Diabet zaharat la copii (5)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Mirela ce ma bucur sa aud ca David se descurcca singurel cu luatul glicemiei. Despre Septilin si Liv 52 , nu cred ca au cum sa influenteze acea glicemie de 45. Probabil ca se resimte statul la scoala , concentrarea la ore sau joaca din pauze. Incearca sa ii mai dai inca 5 Hc lenti in plus si vezi cum vine. Insa, dupa parerea mea, ar trebui scazuta un pic insulina de dimineata , cu 0,5 ui , mai bine ajunge acasa cu o glicemie mai mare , ce poate fi corectat repede (150-180 mg) decat sa vina cu 45 , mi se pare foarte mica si foarte periculos pentru un copil.
Nina, scoala o voi continua la distanta , merg acasa in sesiune si sustin examenele , nu am vrut si nici nu am avut timp sa imi fac transferul. Un motiv in plus ca Alex sa petreaca ceva mai multa vreme cu bunicii. La serviciu am renuntat , din pacate , nu aveam ce face.
Cu Dani , am mai vb la tel. este foarte ocupata cu munca, Roby este ok, merge bine .
Pupici si grija la dulcinei aveti va rog .

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Cercetarile arata ca persoanele cu diabet tip 1 si 2 au o deficienta a vitaminei D. Mai mult, studii epidemiologice sugereaza o legatura între deficitul vitaminei D si aparitia diabetului zaharat tip 1. Tot nivelul scazut al vitaminei D creste si riscul cardiovascular la persoanele cu diabet zaharat, scade imunitatea organismului s.a.. Dupa cum vedeti importanta vitaminei D este foarte mare.

Puteti gasi cateva detalii:

AICI

www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/ShowNews/Nivelul-scazut-al-vitaminei-D-creste-riscul-cardiovascular-la-diabetici_3724/" target="_blank">SI AICI

Intrebati medicii pt. suplimentarea cu Vitamina D in urmatoarele luni. Ce cantitate este nevoie pt. fiecare in parte. V-am scris in mare, mare graba. Am intrat intr-o criza de timp fantastica. Voi reveni, ca-s mai multe de spus.

P.S. Cand erau mici copiii, stiu ca le dadeam toamna parca si primavara 5 zile Ca fiole si 1 fiola mica de Vitamina D3, asta pentru profilaxia rahitismului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Am revenit, daca ati stii cata treaba am..., dar n-am putut sa rezist si am revenit>

www.thefreelibrary.com/Are you defficient%3f Too little vitamin D puts more than bones at risk.-a0153358466" target="_blank">Vitamina D

Testul pentru 25-hidroxi vitamina D este cea mai sigura modalitate de a masura cantitatea de vitamina D din organism.

Vitamina D scade productia de celule T helper 1 si sporeste formarea de celule T helper 2 . Asta e bine, deoarece celulele T-1 sunt implicate în atacurile autoimune .
Foarte pe scurt, vit D ( intr-o anumita forma) echilibreaza balanta Th1 / Th2 . Th1 este cel care da reactiile auto-imune.

Si ca sa intelegeti mai bine, urmariti pe goldi :

