Diabet zaharat la copii (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

Buna,Mirela ma bucur sa aud ca e o armonie acolo la voi,tot asa sa fie si felicitari pt hemoglobina
despre noi,nu stiu de ce da de ieri dupaamiaza Deny are gliicemii rele,175,215,261sper sa isi revina,azi la 7,avea 261,i-am facut 3ui apidra,deci cu o ui mai mult,si la 10 avea218,la 11-156,la 12-71,i-am dat 30 gr banana,sa avd cu cat vine la 13 de acum,am uitat sa zic ca la 10 nu i-am mai dat gustare,sper sa fie k,sa ne pregatim cum trebuie pt scoala
tuturor copilasilor va dorim un inceput de an scolar frumos,cu rezultate excelente,dar pana atunci un weekend frumos cu glicemii bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Buna dragelor!

Mirela, felicitari pentru hemoglobina! Cand povestesti cum este cu Iusti si Victor parca retraiesc momentele cand am venit cu Tudor acasa (de la maternitate) si Tamara se comporta exact la fel. Totusi a durat ceva timp pana sa realizeze ca nu ii este afectata pozitia in casa . Un lucru este clar, la al doilea copil esti mult mai relaxat, mai cu experienta si totul pare mult mai usor .

In ceea ce ne priveste am inceput scoala cu stangul . Pe 08 sept, in timp ce se juca cu un prieten, Tamara si-a rupt mana (fractura humerus drept)...nu stiu cum a reusit, s-au luptat ?!? .... Ne-am internat la Grigore Alexandrescu, au operat-o (i-au montat 2 tije subtiri) si i-au pus mana in gips. Mana o va tine in gips 3 saptamani insa si dupa asta va trebui sa stea deoparte de tot ce inseamna sport, miscare (bicicleta, role, saltea, ed fizica la scoala) aproximativ 1 an de zile pana se recupereaza complet. Pe langa suferinta ei, indirect este afectat si Tudor intrucat si-a pierdut prietena de joaca. Fara ea mai greu il convingi sa iasa afara, la joaca.
Accidentul lui Tami si bineinteles sosirea toamnei, schimbarea programului de vacanta (ca sa citez din clasici..."Iarna/toamna nu-i ca vara" )au facut ca glicemiile mari sa-si faca aparitia...de cateva zile avem cam 2 glicemii mari pe zi(174, 210). Chiar si la ora 10, cand de obicei avea hipo, o are mare (m-au sunat acum de acasa si mi-au spus ca are 274 !!!). I-am marit Mixtard-ul de dimineata la 10 unitati insa vad ca degeaba (esti si putin racit). O sa vad cu va merge vreo 2-3 zile si daca nu se regleaza o voi suna pe dna doctor. Tare imi este ca perioada cu doua insuline pe zi se apropie de sfarsit.
Tudor nu a inceput inca gradinita intrucat vara aceasta au inceput lucrari de mansardare a gradinitei si inca nu este finalizata. Probabil de la 1 Octombrie...anyway, nu-i nici o graba .
Am primit glucometrul Optium Xceed, este foarte micut, finut - se vede ca este o generatie mai noua - are si ecranul luminat , insa nu l-am folosit inca. Se pare ca si testele sunt mai convenabile ca pret, asa am auzit insa nu stiu sigur - o sa va tin la curent cu rezultatele obtinute cu el vs. celelalte.

Cam astea sunt noutatile mele , cam triste, insa sper la zile mai bune.

O zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradoom spune:

