Detoxifierea organismului

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

hmmm, tratamentul homeopat are cu cofeina, sau cu boabele de cafea (gustul) legatura? nu sunt foarte sigura ca e ok decafeinizata, dar daca cineva stie clar, spuneti cu voce tare, ca acuma sunt pe homeopat, si mi-ar prinde bine asemenea informatii la fel si cu clisma, bagati pe public, poate sunt mai multe ce vor sa afle, si cred si eu ca e ceva (uneori) recomandat, ca doar nu degeaba te pun inainte de operatii sa faci si dimineata si seara cate una.
o f buna cura de detoxifiere e postul complet (negru),doar cu apa plata. tinut macar o zi pe saptamana, pe termen lung are efecte clare.

in general aceste tratamente-soc cred ca nu sunt f grozave, adica te detoxifici in 2-3 zile (ma gandesc la fulga), si apoi bagi iarasi carnuri, unsori, prajeli... pai ce ai rezolvat? mai degraba trebe sa fie ceva ce sa te ia treptat, si sa revii la mancaruri mai complexe tot treptat.

nora, nu cumva mananci foarte sarat si de aceea retii apa? eu am observat pe cantar, cand faceam cura: in zilele cand mancam supa puneam automat pe mine cateva sute de grame, chiar daca nu mancam altceva. oricum, cred ca un ceai diuretic de la plafar te-ar ajuta, sau doar cozi de cirese. stimuleaza diureza f bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Dpop,

...pai ce sa fac public, cum se face?E prea...

Poate e mai important la ce foloseste si ce solutie se introduce in intestin...Eu oricum nu mai fac asa ceva...si foloseam numai apa...de nevoie, nu pentru dezintoxifiere...

Nu se bea nici ceai si nici cafea, n-ai voie nici menta cand iei ce ti-a recomandat homeopatul...sau trebuie sa treaca doua ore dupa ce le-ai consumat...sau abia la doua ore dupa ce ai luat tratmentul homeopat ai voie sa le consumi...la mancare restrictia e numai de jumatate de ora... Asa scria la magazinul de unde am cumparat pastilutzele...Dr mi-a zis insa sa nu beau cafea in ziua respectiva dar nu pot sa respect treaba asta, e cea mai mare placere a mea dimineata, si imi e si foarte necesara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

quote:
Originally posted by dpop

nora, nu cumva mananci foarte sarat si de aceea retii apa? eu am observat pe cantar, cand faceam cura: in zilele cand mancam supa puneam automat pe mine cateva sute de grame, chiar daca nu mancam altceva. oricum, cred ca un ceai diuretic de la plafar te-ar ajuta, sau doar cozi de cirese. stimuleaza diureza f bine.



Nu, nu maninc sarat. Nu pun deloc sare in mincare...doar ce au alimentele si ce e prin delikat, dar il aleg cu grija sa nu fie sarat, mai mult legume maruntite folosesc. Am tot baut si ceaiuri, o multime. Cred ca e o cauza tare bine ascunsa...Dar trebuie sa-i vin de hac. Cine s-a mai confruntat cu aceasta problema si a rezolvat-o?

Vreau sa mai intreb ceva. Ca metoda de dezintoxicare a incercat cineva SHANK PRAKSHALANA ?

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

Am gasit aceste informatii si am zis sa vi le spun si voua.

Purificare hepatica:
Metoda 1 - dura:

Pentru a scapa de o buna parte din incarcatura toxica acumulata in ficat si pancreas, trebuie sa procedezi in felul urmator:

Iti pregatesti 2 tampoane de dimensiunea tampoanelor stomatologice, din tifon umplute cu usturoi pisat. Tampoanele le legi cu ata la capete sa nu se imprastie usturoiul. Un tampon il fixezi intre buza superioara si gingie iar celalalt intre buza unferioara si gingie. Stai aplecat(a) deasupra chiuvetei sau pune in fata ta o farfurie si lasa sputa (saliva) sa curga direct in chiuveta sau farfurie. Tine tampoanele cu degetul mare si aratator de la fiecare mina, nu le lasa sa alunece din gura. ATENTIE vei saliva foarte abundent, sputa va fi densa si legata, transparenta, aproximativ ca albusul de ou. In nici un caz NU LASA sa-ti curga pe barbie, ci din gura direct in chiuveta sau farfurie. Iritatia buzelor si a gingiei trece pana a doua zi. Daca iti curge pe babie face rana si trec 7-10 zile ca sa se vindece.
Durata: 20 de minute. Se repeta de trei ori la interval de 8 zile. Pauza 3-5 ani, dupa care poti sa o faci din nou. Mai des numai cu recomandare in situatii speciale.

Metoda 2 - blanda:

Iti clatesti gura in fiecare dimineata ininte de a te spala pe dinti cu ulei NErafinat (presat la rece) din floarea soarelui.
Durata: 15 minute. Se repeta zilnic minim 3 saptamani. Nu exista limita maxima. Se poate combina cu metoda dura.

Purificarea rinichilor:

Este cunoscut faptul ca pentru a face curat in rinichi trebuie sa consumi lichide. Pentru purificarea rinichilor vei consuma suc de mere. E bun si sucul din magazin, daca nu are conservanti. Combinat cu sedinte de bioenergie e eficient pentru a scapa de nisip (microlitiaza).
Durata: 2 zile consecutive, in care vei bea numai suc de mere 2-3 litri zilnic. Nu vei consuma nimic altceva. Cel mult apa plata. Suficient de facut o data pe an, primavara sau toamna.

