Grupul "cautatorilor" de bone!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Da, Pegasis, in America ...
Ioana, crez ca era vorba de altcineva ca io n-avusei nici o contributie la subiectu' de fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Hai ca am mutat listuta pe prima pagina.

magda, ai dreptate, e bine sa trecem si zona, mie de exemplu mi s-a intamplat sa gasesc foarte multe doamne din militari, pe care n-am vrut sa le chem pentru ca mi se parea departe. Apoi a mai fost o doamna care statea prin zona (chiar m-am intalnit cu ea, fusese o perioada scurta bona unei mamici de pe forum) dar care isi cauta un loc de munca unde sa ajunga cu un singur mijloc de transport in comun (statea in vatra luminoasa) si desi cu masina de acolo pana la mine se faceau maxim 10 minute, cu transportul in comun, tinand cont ca il schimba ar fi facut mult mai mult.

wapi, eu am postat pe toate forumurile de copii (nu le dau nume aici pentru ca sigur va fi considerata reclama), pe anuntul.ro (la anunturi gratuite), pe inca vreo 2-3 site-uri de anunuturi gratuite, plus pe novacrin (unde povesteam mai devreme ca mi-a placut ca aveau o baza de date cu cv-urile bonelor, dar fara date de contact)

witchie, nu stiu cati ani are fetita ta, daca are in jur de 1 an e greu sa-i explici, dar daca e ceva mai mare poti incerca sa vorbesti cu ea dimineata, sa-i povestesti ce si cum e cu serviciul pe intelesul ei, sa nu ramana cu impresia ca o parasesti. E posibil sa fie si din cauza bonei, sau e posibil sa fie doar o perioada mai grea pentru ea, multe schimbari pe care nu le intelege. Si malina mea bazaie dimineata sa plece "mamaie" (adica bona) acasa ca ea vrea sa ramana cu mami; asta dupa ce mult timp a fost destul de atasata de bona. E posibil ca fiind mai maricica (2 ani jumatate) si intelegand mai multe lucruri, sa auda discutiile din casa despre bona si sa reactioneze asa.

gianina, e greu de spus daca mai merita sau nu o sansa. Eu una sunt mai impulsiva, si atata timp o bona m-a lasat odata cu fundu'n balta, e posibil s-o mai faca si a doua oara, asa ca nu cred ca i-as mai da o alta sansa. Plus ca, ma gandesc eu, daca timp de cateva saptamani n-a reusit s-o linisteasca pe fata, pustoaica nu-i chiar atat de atasata de ea.
Ai totusi avantajul ca nefiind multumita de cea pe care o ai acum, nu pierzi mare lucru daca ii mai dai o a doua sansa, poate doar ceva pe parte financiara, ca vad ca cea veche era mai scumpa.
E doar parerea mea, e usor sa dai sfaturi cand nu esti implicat direct. Plus ca tu iti cunosti cel mai bine bonele, si pe cea veche, si pe cea noua, cu plusuri si minusuri. Poate ar fi binhe sa-ti urmezi instinmctele, in general o mama le are bune atunci cand e vorba de copilul ei

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Boon...pai atunci sa fiu si eu mai exacta:caut bona de la 1 ianuarie pt fetitza de 8 luni(atat va avea atunci),zona Militari,Uverturii,pt 5 ore pe zi,de la ora 13.00.Ofer 4 mil.(avand in vedere ca de la 13.30 pana pe la 15.30-16.00 copilul doarme,eu ii dau sa manance inainte sa plec-deci nu tre' sa faca ea mancare,doar sa-i dea la ora 17 cerealele.Nu trebuie sa o scoata afara,o scot eu dimineatza)Daca face si oareshce menaj(calcatul rufelor m-ar interesa in special,cand copilul doarme)5 mil./luna.Eventual daca o mai chemam si in week-end uneori seara cand avem chef sa iesim undeva,platim separat cu ora.

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe

Mergi la inceput

revin cu un mesaj mai vechi....o "potentiala bona" care mi-a dat ok-ul sa-i las nr. de mobil:

soacra mea are 54 ani ,este nefumatoare ,are experienta ,ii plac copiii, sta in zona piata muncii si e interesata de job daca mai este disponibil, din pacate nu va poate suna pe mobil, daca doriti puteti sa o sunati pe fix;021.324.11.16- mihaela

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

ECMI - bona contabila va veni maine la "proba", sunt curioasa cum va fi. Va tin la curent, am net acasa asa ca probabil dupa primele ore va voi putea spune daca e sau nu ok.
problema e ca barbata-meu tot nu vrea s-o schimbam, si daca cumva fac o alegere proasta mi-o va reprosa la nesfarsit. Si sincer mi-e teama, pentru ca nu-l simt alaturi de mine. Nici mie nu mi-e usor sa spun pa la revedere cuiva dupa atata timp, mai ales ca fiind vecine ne-am mai si vizitat in afara serviciului, ii cunosc familia, nepotii, sotul, si nu pot spune ca imi sunt indiferenti. Sincer mi-ar place daca as reusi sa renunt la ea dar sa nu ma cert cu ea, insa sigur daca eu voi purta discutia finala nu va fi asa. Barbata-meu e mai diplomat ca mine, eu spun verde-n fata ce ma deranjeaza, si cum si bona e la fel, presimt ca o sa iasa scantei.

