Ciresele de mai-iunie 2006 (65)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Mai apar si eu...
Eu nu scriu meniul lui fiica-mea ca-i jale, la cat manaca ea fata de ai vostri... Si asa azi o mamica in parc mai sa cada pe spate cand i-am zis ce varsta are fiica-mea ca cica: ce asa mica? Dar e micutza tare... Mda, mi-a picat bine!

Roxana multe felicitari, esti dubla mamica acum! Mult laptic si fara colici! Sa cresteti mari si frumosi!

Virgi, am murit de ras! Tare faza cu tipul atarnat la fereastra...

Lacri, mult succes in continuare, sper sa gasesti gradinita potrivita!

Arabela, Cami, Oana, Neda, Diana, Carmina, Magda sarcini usoare in continuare si pupici pe burtici! (sper ca n-am uitat vreuna...)

Am pus si noi ceva poze, incepand de aici ptr cine doreste si are timp sa le vada: http://good-times.webshots.com/photo/2991768860101560373cuGEqk

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Ralucis, Simona (Si Bv), Neda, Roxana, felicitari pentru bebei! Sa fie sanatosi si papaciosi!

Cami, felicitari pt fetita din burtica! Dar si ptr carnetul de conducere!

Angelica, Doamne ajuta sa fie totul inspre bine cu Razvan!!!

Ildi, Magghy, Carmina, Nicomico, felicitari pentru burtici! Sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi!!

La multi ani cu intarziere pentru Doroti, Ella, OanaS, Dariana, Carmina, Zuzi, Oana.iat, Cristina1702, Mihaela.F, Ralucis, Andruskandu!! Sa aveti parte numai de bucurii alaturi de cei dragi! Sa fiti sanatoase si iubite!!!

Imi pare rau sa aud cate ciresele au fost bolnavioare. Si noi am petrecut Sarbatorile cu medicamente si inhalatii de aerosoli. In ajun de Craciun, fiica-mea a facut laringo-traheita acuta. Am scapat ca prin urechile acului de antibiotic. Ne-a bagat dr. pe aerosoli. Va pot spune ca eu am ramas placut surprinsa de eficacitatea aerosolilor. Era fiica-mea cu nasul de ii curgea rauri, rauri, si dupa 3 sedinte de aerosoli, s-au oprit mucisorii. Dupa aceea am continuat cu un alt tip de aerosoli. Ne-am cumparat nebulizator, si consider ca isi face toti banii...

Altfel Andrada a fost foarte incantata de brad, de globuri, dar mai ales de lumini. Asa ca noi am stat cu bradul in casa pana la mijlocul lui februarie, ca deh fata tipa ca ea vrea UMI, UMI!!

Citind ce greutate au ciresele prin livada, imi dau seama ca noi ne incadram la capitolul fotomodele, cu doar 11,2 kg la 1 an si 8 luni. In ceea ce priveste dantura avem formatie completa de dintzi, canini, si 4 maselutze. De mancat, mananca dar nu o auzi o data ca ii e foame. Bucatelele de mancare le ia singurica, dar altfel inca o hranesc cu lingurita. Ea se misca foarte incet, si daca ia cateva lingurite cat sa-si potoleasca foamea, e suficient pentru ea si s-a terminat cu masa. Legat de dulciuri, nici ea nu se omoara deloc. Am tot incercat diverse variante de checuri si prajiturele, ca ma mai salva la gustarea de dupa-amiaza. Dar nu am avut succes.

Si pentru noi ramane in continuare de baza pampersul. Am pus-o de nenumarate ori pe olita, dar nu face si pace acolo. In schimb dupa ce face caca, vine si imi spune ca a facut. Asa ca eu consider ca suntem pe drumul cel bun. Imi place ca in ultima vreme in sfarsit se culca singurica la ea in patut. Pana acum trebuia sa fiu langa ea sa o tin de manuta. La pranz insa s-a invatat sa adoarma langa mine in pat. Cu mine alaturi poate dormi pana la 3 ore dupa-amiaza. Daca o pun la ea in patut, intr-o ora gata s-a si sculat.