Daca nu gasesti suc de mere fa cura cu apa din articolul alaturat. Trebuie sa te informez insa ca nu are aceeasi eficienta in cazurile de nisip la rinichi ca si sucul de mere.

Purificarea limfei:

Recomand doua cure pentru purificaea limfei:Cura cu citrice si Cura cu ceapa.

1. Cura de citrice:

Pentru aceasta cura ai nevoie de:
- 900 ml suc de grapefruit,
- 900 ml suc de portocale,
- 200 ml suc de lamai,
- 2000 ml apa distilata (se poate folosi si apa plata).
Toate acestea se amesteca si se consuma intr-o singura zi. In rest nu mananci nimic, nu bei nimic.
Durata: 3 zile consecutive. Se repeta de 2 ori pe an sau la nevoie.Precautii: este o cura acida, atentie marita daca ai probleme cu stomacul sau orice altceva si stii ca acidul in exces iti dauneaza.

2. Cura cu ceapa:

Paine cu unt si ceapa tocata in abundenta. Poate fi orice fel de ceapa, chiar verde. De 3 ori pe zi, cate una maxim doua felii subtiri de paine neagra sau graham. Nu folosi margarina, doar unt. Sa nu pui sare sau orice altceva. Intre mese poti sa bei apa plata din abundenta.
Durata: 3 zile consecutive. Normal e suficient o data la trei luni, insa daca sunt probleme poate fi aplicata si saptamanal sau o data pe luna. Cele trei zile de cura nu consumi nimic altceva in afara de: paine neagra sau graham - unt - ceapa iar intre mese apa plata.

Cura cu apa:

Sau postul cu apa (de preferat distilata), e benefic pentru tot organismul. In ce situatie e utila cura cu apa? Oricand simti ca organismul tau e "ingreunat" dupa orice fel de excese alimentare. Apa "spala" toate toxinele si ca sa te obisnuiesti cu un numar de zile consecutive trebuie sa procedezi dupa cum scrie mai jos.
Durata: Prima data o zi, dupa o saptamana 2 zile dupa inca o saptamana 3 zile pana cand ajungi la 7 zile consecutive in care bei numai apa. De aici revii identic scazind saptamanal cate o zi. In cazuri speciale dureaza mai mult si se lucreaza mai dur (numai apa 21 pana la 40 de zile cu sustinere energetica).

SA VA FIE DE FOLOS !

A incercat cineva vreo metoda ? Daca da, cu ce rezultate ?

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nora2005 spune:

Super-metoda de dezintoxicare a organismului !

SHANK PRAKSHALANA

Una dintre cheile sanatatii se gaseste in intestin. Organismul fizic se intoxica in mod sistematic si fara intrerupere pe intreaga durata a vietii. Una dintre cauzele principale ale imbatranirii premature si ale senilitatii este acumularea de toxine in organism prin autointoxicare. Orice celula in viata produce toxine. Exista insa o sursa de autointoxicare extrem de periculoasa, fiind alcatuita din otravurile care se filtreaza prin peretele intestinal pentru a imbacsi intregul organism. Chiar si aceia care nu sunt constipati, sau cel putin cred ca nu sunt, au totusi o sursa permanenta de autointoxicare in intestinul gros.

Evacuarea, chiar cotidiana, a intestinului nu exclude faptul ca mucoasa poate fi acoperita cu o coaja de sedimente, ele incrustandu-se acolo, putin cate putin, si nefiind NICIODATA eliminate. Aici, ele provoaca fermentatii putrede ale caror toxine se imprastie in intregul organism. Irigatia permanenta a mucoasei intestinale se afla la originea a numeroase forme de cancer. Cazurile de cancer ale intestinului bat toate recordurile in comparatie cu alte organe ale corpului. Aceasta boala nu este insa singurul rau de temut pentru persoanele cu colonul acoperit cu o coaja de materii fecale neeliminate.

Bolile direct imputabile autointoxicatiei: ciroza, reumatism, dizenterie, artrita, nevrita, psihoza, maladiile inimii, boli ale pielii, miros in gura, litiaza, insomnia, sciatica, anemie. Acestea se datoreaza recircularii toxinelor.

Sedentarismul favorizeaza autointoxicatia. Clismele nu reprezinta o solutie. Ele produc constipatie, tulbura peristaltismul. Metoda ideala este SHANK PRAKSHALANA . Apa (usor sarata) absorbita pe gura ajunge in stomac unde, condusa de miscari simple, parcurge tot intestinul pana la iesire. Daca aceasta nu se produce imediat, sau cel putin dupa un interval de 5 minute, se vor reface din nou miscarile indicate, fara a se mai bea apa, apoi ne reintoarcem la toaleta. Daca, in mod cu totul exceptional, rezultatul nu se produce, va trebui sa amorsam evacuarea, eventual printr-o clisma cu 1 litru apa, cu mijloace obisnuite (irigator).
Odata ce sifonul a fost amorsat, sau de indata ce primele scaune au aparut, restul urmeaza in mod automat.
Dupa fiecare trecere la toaleta, dupa folosirea hartiei uzuale, se va spala anusul cu apa calduta, si se va sterge, ungandu-l cu ulei pentru a preveni o iritatie datorata sarii.
Dupa aceasta prima trecere la toaleta, trebuie:

• sa bei din nou un pahar cu apa calda sarata.

