Pepenasi iulie-august 2008- IN SARBATOARE (140)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Neatza
Mona da,i s-au retras aproape de tot bubitele.I-a dat soacra o bucata de salam,dar nu cred ca i-a ajuns macar pana in gat,ca era putina(cel putin asa am vazut eu).Altceva nu i-am dat nimic nou.Ori e foarte sensibila la ciupituri de tantari(invizibili dealtfel,ca eu n-am dat de nici o ganganie...de fapt vreo 2 muste,doar de nu or fi alea mutante de ciupesc cupchii )

Sunt in priza cu copil extra marait,mofturos,mamodependent cu eruptie de masele.Azi am si musafieri ca e ziua sotului,asa ca am o gramada de treaba.

Va pup

_

Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Vio mare grija cu dezhidratarea. Filip s-a dezhidratat doar dupa 2 varsaturi. Lichide multe, chiar si cate-o gura la 10 min e important, incearca sa-i dai si Hidrasec. Bioticsu e bun la diaree, sau ce-au spus fetele. Lui Filip i-au dat debridat in spital, ca sa-i puna stomacelu pe picioare dar a si vomat de la el, ideea e sa nu fortezi. Multa sanatate.
Si Filip bolboroseste si-si impleticeste limba. De cele mai multe ori nu inteleg nimic dar ma prefac ca pricep si ca sunt foarte interesata. Si zici ca avem o conversatie matura Adik el zice "blalba bliloblilo ticatica" si eu: da? unde ai vazut asta? sa-mi arati si mie data viitoare. Si el continua ca se simte tare important ca vb serios cu el. Altfel, zice mama, tata, mba mba (asta este "pa" si face cu mana). Mai zice tziiii si arata cu degetelu spre ceva (i-am tot spus noi: ce-i aia si crek vrea sa zica si el "ce-i")
Ana_a sa nu uiti sa-mi trimiti PM cu nru de tel.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns struluta spune:

Salutare si de la noi

Si Bogdanutz are diaree de aseara. Nu a facut febra, nu a varsat, doar kk de vreo 4 ori asa in somn noaptea, nici pana-l shimbam nu s-a trezit, azi dimineata la fel tot asa de vreo 4 ori, acum de vreo 2 ore pauza.Eu i-am dat Normaflore, e fff bun, si tot asa ca si Biotics-ul nu are nici un gust. Habar nu am de la ce o fi facut, nu am habar ca lista cu ce a mancat ieri e interminabila Of, sper sa-i treaca, deseara vreau sa il duc la mama, noi plecam 2 zile la Budapesta, e Red Bull Air Race, e spectacolul cu avioane care zboara sub si peste podurile de peste Dunare, e fff frumos, anii trecuti urmaream la tv. (www.redbullairrace.com)
Si vineri la shopping de carut pt Cami...sa va
sa gasesc carutul la care viseaza draga de ea!

Fug la treburi, am o tona de haine de calcat, de facut curatenie, etc, si plecam 2 zile, iar saptamana viitoare vine cumnatul meu cu familia din America, abia astept sa-i cunosc...inca nu i-am vazut live niciodata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns struluta spune:

Sanatate multa puiutilor bolnaviori!

La munti anisori celor care si-au serbat ziua de nastere!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Vio, struluta, sanatate multa scumpilor mici! Of, ce e cu diareele astea? Nu stiu ce sfaturi sa va dau, ca noi nu ne-am confruntat cu asa ceva si nici cu febra pana acum, dar sper sa le treaca repede-repede.

Am facut si noi azi priorixul, sper sa nu avem vre-o reactie adversa, desii doctorul ne-a zis ca e exclus... Aida a ras in hohote in timpul vaccinului si dupa, pt ca se uita pe geam dupa o pisica si zicea "mea mea mea" adica miau miau miau . Nici nu s-a prins ca a fost intepata.

