Naturiste si homeopate (30)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Zorra,

Bine ai venit. Eu nu sunt specialista in endometrioza, dar iti postez regimul pe care l-a tinut Amely. Ea a avut endometrioza si a fost operata laparoscopic. Din pacate nu stiu in ce masura te poate ajuta pt bb regimul la un FSH atat de mare. Medicul ce a zis? Rezerva ovariana este epuizata?


Regim Amely:

"Scopul dietei este de a scade nivelul estrogenilor, a asigura un echilibru hormonal, a controla durerea (crampele), a creste energia persoanei.

1) Crampele menstruale se datoreaza prostaglandinelor sintetizate in corp. Exista 2 tipuri de prostaglandine: bune si rele.
a) Pt a scadea niv. celor rele sunt interzise (sau se consuma cu moderatie): grasimi saturate, unt, untura, organe
b) Pt a creste niv. celor bune: se creste aportul acizilor grasi omega3care se gasesc in: evening primrose, seminte si ulei de in, sofranas.

2) Pt controlul estrogenului:
- 25 g/ zi de fibre: grine, orez brun, fasole, legume, fructe;
- 1-2 portii/zi de brocoli, varza, gulii, boabe mustar
INTERZISA SOIA

3) Pt. sist. hormonal:
fasole,varza, conopida, nuci, seminte, telina si morcovi, usturoi, mere, patrunjel

4) Pt. intarirea sistem. imunitar:
fasole, linte,ceapa, usturoi, germeni, seminte, morcovi, iaurt viu;

5) Vitamine: Mg, Zn, Ca, Fe, B, C, A, E + Seleniu

DE EVITAT: Fainoase
Lactate (cu exceptia iaurtului viu)
Oua
Carne
Prajeli, margarina
Zahar (inclusiv mierea)
Ciocolata
Cafea
Alcool
Soia
Carnea si ouale duc la cresterea prostaglandinelor 'rele' cu efect inflamator

De aici nu-ti ramine decit sa ai imaginatie si vointa....Cred ca e mai usor s-o iei incet:
-eu am eliminat de tot laptele, cu brinza e mai greu, in schimb maninc mult Bifidus/Prodlacta
- maninc carne (numai alba) cind nu am ce minca sau sunt in vizita. In posturile mari nu am pus gura pe ea.
- am inlocuit zaharul cu mierea (nu pot chiar deloc), in cantitate mica. In schimb rar o mai dau prin prajituri
- nu mai maninc deloc soia
- eram dependenta de ciocolata si acum poate mai scap vreo tableta rar
- nu beau cafea, alcool
- imi fac sucuri de telina, morcov, mar
- Sunt departe de ce scrie la carte, dar ti-am dat ex. sa o iei treptat. Si eu sunt f. slaba, dar nu am slabit mai mult de 1 kg. nici in posturi!

Am incercat pe cat posibil sa evit alimentele daunatoare: conservantii, grasimile, e-urile, alcoolul, dulciurile (in special ciocolata, care imi place atat de mult).

M-am axat mult pe legume si fructe proaspete. In special pe: varza, broccoli, conopida, ceapa, usturoi, morcovi, telina, fasole pastai si boabe... Primavara verdeturi la greu, apanac, urzici, leurda, am facut efectiv cura de verdeturi. Si celelalte sunt foarte bune, dar astea in mod special.

Carne: de evitat carnea de porc, carnea grasa in general. Incearca mai mult peste oceanic, contine omega 3 si e ff bun (somon, sardine, ton, cod, merluciu..)

Lactate: NUMAI iaurt viu (Prodlacta - Bifidus) din pacate orice alte lactate/branzeturi sunt interzise, chiar si ouale. asta chiar ca a fost greu. Eu insa am substituit ouale de gaina cu cele de prepelita, renumite pt. proprietatile lor terapeutice, si mi s-au parut chiar mai gustoase. dar nici cu alea n-am exagerat...
Iaurtul il manacam (si acum mananc) dimineata cu fulgi de ovaz, sunt ff sanatosi si contin fibre. Plus o banana/mar/alte fructe.

Fibre: paine integrala, cu cat mai multe fibre, fulgi de ovaz. de evitat alte fainoase.

Naturiste: Mastodynon, Maca (pt. endometru), extract din mladite de zmeur.

Imunitate: ulei de primula capsule, extract din suc de orz verde, omega 3, ulei de in (flax seed oil) - capsule gelatinoase, 2/zi DS.

Vitamine si minerale: vit. E (dar cu pauze), vit. C + minerale: seleniu (1 cp. dim. inainte de masa), zinc (1 cp. seara, dupa masa), complex de vit. B, magneziu, calciu (ultimele 2 doar din cand in cand)

Am scris ce am facut eu, nu inseamna ca fix asa trebuie, ca nu-i batut in cuie, dar poate sa dea o idee cam ce ar trebui respectat.

A, si sa nu uit, am luat vreo 2 luni produse apicole: apilarnil, propolis, laptisor de matca (cu asta nu tb exagerat!), iar in loc de dulciuri - cate o lingurita de miere naturala.

