Mi-e frica de Priorix!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

E foarte dificila alegerea: faci vaccinul de care iti e teama sau lasi copilul care poate lua boli ale caror complicatii pot fi grave.
Si totusi la mine decizia a fost sa amanam priorixul. Si daca voi fi vreodata obligata sa-l facem, voi apela mai degraba la vaccin separat pentru fiecare dintre boli.
Motivele mele:
1. vaccinarea se face in mod organizat la fiecare 7 ani pana la 14 ani ai copilului. Exact in zona de viata in care devine adult si numai bun sa-si ia viata in maini, sa intemeieze o familie, puiul meu va deveni sensibil la virusi, presupunand ca vaccinul de la 14 ani a avut efect. Si daca uita, neglijeaza sau orice alt motiv are si nu mai face vaccinarea, exact in perioada maturitatii devine numai bun de facut rubeola, rujeola si oreion. Care sunt mult mai greu de suportat ca adult. Ca sa nu mai vorbesc de efectele pe care le poate avea rubeola asupra femeii insarcinate. Nu-i totusi mai practic sa lasi boala copilariei sa-si faca aparitia atunci cand trebuie ?
Iar complicatiile de care s-au speriat toti anul trecut sau acum doi ani va amintiti cum au aparut ? In centre de plasament si in familii cu conditii de viata precare, unde copilasii aveau o sanatate subrezita. Vreau sa spun ca si boala se complica pe un fond, nu cand respecti regulile de tratament.
2. am o prietena in Canada a carui baietel dupa vaccinul priorix de la 2 ani a regresat tot ce acumulase, nici macar in fundulet nu mai putea sta. Concluzia medicului: e greu sa spui ca a fost coincidenta cand un numar din ce in ce mai mare de astfel de coincidente apar. Plus ca la ei nu e obligatoriu. Rezultatul: nu vreti sa stiti cu cate vinovatie vorbeste prietena mea despre ea ca mama, cu cata suferinta si disperare traieste fiecare zi. Ea, ca bebe e in lumea lui, departe.
Cam astea fusera experientele mele si motivatia mea de a refuza vaccinarea desi doctorita mea de familie insista si insista, iar eu ii tot dau declaratii ca refuz. Si insist sa refuz. Si uite asa insistam in tandem.
Raluca

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Razvan al meu are o forma de autism. Usoara, dar tot ma sperie de moarte, pt. ca am citit ca si formele usoare pot deveni la un moment dat forme grave, deci nu am nici o garantie, doar speranta la Dumnezeu sa nu ne loveasca si mai tare.
Si eu pot banui un vaccin, dar... raman la faza de banuiala... si uneori cred ca este mai greu decat sa stii adevarul.
Editez, sa spun ca n-am citit toate raspunsurile si am aflat ca i-ai facut deja vaccinul.


Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by crinuta

quote:
Originally posted by Siminaf

Daca ati sti complicatiile redutabile si uneori fatale ale rujeolei, oreionului, rubeolei, sigur nu v-ati mai pune intrebarea daca sa vaccinati copiii sau nu.






Eu era sa mor la 1 an din cauza rujeolei, asa ca, acum 2 ani cand a fost epidemia, nu am stat pe ganduri si l-am vaccinat, desi avea 11 luni si o saptamana.
Rujeola este o boala foarte grava!




Fratele meu era sa moara de oreion la virsta de 17 ani. A facut complicatii, printre care orhita urliana a fost cea mai usoara. A facut insa si meningo-encefalita urliana si timp de citeva zile nu s-a stiut sigur cum va evolua... Din fericire a scapat. Nici macar nu-si aminteste de zilele acelea, desi nu era propriu-zis in coma. A durat inca multe zile pina sa-si revina la simturile normale (nu simtea gusturile si mirosurile deloc). Acum e bine, si nici macar orhita nu a lasat semne, adica are un baietel frumusel foc. Poate totusi encefalita sa fi lasat ceva sechele, ca a devenit mai... zgubilitic de atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Noi am facut PRIORIXUL in nov,la 1 anisor!Ce m-ati ingrozit cu subiectul asta!La noi,nu a fost nicio schimbare sesizata in evolutia psiho-motorie a lui Andreiutz!

Eu i-am facut toate vaccinariel pana acum...cu toate riscuriel care se stiu si care nu se stiu....asa am decis...pt ca ...eu am pierdut un bebe din cauza RUBEOLEI facute la 28 ani,cand eram insarcinata in 12 saptamani....asa ca,experienta mea dureroasa nu as vrea sa mai simta nimeni....prefer sa "risc"facand vaccinarile indicate,decat sa ma gandesc ca puteam sa le fac si nu am avut curaj

Multa sanatate la puii vostri!

Andreea,mami de ingeras de baiat Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Nu exista nici o legatura intre autism si ROR, multe studii au confirmat asta, iar cel mai recent a fost publicat in februarie 2008 si-l aveti in link-ul 4 de mai jos. In UK, de exemplu, intra automat in schema lor de vaccinare gratuita. Mai jos aveti cateva link-uri ca sa va linistiti. Precizez ca MMR in Uk = ROR in Ro.

http://www.immunisation.nhs.uk/Vaccines/MMR
http://www.dhsspsni.gov.uk/ph_mmr_leaflet.pdf
http://blogs.guardian.co.uk/news/2008/02/newsdesk_notes_for_tuesday_feb.html
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/7226763.stm

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow


Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bisy83 spune:

Si baietelul meu a facut priorix abia la 2 ani si 8 luni si nu a avut nici o reactie adversa, desi este vaccinat de 3 saptamani.Si el a fost amanat pt ca facuse convulsii febrile si ne-a fost teama de febra dar nu s-a intamplat nimic, doar cresterea temperaturii pana la 37,6. Deci totul ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

si noi ne apropiem de vccinarea cu priorix..si am acceasi mare dilema...se merita sau nu...
Eu am facut oreionul in liceu si rujeola in facultate...,iar tati al nostru tot la adolescenta le-a facut...dar fara complicatii de nicio parte...
Voiam sa va intreb dc ati facut un sondaj printree mamicile de copii cu autism sa vedeti cate au facut ROR-ul?eu as intreba la subiectul lor, dar imi este cam jena.poate este vreuna dintre voi mai indrazneata.
Eu sunt speriata de acest vaccin si din cauza k de curand am aflat de fetita unui preot din c-ta a facut complicatii si a murit la scurt timp...
e ingrozitor....
Totusi de ce simptomele autismului apar dupa varsta de un an si ceva daca nu au legatura cu vaccinarile?

Madalina26
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

ralcat io am si acu anticorpi imotriva rubeolei ... mi-am facut analize cand eram gravida... adica acu 1 an jumate...
Si am fost vaccinata in 3 etape... ca si pitici nostri care fac ROR acu, nu doar rubeola cum faceam noi...
Nu inseamna ca daca-l face pana la 14 ani... gata, dupa se duce imunitatea...
Sunt vaccinuri care se fac doar odata (chiar acu cautam prevenar se face o sg. doza la copii peste 2 ani)... si capeti imunitate pt. toata viata... ca si cum ai facut boala...
Exista si exceptii cand poti sa mai faci boala respectiva chiar si vaccinat... asa cum, de ex., se poate sa faci odata varsat de vant si inca odata peste 20 de ani... depinde de organism, cum si-a format anticorpii...
Dar in majoritatea cazurilor imunitatea este pt. toata viata.
Si sunt vaccinuri care se fac cu rapel... odata, de doua ori... depinde de vaccin... asta nu inseamna ca la 21 de ani trebe sa-l faca iar... din 7 in 7 ani, toat viata.

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CHOWPERSA spune:

Chiar ieri m-a sunat prietena mea, care are un baietel de 1 an si o luna sa ma intrebe ce stiu de ROR, fiindca ei pediatra i-a recomandat sa il amane cat mai mult fiindca poate provoca autism, sa incerce sa il faca dupa 3 ani.
Eu pana ieri nici nu auzisem de ROR, dar in schimb "stiam ceva de vacinul de 1 an" - auzite din discutii cu alte mamici, una chiar avea o fetita careia ii declansase boala(spunea mamica ei) eu credeam ca este vb. de vaccinul de tip infarix pe care l-am facut de fiecare data copilului si ma si contraziceam cu ele(acum imi aduc aminte si de una dintre editiile de la "dansez pentru tine" in care venise o mamica ce dansa pt. fetita ei care spunea ea ca il dobandise da la vaccin iar eu nu m-am abtinut sa nu comentez "stiind" ca autismul nu se face de la un vaccin), dar abia astazi cautand pe internet am aflat mai multe :ca ROR nu are leg. cu vaccinul de un an care credeam eu(infarix penta parca)- este vorba de triplul vaccin rujeola-oreion-rubeola si sincer eu am hotarat sa NU il fac fiului meu care are acum 10 luni.
Sunt de parere ca nu iese fum fara foc, si punand in balanta cred ca e mai bine sa nu il fac.
Mai jos va dau si continutul unui articol gasit in timpul cautarilor mele, printre multe altele(cautati ROR AUTISM si o sa vedeti ce va aduce), iar filmuletul de pe nbc-e f.convingator, in sensul ca scandalul pornit in 1998 de prestigioasa revist#259; medical#259; britanic#259; The Lancet nu s-a stins chiar daca ei la un moment dat(o parte din medicii care au participat la studiu) au retras acuzatiile precizand c#259; "studiul nu oferea dovezi care sa asocieze vaccinul acestor boli".In acelasi an, in cursul unei conferin#355;e de pres#259; organizate în urma public#259;rii studiului, dr. Wakefield recomanda administrarea vaccinului în trei injec#355;ii separate.
Vijendra K. Singh este unul din cercetatorii care au evidentiat existenta autoimunitatii indreptate impotriva tesutului cerebral ( a creierului) in autism; el aduce dovezi ce incrimineaza triplul vaccin rujeola-oreion-rubeola in declansarea acestor modificari.
Am condus un studiu construit cu grija care sa raspunda la aceste doua intrebari. Pe scurt, am facut doua observatii foarte importante ca raspuns al celor doua intrebari : in primul rand, exista intr-adevar, la copiii cu autism, un raspuns hiperimun si acesta se refera in mod specific la virusul rujeolei (Pojarului) (VR), dar nu si la celelalte virusuri testate [ virusul herpes-6 (HHV-6), virusul rubeolic (RV) si virusul citomegalic (CMV)] si, in al doilea rand, exista o asociere intre anticorpii anti - virus rujeolic si anticorpii impotriva proteinei de baza a mielinei (PBM), adica cu cat nivelul anticorpilor impotriva virusului rujeolic este mai mare, cu atat mai mare este probabilitatea ca autoanticorpii impotriva PBM sa fie prezenti in sange.
Cu cateva luni mai devreme, in acelasi an (februarie 1998), descoperisem ca multi din copiii cu autism au anticorpi fata de o proteina specifica din triplul vaccin rujeola-oreion-rubeola (ROR). Acesti anticorpi virali erau, de asemenea, corelati cu titruri pozitive de autoanticorpi la PBM din creier. Aceasta a fost, probabil, prima proba de laborator care dovedea legatura dintre virusul rujeolic sau dintre vaccinul ROR si autoimunitatea la copiii cu autism.
Toate aceste observatii m-au facut sa avansez ipoteza ca autismul ar putea fi cauzat de un raspuns autoimun declansat de vaccinul rujeolic sau de triplul vaccin rujeola-oreion-rubeola. Din pacate, din cauza lipsei de fonduri, n-am putut sa extind acest studiu si progresul lui a stagnat.
Cand am facut o prezentare stiintifica a primelor mele descoperiri, o conexiune vaccin-autism a devenit si mai evidenta.
Am compilat un studiu de supraveghere a copiilor afectati de vaccinuri care prezentau regresie de tip autist pe baza declaratiilor familiilor acestor copii.
In mod surprinzator, pana la 93% din cazurile raportate au prezentat simpome de tip autism la scurt timp dupa vaccinare ( 52% dupa triplul vaccin ROR, 33% dupa triplul vaccin DTP si 8% dupa ROR sau/si dupa DTP). Restul de 7% cazuri nu erau legate de vaccinuri. Intr-adevar, daca aceste cifre sunt corecte, ele conduc la concluzia imposibil de evitat ca aceste vaccinuri pot declansa autoimunitatea din autism.


Pozitie oficiala la noi in 2002:

Vaccinul rujeulos este folosit de peste 20 de ani
[2002-02-11]
Prof. dr. Marian Negut, directorul adjunct al Institutului Cantacuzino, a declarat ca in Romania se foloseste vaccinul rujeulos de peste 20 de ani, perioada in care acesta a avut reactii adverse minore. Vaccinul suspectat de cercetatorii englezi ca ar provoca autism, respectiv trivaccinul ROR impotriva rubeolei, oreionului si rujeolei, s-a folosit si in Romania insa in cantitati mici si numai din donatii, acesta nefiind inclus in programul national pentru imunizari, a declarat dr. Alexandru Rafila, director general in Ministerul Sanatatii si Familiei(MSF). Pentru imunizarea impotriva rujeolei, MSF foloseste, pentru programul national, un vaccin monovalent, respectiv vaccinul rujeulos, iar in cazul rubeolei MSF pregateste un program de vaccinare a fetelor in varsta de 12-13 ani. Pana in prezent, nu s-au semnalat probleme de sanatate in randul copiilor carora li s-a administrat trivaccinul. Un studiu realizat de cercetatorii irlandezi releva o posibila legatura intre virusul care provoaca rujeola si anumite forme de autism si afectiuni intestinale. Echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca trivaccinul ar putea juca rolul unui ''detonator imunologic''. Studiul nu a fost realizat in scopul analizarii efectelor vaccinului si, deocamdata, nu se poate trage o concluzie definitiva, dar ''ridica multe intrebari'', a declarat profesorul R. O'Leary, coordonatorul studiului.




POZA INGERAS
LA BAITA
PRIMA ZAPADA
LA PETRECERE

ALEX-GABRIEL(05.05.2007)

MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Eliana, vei avea anticorpi 7 ani dupa vaccinare, de aceea e schema cu rapel la 7 ani.
Eu de exemplu desi am facut vaccinul antirubeola in 2004 nu am nici macar un pui de anticorpi, ca nu prinse. Si asa statui io linistita ca am facut vaccinul si io de fapt fas imunitate ....Si cand m-am trezit burtoasa si fara anticorpi de rubeola si fan metrou bucurestean ... am inceput sa studiez cum e cu vaccinul.

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei

Mergi la inceput