De ceva timp Aidel a devenit o mare mancacioasa, cand vede pe cineva mancand, sau vede ceva de mancare, se intinde si zice "yam yam". Faza e ca oricat de mult ar manca, nu pune cine stie ce pe ea pt ca alearga non stop de colo colo (acum are 9.2 kg si 78 cm). Serios va spun, nu am vazut copil de varsta ei atat de zburdalnic. Nu sta o clipa, fuge de colo-colo. A inceput de ceva timp sa mearga si cu spatlele sau sa se invarta pe loc! Si se descurca de minune la urcat trepte mici sau borduri de una singura, in picioare, fara se se dezechilibreze deloc. Oricum, a crescut in innaltime, deci tot a crescut
Si mai zice "batze" sa o luam in brate (tot "batze" zice si la baita, dar pronuntat putin altfel), cand e ora mesei se duce la scaunelul ei singurica si zice "papa", cand ii e sete zice "apa" in soapta, iar apa marii e "apa" cu voce tare . Bine, si zice multe interjectii de genul "brum brum" cand vede o masina, "hauuu" cand vede un catel, "mea mea" la pisica, "goool" la minge, "bau" cand ne face bau bau... si bine-inteles mie imi zice "mama" sau "mami" iar lui Cristi ii zice "tata" sau "tati". De cateva zile silaba favorita e "da", umbla prin casa si orice ii spui, zice "da"
Hmm, tre sa ma mai gandesc ce mai zice: mai zice "ochi" si imi baga mie degetele in ochi, "uechi" sau ceva aprozimativ de genul si ma trage pe mien de urechi (sau pe vreun maimutoi de plus). Si daca ii spun "Aida zi ..." si ii spun un cuvant, uneori are tendinta sa repete. Cel mai tare e cand ii zic "Aida, zi minge" si ea raspunde "goool!"
Hai ca v-am facut capul calendar, dar tot intreba Mona ce progrese a mai facut fiecare.
EDIT: a, si am uitat sa spun ca zice "caca" uneori dupa sau in timp ce face, dar doar uneori.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Am si eu cateva minute libere ca doarme Luca, asa ca mai scriu si eu un pic, ca m-ati starnit, cu ispravile pepenasilor.

Nici Luca nu sta o clipa locului, umbla cat e ziua de lunga, atunci cand e in casa umbla mereu cu ceva in mana, de obicei cu sandaluta lui sau cu cheile de masina sau cu piaptanul lui taica-sau si le pune care pe unde, de abia le mai gasim. Afara umbla mereu cu pietricele in mana, ii plac la nebunie, culege una si o pune pe jos cativa metri mai incolo si tot asa. Vorbeste non-stop pe limba lui (sper ca asta sa fie un semn ca va fi vorbaret si mai incolo, cand va vorbi pe limba noastra) zice tata si mama doar cand vrea el, ca daca ii zic eu "Spune mama" el zice "ca-ca", de fapt ca-ca e cuvantul lui preferat si nu inseamna numai treaba mare (desi si dupa ce face spune), inseamna f. multe lucruri, printre care si "bunica". Daca il intreb cum il cheama zice "Caaaaa", cu un a lung, partea cu "Lu" nu ii iese inca, dar invatam noi . E innebunit dupa pasarele, pisici, caini, cand vede vreun animal arata inspre el si fuge dupa el si zice "tissss, tisss". Cand mancam noi, chiar daca el e satul, vine la noi si se linge pe bot si face mniammm, mniammm, pana ii dam si lui. Ii plac la nebunie ochii si dintii nostri, daca stau pe covor sau culcata vine la mine si ma trage de pleoapa si zice "chiii, chiii" (banuiesc ca de la ochii). Sau ma cauta la dinti :) Imi tot aduce agrafe sau palaria lui sau vreo galeata si mi le intinde sa mi le pun in cap si dupa aia imi intoarce capul pe toate partile si rade de mine, daca pune mana pe ceva murdar eu ii zic "fuuuui" si el zice "caca" si in general o lasa din mana (cel putin pana nu ma mai uit). Azi m-am distrat ca a vazut niste vrabiute pe gardul de beton din curte si cand s-a apropiat si tot a strigat tis-tis la ele, au zburat, atunci el s-a dus langa gard si imi tot arata varful gardului cu mana si se scancea, cu alte cuvinte sa-l pun eu pe gard unde erau vrabiutele Cand i-am zis ca nu pot, ca e inalt gardul s-a pornit pe un plans de numai, pana i-am distras atentia cu altceva. Ii place la nebunie apa, ca un racusor ce e, cum aude ca curge apa bataie din fundulet, de fapt cum zicea si Flori, si al meu e un mare dansator, pe orice zgomot se batzaie: pe muzica de la jucarii, de la telefon, pe zgomotul apei care curge, al masinii de spalat, pe orice el danseaza

Gata, am scris cat o zi de post.Oricum, o minune mai mare nu cred sa existe pe lumea asta decat sa-ti vezi puiul crescand, sa-l urmaresti cum se face om, cum i se formeaza personalitatea, nimic pe lumea asta nu cred ca iti poate da o satisfactie mai mare... Mie perioada asta de dupa un an imi place muuult mai mult decat perioada bebeluseasca.

Multa sanatate micutilor bolnavi!

Monica, mami de Luca

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Moni, asa e, e o mare bucurie sa ii privesti cum evolueaza si sa te minunezi de fiecare progres pe care il fac! Chiar daca poate sunt lucruri banale, eu nu mai mai opresc din a ma minuna de tot ce face ; si imi inchipui ca fiecare mamica e la fel.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

va multumesc tuturor celor care i-au urat la Stefan astazi!
Imi este tare dor de el...



proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Ce liniste e aici!

Sa ma bag eu in seama, ca am scris in jurnalu' Ilincai si dau copy/paste, cu ce am mai facut. In mare ne-am jucat cu diverse chestii interesante .

Am iesit pe la 12 in curte, unde a descoperit vechea tricicleta a lui Matei, cu cadru (de bb) si cu maner sa o impinga parintele, scoasa de bunuta pentru nepotica de 2 ani jumate sa o ia cu ea de la gradi. Dar vezi, nu-i pentru cine se pregateste . Ce i-a mai placut! Am plimbat-o toata curtea, desi nu avea tavita de picioare pusa. Apoi a gasit si o masinuta veche, primita de la unchiul lui Matei (e asa hartanita saraca ca e la al 4-lea cupil), care e mai scunda si copilul trebuie sa impinga cu picioarele, nu are pedale, si care poate fi folosita si ca antemergator (are un cadru maner la spate, care e de fapt spatar cand sta jos pe ea). E ceva in genul www.littlebaby.ro/376-jucrie-primii-pai-fattoria-.html" target="_blank">asta, dar muult mai primitiva si vai de ea (ca sa vizualizati despre ce e vorba). A plimbat-o prin toata curtea impingand-o de maner. Asa ca s-a distrat bine azi.
Dupa gustarea de amiaza “am citit” carticele cartonate de le-am luat de la targul de carte. A fost foarte incantata sa dea paginile si sa descopere animalele care se ascundeau sub bucati de carton din prima carte, sau sa numaram diversele obiecte din cartea cu numere. Cartea cu animalele i-a placut mai tare, ca ne jucam bau cu ele .
Iar ieri i-am luat din Kika o jucarie din lemn: un batz de care impinge un claun ce se baztaie si bate toba in mers. Si asta e un succes! O distreaza de numa . E ceva in genul pasaroiului lui Garga.

Dimineata i-a blocat tati insfarsit dulapul din sufragerie cu cd-uri, pe care il devaliza de n ori pe zi. Deci nu mai poate umbla acolo. Mda… Acum a luat in primire biblioteca cu carti, daca nu mai are acces la cd-uri .
Telefonul Patrick e misto, ii place, dar, cum probabil banuiati, nu l-a scapat pe telefonul fix al casei de ros, plimbat, butonat, desi mami asa spera ca doar de aceea il cumparase…mami viseaza muuult .

pup you all,


In concursul cu ratzuste ne puteti vedea www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=3" target="_blank">aici, pozele cap1 si cap2

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca

mai multe poze cu ratuste

Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

Urez si eu repede ca n-a trecut ziua
LA MULTI ANI!
Mara
Gabriel Ionut


LA MULTI ANI!
Stefan





Mergi la inceput