• sa efectuezi toate miscarile si sa te intorci la toaleta, caci de fiecare data va avea loc o noua evacuare.

Se va continua astfel alternanta baut apa calda sarata - exercitii - W.C. pana ce apa iese tot asa de curata si limpede ca la intrare, ceea ce, dupa gradul de acoperire cu coaja a colonului corespunde absorbtiei a 10-14 pahare de apa sarata, rareori necesitand mai mult.

Atunci cand esti satisfacut(a) de rezultat sau cu alte cuvinte de indata ce apa va fi indeajuns de curata, dupa cum doresti, vei putea:

a) sa nu mai faci nimic, si in aceasta situatie vei mai merge inca de cateva ori la toaleta, in ora care va urma, acesta fiind singurul inconvenient.

b) sa consumi 3 pahare de apa calda nesarata si sa iti provoci relexul vomitativ, acesta dezamorseaza sifonul si goleste complet stomacul.

Pregatire:
Lasi sa se incalzeasca apa sarata intr-un dozaj de 5-6 grame sare la litru, ceea ce reprezinta mai putin decat concentratia serului fiziologic (o lingurita, rasa, cu sare, la un litru apa); obligatoriu apa sa fie sarata, caci daca este pura va fi absorbita prin osmoza, strabatand mucoasa intestinala si fiind evacuata pe cale normala ca urina, si nu prin anus cum e de asteptat la aceasta procedura.

Daca apa iti se pare prea sarata la gust, poti sa-i reduci concentratia pana cand ti se va parea acceptabila.

Momentul propice:
Dimineata pe nemancate. Vei tine cont ca tehnica dureaza mai mult de o ora.

Mod de executie:

Iata schema desfasurarii complete a purificarii, in afara de miscarile necesare pentru a asigura trecerea apei de-a lungul tubului digestiv, care vor fi descrise mai departe:

1. bei un pahar cu apa sarata calda (temperatura va fi precum a unei supe calde);

2. imediat dupa aceea se vor executa toate miscarile prescrise;

3. bei apoi inca un pahar de apa, care va fi urmat din nou de intreaga serie de miscari.

Continui astfel absorbtia cate unui pahar de apa sarata cu exercitiile indicate.

In timp ce faci SHANK PRAKSHALANA, datorita grupajului de miscari, apa trece aproape imediat in tubul digestiv, fara a cauza senzatie de greata. Va trebui sa continui alternanta: absorbtie apa - miscarile indicate, pana ce ai baut 6 pahare in total. In acest moment trebuie sa mergi la toaleta. In mod normal, o prima evacuare se produce instantaneu, fecalele normale muiate sunt urmate de scaune si mai moi, apoi lichide (galbui).

Cauze ale unui eventual esec:
Dupa ce ai consumat 4 pahare de apa, de exemplu, simti o senzatie de supraincarcare ce ajunge pana la greata, aceasta inseamna ca gatul pilorului nu se deschide cum ar trebui. Odata insa ce sifonul este amorsat nu mai exista nici un fel de dificultate, si poti continua linistit(a). Este posibil ca la unele persoane un dop de gaze, datorat fermentatiei, sa impiedice amorsarea normala a sifonului. In acest caz, este suficient sa apesi in mod ferm abdomenul cu mainile, realizand masajul abdominal sau sa faci lumanarea in afara seriei de exercitii indicate.

In situatia cea mai nefavorabila, atunci cand apa nu paraseste deloc stomacul, ai de ales între 2 solutii:

1. sa golesti continutul stomacului, gadilind la baza limbii cu trei degete, pentru a declansa reflexul vomitativ;

2. sa nu faci nimic, apa evacuandu-se de la sine, progresiv, sub forma de urina.

Dupa spalarea intestinelor prin acasta metoda este absolut necesar sa te odihnesti si sa eviti frigul.

Prima masa:
Dupa ce ai terminat SHANK PRAKSHALANA trebuie in mod imperativ sa mananci cel putin la o jumatate de ora si cel mai tarziu la o ora. Este categoric interzis sa lasi tubul digestiv gol mai mult de o ora!

Prima masa va fi alcatuita din: orez alb (nu orez complet sau cu coaja, care ar irita mucoasa intestinala) fiert in apa, chiar foarte bine fiert, astfel incat boabele sa se topeasca in gura. El poate fi servit in bulion putin sarat, dar fara piper; eventual poate fi insotit de morcovi bine fierti. La aceasta prima masa este absolut necesar sa se consume cel putin 40 grame unt. Acesta poate fi topit chiar deasupra orezului, fie sa-l mananci direct dintr-o lingura.

In caz ca-ti lipseste, orezul poate fi inlocuit cu paste fainoase (macaroane, spaghete) cernute cu branza tare, razuita sau cu o fiertura de grau ori ovaz.

Important :
In nici in caz orezul nu va fi fiert in lapte. Timp de 24 de ore care urmeaza dupa aceasta tehnica este absolut interzis sa consumi lapte sau sa mananci iaurt, chefir, etc. Mai mult chiar, in timpul acelorasi 24 de ore alimentele sau bauturile acide (aceasta este una din ratiunile interzicerii iaurtului), fructele si legumele crude sunt interzise. Painea este permisa numai la a doua masa. Toate branzeturile cu pasta tare sau semitare sunt permise; sunt absolut interzise branza alba si branzeturile fermentate, cascavalul de Bries, sau branza Camembert.

Dupa 24 de ore poti reveni la regimul tau alimentar obisnuit, evitand orice exces de carne.

Bauturi:
Absorbtia apei sarate va antrena cu sine, prin osmoza, o parte din lichidele organismului catre tubul digestiv. Este deci normal sa simti o sete accentuata dupa ce ai terminat. Este absolut necesar sa nu consumi lichide, nici macar apa curata, pana dupa prima masa, caci vei continua sa alimentezi sifonul si vei merge fara incetare la toaleta.

Dupa ce ai mancat prima data, poti sa bei moderat apa sau infuzii usoare (tei, menta), apa minerala deloc. Alcoolul este strict interzis in intervalul de 24 de ore care urmeaza.

Nu trebuie sa te surprinda daca scaunele nu vor aparea decat dupa 24 sau 36 de ore. Ele vor fi acum galben - aurii si inodore, precum acelea ale unui bebelus.

Aceasta tehnica trebuie efectuata de cel putin doua ori pe an, la schimbarea anotimpurilor. Cei care vor insa sa se purifice foarte bine, se pot supune la aceasta o data pe luna.

In cazurile de intoleranta la sare se poate recurge la o fiertura de praz, morcovi sau alte legume, chiar bulion.

Persoanele constipate pot sa realizeze SHANK PRAKSHALANA in fiecare saptamana dar numai cu 6 pahare de apa. In acest caz ciclul se realizeaza intr-o jumatate de ora. Aceasta este cel mai bun reeducator al intestinului. Unul dintre avantaje este ca nu slabeste peretii colonului.

Efecte binefacatoare:
Primul efect este de ordin eliminatoriu, prin evacuarea totala a sedimentelor incrustate in mucoasa intestinului gros.

Practicantii carora o evacuare cotidiana le dadea iluzia ca nu au fost si ca nu sunt constipati vor constata ca in materiile fecale sunt eliminate coji, samburi, fire de par, etc., toate acestea fiind incrustate in intestin de luni sau chiar de ani de zile.

Prin SHANK PRAKSHALANA toate aceste murdarii sunt eliminate, pericolele de intoxicare datorate prezentei toxinelor in permanenta distilare sunt suspendate.

Posibil ca efectele benefice sa nu apara imediat, dar ele nu vor intarzia: dupa 2-3 zile, manifestandu-se prin prospetimea mirosului respiratiei, printr-un un somn mai bun, prin disparitia eruptiilor sau a cosurilor de pe fata sau de pe corp. Toate acestea se mentin, cu conditia de a alege un regim alimentar, fara exces de carne.

Vei constata rapid disparitia mirosurilor corporale. Transpiratia devine inodora, putand astfel sa renunti la deodorante cu efecte nocive. Pielea in general, si mai ales tenul, devine luminos, privirea devine stralucitoare si magnetica. Acest procedeu nu este numai pur eliminatoriu, el fiind in acelasi timp si tonic. Prin SHANK PRAKSHALANA se stimuleaza profund ficatul, aceasta constatandu-se dupa culoarea primelor scaune. El actioneaza si asupra celorlalte glande anexe ale tubului digestiv, in special asupra pancreasului. Cazuri de diabet putin pronuntate sunt tratate in spital punandu-l pe pacient sa faca SHANK PRAKSHALANA la fiecare doua zile timp de doua luni, aceasta realizandu-se in paralel cu un regim alimentar adecvat. Glandele lui Langerhans, situate in pancreas vor secreta mai multa insulina sub efectul stimulator al acestei tehnici.

Curatirea completa a tubului digestiv antreneaza o asimilare corecta a hranei si ii va face pe cei slabi sa se implineasca fizic armonios iar cei cu kilograme in plus sa piarda din greutate.

Contraindicatii:
La SHANK PRAKSHALANA interdictiile sunt putin numeroase: persoanele suferind de ulcer in forma grava trebui sa se abtina si sa-si trateze intai ulcerul. Persoanele suferind de afectiuni acute ale tubului digestiv: dizenterie, diaree, colita acuta, apendicita acuta sau afectiuni grave ca tuberculoza intestinala sau cancer, trebuie sa nu practice. Cazurile de colita cronica pot fi totusi ameliorate prin SHANK PRAKSHALANA in afara perioadelor de criza.

Aceste contraindicatii nu sunt totusi absolute. In India se intalnesc cazuri de dizenterie vindecata radical prin SHANK PRAKSHALANA, chiar atunci cand bolnavii fusesera tratati luni de zile prin metode clasice fara a se vindeca. SHANK PRAKSHALANA este foarte eficienta pentru a completa tratamentul oxiurozei. Intregul continut al intestinului fiind evacuat, in aceasta situatie viermii (si ouale) sunt antrenati afara.

Grupajul de miscari necesare in SHANK PRAKSHALANA
Introducere:

Pentru a conduce apa prin tubul digestiv pana la iesire trebuie sa faci un grupaj de 4 miscari: fiecare trebuie sa fie repetata de 4 ori pe fiecare parte in mod alternativ, intr-un ritm suficient de rapid. Seria completa nu ia mai mult de 2 minute si jumatate.

Miscarile nr. 1, 3 si 4 se pornesc spre stanga, iar miscarea nr. 2 este singura care va fi pornita spre dreapta.

Prima miscare:
Pozitia de pornire in picioare, talpile departate la aproximativ 30 cm, degetele inlantuite cu palmele orientate in sus, spatele drept, se va respira normal, de voie.

Fara a face sa se rasuceasca bustul inclina-te mai intai spre stanga, apoi fara oprire in pozitia finala revii pentru a te inclina pe cealalta parte. Se va repeta de 4 ori aceasta miscare dubla, facandu-se deci opt inclinari alternative la stanga si la dreapta. Aceste miscari deschid pilorul si la fiecare inclinare o parte din apa paraseste stomacul in duoden si intestinul subtire.

A doua miscare:
Aceasta face ca apa sa inainteze in intestinul subtire. Pozitia de pornire este aceeasi: in picioare cu talpile departate. Se va intinde bratul drept la orizontala si se va indoi bratul stang pana cand aratatorul si degetul mare ating clavicula dreapta.

Urmeaza o rotatie a trunchiului, indreptand bratul intins catre spate, cat mai departe cu putinta. Se va privi varful degetelor. Nu te opresti la sfarsitul cursei ci revii imediat la pozitia de plecare. Continua miscarea si in cealalta parte. Aceasta dubla miscare va fi repetata de 4 ori: se vor face deci 8 miscari de rotatie a trunchiului spre dreapta si spre stanga.

A treia miscare:
Apa continua sa inainteze in intestinul subtire si va patrunde in intestinul gros datorita acestei miscari. Se va efectua o varianta a cobrei in care numai degetele de la picioare si palmele ating solul (ca la flotari in pozitia de plecare). Bratele intinse. Foarte important: picioarele sunt departate la circa 60 cm. Cand pozitia este luata, intorci capul, umerii si trunchiul pana ce ajungi sa privesti calcaiul opus (deci daca incepi rotatia pe stanga vei privi calcaiul drept). In continuare revii la pozitia de plecare si reincepi pe cealalta parte. Se va repeta de 4 ori pe fiecare parte, in total 8 rotatii.

A patra miscare:
Apa ajunsa la extremitatea intestinului gros va fi condusa prin colonul sigmoid datorita celei de-a patra miscari, cea mai complicata din serie, cu toate ca este accesibila oricui, cu exceptia persoanelor suferind de genunchi sau menisc. Aceste persoane vor recurge la varianta de inlocuire.

Pozitia de pornire: pe vine, picioarele departate la 30 cm, calcaiele fiind orientate catre exteriorul pulpelor si nu sub fese. Mainile sunt asezate pe genunchi, care la randul lor sunt indepartati la aproximativ 50 cm. Se va roti trunchiul si se va aseza genunchiul stang la sol in fata piciorului opus. Palmele imping in mod alternativ pulpa dreapta catre partea stanga si pulpa stanga catre partea dreapta, astfel incat sa comprime jumatatea inferioara a abdomenului pentru a apasa colonul. Se va privi cat mai mult in spate, rasucindu-se capul pentru a se accentua torsiunea trunchiului si pentru a mari presiunea asupra abdomenului.

Aici este absolut necesar sa se inceapa prin punerea genunchiului stang la sol, pentru a se comprima mai intai partea dreapta a abdomenului, apasandu-se astfel mai ales colonul ascendent. Aceasta dubla miscare se va executa de 4 ori (deci 8 torsiuni).

În caz ca nu poti executa cea de-a patra miscare, vei recurge la varianta de inlocuire.

Varianta de inlocuire:
Pozitia de plecare: asezat la sol, picioarele intinse, trunchiul ridicat, sprijin pe bratele intinse. Se indoaie piciorul drept si se trece peste stangul, punandu-se in acelasi timp palma dreapta pe talpa piciorului si se rasuceste trunchiul mult spre stanga, privind inapoi. Se revine imediat si se executa miscarea si pe cealalta parte. Se fac patru torsionari pe fiecare parte.


CINE INCEARCA (sau poate cineva a incercat deja si ne spune si noua cum e ?)

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Buna fetelor!

Nora, e foarte interesant ce ai scris, am citit tot. Din pacate cele mai multe nu-s pentru mine (eu sunt acum in cautare de solutii cat mai simple... si categoric NU clisma- am si eu -urile mele ). Dar am retinut ideea cu capsulele de argila. Am de gand sa o rog pe mama sa mi le trimita din tara. Poti te tog sa-mi spui unde se gasesc, la magazine tip Plafar? Spirulina pentru ce e buna?

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Despre spirulina...

Unele alge, mai exact microalgele precum chlorella, alga verde-albastruie (Aphanizomenon flos-aquae) si spirulina, contin mai multa clorofila decat orice alte alimente. Continutul lor de clorofila poate fi chiar mai mult decat dublat, daca se adopta unele conditii mai speciale de cultivare. Cele trei plante acvatice enumerate mai sus sunt cele mai acceptate si cunoscute dintre toate microalgele cunoscute de specialisti.