Citat:
citat din mesajul lui goldi

Am gasit o explicatie foarte facila si frumoasa despre raspunsul imunologic al organismului .
Traducerea din engleza este aproximativa, cu google translator, dar este inteligibila.
Materialul mi se pare f bun, daca vreti ar trebui postat la inceputul subiectului nostru. Este preluat dintr-un topic asemanator Fertility zone .
"Sistemul imunitar este compus din globule albe, care apoi sunt diferentiate în cinci tipuri diferite de celulele imune. Unul dintre acestia este un grup de celule numite limfocite. Limfocitele sunt apoi defalcate chiar mai departe în celule B, precum si celulele T, care au propriile lor subset de celule numite celule T helper, de reglementare a celulelor T, celulele T citotoxice si T suppressor celule.
Sistemul imunitar poate fi confuz, asa ca, mai degraba decât sa descrie în detaliu aceste celule, voi folosi un exemplu din viata reala cum functioneaza.
Sa presupunem ca v-ati taiat cu un cutit murdar. Bacteriile penetreaza pielea ta, care efectueaza o prima linie de aparare de la sistemul nostru imunitar, numit macrophage. Macrofagi sunt mari, grasi paznici si ineficienti, dar ele vor încetini un violator , în timp ce sunt chemati paznicii mai sofisticati.
Atunci când se confrunta cu un violator, macrofagelor apel la prietenii lor, de celule T helper.Celule T helper spun întregului, sistem imunitar printr-o serie de semnale chimice ca a existat un violator, care a trecut de bariera. În mod specific,celule T helper fac apel direct pe doua tipuri de celule, celulele T citotoxice si ucigasi celule naturale NK, "militari cu muschi" folosite pentru a ataca si a omori pe bacteriene invadatori.
Odata ce bacterii au fost ucisi, este timpul pentru sistemul imunitar pentru a opri atacul, care este un loc de munca de la T suppressor celule, care "a suprima" lupta.
În cazul în care bacteria este prea puternica pentru celulele T, sau în cazul în care pt celulele T este dificila gasirea violatorului, la fel ca în cazul de un virus,celulele B sunt chemate sa se alature în lupta.Celule B face anticorpi pentru un anumit uzurpator, pe baza instructiunilor de la celulele T helper. Cu alte cuvinte, în cazul în care celulele T helper spun sistemului imunitar ca violatorul este un tip care poarta un pulover de culoare portocalie, celulele B vor crea anticorpi pentru un tip într-un pulover de culoare portocalie, asa ca, atunci când ele-l descopera,il vor face mai usor de recunoscut de celule T citotoxice si NK
Dar aici e ceea ce trebuie neaparat sa stiu:
1. Initial - celule T raspuns se numeste un "Th1 raspuns".
2.Secundar - celule B de anticorpi de reactie se numeste un "Th2 raspuns".
Într-un corp sanatos, nu exista echilibru între Th1 (celule T) siTh2 (celule B) din sistemul nostru imunitar.
De fapt, uneori, cu un dezechilibru al Th1/Th2 de sistem poate fi benefic De exemplu, în timpul sarcinii, femeile au o tendinta de trecere spre o dominare Th2, care este avantajos deoarece o Th1 dominanta ar induce respingere a fatului.
Boli autoimune: Un sistem imunitar de echilibru
Teoretic, toate bolile autoimune - sistemul imunitar începe sa atace de auto-tesutul - si fie un Th1 sau Th2 dominant .
Th1 dominant: : celulele T în sus; celule B jos
Th2 dominant: celulele T în jos; celule B sus
Este absolut necesar ca oamenii cu tulburari autoimune Th1/Th2 sa mentina echilibrul. De exemplu, cineva cu artrita reumatoida, o conditie autoimune în cazul în care sistemul imunitar ataca cartilajului, cu atât mai mult ca cat balanta de Th1/Th2 este dezechilibrata, de mai multe distrugerea cartilajului, va avea loc.
Potrivit cercetarii, un numar de compusi naturali au tendinta de a împinge fie parte a Th1/Th2 echilibru.
Noi toti suntem unici ca persoane, cu diferite genetici, diferite biochimii si cu diferite reactii la ingerat alimente. Într-adevar, ce pentru o persoana; este aliment,pentru alta este o otrav#259;.
Multe dintre produsele alimentare si suplimente au o multime de avantaje dovedite de sanatate, dar nu pentru toata lumea. Daca aveti o conditie autoimune, unii dintre acesti compusi pot face pt tine mult mai bine sau mai rau în functie de Th1/Th2 dominare. Puteti sta de vorba cu medicul dumneavoastra; despre un tablou limfocitar pentru a determina care dominanta o aveti. Impunerea în directia gresita poate duce la distrugerea în continuare, indiferent de tesuturile dvs. pe care sistemulul imunitar le-ar putea ataca.
Th1 dominant - determina boli autoimune ale organelor

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137964&whichpage=9


Cine vrea sa afle mai mult:
Aici, cate ceva despre sistemul imunitar:

http://www.scribd.com/doc/20217534/SISTEMUL-IMUNITAR

http://www.biologymad.com/StudentsWork/12%20-%20immunologynotes.pdf



http://diabet-zaharat.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Acum am sa va spun de ce am tot scris despre vitamina D, mai ales ca a intrebat si Ana Maria despre imunizare pe timp de iarna.