Buna fetelor! Ieri am primit si noi rezultatul la analize...7,1 hemoglobina...este cea mai buna valoare de pana acum (la Buzias a avut 9,1).I-au facut toate analizele la sange si au iesit bine, putina lipsa de calciu pe care o corectez acum.
Noi am avut acum 2 saptamani un hop....varsaturi, glicemii mici, putina febra ...o saptamana ne-am luptat cu glicemii mici care se incapatana sa creasca...asa ca ma bucur enorm de hemoglobina...ma gandeam ca o sa fie mult mai rea.
Mirela felicitari pt bebel...superb nume...si pt hemoglobina..este superrrr.
Un an nou cat mai frumos si cu note bune pt cei care sunt la scoala!
Symo multumesc pt incurajari...week-endul trecut am avut mare scandal cu Edi...s-a obisnuit sa zica ca el nu poate, sa faca mama....sta in mjlocul patului si zice ca nu poate sa ajunga la perna, sa il duca mama, iar daca refuz incepe scandalul...plange cu lacrimi de crocodil...de la orice refuz, el plange. Am observat ca nu merge cu vorba buna, nu vrea sa asculte nimic, el nu vrea nimic...asa ca am inceput cu pedepse...l-am lovit unde il doare cel mai mult...i-am confiscat din masinute...asa a incept sa inteleaga cate putin...dar mai avem de munca...este din ce in ce mai dificil..la aproape 1 an de la debutul bolii el refuza insulina, intelege ca trebuie sa o faca dar zice ca nu vrea, ca el nu este bolnav, el nu are diabet..nici nu mai stiu cum sa il mai iau...tare incapatant este...are cu cine semana
Va urez glicemii superrr bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna seara!
Vad ca nu veniti cu vesti tocmai bune.
Teo, imi pare rau de Tami. Va doresc o recuperare cat mai rapida!
Laura, cred ca asta este varsta incapatanarii. La Iusti nu merge nici cu pedepsitul. Singurul lucru care merge este sa faci ca el sau sa ai norocul sa ii distragi atentia. Dar cateodata sunt atat de obosita ca sa mai incerc cu vorba buna... Sotul face greseala sa il lase sa faca diverse prostii ca sa nu traumatizam baiatul. Ca si asa sufera din cauza injectiilor si a luarii glicemiei. Eu nu sunt de acord sa am un copil rasfatat doar pentru ca are o problema. El nu trebuie sa vada diabetul ca pe o problema ci ca pe ceva firesc care nu ii permite sa faca ce vrea.
Symo, cum mai sunt glicemiile Denisei? Si-au revenit?
Anina, Adriana, nu mai dati niciun semn?

Iusti are amigdalita si nu mai vrea sa manance. Pe de alta parte inca nu i-au crescut glicemiile. Sper sa ne revenim repede.

Va pup pe toti (mamici si dulcinei)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Buna fetelor, va citesc, dar nu prea am timp sa scriu - sunt prinsa in diverse activitati.

Felicitari pentru mamici si dulcinei pt. hemoglob. gl. perfecte.

Mirela , felicitari pt. familia marita si pt. Iusti ca este intelegator. Si mie mi-a fost mult mai usor cu Roxi mai ales ca Alex a facut cat 3 copilasi la un loc cand era mic. El a fost bucuros de surioara numai cat a fost in burtica, apoi cand a vazut minunea cu ochii, nu a fost incantat. Instinctiv stia ca are o concurenta. Le-am oferit totul in mod egal intotdeauna, dar Alex este mai posesiv si intotdeauna vrea mult mai mult decat altii, dar si el daruieste la fel.

Laura, bine ca ati trecut de saptamana aceea grea, te-ai descurcat mai mult decat f. bine. Edutu incearca sa speculeze situatii. Important este sa nu cedati, sa fiti consecventi. Ei trebuiesc tratati ca toti ceilalti copii.

Teo imi pare rau pentru urmarile "luptei". Important este acum ca la copii se refac repede aceste fracturi. (cred ca s-ar bucura sa fie stangace... si-ar prelungi vacanta si amanarea temelor...)

Symo, incearca sa mai ridici 1 unitate din Lantus si vezi rezultatele, dar revino la doza iniltiala cu Apidra de la ora 7
.
Teo, schema cu Mixtardul este f. buna si poti sa o mai prelungesti mult. Trebuie doar sa fii pe faza la unele perioade. Deci nu te grabi cu schimbarea. Incearca sa vezi ce mananca dimineata, poate e ceva diferit fata de zilele trecute si influenteaza intr-un fel gl. Daca e racit, trebuie reglat mai mult din doze. Daca dim. vine cu mare, ridici Mixtardul de seara, daca cu gl. mare si peste zi, trebuie sa ridici si Mixtardul de dimineata. Daca face doza pana in 5 u.i., ridici cu 0,5, daca doza este de peste 6 u.i. , ridici cu 1 u.i. Vezi daca a mai luat in greutate si s/a mai inaltat, creste si necesarul de insulina.

Mai revin, va pup

P.S. Am trecut si noi pe Levemir de cateva zile, suntem inca in cercetari. :)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Am revenit cu doua vesti, una rea si alta bunicica.

Ministerul Sanatatii a sesizat PICCJ pentru o frauda de peste 21 miliarde lei la programul de diabet

http://www.monitorulsv.ro/Ultima%20ora/2009-09-23/Ministerul-Sanatatii-a-sesizat-PICCJ-pentru-o-frauda-de-peste-21-miliarde-lei-la-programul-de-diabet

http://www.romanialibera.ro/a165654/medic-de-la-institutul-paulescu-cercetat-pentru-prescriere-ilegala-de-retete.html

"Procurorii DIICOT ancheteaza o retea alcatuita din medici, farmacisti si distribuitori, implicata īn devalizarea a milioane de euro. Schema de fraudare este relativ simpla: medicii prescriu insulina; foarte scumpa; unor bolnavi inexistenti, sau īn cantitati mai mari decāt este necesar, iar Asigurarile o platesc. Modul de operare bine pus la punct, indica faptul ca rteaua actioneaza de ani buni, dar autoritatile n-au facut pāna acum investigatii temeinice, care ar fi permis depistarea ei", spune http://www.brasovultau.ro/Ancheta-In-sanatate-23313.html


Vestea bunicica ar fi ca am reusit cat de cat sa-i dam de cap Levemirului. Acum suntem pe 32 unitati, la ora 22. Cu Lantusul mi s-a parut mai simplu, mai usor de stapanit. Poate sunt la inceput cu Levemirul, de aceea vin cu impresiile astea. La ora actuala inca trebuie sa mai ajustez pe alocuri ca sa fiu multumita de rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici de dulcinei !
Imi cer scuze pentru absenta, dar am fost fara PC la serviciu, iar de acasa mai greu intru pe net, cu 3 scolarite.
Au revenit la noi, cele 2 nepotele, pentru inca 1 an de scoala, spre marea incantare a Cristinei, ca tare i-au mai lipsit in cele 3 luni de vacanta.
mirela.d, felicitari pentru bb Victor !
Sa creasca sanatos si voios, alaturi de fratiorul mai mare si voi, parintii lor !
Cum e Iusti ? Ati trecut usor peste amigdalita ?
Felicitari pt. HbA1c, Mirela si Laura ! Foarte bune !
Teo, cum e Tudor ? I s-au reglat glicemiile ?
Am vazut la Cristina peste vara, ce a insemnat lipsa de miscare de dimineata.
Tami, ce face ?
Imi pare tare rau pentru ce i s-a intamplat !
Symo, glicemiile Denisei s-au reglat ?
Chiar inainte sa revina nepotelele acasa si sa inceapa scoala, a avut si Cristina o perioada cu glicemii in jur la 200, chiar daca ajustam doza de ins. rapida. Si atunci, ajunsesem sa maresc doza de ins. bazala(Levemir), cu 0,5.
A inceput scoala si imediat au inceput sa scada glicemiile, de am revenit pe dozele initiale.
Sunt perioade si perioade, ati observat si voi.
Acum e un pic racita, cu nasucul, dar glicemiile sunt ok.
Am fost si la control, unde i s-a prescris Cristinei, Magnerot(magneziu), deoarece magneziu, ca si vit. C, nu este metabolizat cum trebuie de diabetici si e foarte necesar, fiind un bun protector al inimii, cu un rol important in procesele energetice si in apararea fata de stress.
I s-a recomandat cate o cura de 2-3 sapt., toamna si primavara.
Supliment de Calciu n-a primit, ca pare de ajuns cat isi ia din alimentatie.
Adriana, cum ii merge cu Levemirul lui Alex ?
Ana, voi ce faceti ? A reinceput gradinita, Alex ?
Livia, ce face Andreea ? Cum ii merge ?
Mirela_piciu, cum se descurca, David la scoala ?
Va astept cu vesti, dragi mamici !
O zi faina, in continuare !







Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Buna dragi mamici de dulcinei!
Va citesc dar nu prea am timp de scris.
Salut si eu fetele noi , imi pare bine ca le cunosc , insa as fi vrut in alte imprejurari. Felicitari pentru mamicile cu dulcinei si care mai cresc si un al doilea copil. Mie imi este foarte teama , Alex a inceput sa imi zica ca vrea o surioara, nu vrea un frate ca ii i-a jucariile... Mai vedem, poate ne incumetam ...
Noi de 2 luni ne-am mutat in Bucuresti. Stam la sora mea, sotul a intrat intr-o afacere cu cumnatul meu si a trebuit sa ne stramutam aici, desi nu imi place deloc Bucurestiul.

Alex a suportat OK schimbarea , dimpotriva , glicemiile sunt super bune. Sa nu il deochi ! . Cate un hipo dupa o venire din parc sau dupa o giugiuleala intensa cu tati sau cumnatul meu. Mananca mai bine , a inceput sa ceara carnita singur :"Mami vreau gratar sau snitel!". Va dati seama ce fericita sunt ! S-a inaltat , la greutate este ok....are 115 cm si 24 kg. D-na dr a zis ca este ok, cat despre Hb1a, v-am zi ca o are 7 si a spus d-na dr ca este ok, ca daca ar fi mai mica , ar insemna ca sta pe glicemii foarte mici si nu este ok pentru organism , chiar daca noi am obtine un rezultat sub 7 . E mai ok sa mentinem un echilibru intre glicemie, insulina si Hc , mai ales ca puiutii sunt in crestere si tb sa avem grija.