Avand forma spiralata si culori ce variaza intre verde inchis si verde-albastrui, acestea au dimensiuni masurabile in microni (milionimi de metru). Se pare ca ele ar fi fost primele forme de viata pe Terra. De pilda, in spirulina putem descoperi trei milioane si jumatate de ani din existenta planetei noastre codificati in acizii sai nucleici - ADN si ARN. In acelasi timp, toate microalgele furnizeaza respiratia proaspata originara, care a condus la dezvoltarea vietii pe pamant. Au existat perioade in istoria omenirii cand multi au trebuit sa se intoarca la aceste forme primare de viata, ca suport nutritiv de supravietuire.

Microalgele se afla undeva la hotarul dintre regnul vegetal si cel animal, oferind avantaje nutritive unice. In stare deshidratata, pe langa clorofila, mai gasim si o bogata sursa de proteine, beta-caroten si acizi nucleici pe care le contin orice alte alimente din carne sau vegetale. Cantitatea foarte mare de ARN si ADN justifica increderea specialistilor in calitatile de regenerare celulara si incetinire a proceselor de imbatranire. Sa remarca, totusi, ca excesul de acizi nucleici aduce si riscul cresterii nivelului acidului uric in organism, provocand astfel pierderea calciului, aparitia calculilor renali si instalarea gutei. De aceea, este nevoie de o dozare atenta in administrarea acestora.

Majoritatea fabricantilor de produse pe baza de microalge insista - in dorinta lor de a-si atrage clientela - asupra continutului ridicat de clorofila, avand in vedere calitatile terapeutice, de detoxifiere si regeneratoare ale proteinelor, beta-carotenului, ale acizilor grasi omega-3 si gama-linoleici ce se afla in corofila.

In general, spirulina are efecte de intretinere si tonifiere, fiind utila pentru tratarea unor deficiente, dar, totodata, ofera o actiune de "curatare" a organismului. Cei cu un organism slabit, sau care asimileaza greu hrana o pot folosi, datorita proprietatii de a fi usor digerata si absorbita in organism. O mare parte din proteinele sale se gasesc sub forma de biliproteina, care este "predigerata" chiar de catre spirulina. O mare parte din carbohidratii sai sunt desfacuti in ramnoza, iar o parte mai mica (dar importanta) in glicogen. Acestea furnizeaza organismului energie foarte curand dupa ingerarea lor. Aceia care exagereaza cu consumul de proteine animale - care nu se asimileaza si devin o povara pentru corp - vor putea sa beneficieze mai mult de aportul de proteine speciale ale spirulinei. In general, bolnavii supraponderali, hipoglicemici, diabetici, cancerosi, artritici, sau cu alte afectiuni similare, pot avea un ajutor pretios in spirulina. Consumul a 10-15 gr zilnic dintr-o astfel de proteina devine satisfacator pentru organism, putand inlocui in cea mai mare proportie proteinele animale. Un rol important il joaca spirulina in alimentatia unui bolnav cu severa afectare a ficatului rezultata din consumul exagerat de alcool sau alimente cu efect distructiv asupra nutrientilor, sau droguri. Spirulina protejeaza rinichii impotriva efectelor unor medicamente foarte puternice.

Conform principiilor nutritiei si dietoterapiei chineze traditionale, spirulina are urmatoarele proprietati: mireasma usor sarata, energie racoroasa, creste secretia de fluide de tip Yin, foarte nutritiva, detoxifianta a rinichilor si ficatului, imbunatateste calitatea sangelui, curata vasele arteriale, inhiba dezvoltarea fungiilor, bacteriilor si fermentilor.

Spirulina este folosita in tratamentul anemiei, hepatitelor, gastritelor si altor procese inflamatorii, al diabetuuli, hipoglicemiei, obezitatii, malnutritiei, in tonifierea pielii si in afectiuni cronice ale pielii; imbunatateste imunitatea. Dar, este contraindicata pentru bolnavii cu edeme (care retin apa) sau blocaje ale fluidelor ce iriga abdomenul inferior. De remarcat efectul inhibitor in formarea cancerului de colon, datorita prezentei pigmentului albastru de phycocianina (o biliproteina). Sunt putine alimentele care au pigmenti albastri. Acestia - existenti in spirulina - au efecte astringente si de remisie a inflamatiilor. Tot phycocianina este responsabila de acumularea de aminoacizi in creier, pentru formarea neurotransmitatorilor, ceea ce mareste capacitatile mentale ale individului. Continutul bogat in acid gama-linoleic (AGL), ca si de prostaglandina face din spirulina un factor de sporire a imunitatii demn de luat in seama, mai ales de catre persoanele care duc lipsa de AGL. Si, o ultima obervatie interesanta: peretele celular al spirulinei este compus din mucopolizaharide (MPZ) - niste zaharuri complexe intercalate cu zaharuri simple, aminoacizi si, uneori, cu proteine. Acestea sunt complet digerabile, putand inlocui cu succes alte vegetale, seminte sau chiar alge care contin greu digerabila celuloza. In plus, MPZ sunt creditate cu capacitatea de a intari tesuturile corpului uman, facandu-le mai elastice si mai rezistente, avand si un efect puternic antiinflamator. Acestea pot veni in ajutorul persoanelor cu activitati fizice intense precum si varstnicilor. MPZ sunt utilizate si pentru intarirea tesuturilor inimii si impotriva deprecierii arterelor, putand proteja sistemul vascular prin reducerea grasimilor din continutul sangelui.