Iata raspunsul meu dat la un subiect de pe forum>

Citat:
citat din mesajul lui Adrianaa

http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=529704#

cititi despre vitamina D, imunitatea innascuta si gripa

http://www.virologyj.com/content/5/1/29

http://www.virologyj.com/content/5/1/29/figure/F2

Se pare ca studii mai recente arata rolul important al vitaminei D si bolile infectioase. M-am hotarat, pentru a acoperi deficitul vitaminei D pe timpul iernii si a ajuta sistemul imunitar innascut, voi merge la medic sa ma consult cu acesta daca este buna hotararea mea si ce doza este optima pentru mine pe perioada iernii, cand soarele nu va mai zambi atat de placut.

Acest lucru il poate face oricine doreste, indiferent daca este pro sau contravaccinare.



Foarte important, in fiecare zi copilasii sa iasa la aer, sa alerge si sa stea la soarele asta bland de toamna.

http://diabet-zaharat.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna
eu sunt ff suparata,pe mine ,ca nu stiu ce trebuie sa fac,sau mai bn zis ce fac nu da rezultatele dorite,poate creste,pur si simplu nu mi dau seama.am crescut si doza de insulina si tot nu e k,vine dimineata cu glicemia k,116,82,71 sii la amiaza vine cu 205,254,chiar si 398 azi,nu-mi venea sa cred,acum incerc sa renunt la gustari,presupun ca aici e problema,sa vad weekendul asta,deci azi dim avea 71,i-am facut 4ui ap-40hc,la 10-15hc,la pranz 398,4uiap-50hc,la 16-126-0hc,la cina 80,2ui ap-35 hc,acum sa vedem,testez;daca nu va deranjez as vrea o parere...
m-am gandit sa merg la spital,dar nu pot,ar trebui sa mergem la Iasi,sa lipsim o saptamana...si cum o problema nu vine niciodata singura,mama cea care ma m-ai ajuta (in sensul ca atunci cand plecam de acasa,aveam pe cineva de incredere)a suferit un mic accident in urma caruia si-a fracturat mana,deci e cu ea in ghips,mda asta e viata,si crucea mea de dus
in privinta acelui domn DR ,care a facut ce a facut sa-i fie rusine,si sa fie tras la raspundere pt cea facut....eu pt Deny cumpar teste din luna iulie,mi se spune la farmacie ca nu au fondurii pt teste,doar insulina ni se da,asta e ,,traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul''
va poop pe toate,ma bucur ca va merge bine sa de-a Domnul tot asa sa va mearga
sper ca data viitoare cand scriu sa fim si noi mai bn
un weekend placut cu gliicemii super

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Simona, stai linistita, se poate rezolva usor si repede.

* Daca dimineata vine cu gl. bine, asa cum se si intampla, inseamna ca Lantusul are doza buna. Deci eliminam Lantusul ca vinovat. :).
* Daca la pranz vine cu mare, vinovata este insulina rapida de dimineata. Deci ar trebui sa ridici insulina rapida de dimineata cam cu 1 u.i. in cazul asta. Eu cred ca o incearca o raceala si in urmatoarele zile e posibil sa-si faca de cap si insulina rapida de la pranz.

Deocamdata vad ca insulina de pranz inca tine piept glicemiilor. In zilele urmatoare, daca vine cu gl. mari si seara, la 19, va trebui sa ridici si din insulina de la pranz. Daca nu actionezi de la prima vinovata :), cea de dimineata, urmeaza un intreg lant de dezechilibre in urmatoarele ore.

Nu elimina gustarile.

Un weekend linistit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Adriana, ai avut dreptate, inca mai merge schema de 2 cu Mixtard – acum este foarte bine, de fapt trebuie sa-i scad dozele intrucat vine cu hipo fff mici la 7 si la 10/13 (mai precis 6:30 – in jur de 60, iar la 10 in jur de 45-50, iar la ora 13 in jur de 65-70 (asta de doua zile). La 16 si la 19 este f bine, cu glicemii in jur de 80-95. A avut atunci o perioada cam ciudata...eu o suspectez pe mama ca nu ia deciziile corecte la momentul potrivit, dpdv alimentatie, calitate alimente, mod de injectare a insulinei etc.
Pe perioada vacantei a stat mai mult cu ea si de cateva ori a facut niste boacane foarte mari...gen nu i-a administrat toata insulina de dimineata (nu a apasat pana la capat), sau nu i-a facut-o deloc !!. Asta s-a intamplat cand datorita vibratiilor din timpul calatoriei cu masina de la Buc la tara, pistonul pen-ului s-a insurubat la loc – deci nu mai avea contact cu cartusul de insulina – mama nu a incercat sa elibereze o unitate inainte de injectia propriu-zisa (deci nu a vazut ca nu iese nimic) si i-a facut.....aer. Ce sa mai spun....acum incep sa inteleg mamicile (cu copii mici) care au renuntat la serviciu sau au optat pentru program redus (daca a fost posibil). Atunci cand stau eu cu el tot timpul, totul merge foarte bine.
Stiu ca spuneai odata ca intentionati sa treceti la 2 administrari pe zi. De ce ati renuntat?
De asemenea, de ce ati renuntat la Lantus (noi inca nu il folosim insa mi se parea o alternativa foarte buna, auzind parerile celor care il folosesc) si ati trecut pe Levemir (care din cate stiu eu se admin in 2 doze – dimineata si seara)? Datorita zvonurilor despre Lantus? Te intreb asta pt ca acum nu cunosc decat Mixtard si Actrapid dar as vrea sa fiu „in garda” in momentul cand va trebui sa schimbam schema.


Nina, probabil tie iti este mai greu cu trei scolarite insa Cristinei nu poate sa ii faca decat bine – are cu cine sa se joace, se indeamna la teme (eu ma uit la Tami care, si in vacanta, atunci cand era cu vreo prietena incepeau sa se joace de-a scoala, isi dadeau exercitii, dictari etc) deci ...numai de bine .
Tamara este tot cu mana in gips, maine mergem la controlul de 3 saptamani, si este posibil sa i-l scoata, sa ramana doar cu tijele. Dupa asta trebuie sa inceapa recuperarea si poate in vreo saptamana, cel mai devreme, sa inceapa sa scrie. Chiar daca nu a putut sa scrie a mers la scoala si de asemenea, nu a intrerupt nici celelalte activitati (nesportive , bineinteles).
Pozele nu le pot vedea de la serviciu...ma uit de acasa .


Mirela, mi se pare extraordinar ca David, la 7 ani, isi face singur glicemia si mai mult decat atat, ca stie sa jongleze cu gustarea de la scoala. Abia astept sa ma pot baza si eu pe Tudor...care inca nu imi spune cand are hipo (nici chiar la 35 !!!). Imi spune doar ca ii este foame (dar nu intotdeauna). Si eu am dus hartiute cu indicatii (la gradinita) – dnelor asistente si dnelor educatoare + instructajul in „viu grai”. De asemenea, intrucat mananca acolo, am dus si un cantar precum si un biletel cu schema de alimentatie (+ cateva exemple de meniuri bazandu-ma pe ceea ce li se serveste de obicei la pranz).
Si Tudor vrea sa isi faca singur glicemia insa apasa testul prea tare pe degetel si nu prea imi vine sa il incurajez sa isi faca singur...probabil gresesc.
Inca nu am inceput sa le dau nimic pentru imunitate, anul trecut le dadeam Multisanovit si echinaceea....si calciu. O sa citesc sa vad ce sunt Septilin si Liv 52, poate incercam si noi. Si o sa mai intreb si de vitamina D (multumim Adriana pentru info).