Schema cu gradinita a picat , aici nu am unde sa il mai inscriu si plus de asta imi este teama ......nu cunosc pe nimeni , stam si destul de departe ,in Cartierul Latin, o zona rezidentiala la iesirea din Bucuresti ....si am zis ca o sa incercam la o gradi ....dar in primavara .
Auzeam o discutie la stomatolog ieri , intre doua persoane si spuneau ca la gradinita de stat a platit 300 lei inscirere , au mai cerut 200 ron pentru consumabile(detergenti , etc) plus inca vreo 150 ron pentru nu stiu ce. Chiar am intreabt daca la stat sau la particular. Si ma gandeam ca daca la stat ajungem sa platim atat , mai bine il inscriu la o gradinita particulara , platesc 800 ron si au si asistenta medicala asigurata, plus ca la bucatarie i se poate pregati mancarea in functie de cat are copilul voie si nevoie sa manance.

Spuneti-mi , voi ce dati copiilor pentru imunitate ? Eu am inceput sa ii dau Septilin. Insa , am citi aici pe forum despre un medicament POLIMOD, titi ceva de el ?
Cam astea sunt noutatile de la noi , va pupam si va dorim glicemii bune.

P.S. Fetele din Bucuresti cu dulcinei , pe unde locuiti , in ce cartiere , poate ne vedem ....noi mergem foarte des in Parcul Moghioros.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Adriana, nu-mi vine sa cred cu frauda aceea, facuta chiar de un grup de medici diabetologi !
Adica, noua ne calculeaza dozele lunare, iar ei prescriu insulina unor diabetici neexistenti, doar pt. a castiga bani in plus.
Rusine, lor !!!
Adriana, cum reusiti sa mergeti cu Levemirul intr-o singura doza ? Il acopera si a 2-a zi, dupa-masa si seara, pana la urmatoarea doza, Levemirul ?
Cristina are 4 u Levemir la culcare, iar in perioadele de glicemii nocturne mari, am incercat sa-i dau cu 0,5 u Levemir mai multa si ii scadea gligemia in a 2-a parte a noptii.
Nu v-am scris, Cristina are 23 kg si 125 cm, 21 u insulina/zi(7,5 bazala si 13,5 rapida) si 190-200 HC/zi(30-20(+5)-50-15(+5)-50-25).
A crescut, draga de ea !
Avem poze noi, aici.
Pe curand !



[Edit:] WOW, Ana, sunteti in Bucuresti si inca, cu tati, alaturi !
Cred ca bunicilor tare le mai lipseste Alex.
Poate reusesti sa te intalnesti cu dulcineii bucuresteni, de pe aici !
Mai tii legatura cu Dani si Robi ?
Cu serviciul ce ai facut ? Cu studiile ?
Pentru imunitate, eu ii dau doar vit. C, Cristinei. La racelile usoare pe care le face ea, in sezonul rece, ii ajunge.
Va imbratisez si va pup !



Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_piciu spune:

Buna ziua, dragele mele! Le salut pe noile membre ale micii noastre "comunitati on-line", le felicit pe cele ce s-au straduit si au si reusit, evident, sa obtina un rezultat atat de bun la analize, ma bucur pentru toate realizarile voastre de peste vara si ma scuz de absenta indelungata de la discutiile voastre. David intr-adevar a inceput scoala si Lorena, gradinita, fara mofturi sau plansete asa cum ma asteptam. Ii place scoala lui David si pentru ca este printre cei mai inalti, a ajuns in ultima banca, ceea ce nu prea ma incanta in cazul unor glicemii mici, dar sa speram ca totul va fi bine, ca si pana acum. Nu stiu cum ati procedat voi mamici de scolari, dar eu am dus invatatoarei si asistentului scolii cate o hartiuta cu indicatii.La ora de sport profesoara a cerut adev. de la medicul specialist ca poate face sport si ne-a spus ca mai e la scoala un baietel cu diabet dar care nu face nici o glicemie cat e la ore. David poarta aparatul la el zilnic stie si el ce are de facut cat sa manance si sa jongleze oarecum cu pachetul in caz ca glicemia e prea mare.Am inceput sa le dau copiilor Septillin si Liv 52 si observ ca David chiar daca a ajuns cu gustarea de ora 10 de la 35 HC la 45 HC tot ajunge acasa cu glicemia 45. Am citit prospectul medicamentelor si nu am gasit nici o referire la influentarea valorii glicemiei la nici unul dintre ele.Are cineva vreo idee despre ce ar putea fi vorba , voi ati administrat asa ceva copiilor? Va pup dragi mamici si mai vorbim. Pa.

Mergi la inceput