Mergi la inceput

Mickyyy...daca-mi permitzi o curiozitate...de ce nu vine soacra ta la tine pe post de bona.Nu cred ca in cazul nepotzilor distantza ar fi o problema(daca zici ca sta tot in Bucuresti),mai ales ca vrea sa faca chestia asta...adik sa aibe grija de un copil,plus ca nu cred ca un strain le-ar iubi mai mult,sau ar avea grija de ele decat propria bunica.Sper sa nu te superi de intrebare...dar chiar sunt curiaosa.

Mergi la inceput

sau e socra altcuiva si am intzeles io greshit...ca am mai citit o data mesajul tau si parca a 2-a oara asa mi s-a parut, ca ar fi soacra altcuiva.

Mergi la inceput

vivi...e a altcuiva . Din anunturile puse peste tot saptamana trecuta inca mai primesc mesaje sau recomandari de bone, si ziceam undeva mai pe la inceputul subiectului ca le voi da paste aici poate cine stie, va folosesc voua.
soacra mea ar fi buna ca bona....ii si place, se descurca bine cu fetele si fetele o iubesc, deci ar fi bona perfecta. Insa sta tocmai in braila . Daca as fi avut unde s-o "cazez" in bucuresti, o aduceam cu siguranta, ca desi ea inca lucreaza castiga vreo 4 milioane pe luna si i-ar fi convenit si ei si mie, ii faceam carte de munca, tot ce vrea. Numai ca nu's de principiul sa stau cu parintii sau socrii in casa, chiar daca teoretic am loc, si cum altundeva n-am unde s-o las sa stea.......mi-am luat gandul de la varianta asta.

La mine mama e pensionara si freaca menta acasa, dar cum ea nici n-a binevoit sa treaca pe la mine de cand m-am mutat, mi-e si groaza sa ma gandesc ce fel de bona ar fi pentru fete. Ma rog....cu mama nu m-am inteles niciodata, asa ca se exclude din start, desi vazut dinafara toti ma condamna pe mine, ca platesc nu stiu cate milioane pe bona cand ar putea veni mama sa stea cu fetele (si cu noi in casa, implicit!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Draga Micky,

iti tinem pumni... cred ca nu o sa iasa fara scantei despartirea de bona.
Noi am avut bona timp de aproape 2,5 ani, si desi au existat de mult « semne » eu tot am insistat sa o pastram (sotzul era impotriva ei de mult..) din motivul ca Cristi s-a obisnuit cu ea si se intelegeau bine.

Numai ca noi ne-am « despartit » de ea prin telefon, am sunat-o sa o intreb civilizat cand imi returneaza banii pe care i-am imprumutat si ea a sarit ca arsa si a facut niste mahalagisme greu de imaginat.

Eu am pierdut la afacerea asta cred ca vreo 7 milioane (banii imprumutati plus salariul pe care il luase in avans pana la sfarsitul lunii octombrie). Nici ca voi mai vedea banii astia vreodata ! Si mi-am facut si o gramada de nervi.
Am vorbit cu o prietena care sta in acelasi cartier cu bona (de fapt mama acestei prietene mi-a recomandat-o la vremea respectiva) si am aflat ca are vreo 27 de milioane la intretinere, ca barbatul ei ameninta administratorul blocului ca daca il da in judecata va avea de-a face cu el... neimaginabil. Nu am crezut ca sant oameni de cea mai joasa speta, ea era numai miere ...ce proasta am fost. Cand ma gandesc cat am ajutat-o, i-am dat bani sa-si faca analize (pe care nu i-am cerut niciodata inapoi), i-am platit toate zilele cat a lipsit (desi in timpul asta am platit alta bona sa stea cu Cristi) si altele si altele...

Asa ca...ia un Calmepam inainte de discutie... vorbeste linistit cu ea si daca incepe cu reprosuri etc. nu te enerva (ca mine) si nu escalada discutia – arata-i usa imediat

Succes si sa ne tii la curent

Ingrid si Cristi 3 ani si 7 luni

Mergi la inceput

ingrid, eu mai am de asteptat putin pana sa am discutia finala cu bona, pentru ca daca totul va fi ok cu noua bona, pe cea veche o voi anunta la sfarsitul luni vestea ce mare, si functie de reactia ei ii voi mai da sau nu ceva bani in plus in loc de preaviz.
cand povestesti de bona ta, asa-mi aduc aminte de a mea.... Cu singura deosebire ca n-am imprumutat-o niciodata cu bani, dar are exact aceasi atitudine si comportament. Cat despre datoriile la intretinere, inainte sa vina la mine ca bona, avea si ea vreo cateva zeci de milioane, acum cred ca si le-a adus la zi. Sper spre binele ei ca a facut asta, ca daca nu.....o sa fie cam nasoala situatia dupa 1 noiembrie.
Sincer, mi-e si groaza daca dupa ce pleaca vor veni alte fete sa ceara recomandari despre ea. Ca nu stiu ce sa le zic, ca da, e ok cu asta, ata asta...si ma fac ca ploua la restul? in fine....asta-i cea mai mica problema pe care o am acum

Mergi la inceput