Copilasi de iunie-iulie 2003 (76)
Raspunsuri - Pagina 19
Cornelia spune:
Buna!
Andra, super sentiment, prima ecografie cu inimioara batand!
Crisa, ma bucur ca sarcina e ok si te felicit pt. decizia de a nu face amniocenteza.
Cat despre faza cu adusul la gradinita raciti, EXACT acelasi lucru mi l-a spus si mie educatoarea, inclusiv cu tratamentul dat de asistenta. Eu ma dusesem cu inima indoita, ca poate nu o primesc la gradi cu nasucul curgator...
Maine avem si noi sedinta. Am emotii
Maria se comporta nesperat de bine. Nu mi-a spus niciodata ca nu vrea la gradi, dar vrea mereu sa o asigur ca vin sa o iau. Daca nu ar fi somnul de pranz cred ca nu am avea nici o problema. E greu totusi cu trezitul dimineata, ca ea inainte adormea tarziu si se trezea tarziu, iar acum la 7 fara un sfert o trezesc.
Mi se pare un pic "aeriana" in ceea ce priveste relatia cu ceilalti copii, dar educatoarea mi-a zis ca e foarte bine, socializeaza cu copiii, nu are nici un fel de probleme.
Nu mai fac fata cu copiatul poeziilor de la panou, asa ca ea, in nici un caz, nu face fata cu invatatul . Chiar mi se pare ca e cam mult pt. ei: niste poezii lungi si cam fara rima, despart cuvintele in silabe, invata litere, cifre (mi-a zis ca au facut scaderi!). Ma intreb ce or mai invata la scoala.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
crisotexa spune:
Am uitat sa va spun am copil cu febra. Asta ca sa ridic moralul unora dintre voi!!!
Crisotexa (22 +) si Tudor (8 iulie 2003)
bibi spune:
Cornelia, ma sperii cu activitatzile de la gradintiza. Nu ma stresez prea tare ca, zic eu, david are o memorie destul de buna, dar eu ma gandisem sa dau copilul la gradi ca sa relationeze, sa invetze sa imparta (share, vorba Magdei), sa coloreze, sa invetze poezii si alte chestii din astea nu prea solicitante. La ce le trebuie scadere la varsta asta?
Andra, Crisa, eu daca as mai ramane odata insarcinata, nu as mai face nici un triplu test (bani aruncati pe geam) cu atat mai putin un bitest. Mie la triplu mi-a iestit estriolul prost si in afara faptului ca m-am stresat ingrozitor degeaba nici macar renumitul medic Puia nu a fost in stare sa ma lamutreasca ca reprezinta estriolul asta si ce implica o valoare mai mare sau mai mica decat normalul.
Ioana Sora spune:
Buna.
Cata e tare mandra de ea ca au mutat-o la cresa la grupa mare. Acolo aveau mai multe locuri libere, pana o voi muta la gradi, cand ne vom muta in Snagov. La grupa mare zice ca ii place mai mult. Am aflat ca fac cu piticii si un pic de engleza. Nu conteaza ca la Cata bye e hi.:))) Oricum, a fost tare dulce cand m-a vazut si a zis "bye". Poate ar fi trebuit demult sa o invat cuvinte elementare, dar... in afara de give me five... n-am invatat-o nimic, am tot amanat.:D
Eu am botezat cand era mai cald afara si am mers la Restaurantul Lebada. Tacamul era un milion, restauratul pe malul lacului, o curte interioara excelenta pentru toti piticii de acolo... Mi-a placut foarte mult pentru locatie. Mancarea nu pot sa zic ca a fost extraordinara, doar ok.
AdynaB spune:
Saliu fetele,
va scriu iar pe fuga...in primul rind felicitari gravidutelor si copii sanatosi!!
Am inceput si noi gradinita din 8 sept. si primele 12 zile au fost un chin total,Selina plingea la fereastra gradinitzei si eu in drum spre casa...o duceam ,plingea numai cind vedea gradinita..apai inauntru nu mai zic...nu minca,era inchisa in ea..ce mai dezamagita.Acum e bine ,merge cu drag,maninca,insa ma intreaba in fiecare dimineatza "mami tu unde mergi azi?"E de la 9 la 13la gradi.Am fost si la dentist la primul control si totul e ok.
In rest sint toate bune.
Va pup pe toate
cgaby spune:
adyna - imi pare bine ca ne mai scrii..ca nu ne-ai uitat!
crisa - multa sanatate lui tudor!
cornelia - scaderi???
pupici tuturor.
nicol74 spune:
Buna fetele !
Cornelia cred ca sunteti la step by step, ma insel ?
stiu ca asta e un program intensiv de educare !
sanatate lui Tudor, Tibi, tuturor copiiilor bolnaviori ...
pupici
Nicoleta
anamaria spune:
saluti fetelor!
ieri am fost cu tudor la bucuresti, la control la ochi. a foat suficient de cuminte si a rezistat eroic la cele 3 serii de picaturi de atropina. de mare ajutor s-au dovedit aproape toate bomboanele dintr-o cutie Heidi, mai exact vreo 10-12 ... si cam asta a fost tot ce a halit el ieri, plus o punga de minicroissant (vive la francophonie...).
la control l-a gasit ca are nevoie de ochelari, asa ca uitati-va aici la okelaristu' meu iubit
cum s-ar spune, de ce mi-a fost frica n-am scapat (ca si in muuuulte alte situatii din viata) pt ca pot sa zic ca am o adevarata groaza la gandul ca poarta ochelari, cine stie cum se joaca, se bate, cede sau alte alea-alea...
pana la urma, ce sa zic, pana s-o obisnui el sa ii poarte mereu, poate ma obisnuiesc si eu cu gandurile 'negre'...
nicol, step-by-step nu e un sistem intensiv, e doar un alt fel de sistem de invatare: copii nu sunt impartiti pe grupe in functie de varsta, ci sunt toti impreuna in aceeasi grupa. isi pot alege singuri activitatile care le plac, sau mai degraba ordinea in care le fac. adica de ex, daca mariei ii place mai mult matematica, probabil ca de-aia a facut scaderi. alt copil care e atras de desen deseneaza, altul canta samd. zilele urmatoare se fac, prin rotatie, alte activitati, astfel ca in final toti copiii sa le fi facut pe toate, dar lasandu-le libertatea de a-si alege momentul lectiei respective.
cat despre botez, ca tot vorbiti aici, noi i-am botezat acasa. a venit preotul cu cristelnitza, a sfintit apa, era fix atat de cald cat am vrut noi... si nici vorba de vreun alt copil in aceeasi apa! masa am facut-o tot acasa, a fost intim si servirea prompta
ieri au avut si ei sedinta cu parintii, s-a dus adi si a stat acolo vreo 2 ore, da nu se terminase inca. ne-am plimbat prin oras, am probat ceva pantofi (fara succes ) si cand am ajuns inapoi la masina, abia atunci terminasera sedinta. oricum adi era capiat cu capul, despre comitete de parinti nici vorba, ca si-asa abia apucam sa ne intalnim in timpul liber ... bogdan l-a si taxat azi, ca de ce nhu a stat si la sedinta de la grupa lui?! ca dupa sedinta aia- fluviu au urmat sedinte mai mici (?!) la fiecare grupa in parte
ne-au dat si noua listele de rechizite de cumparat, cred ca vom sparge minim 1 milion pt amandoi, plus ca la tudor tre' sa ducem o jucarie iar la bogdan avem de dat 250 mii pt caietele-tip. si fondul clasei nu e inclus in socoteala asta, vom vedea cat va fi si ala!
la pitici, mamici, frati/ surori mai mici/ mai mari, tatici si burtici
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!
romana_74 spune:
Fetelor, duminica Matei e invitat la o zi de nastere la o " casuta a piticilor" . Sarbatorita are 7 ani si habar nu am ce sa- i cumpar. Va rog din suflet, dati-mi o idee! MERSI!!!
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si LUCA (28.08.2005)