Totul am gasit la plafar."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Fetelor, va pup dulce pe toate. Eu am cam lipsit din tabara naturistelor si homeopatelor. Momentan sunt doar pe tratament homeopat si ma pregatesc pt o histeroscopie. O sa trebuiasca sa ma reapuc de AC pt ca fara ele nu cred ca voi putea obtine folicului cu ovocite viabile la FIV. In rest nimic nou la orizont. va pup dulce pe toate si mult noroc!
O sa trebuiasca sa citesc din urma sa ma pun la punct cu vestile bune de la fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zorra spune:

Draga mea Gudinde,

Se pare ca rezerva nu ar fi epuizata, dar ii trebuie un soc sa-si revina. Nu este posibil ca inainte de tratament sa am FSH 9, iar dupa 22 si 40! Eu oricum iau in calcul si posibilitatea sa nu-si mai revina deloc...Acum nu ma gandesc decat cum sa fac sa scap de chisturi.

Multumesc muuuult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Fetelor, iubitelor, cred ca sunteti foarte concentrate la tratamente si , ca nu prea sunteti guralive in perioada asta. Sau or fi pregatirile de Pasti ???

Eu vreau sa va urez tuturor Sarbatori Fericite, iar sfintele Pasti sa va aduca in suflet lumina, liniste, caldura si implinirea dorintelor cele mai arzatoare. Hristos a Inviat !!!



"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."


samburici


Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:


Dragele mele, desi eu tot de-a voastra raman am incercat-o si cu FIV. Degeaba. 9 foliculi din care 3 ovocite si 6 chisturi. Prost rezultat (zic eu). Ba am ramas cu o dereglare (zic eu) asa ca va cer sfatul. La 19 zile de la embriotransfer a inceput sa vina CM . Dar doar putin si maro cu bej.8 zile. Dupa aia o zi a fost rosu. Dureri groaznice, mai sa lesin in baie. Nu mi s-a intamplat asa ceva numai cand am facut ultima HSG. Dupa ziua asta rosie iar maro. Si deja sunt iar 8 zile. Deci 17 zile de maroneli. Nu stiu cand sa zic ca a fost ziua 1 dar m-am apucat de vreo 6 zile de luat Zmeur cu Coacaz (cica pentru chisturi) si Carpicon. Credeti ca altceva m-ar ajuta mai mult sa termin cu petele astea maro si sa ma intorc la normal?

tuturor si succes cu tratamentele!

Bine ai revenit bubulino! Acum n-ai alta scapare decat sa devii .

De ce cadem? Ca sa invatam sa ne ridicam!
marrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Zorra, din pacate este posibil ca dupa stimulari sa creasca, ireversibil, FSH-ul. Orice fel de stimulare, indiferent cat de blanda sau agresiva este, determina scaderea rezervei ovariene. Poate mai incerci sa verifici rezultatele acelea. Si, se spune ca, eu nu sunt doctor, dar, ca daca doar un paramentru este in afara limitelor nu trebuie sa ne ingrijoram. Prea tare.
Marrina, ai grija cu mugurii de zmeur si coacaz pentru ca si eu am patit la fel. Dupa un tratament de vreo trei luni cu tincturile astea am renuntat pentru ca mai aveam putin si patam si salteaua. Mi-era frica sa ies din casa la ce menstruatii aveam!
Vreau sa incep sa iau din nou luna asta, dar mi-am facut o schema cu doar 10zile dupa ovulatie. Cred ca pentru mine este de ajuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

dana vio Am inceput sa iau Zmeur si Coacaz tocmai pentru ca ma gandeam sa reglez ceva, adica sa vina rosu, nu maro. Si cum nu stiu care a fost ziua 1 nici nu pot sti cam pe cand ovulatia. Oricum nu mai are importanta sa o localizez. Iar cu maronenile astea nici chef de nu am.

De ce cadem? Ca sa invatam sa ne ridicam!
marrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Buna fetelor,
Eu am inceput sa ii dau sotului tratamentul Liviei fara vit. A.
E doar a 5-a zi, sper sa vedem rezultate pt ca iesise spermograma destul de nasol. Am citit mult despre ceaiul de napraznic, si de un doctor care a dat ambilor soti sa bea ceai de napraznic, si in mai putni de un an toate femeile au avut nascut copii sanatosi. Intrebarea mea este daca ar fi bine sa iau si eu ceai de napraznic, am 2 chisturi pe un ovar, si de 2 luni am cm cam dereglat, acum cateva luni mi.am facut hormonalele si au iesit in limite normale. Daca voi incepe sa iau ar putea sa deergleze ceva? Am inteles ca ajuta si pt durerile menstruale. Va rog sa imi spuneti si mie daca e ok daca incep sa beau ceai de naspraznic.
Va pup pe toate, sunteti geniale

http://tt.lilypie.com/ukWup2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Fie ca aceste zile sfinte sa va aduca pace si liniste in suflete. Va doresc sa va bucurati de sarbatori alaturi de cei dragi voua.
Paste fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI!DE NOAPTEA INVIERII LUMINA SFANTA SA VA UMPLE INIMILE, CASELE SI SA VA CALAUZEASCA MEREU DRUMUL VIETII!SA AVETI PARTE DE CELE MAI FRUMOASE SUFLETELE INTRUPATE IN INGERASII MULT ASTEPTATI!Sanatate multa, bucurii si voie buna cu ocazia Pastelui!!!Sa fiti iubite!



nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput