Razvan nu vorbeste!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Teodora D.
Asteryaro, m-a emotionat ceea ce ai scris, esti o mama grozava! Mi-au dat lacrimile cand am citit ca Razvan ti-a spus "mama", cu tine e pe drumul cel bun!
Jenny McCarthy, o starleta de la Hollywood care are un copil cu autism, a scris o carte despre afectiunea aceasta, in care povesteste lupta lor cu boala. Eu am vazut-o in mai multe emisiuni tv vorbind despre asta, spunea printre altele ca i-a schimbat copilului dieta si ca ii merge f bine, iar ultima oara cand am vazut-o zicea ca e vindecat, ceea ce stim ca nu se poate in cazurile de autism. Sau poate nu stim bine? Nu cunosc alte amanunte despre cazul lor, dar poate se gasesc pe net.

Teodora .
Sanatate muuulta si baietelului tau .
Despre diete fara lactoza/caseina si gluten am tot citit, pare destul de logica toata chimia asta alimentara... insa noi inca nu am luat o hatarare definitiva in acest sens.
Ca o mica ironie, Razvan bea doar Nestle fara lactoza , de mai mult de un an, dupa ce a avut o enteroviroza urata...
Autismul nici eu nu cred ca se vindeca, dar... cred ca aici intervine latura filozofica a problemei... depinde f. mult, ca parinte, cum privesti lucrurile.
Da, exista copii recuperati, chiar si in Romania. Greu de crezut, dar exista... sunt parinti care au investit enorm si au reusit.
Gandindu-ma la Razvan... pot doar sa sper si sa raman realista.
Ca sa intelegi, uite exemplu. Azi i-am povestit ca Sorin (cel mai bun prieten al lui, un baietel cu 7 luni mai mic) este bolnavior, are febra, il doare burtica... Stii ce-a facut Razvan? A inceput sa rada . Deci nici urma de empatie, compasiune.
Uuuffff......

[b]Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

asteryaro, razvan este inca mic si poate sa recupereze...
sunt copii care au facut "salturi " uriase cu aceasta terapie, majoritatea o urmeaza acasa...e greu ...dar merita incercat. Sunt parinti care au inceput terapia si acum au rezultate mai bune decat Ema care in toamna face 3 ani de terapie.
iti doresc multe progrese si daca pot sa te ajut cu ceva, cu cea mai mare placere

ajutati la terapia pentru Ema pe DC
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129234

http://florina-emilia.blogspot.com
Ajutati-ma sa inteleg lumea!
http://kittyland.dyndns.org:8180/ema/
bijuteriile printesei Ema
Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Mari , toata stima si jos palaria pt. viata ta dedicata Emmei ! La cat mai multe progrese!
daca vreodata am nevoie, sigur te voi cauta, deocamdata cred ca ma descurc, cel putin asa cred.
De ieri, dupa fiecare masa, spune "sarumana mami pentru masa si mancare" .


Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns genie79 spune:

Fetelor, stie cineva un logoped bun in Arad?Baietelul meu in varsta de 3 ani nu leaga inca cuvintele si l-as duce la un logoped sa vad ce ne sfatuieste!
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Razvan este bine, chiar acum este la terapie, si este tocmai in mijlocul unor proteste, desi debutase bine . Ce sa facem, avem si de-astea.



Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:


De vreo saptamana, Razvan a invatat sa faca baloane de sapun! Ii place tare mult, sufla pana nu mai poate .
Altfel e bine, se distreaza cu noi, vorbeste, povesteste...
Uimitor (sau nu ), a memorat o poezioara destul de lunga (peste 10 strofe) carticica se numeste "Miaunica", si cum isi aminteste ca mai vrea vreo masinuta sau "un cadou special pentru copiii cuminti", incepe: "miaunica-i o pisica dragalasa, dar e mica.....". Si nu se lasa pana n-o termina, si mie una imi vine sa lesin , ca parca nu cred ca-i adevarat... si la final zice: "ar fi bine sa cumparam masina cutare albastra/mov/rosie". Si cum as putea sa-l refuz ?
Ieri s-a jucat cu o parcare, o dsecoperire noua acasa la bunicul (parcarea e cumparata demult dar din pacate, nefolosita).
Si tot ieri a stat vreo 3 ore in piscina-dinozaur, ce distractie mamaaaaa .

Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Te cred ca te topesti!!! Continuati tot asa! Deci "ar fi bine sa cumparati masina rosie !", da ?

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA




www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Denisa, autismul NU se vindeca.
Si cred ca te referi la ABA, terapia cu care tu nu esti de acord?
FALS.
Este una dintre putinele metode/terapii care da rezultate notabile, remarcabile, stabile etc.
N-ai vrea sa te "mulezi" pe comportamentul unui copil autist, crede-ma! Ei gandesc altfel, fac altfel asocierile... In fine, eu tot sper ca voi sa nu aflati niciodata cum este sa... Si ce a spus dl. dr. mamei tale referitor la vacinuri este perfect valabil.
Daca mai citesti cate putin, vei afla ca mai mult baietii sunt cei afectati de aceasta problema , nu se stie inca de ce.
Si logopedie, daca va fi cazul - hoho, dupa 4 ani, deci mai aveti cale lunga.

Razvan este bine, chiar acum este la terapie, si este tocmai in mijlocul unor proteste, desi debutase bine . Ce sa facem, avem si de-astea.



Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)


cristina,ai dreptate,autismul nu se vindeca,insa se poate recupera,este doar o diferenta de exprimare,copii cu autism care sunt diagnosticati la timp si care incep foarte repede terapia,au sanse de recuperare 100%!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M


BAZARUL LUI MIHAITA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat
-greseala este ca specialistii vor sa ii schimbe, in loc sa se adapteze la modul lor de manifestare si la personalitatea lor si asta imi da impresia de limitare a copilului.


legat de acest aspect, din ceea ce am citit si am vb cu un specialist in autism, copiilor cu autism nu le este schimbata personalitatea si modul de manifestare ci sunt ajutati prin terapie sa relationeze/intreactioneze, sa se formeze cu deprinderi si mod de viata adecvat pentru un trai normal si pe propriile picioare, la un momendat. il ajta sa se dezvolte, nu-l limiteaza. sunt copii care nu vb deloc, cu care nu se poate comunica, care nu raspund la nici un stimul....care fac pe ei...fara terapie, sa ma scuzati...parintii nu fac decat sa-i ingrijasca ca pe niste ...papusi cu suflare in ele.
de multi ani se cauta metode, se incearca diverse terapii, specialistii cauta mereu si mereu modalitati de ajutor pentru acesti copii si parinti....pentru unii trec ani si ani pana cand reusesc sa gaseasca ceva potrivit pentru copil. caci fiecare e diferit si pentru fiecare trebuie adaptata terapia....

imi cer scuze de interventie, imi cer scuze daca am deranjat pe cineva!

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

Bazar pt Mihaita

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Cristina de-abia acum am citit subiectul. Baietelul prietenei mele a avut probleme identice. La 1 an jumate nu vorbea nimic, uneori il strigai sau incercai sa-i distragi cumva atentia si nimic, parea in lumea lui. Sensibil la fel cum spui tu de Razvan. Au crezut ca are autism asa ca au inceput controalele. Dupa multe analize si vreo 2 rmn-uri au ajuns la concluzia ca nu e autism, dar se nascuse cu ceva la trunchiul cerebral, nu retin eu exact cum se numeste, e vorba de dilatatia unor vene sau ceva de genul asta, dilatatie care ar fi fost normala la batranete. In fine, la unii copii se opreste, la unii continua. Ei au gasit un psihoterapeut extraordinar de bun, fac terapie ocupationala. In jumatate de an copilul e de nerecunoscut. Vorbeste, interactioneaza, e inteligent, pe mine m-a terminat sa-l vad asa normal, poate chiar peste normal. Tot nu ne vine sa credem cand vine la noi si ne saluta pe fiecare o ia pe Ana in brate si-i spune "Ana, te iubesc" si multe altele. Ei continua terapia, desi copilul acum e peste copilasii de varsta lui, stie toate culorile, numara, canta, stie poezii etc. Oricum bine ca au actionat din timp si au gasit persoana potrivita s-o faca.
Voi ati facut si RMN? Ma bucur ca si Razvan are progrese, sper sa recupereze si sa ajunga la fel ca Vladut, un copilas normal.

Mergi la inceput