Problema este ca alegerea produselor trebuie facuta in raport cu datele individuale si nu prin generalizarea asupra tuturor persoanelor. Desigur, producatorii resping ideea aceasta, pentru a nu-si reduce vanzarile. Trebuie sa va spun ca, in Statele Unite, utilizarea in scopuri medicale a microalegelor este interzisa - deocamdata - datorita faptului ca s-au inregistrat si efecte negative asupra unor pacienti. De pilda, aparitia unor tulburari digestive si a unor dureri de cap, desi sunt considerate indicii de beneficitate a terapiei, sunt uneori prea persistente. Cu cat pacientul este mai grav intoxicat, cu atat mai mica va fi doza de inceput, lucru pe care nu toti medicii il cunosc. S-a mai observat ca, in urma unor clisme, a rezultat o absorbtie incompleta a tabletelor de spirulina la nivel intestinal. Se stie ca microalgele sunt hidrofile. De aceea, se recomanda zdrobirea tabletelor cu dintii si o cantitate mare de lichide. Daca lichidul nu este o supa calda, ci pur si simplu apa rece, atunci este bine sa se administreze cu o jumatate de ora inainte de masa, pentru a evita diluarea tabletei in sucurile gastrice.

Asadar, spirulina, ca si celelalte microalge, este un mijloc terapeutic valoros, dar nu poate fi consumata fara sfatul unor specialisti veritabili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Revin asupra unui paragraf dinainte - ca tot veni vorba de dragutzele clisme- se pare ca si constipa, daca nu bei cantitati foarte mari de lichid...Au dreptate, nu e bine s-o iei oricum, daca nu cunoasti si partile mai putin bune...Eu am luat odata o crema de fata cu spirulina si mirosea neplacut...

"S-a mai observat ca, in urma unor clisme, a rezultat o absorbtie incompleta a tabletelor de spirulina la nivel intestinal. Se stie ca microalgele sunt hidrofile. De aceea, se recomanda zdrobirea tabletelor cu dintii si o cantitate mare de lichide. Daca lichidul nu este o supa calda, ci pur si simplu apa rece, atunci este bine sa se administreze cu o jumatate de ora inainte de masa, pentru a evita diluarea tabletei in sucurile gastrice. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Nora,

...acum am vazut de cura cu apa...ma indoiesc ca face cineva de buna voie asa ceva...poate daca face yoga si se mai hranesti cu ceva energii cosmice...
...si la noi e consum mare de energie, viata de azi nu ne permite chestii de-astea care presupun statul la pat...si greva foamei...

Si eu vreau ceva mai simplu, si care se poate aplica zi de zi...adica un regim alimentar sanatos, constant, cu ceva antioxidante si acid folic pe langa...si putina carne...

...daca dam pe google la dezintoxifiere gasim o gramada de sfaturi....important e sa ne hotaram ce alegem...e bun si usturoiul, dar miroase trebuie sa gasim ceva adaptabil la viata de azi, sa nu miroase, sa fie usor de respectat, etc...



"o dieta cruda bazata pe fructe, legume, salate, nuci si multa apa proaspata va va imbunatati in mod miraculos starea de spirit, pe cea de sanatate si nu in ultimul rand silueta. "

Acum, ceva interesant...

Mediul ambiant este supraincarcat de substante toxice ca: pesticide, ingrasaminte, produse petrolifere etc., care patrund in organism prin aerul inspirat, prin mancare si apa. Chiar si corpul nostru produce deseuri metabolice toxice care trebuiesc eliminate pentru a ne mentine sanatatea si fortele vitale. Corpul hranit corect si sanatos elimina in mod natural aceste toxine prin plamani, piele, rinichi si intestinul gros (colon). Din nefericire, cu timpul, ca urmare a bolilor, obiceiurilor alimentare gresite, nesanatoase si a altor factori, depuratia organismului incetineste si toxinele se acumuleaza.

Va sunt cunoscute aceste simptome? Depuneri pe limba, miros neplacut din gura, dureri de cap, ameteli, somnolenta, apatie, oboseala, scaderea energiei, ganduri sumbre, iritabilitate, tensiune ridicata, digestie proasta, balonari, probleme digestive?

Constipatia, depuratia insuficienta a intestinului provoaca o serie de afectiuni. Poate nu stiati, dar trebuie sa cunoasteti ca organismul omului este un depozit de deseuri si toxine! Este greu sa ramai sanatos daca intestinul gros este acoperit cu "zgura". Aceasta "zgura" se depune chiar si la oamenii care nu sufera de constipatii. Chiar si medicamentele (hipotensive, antinevralgice, antiinflamatorii etc.) intoxica organismul.

