Grupul "cautatorilor" de bone!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Mickkyyy,

Daca ai posibilitatea sa iei ultima saptamana din luna asta concediu, daca exista intelegere in firma unde lucrezi si ai acest backup, da-i un preaviz mai scurt; iti vei da tu seama din reactia ei daca mai poti lasa fetele cu ea sau nu; daca nu, stai 5 zile tu cu ele si lucrezi de acasa - adica f putin spre deloc cu 2 copii, depinde de ce job ai.

Ar merita un previz macar si pt faptul ca nu ai siguranta de cum se va adapta doamna contabil la cerintele jobului. Si tu la tabieturile/obiceiurile/ideile ei.

Iti tin pumnii, e un pas greu!

PS. Si da, sustin ideea ca bona e un lux. Au fost ani in care luxul m-a costat niste necesitati de baza si a fost foarte greu. Momentan renunt la luxul unei garderobe de fitze sau niste weekenduri reusite in afara Bucurestiului. E bine totusi ca am la ce sa renunt. Pentru ca neputinta mea de a plati un salariu decent unei bone nu are cum sa "faca piata salariilor" daca altii in jur isi permit, majoritatea. Si decent inseamna o suma din care si bona sa poata trai. Aici Persida cam are dreptate. La faza cu mama , personal, m-as supara si as discuta cu bona sa nu incurajeze copilul in confuzia de roluri. Am discutat la vremea mea si s-a rezolvat. Acum incerc sa scot niste cuvinte vulgare rau din vocabularui ei. E greu, insa insist. Pentru ca bona mea nu e deloc proasta, insa nu beneficiaza de expunerea la relatii cu oameni diversi, pe care o avem fiecare la birou, oameni de la care ce avem invata (sau nu). Si pentru ca ne iritam reciproc zilnic cu personalitatile noastre opuse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Persis spune:

Buna tuturor
Nu-mi place atitudinea cu care imi vorbesti INA. Cred ca ai inteles gresit ce am spus eu Si sa-ti exemplific, ca sa nu ne mai lungim cu discutia. Eu am avut grija de o fetita de 1 an si 10 luni, care nu vorbea, facea in pampers, etc. Stateam cu ea peste 8 ore pe zi, si o ingrijam intocmai dupa indicatiile mamei. Copilul a inceput sa spuna ami, sa ma strige asa si eu, desi ea nu vorbea ii explicam ca mami e la servici, ca o sa vina mai tirziu acasa, lucruri pe care un copil de virsta ei nu stiu cit la pricepea. Cel mai mult ii placea sa ma joc cu ea si o faceam cu placere, lucru pe care mama ei nu il facea ca nu avea cind. Si mereu ii spuneam ca mama ei este la servici, cind venea acasa ii spuneam "a venit mamai, acuma Persi va trebui sa plece". Si multe alte lucruri din astea. Nu am incurajat niciodata astfel de comportamente. SI cum sa-i explici unui copil mic, care nu vorbeste, sa nu-i spuna mama bonei??? Copii se ataseaza foarte repede de persoanele care ii ingrijesc. Citeste ce ai raspuns tu mai sus si ai sa vezi ca asa ai spus. Posted - 18/10/2006 : 10:09:05
--------------------------------------------------------------------------------
Pentru 10 ore pe zi , daca are grija de copil cum trebuie si face si un menaj usor (sa nu gasesc vasele sub forma de munte in chiuveta), sunt de acord sa ii dau un maximum de 8 milioane. DAR daca imi aud copilul spunandu-i "mami", zau ca o dau afara. Treaba bonei nu este sa se substituie insidios mamei si chiar daca un copil are tendinta la un moment dat sa ii spuna asa, ea trebuie sa il corecteze, sa ii explice cine e mama si cine e ea. Asta face parte din educatia pe care trebuie sa i-o dea.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
Nu am facut nici o referire la tine in nici un mesaj al meu, dar daca tu ai luato personal, e treaba ta! Am avut si eu bona la copii mei cind erau mici, si niciodata nu mi-a dat prin cap sa ma supar ca copilul ii spune "mami" bonei!!! Si am lucrat ca bona si mama copilului nu s-a suparat cind a auzit ca imi spune 'mami". Si mai stiu si alte persoane care au bone, si copii lor spun "mami" bonei.
Si referitor la America spuneam lucruri concrete pe care le cunosc personal.
Si nu ma cheama PEGASIS!!!! In fine, eu nu mai comentez pe acest subiect si cred ca nici nu mai intru pe forum pt ca vad ca unii se supara si interpreteaza lucrurile cum vor. Fiecare cu parerea lui!