A devenit tare iubareata. Vine si ma pupa pe unde ii vine la indemana. Spune multe cuvinte, dar fara verbe, si in niciun caz nu stie poezii (adevarul e ca nici nu m-am gandit ca la varsta lor ar fi capabili sa tina minte poezii). Dar cand o apuca cheful de vorba iti tranteste la fraze pe limba ei...

Ii plac mult cartile cu animale. Raman uimita uneori de cat de repede retine unele animale. Mai nou a invatat sa deschida usa, asa ca imediat cum dispar din camera, ea e dupa mine.

Am tot citit ca le dati sa bea laptele din canita. Ce intelegeti prin canita, cana normala sau dintr-aceea cu cioc??? Noi avem cana Magic Sport de la Avent care are ciocul format dintr-o singura gaura mare. Din astfel de cana ii dau sa bea si apa si laptele.

Am vazut ca sunt cirese care au probleme cu suptul degetelului. La noi e si mai nasol ca de vreo 2 luni a apucat-o mania de a-si buza de jos . Are momente cand e chiar pornita. Ii spun sa-si scoata buza, in secunda 2 e iar cu ea in gura. Nici nu stiu cu ce i-as putea da, sa o mai potolesc. Mi-e teama sa nu-si strice dantura.

Cam astea ar fi noutatile despre Andrada.

O alta veste ar fi ca daca totul merge bine, pe la sfarsitul lunii septembrie voi deveni iar mamica. Sunt insarcinata in 9 saptamani. Spre deosebire de perioada sarcinii cu Andrada, cand nici nu ziceam ca sunt insarcinata (asa de usor a fost la ea), acum m-au apucat greturile inainte inca de a fi sigura de sarcina. De cateva zile se pare ca s-au potolit, si sper sa nu mai revina. Acum trebuie sa fiu atenta cu Andrada, cu luatul in brate, caci dr. mi-a spus ca nu e indicat sa ridic mai mult de 3 kg. Dar sunt momente inevitabile, cand o spal si o scot din cada, cand merg in parc. Nu o tin in brate, dar cateva secunde tot imi ia s-o ridic. Asta mai ales acum cand suntem iar singurele acasa, deci suntem pe cont propriu, sa zic asa. De-asta vroiam sa le intreb si pe celelalte mamici, voi ati fost atat de stricte in privinta asta??

Cam atat deocamdata de la noi. Sper sa nu mai absentez atat de mult.

am livada de cirese mari.

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Neata ciresici!

Lyly - mi-a placut mesajul tau!. Eu cred ca le-am zis direct la toate mamele si pe un ton destul de dur, cat de suparata sunt pe cele care-si aduc copiii bolnavi la gradi, mai ales in perioada cand Luana a facut pneumonie. Concluzia este ca nu le pasa, si-si aduc in continuare copiii bolnavi acolo, cu mucii pana-n barba, ba mai mult ma vazut copii cu febra care abia se mai tineau pe picioare. Am incetat sa ma mai enervez, de vreo luna n-a mai luat nimic, cred ca si-a facut imunizarea cat de cat. Solutia cu retrasul nu-i una foarte potrivita. Il retragi si apoi ce faci? Il duci la o alta gradi unde vei intalni aceeasi situatie. NU ne ramane decat sa speram ca nu vor mai lua virusi, ca ai nostri copii sunt rezistenti, ca perioada cu raceala trece repede. Eu una am pus problema pe toate partile, si alta solutie n-am gasit. Cum o dau, tot mai bine este sa merga acolo, cu toate riscurile la care o supun.
Eu ma incapatanez sa mearga macar 4 luni la o gradi in romania pana va incepe scoala, ca apoi n-o mai pot muta. Sper sa gasesc una pe langa casa mea, care s-o accepte 2 luni anul asta si 2 luni la anul. As vrea sa te mai intreb, pentru cele particulare trebuie sa vorbesc inainte, sau ma duc s-o inscriu cand ajung si o primesc a doua zi?
Nu vreau musai o gradinita cu fite, nu ma intereseaza ce le dau sa manace, limbi straine, etc. vreau doar o gradi cu multi copii si o educatoare care sa vorbeasca mult cu ei.