Symo, nu dispera, te intelegem foarte bine. Asa eram si eu zilele trecute cand parea ca totul este impotriva noastra (a lui Tudor si a mea). Asa cum a spus Adriana, probabil trebuie marita un picut insulina de dimineata (cu 0.5 daca este posibil – dar din cate am auzit eu, daca folosesti apidra, nu cred ca exista demi-pen). Am vazut ca la 10 nu i-ai mai luat glicemia (probabil era la scoala) dar ca totusi a luat gustarea. Probabil ca era maricica inca de la ora aia daca a ajuns cu 398 la ora 13. Cand am trecut si noi prin situatii asemanatoare, nu ii dadeam gustarea de 10 peste glicemie mare (Tudor are 30 HC la 10). Preferam sa ne agitam nitel, sa intarziem masa si abia dupa aceea lua gustarea (toata sau numai o parte din ea). Daca situatia se repeta 3-4 zile atunci umblam la insulina.

Ana, si eu stau tot in Cartierul Latin...probabil ne-am si intalnit pana acum . In ceea ce priveste gradinita de stat, cred ca au exagerat putin doamnele pe care le-ai intalnit la stomatolog . Sau poate n-au exagerat dar nu ai auzit chiar tot. Tudor nu a inceput inca gradinita (nu se terminase inca renovarea/mansardarea....de fapt au deschis-o de azi dar i-am mai dat eu o saptamana de vacanta ). Probabil saptamana viitoare voi avea sedinta cu parintii si iti voi spune cum sta situatia direct de la sursa.
Pana acum nu a fost asa ...si Tamara a fost la gradinita de stat, de anul trecut a inceput si Tudor (la aceeasi gradi)... (dar cine stie, poate s-au mai schimbat lucrurile peste vara). Se dau intr-adevar niste bani (dar nu o suma exorbitanta), dar „one time only”, o suma stabilita de comun acord cu parintii (ceva gen fondul clasei, si ti se spune de la inceput ca nu este obligatoriu...dar normal ca ii dai ca doar sunt pt copii ). Iar lunar se plateste masa adica 9 Ron/zi + optionalele (daca optati pt asa ceva). La particular dai 8 mil (cel putin) dar in fiecare luna si conditiile nu difera mult fata de gradi de stat (au si aici 2 asistente medicale permanente, bucatarie si mancare ff buna si sanatoasa). Ce este important este sa gasesti personal cu intelegere (educatoare+ingrijitoare) pentru cantarire mancare, urmarit cand mananca etc.

Pa. Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Buna dragi mamici si dulcinei!

Teo , ma bucur sa aud ca locuim in acelasi cartier! Poate ne vedem zilele astea . Noi stam in C2. Voi unde locuiti?
Poate ai dreptate cu gradinita. Tu unde ii duci pe ai tai ? Si cum se descurca Tudor ?

Alex este un pic racit acum, ii curge nasucul si il cam doare gatul. Ii dau Ibalgin, Trachisan(de supt, fara zahar ). Sper sa nu se complice. Deocamdata glicemiile merg bine, nu se simte raceala.
Va pupam si va dorim glicemi din cele mai bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

Buna
Fetelor,sper ca nu va suparati ca va intreb si eu o intrebare.Cat este normal glicemia la un baiat de 6 anisori?multumesc mult
Le doresc multa sanatate puisorilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Buna seara!

Rodica, foarte foarte pe scurt: glicemia normala “a jeune” (pe nemancate adica dimineata sau dupa un post de 8 ore) este cuprinsa intre 70 si 110 mg/dl.
In rest, glicemia normala se situeaza intre valorile de 80-120 si 140 la 2 h dupa luarea mesei.
Sper ca baietelul tau de 6 ani sa fie ok si sa nu ingrosi randurile noastre . Sanatate multa!

Ana, eu stau in spatele vilei unde este biroul de vanzari. Ne vedem si iti spun mai multe despre gradi (de fapt am mai spus intr-un post mai vechi, dar iti pot da mai multe amanunte).
Se pare ca zburda pe aici o raceala blanda , fara efect asupra glicemiilor pt ca si Tudor este cam mucios de cateva zile insa dpdv glicemii este foarte ok.

Fug sa ii culc pe copii. Noapte buna!

Mergi la inceput