Si ptr ECMI, nu am incrajat si nici nu incurajez ca bona sa se substituie mamei. EU AM VRUT SA SPUN DOAR CA O BONA BUNA ESTE PLACUTA SI INDRAGITA DE COPIL, ACESTA AJUNGIND SA-I SPUNA "MAMA", MAI ALES DACA ESTE MIC!!! DAR NU AM INCURAJAT ACEST LUCRU. SI NICI NU-L SUSTIN!!! Spui ca ma certati? Eu cred ca nu va convine, insa eu am spus un adevar, ce am vazut si am experimentat, nu am impus nici o norma si nici o regula ca "asa" trebuie sa fie. Cred ca fiecare avem dreptul la o parere si daca ne-o exprimam si cuiva nu-i convine, este treaba lui, nu sa sara in sus!!! si sa spuna ca nu-i asa. Eu nu-mi permit sa contrazic pe nimeni. Cum am mai spus, fiecare este diferit, vede lucrurile diferit si ce i se potriveste lui, nu se potriveste altora.
Sunt si eu mama de copii de 10 si 9 ani, am vrut sa ajut, sa spun putin din experienta mea, dar vad ca sunt inteleasa gresit.
Sunt o persoana implinita prin copii, multumita de viata si de ce am realizat pina acum, suntem o familie fericita!
Asta va doresc si voua!!!!
PERSIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Persis spune:

Inca o precizare,
Ideea era ca un copil poate ajunge sa spuna "mama" bonei, asta dovedind ca ea se ocupa bine de el. Dar o bona inteleapta, stie sa explice copilului care este mama si care este bona. Asta am vrut eu sa spun de la inceput! Si o tema de gindire pt fiecare mama, cum il dezveti pe copil sa spuna un anumit cuvant?? ( nu ma refer aici la "mama", spun in general) Cu cit ii spui "nu mai spune asa" el tot va spune. Zic eu ca altele ar trebui sa fie "supararile" voastre, pe bone, nu ca spune copilul "mama" bonei. Daca ele se poarta urit, cu copii, poate ii mai si lovesc cu palma la fund, asta e chiar foarte grav. Si suparati-va cind bona vorbeste urit, sau sperie copilul cu fel si fel de vorbe. Sau cand se cearta cu voi.
Iara m-am luat cu vorba, dar nu fac decit sa va spun din experienta mea.
Fiti fericite
PERSIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Hai sa facem pace...sunt sigura ca a fost doar o neintelegere Persis, ina, ECMI.

Ia hai sa vedem, cine s-a inscris pana acum pe listuta - in ordinea cronologica a postarilor (trageti-ma de manecuta daca am gresit pe undeva):

1. Mickyyy - cauta bona pentru 2 fetite in Bucuresti - gasit (pana la proba contrarie )
2. LauraFlo - recomanda bona in Galati
3. Ana_Alx - cauta bona pentru o fetita de 6 ani, program 16-18.30, Bucuresti
4. mama lui Jonika - cauta bona (nu stim amanunte)
5. inaioana - cauta bona pentru baietel (2 ani jumatate) - Bucuresti
6. nma - cauta bona sa-l duca pe copil la gradinita si sa stea cu el atunci cand e cazul
7. ingridnen - cauta bona (5 ore/zi) - Bucuresti
8. ECMI - cauta bona 2 fetite gem,ene - Bucuresti
9. vivighe - cauta bona pentru bebe de 8 luni (atat va avea atunci), de la 1 ianuarie - Bucuresti

Apropos, am vazut pe alte forumuri si-o lista cu recomandari bone, poate ar fi util sa facem si noi aici ceva de genul, cine a avut sau are bona si e multumit de ea, chiar daca nu e momentan disponibila.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mickyyy, Serghei are doar 5 luni si jumatate, oops, cred ca te gandeai la Katja!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina spune:

Buna seara!
Mickyyy, felicitari pentru subiect!

Va cer si eu sfatul: am o fetita de 3 ani si 3 luni ce merge de pe 4 septembrie la gradinita, program 8.30-13. A avut o bona ce a stat 2 ani si 4 luni cu ea si de care eram foarte multumiti. O plateam cu 6 mil/luna pentru program de 8 ore(10-18)...dupa inceperea gradinitei nu i-am redus salariul desi timpul de lucru era de 5 ore (13-18). A plecat brusc pe 10 septembrie anuntandu-ne ca " de maine nu mai pot sa vin ca plange Simona cu mine"... intr-adevar fata a plans toata dupa-amiaza cu ea...nu a vrut sa isi schimbe haninele, sa manance...ea vroia doar "sa vina mama".
Trei saptamani ne-am descurcat ...m-am invoit eu, sotul sau mama mea si am luat-o de la gradinita.
De la 1 octombrie avem o alta bona..recomandata de o prietena...pe care o platim cu 4 mil/luna ...cu care fetita a inceput sa se obisnuiasca (prima saptamana a plans mult si a refuzat sa manance cu ea) dar de care noi nu suntem foarte multumiti.
Sapatamana trecuta m-a sunat fosta bona ca ii este dor de fetita si vrea sa o vada. A venit si mi-a spus ca vrea sa se intoarca la noi.
Fata s-a bucurat tare mult cand a vazut-o ...acum ma intreaba mereu cand mai vine pe la noi.
Trebuie sa ne hotaram pana la 1 noiembrie .... voi ce credeti merita prima mea bona o noua sansa?

Multumesc!

Gianina si Simona Andreea(24.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Sunt suparata pentru ca am avut o bona extraordinara si m-a lasat cu fundul in balta. Sunt suparata ca amavut impresia ca am gasit o alta bona de treaba dar fiica-mea plange in fiecare dimineata cand bona 2 intra pe usa. Sunt suparata ca de 3 saptamani copilul meu nu mai doarme noaptea si plange si ma striga in continuu si nu stiu daca asta are legatura cu bona cea noua (care in curand face o luna de cand e la noi) sau cu ceva masele noi sau cu teama fetei ca nu ma mai intorc sau mai stiu eu ce.
Sunt suparata ca n-am posibilitatea sa o duc la gradinita, e prea mica pt stat si nu imi permit sa o dau la gradinita particulara dupa cum nici sa dau mai mult de 5 mil pe luna unei bone nu imi permit.
Si mai am si alte suparari dar n-au legatura cu topicul:))

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Mickyyy,
cred ca o idee buna ar fi ca la fetele din bucuresti sa se mentioneze macar sectorul, sau chiar mai bine zona in care stau...Inacest fel, daca gasim o bona Ok, dar care nu poate veni din cauza distantei (am vazut ca proximitatea e un criteriu important) ne putem anuntza unele pe altele..

Si eu caut bona, dar deocamdata sunt in tatonari, am nevoie din ianuarie...am vazut o singura persoana, mi s-a parut OK, dar nu cred ca nu se angajeaza pana in ianuarie...
datele ar fi urmatoarele: program 8-18;30
zona: Doamna Ghica/Tei, sector 2
copilul: baietel, 5 luni si un pic...

Mi s-a parut buna ideea cu anunturile peste tot, asa o sa procedez si eu, dar cred ca la sfarsit de noiembrie, mai aproape de data de care am nevoie. Eu nu cred ca sunt dispusa sa dau mai mult de 7 milioane, si asa mi se pare enorm de mult, si chiar nu am gasit nici una care sa ceara sub 6 milioane la 8 ore, nu la 10, cum vreau eu (vorbesc de discutiile telefonice).
Plus ca am auzit tot felul de chestiuni de genul: daca plecati in concediu ma platiti (ca la firma, dom'le!!!,) eu nu spal, nu fac curat, nu gatesc, nu duc gunoiul, nu calc etc etc.
Socant, pentru ca eu nici macar nu emisesem vreo pretentie de asa ceva, iar atitudinea asta de a spune , cu multa grija, tot ceea ce NU faci inainte de a cunoaste un om fatza in fatza mi se pare cel putin bizara...

Deci, curaj, determinare, si sa ne auzim cu detalii despre ele, bonele...

Magda, mama de Nichita (9 mai 2006)

poze cu noi:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/magghyc/my_photos
povestea nasterii unui pitic luptator:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77586

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Ma inscriu si eu pe lista : am nevoie de bona de la 1 ianuarie, bebe de 7 luni si jumatate foaaarte cuminte(atat va avea atunci), Militari/Gorjului (program 10-11 ore)
Mickyyyplease am nevoie de site-uri pentru postat anunturi. Multumesc.

Wapi
http://good-times.webshots.com/album/554873877UjOwYh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Multe, multe probleme.

se pare ca doar Mickyyy (mereu uit nr de "igreci") s-a mai linisrtit, in sensul ca are varianta la bona-vecina.
Chiar ce ai mai facut ce bona-contabila? Cand vine la proba?

Gianina, eu cred ca ar trebui sa-i dai o sansa. Nu ai nimic de pierdut, pe de alta parte se pare ca ai nevoie de ea.

Witchie, nu cumva pe fetita o coplesesc problemele tale? Sigur iti simte starea si o afecteaza si pe ea. Deseori se intampla sa ma simt prabusita de greutati si uit ca micutele astea nu trebuie sa stei ca lume exista si altceva decat bucurie.
Mai e putin si face varsta pentru gradinita de stat si atunci totul devine mai usor pentru tine.
Si inca ceva, dar nu te superi pe mine, nu ar trebui sa-ti incerci sa-ti schimbi serviciul? Poate gasesti ceva mai bun. Merita sa incerci.

Persida, sa nu pleci. Eram si noi in plin proces de varsat focul cand a mai venit si ideea ca bonele ne inlocuiesc (noi cam asa am luat-o). asa ca nu te supara pe noi si stai pe aici ca avem de invatat.

Pana una alta Maria mea a facut febra, iar eu stau oarecum linistita stiind-o cu bona de acum in care am incredere din punctul asta de vedere.
Azi nu prea imi mai aduc aminte ca nu face nimic in rest si ca ieri eram nemultumita.

Maria si Ilinca
La plimbare

Mergi la inceput