Arleena - asa pare in poze, dar e numai pielea si osul de ea. A slabit ingrozitor. Sunt cu nervii la pamant. Ma trezesc cu gandul la ce-i dau sa manace. Nimic nu-i place. Scuipa tot. Ieri am fost la market, si o tanti pregatea niste sarmale de-ale lor. Aici in market, inainte sa cumperi un produs iti da sansa sa-l gusti, fie ca-i carne, fie ca-s carnati, etc. I-am dat sa guste din acele sarmale, a mancat 2 bucati. Fericita am cumparat 3 pungi, m-am uitat cu atentie la modul de preparare, am cumparat acelasi ulei de struguri cu care gatea aia. Am zis gata i-am gasit mancarea preferata. Ajung acasa, le prajesc si eu in acelasi mod, gust una si sa mor. Erau iutiiiiiiii. In concluzie acasa n-a mai vrut sa manance. Tot la market mi-a mancat cateva guri bune de salmon crud si 2 linguri de icre crude cu iuteala de la service. Asta a fost toata masa ei de ieri. Ca sa nu-ti spun ca i-am gatit ieri supa cu perisoare si smantana, ciulama de ciuperci, taica-sau i-a facut pancake cu sunca si cascaval, cu gem, simple. Nimic! Cum ma vede cu mancare pe langa ea, incepe sa planga. In fiecare seara pregatim cat ne uitam la tv, cate un platou mare cu fructe ( ananas, capsuni, pepene, mere, kivi, portocale), i le fac ca la market, fiecare bucatica cu scobitoarea ei, nici nu vrea sa vada. Mananca numai chestii crude si sa nu fie acasa. Eu pot sa stau cu ea toata ziua numai la market, sau numai la restaurant? Ma termina si seara cand o bag la baie si o vad cat e de slaba, ma apuca plansul.

Ma duc s-o aduc de la gradi si revin mai tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Virgi, nu poti sa-i faci niste analize? Sa vezi daca e ok.. daca e bine, atunci las-o in pace...
Daca nu, stabileste alt program de masa.. afara la porumbei, in parc, undeva unde ii place ei mult si sta absorbita..
Eu asa-i pacalesc pe ai mei, ori le spun ceva povesti cu animatia (tipete, suspans, fac ca magarul, calul, vaca..), ori la fereatsra, unde trec bus-uri, vede pasarele, ori in cel mai rau caz.. la desene
Nu e bine dar asa am pus-o pe Cornelia pe picioare si a ajuns butuc... Dar poate ca Luana ta e ca Olguta mea.. incapatanata pana in maduva oaselor.. ofof... sa stii ca daca e asa.. nu-ti ramane decat sa astepti.. sa mai creasca sa te intelegi cu vorba buna.. ca pe-a lor, n-o lasa fetele astea

DianaR, vazut Timeea, o bombonica, are niste okisori frumosi..

Steluta, felicitari pentru sarcina, sa dea Dumnezeu un bebe sanatos si la termen.



Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!



Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut salut!!
Intre bataia pe ultimul container de inghetata si ultimele anunturi de la Oscar mai bag si eu un oki pe forum..

La multi ani Ralucis si Andruskandu!! Multa sanatate si numai bucurii!!

Arabela felicitari pentru baietel!! Sper sa te mai lase arsurile. Cat priveste "spionatul" pe forum crede-ma ca asta ar fi deja lux pe capul meu!! Intru cu greu abia la subiectele la care scriu/citesc de obicei.

DianaR multumim frumos si voua. Multumim si pentru poze, nici nu stiu care imi place mai mult: cred ca "fratiorii". O fi ea Timeea mititica dar e frumoasa foc si timp sa creasca e gramada, oricum conteaza ca e sanatoasa. Ce ma enerveaza comentariile facute in parc asa sa ne aflam in treaba..

Steluta heii!! bine ai revenit!! multumesc mult si felicitari si tie pentru samburel!!Sa ai sarcina usoara si bebel sanatos!! Cu ridicatul e greu tare, eu am si avut interdictie cateva saptamani bune de la orice fel de efort asa ca am renuntat sa o mai ridic pe Sofia( decat in cazuri exceptionale), mai degraba ma aplec la nivelul ei si asa o tin in brate sau ma asez si se catara ea la mine in brate.
Sofia bea din canita de bebei ( cu cioc dar cu gaura mare- nu prea stiu cum sa explic).

Virgi imi pare tare rau ca aveti asa batalii cu mancatul, am inteles ca asa sunt unii copii, asa a fost al meu sot cand era mic( acum mananca dar e tare mofturos..),de fapt si avem niste prieteni care au un baietel de 5 ani si abia mananca( daca e la noi sau in alta parte in vizita mai papa cate ceva dar acasa .. nici pomeneala). E slabut dar e sanatos si asta conteaza. Pe de alta parte la voi poate e doar o faza si o sa treaca, hai curaj, uite un de la noi pentru Luana si mamica ei stresata.

Adriana ati fost pana la urma la oftalmolog? Si mai am o intrebare (ca tu ai copii mai maricei) la ce varsta ai mers cu ei la dentist prima oara? Merci.

Numai bine tuturor si un dulce pentru cirese!!

Cami 29+ & Sofia - 8 mai 2006




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Am revenit!

Nu vreau sa va spun ce-a mancat la pranz ca-mi fac rau.

Diana - am vazut pozele cu Timeea si uite, daca te consoleaza pot a-ti spun sincer ca arata mult mai plinuta decat Luana mea. Am vazut la Timeea falcute si putina burtica, ceea ce la noi nu se pune problema. Luana in schimb e mult mai inalta, probabil seamana cu tati.
Mi-a placut mult poza in care se imbratiseaza cu fratele. O nebunie! Ce distractie la voi acasa!

Steluta - ce surpriza frumoasa ne-ai facut! Felicitari pentru sarcina si iti doresc un bb perfect.
Cu poeziile am incercat si eu dupa ce-am citit mesajul Angelicai. M-am pus pe invatat Tika Tika ca spre rusinea mea nu-mi era deloc familiara. Si din forma ei originala, sa incerc sa redau ce s-a inteles:
ea: tika, tika, tika
eu: m-a batut.... "ea" - mami
eu: c-a mancat....."ea" pisea
eu: toata....."ea" pizzaaaaaaa

acum ma chinui cu o poezie despre azorel. Si cand ii cer sa-mi zica poezia cu Azorel imi spune: "are os asa de mare" si-mi gesticuleaa si cu mainile.
Vorbeste la greu. Astazi mi-a spus: " Uite, mami! norii." Ii explic eu o terorie, ca-s plini de apa si-n curand o sa ploua, bla bla. Dupa cativa pasi, imi spne " Mami! ploua norii"
A invatat sa spuna " I don't know", asta de la gradi. O intreb astazi in masina ce-a facut la gradinita? si-mi spune " Connor fireplace". L-a pronuntat asa de corect ca maine o s-o intreb pe doamna sa vad daca l-au folosit la gradi sau l-a spus ea asa. In rest e o intonatie toata, gen: " Apa mami vrei", " pisea afara frig", "O'mally plecat market" si multe multe altele, dar e tare dulce cand amesteca cele doua limbi si foloseste o topica cat se poate de personala. Dimineata s-a murdarit pana s-o scot din casa si-i spun" Hai sa-ti pun alta bluza", ea: "hai alta bluza pus, this bluza dirty". M-a innebunit cu " this", cand vrea ceva si nu stie cum se numeste, ma trage si-mi spune" Mami, vrei this". Oricum sunt si eu in sfarsit multumita de cum vorbeste. A inceput sa foloseasca si prepozitii, suntem pe drumul el bun.

Cami - da, e posibil sa semene cu mine. Eu mananc sa traiesc, nu ca mi-ar placea ceva anume. Asa am fost de mica, o mofturoasa si acum sunt la fel. Dar ar putea si ea sa fie undeva la mijloc ca doar seamana cu tati si el mananca orice. Oricum ea ma intrece!
Soficului mic

Adriana - ei, aici nu se pot face analize la cerere. I-am spus lui choy de 100 de ori problema ei, si-mi zice ca nu i se pare ceva suspect. Nu arata ca ar fi ceva in neregula. L-am intrebat daca-i posibil sa aibe viemisori, ceva. Pana nu ajung in tara, nu ma pot lipi la niciun fel de analize. Choy imi zice ca asta e ritmul ei, de vitamine nici nu poate fi vorba la varsta ei, ca am intrebat de nu stiu cate ori. Imi spune continuu sa insist cu mancarea preferata. Eu ii tot repet ca nu are o mancare preferata, infara de lapte si el imi spune ca-i sanataosa si tot asa. Ca el isi da seama cand e ceva in neregula cu un copil, dar nu e cazul ei. Nu am solutie, decat asa cum ai zis si tu, sa astept sa ma pot intelege cu vorba buna.
Daca nu se pune pe mancat, eu o sa innbunesc.

Trebuie sa inchei ca s-a trezit.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Stelutza, felicitari!!! Sa fie intr-un ceas bun
As fi curioasa dc vrei sa-mi spui de ce ai interdictie peste 3 kg - eu am avut cezarian, am un fermoar cat casa pe burtica de la accidentul de masina, dar interdictia mea e peste 15 kg - adevarul e ca deja am ridicat pe 15 kg, nu ma laud cu asta, da' sunt situatii in care asta e....
Eu il ridic pe Paul cand sunt singura cu el si tb spalat - tot nu facem la olita nimic decat lectura (Sta cu ziaru' pe olita si cate 30 min) asa ca tb sa-l spal peste zi, insa ma stradui sa-l ridic corect - adica ma las pe vine si ma ridic cu el in brate.

Uf, am uitat ce-am mai vrut sa zic...
pa-pa

Oana 23+, mamica de Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

DianaR m-a topita Timeea in poza asta:http://good-times.webshots.com/photo/2301407070101560373LZgUQd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Cami, spionul bun e verisoara meacareia i-am spus ca aici mai pun poze.Si cum vroiam sa tin secretul pentru familie, de aceea ma feram sa zic ce e.

Diana, ai o fetita dulcica tare!

Stelutza, felicitari pentru bebe 2!Nici eu nu am avut mari interdictii la inceput,iar acum nu mai pot eu sa-l iau pe Victor in brate.

O sa ma mai plang ca Victor nu mananca.I-a venit iarasi pofta.Sa vedem cat il tine.Mai nou, ii pun legumele din ciorba pe o farfurie separat si el le mananca de acolo cu furculita.Cu lingura e jale.Pana nimereste gura e lingura goala.

pupici,


Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

Buna ziua fetelor
http://community.webshots.com/photo/2979439030084821661GKOmGy


Arleena multumim de intrebare. sintem relativ bine. nu ne plingem, nu ne laudam.

Raluca "vorbeste", tipa, maninca, se joaca, e ahtiata dupa copii, ...
nu o mai putem stapini. e foarte incapatinata. avem noroc ca macar maninca.

vad multe noutati pe aici.
FELICITARI celor care asteptati inca un copil. sa fie intr-un ceas bun.
FELICITARI si celor care au nascut.

numai bine va dorim si cer scuze pentru absenta prelungita.

Mergi la inceput