav), banana, mar copt, branza.-------------------------------------------------------------------------mami de Andrei (16.12.2006) si Ioana (03.04.2009)
Bun, si acum iar m-am ingrijorat si o sa dorm ca pe ace De ce imi gasesc sa intreb numai la ore din astea????Monique, o tine cam de 3 zile dar cu pauze, adica mai are si scaune normale, nu imi dau seama de unde a pornit totul, ca nu i-am dat nimic deosebit sa manance. In noaptea asta nu am cum sa nu ii dau lapte praf, la ora asta nu gasesc nicaieri fara lactoza. Scaunul ei e mai apos, dar in niciun caz apa, ci mai degraba cu un mucus, ma gandesc ca o fi o iritatie ceva?Iti multumesc pt mesaj, maine ne vede sigur un drAna-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Aoleo, Bianca, nu mai vorbi de ca fiu-meu a facut azi prima criza de urlat taman cand deschideam cutia de durex. E prima data cand ne intrerupe din activitati creative, sa vezi cum plimbam eu in fundul gol copilul prin camera
Pe de alta parte, daca reusesti sa te detasezi si sa privesti cu umor, faze de-astea contribuie mai degraba la intarirea relatiei.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gaza22
anamaria si mie mi s-a parut ca are o stare de greata ca isi tot baga degetelul in gurita (ceea ce ea nu prea face decat cand ii e foame) dar nu mai vroia sa manance laptic, se agita tare si nu se putea linisti sa adoarma. Cum ti-a recomandat Dr sa-i dai picaturile de metroclopramid ? sunt pt copii sau universale oameni mari/copii ?Mami de Gazii mica si frumoasa Avem zece lunite
Gaza, pe cutie scrie doar Metoclopramid, 7mg/ml, picaturi orale. In prospect scrie ca pt copiii sub 1 an sau sub 10 kg se dau 3 pic de 2 ori pe ziAna-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503
Citat:
citat din mesajul lui anamariame
Noapte buna, Lucia!acum stau si ma gandesc ce a spus Bianca, ea le avea cu tratamentele in caz de febra si nu mai retin daca nurofenul are paracetamol sau nu. in fine, nu are nicio importanta acum, dar ma gandeam sa nu fie tot una cu novocalminul si eu sa ti-l fi recomandat pe asta. Dar m-am gandit la supozitor tocmai ca sa nu fii nevoita sa ii dai sa pape pana nu scade febra.Multi pupici sa va faceti bine [pupAna-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)
Panadol=paracetamolNurofen=IbuprofenNovocalmin=AlgocalminDiclogesic=diclofenac (eu d-asta i-am dat ca ce am citit e prospectul dela Novocalmin m-a luat capul)Daca nu sacde febra trebuie alternate siropurile la 4 ore in dozele trecute pe ambalaj conform varstei/greutatii si o data la 12 ore juma de supozitor.
A venit specialistul in febra Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

i-a uitati aici. le-am copiat de la grupa mare.

Pasi de urmat in caz de:
Febra
Daca temperatura este > decat 37,5-37,6 gr C, este stare subfebrila, se trateaza prin hidratare corespunzatoare: 10-15 ml de ceai la 15 minute; comprese umede pe frunte si sosete cu otet diluat, adecvarea imbracamintii.
SUGESTIE:
Nu incepeti administrarea simultana a 2 anti-termice. Ci numai daca unul singur nu face fata si temperatura se mentine mult timp crescuta.
Daca temperatura > 38 de grade Celsius, se folosesc antitermice. Regula este sa folosesti alternativ doua antitermice - paracetamol si nurofen - iar, la temperatura > 39 grade Celsius, supozitor sau picaturi de algocalmin pentru copii. Exemple: sirop de paracetamol: Panadol, Calpol, sirop de nurofen: Marcofen, algocalmin supozitoare: Novocalmin, algocalmin picaturi: Novalgin.
Metodele clasice de scadere a temperaturii mari, peste 39-39,5 gr C: comprese cu prosoape ude, impachetari in cearceaf ud la temperatura camerii, bai caldute racite progresiv. Plus necesitatea unei bune hidratari (apa, ceai, orice accepta bb). La nevoie se folosesc si sarurie de rehidratare.
Temperatura se masoara cel putin la fiecare 8 ore; iar cand bb are febra mare la 4-6 ore si ori de cate ori il simtim ca frige, este apatic si moale. Nu se ia temperatura dupe ce bb plange sau a mancat; poate fi fals crescuta.
Febra netratata sau tratata incorect poate duce la copilul mic, pana in 4 ani, la convulsii febrile. De aceea, este bine sa aveti in casa diazepam intrarectal, ce va fi folosit doar in caz de asa ceva.
Convulsiile apar de obicei peste 40, dar nu neaparat(pot fi valori mai mari sau mai mici). Ele apar datorita rapiditatii cu care creste febra si nu a valorii in sine.
Daca se intampla totusi, copilul trebuie asezat pe o parte pt a nu se sufoca daca vomita sau cu saliva...; in rest nu prea a-i ce sa-i faci; nu il zgailtai, nu il strigi, astepti sa-si revina.
Cand si-a revenit trebuie in continuare sa-i scazi temperatura, ideal este un supozitor cu Desitin (diazepam pt copii).
Convulsiile febrile sunt periculoase (si pot produce leziuni pe creier) doar daca dureaza mai mult de 10 min
De obicei fac convulsii copiii intre 1-5 ani; cei care fac si nu se incadreaza in acest interval de varsta au un risc crescut de complicatii. Majoritatea care au facut 1 data (aprox.70%) NU fac si a 2a oara. Totusi, pt cei care au facut 1 data exista riscul de a repeta la temperaturi mai mici decat prima data, caz in care trebuie facut tot posibilul sa nu faca febra mai mult de 38.5.
Fenobarbitalul luat pe gurita are efect dupa 12h, deci nu ajuta foarte mult in cazuri de febra f mare. In schimb diazepamul in fundulet are efect in 10 min si ... "protejeaza" creierul (in lipsa unui termen mai bun). Sunt destul de rare cazurile in care convulsiile febrile afecteaza creierul.

Diaree
Cel mai comun antidiareic este SMECTA. Se poate folosi si HIDRASEC.
Pentru copiii sub un an, se administeaza 1 plic/zi, pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 2 ani - 1-2 plicuri, iar dupa 2 ani, 2-3 plicuri/zi. Nu se folosesc decat cu avizul medicului: metoclopramidul ca antivomitiv sau loperamidul ca antipropulsiv, in cazul acestor medicamente efectele adverse la copii fiind mai mari.
Observatii:
La diaree primul pas este regimul alimentar. Regulile sunt:
- daca si vomita => repaos digestiv; in schimb se insista pe hidratare
- de preferat ca in primele 24 ore bb sa nu primeasca decat morcovi+orez fiert
- apoi reintrodus treptat lapte HN, carne fiarta, banana, paine prajita, mar copt, telemea desarata, etc.
Hidratarea de asemenea este cruciala!
Daca bb are si febra combinata cu diaree nu se folosesc anti-termice supozitoare, ci numai orale.

Observatie generala:
In orice boala conteaza f mult starea generala a copilului si tb urmarit: daca este prezent (nu apatic), este cat de cat vioi, respira bine, are dureri, etc.


Mergi la inceput