Vom explica in continuare acest aspect esential pentru sanatatea noastra. Din cauza alimentatiei gresite, mancarii bogate in amidon, preparate excesiv, cu multe proteine (cartofi prajiti, carne, salam, parizer) pe intestinul gros ramane o pelicula de materii fecale asa numita "zgura". Aceste depuneri se pietrifica. Totodata in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie. Ambele procese dauneaza organismului. Otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate. S-a dovedit ca intestinul "infundat" este cauza principala a aterosclerozei. Spre 40 de ani intestinul este pietrificat din cauza fecalelor, se intinde, apasa pe organele adiacente (ficat, vezica biliara etc.). Chirurgii au constatat ca 70% din intestinele operate au depuneri pietrificate cu materii fecale, paraziti si mucegai. Sunt ca un horn de soba ce necesita curatire totala.

Colonul este organul cheie al sistemului digestiv in depuratia organismului. Colonul mai are si un rol important in absorbtia fluidelor si a vitaminelor esentiale. Cand functiile lui se deregleaza sau se incetinesc, se reduce nu numai capacitatea lui de a elimina reziduurile, dar se reprima si mediul normal de bacterii. "Intoxicarea" intestinului gros influenteaza multe organe in functie de localizarea depunerilor pe colon. Acest fenomen se numeste "dysbiosis" si, daca nu se iau masuri, se deregleaza digestia si apar sau se agreaveaza multe probleme de sanatate: afectiuni ale stomacului, afectiuni tiroidiene sau hepatice, afectiuni cardiace si pulmonare, afectiuni renale, afectiuni ale vezicii urinare si ale prostatei.

Care este solutia?
Specialistii raspund: CURA PERIODICA DE DETOXIFIERE

Experienta medicilor arata, ca este greu sa tratezi o afectiune cronica, insotita de dureri, tensiune sporita, oboseala, fara sa dai importanta depuratiei. Daca nu sunt eliminate toxinele din organism, nici cele mai performante metode de tratament nu ofera un efect durabil.

Detoxifierea se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau cel putin la interval de 6 luni, toamna si primavara.

Pentru eliminarea deseurilor si toxinelor din organism este bine sa adopti citeva reguli simple pe o perioada de 7-14 zile.

Recomandari pentru detoxifierea periodica a organismului:

Nu consuma alimente prajite
Nu consuma alimente conservate sau afumate
Evita pe cit posibil alimentele din supermarket care contin E-uri: coloranti, conservanti si alti amelioratori
Nu consuma carne si mezeluri
Inlocuieste dulciurile cu fructe
Elimina fainoasele albe. Consuma cereale, piine neagra, de secara, de tarite
Consuma fructe, legume proaspete si proteine vegetale(soia, ciuperci)
Consuma cel putin 2 l de apa pe zi
Nu consuma: zahar, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice
Inlocuieste zaharul cu miere
Pentru energizare consuma ceai verde in locul cafelei
Consuma multe sucuri naturale si ceaiuri de plante
Bea in fiecare seara inainte de culcare si dimineata la sculare urmatoarea bautura: un pahar de apa plata cu sucul de la 1 jumatate de lamiie si 1 lingurita de miere
Consuma lactate proaspete: iaurt, sana, chefir. Studiaza eticheta: sa nu contina E-uri, coloranti si conservanti
Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului, bea in fiecare dimineata pe stomacul gol: 1 lingura de ulei de masline virgin amestecat cu putin suc de lamiie(apoi stai 20-30 minute culcat pe partea dreapta) Efectele sunt extraordinare. Crizele de dischinezie biliara vor disparea definitiv
Exercitiile fizice, mersul activ, stimuleaza actiunea sistemului cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie
Incearca cel putin 1 zi saptamina sa maninci numai "hrana vie". Deci, nu consuma alimente fierte sau prajite(mincare gatita) ci numai alimente nutritive in stare naturala: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apa, ceaiuri etc
Daca ai vointa si doresti o detoxifiere mai profunda consuma "hrana vie" 5-7 zile

--------------------------------------------------------------------------------

Pentru efecte maxime completeaza aceste recomandari cu produse naturiste special create pentru eliminarea toxinelor(se gasesc in magazinele specializate sau la distribuitori autorizati).

Corpul nostru este casa sufletului nostru si merita mai multa grija decit masina sau locuinta. Incepe chiar de astazi sa acorzi atentia pe care o merita acestui trup “fragil” de care vei avea nevoie toata viata!

http://www.slabire-sanatate.ro/articole/detoxifiere.php

de aici am luat articolul....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Colegutze,

...azi mi-am cumparat antioxidant = anti radicali liberi, care imbatranesc celulele si duc la bolile grave( pe scurt) ...e italienesc, se numeste Selendiet si contine betacaroten,vitamina C, E, Azinc, seleniu, coenzimaQ10, trifoi...costa in jur de 300 de mii 45 de capsule si se ia una pe zi in timpul mesei...de mult vroiam sa incep sa iau

...acid folic mai am...e bun de luat, nu se prea asimileaza din sursele naturale,si se gaseste in putine alimente...
...capsule de usturoi fara miros mai am...nu stiu daca se gasesc pe aici,dar cred ca da, eu nu le-am luat din tara

...cica vit B6 si B12 sunt foarte bune pt organism...dar nu iau deocamdata

De maine incep sa mananc cu cap ca nu mai tine, am probleme mari cu digestia...Plus 2-3 l de apa plata pe zi...asa mi s-a recomandat...

Mai ce am mai vorbit azi singura, parca a fost "ziua mea"...

Mergi la inceput