In Italia (17)
Bine ati venit la un nou capitol!
Capitolele precedente:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58754&SearchTerms=italia" target="_blank">In Italia,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60722" target="_blank">(2),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62704&whichpage=1" target="_blank">(3),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64086&whichpage=1" target="_blank">(4),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64758&whichpage=1" target="_blank">(5),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65369" target="_blank">(6),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66805&whichpage=1" target="_blank">(7),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68622&whichpage=1" target="_blank">(8),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69748&whichpage=1" target="_blank">(9),(10),(11),(12),(12bis), (14), (15), (16)
Italiencele vorbarete, de la sud la nord:
Iriale ( Messina )(05.02.1972) si Alessandro (11.06.2002)
Geanina_Anghel ( Napoli )
Mary_Ilie (de la Bucuresti, curind la Napoli), Andrei (29.09.2005)
Dana_popescu( Vasto )
CameliaS ( Firenze )
Gabry ( Firenze )(28.05.1974), Elena (07.02.2005)si Mircea
Crista-s ( Bologna )(06.01.1967)
Stralucitor1 ( Torino )(20.12.1973)
Mariana I. ( Torino )
Cicina (Padova) (22.01.1962)
Pyssy ( Novara )
Danangie ( Milano )(08.02.1977)
Crini ( Milano )(01.10.1971), Theodora si Andrei
Pet.cost2005 ( Milano )(15.12.1975)
Alinutza00 (Milano )
Dana7mi ( Milano )(07.02) si Alessandro ( 6.08.2006)
Omi308(Milano)(30.08.1975), Corina Maria
Piccaflor( Treviso)
Mireloaia ( Aosta )
Tizabela ( Pordenone )(12.02.1983)
si prietenele/ prietenii lor :
Vio
Enn(29.08.1971)cu bebeii Dora (12.07.2006 )si Dènes(14.02.2004)
Alina si Marie-Evelyn (02.04.2002)
Caarra
Laura T
BB_Alinus(25.08.1975) si Amalia (17.11.2005)
Carmi si Fabiano(20.10.2005)
Gumman(29.04.1969)
Gabrielama(12.01.1971)si Mara (7.04.2004)
Dumid(19.08.1978)taticul lui Albert(05.05.2005)si sotul Laurei
...... si lista e deschisa ...
alte discutii referitoare la Italia:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43477&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56382&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)(2)
Vacanta la Lago Maggiore
Vacanta la Taormina
Vacanta in Puglia
Concediu in Toscana cu bb mic..
www.romaspqr.it/ROMA/Indice.htm" target="_blank">TOATE OBIECTIVELE TURISTICE DIN ROMA
De unde putem "culege" informatii pretioase:
www.romania-italia.net" target="_blank">Forumul romanilor din Italia
Ambasada Romaniei in Italia
www.consulatmilano.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1" target="_blank">Consulatul General al Romaniei la Milano
www.stranierinitalia.it" target="_blank">Stranieri in Italia
www.stranieriinitalia.it/news/guidaistruzione/rumeno.pdf" target="_blank">GHIDUL INVATAMINTULUI IN ITALIA
www.moduli.it" target="_blank">Tipologie di moduli; Contratti; Autocertificazione; CAP; Codice fiscale...
Dictionar on-line :
www.garzantilinguistica.it/interna_ita.html" target="_blank">Garzanti Linguistica
www.yourdictionary.com/languages/romance.html#italian" target="_blank"> o groaza de link-uri cu dictionare
www.logos.it/" target="_blank">Logos- traduceri
www.foreignword.com/" target="_blank">Foreign wold - the language site
si ultimul mesaj scris de Piccaflor
Multumesc tuturor pt primirea calduroasa si pt urari!
La rindul meu va doresc ca toate visele sa se transforme in realitate cit mai curind!
Crini pt moment am optat doar pt adoptia nationala pt ca nu avem banii necesari pt cea internationala,care costa in jur de 15-20.000 €...si oricum tot ai avea de asteptat in jur de 3 ani...noi tot speram sa avem noroc si sa reusim sa adoptam aici,sau sa se deblocheze adoptiile internationale in Romania...
Acum tocmai am facut cererea pt credit la banca pt a ne cumpara apartament si vom pune si tot ce avem in cont...asa ca pt un timp,pina vom reusi sa mai facem ceva economii,n-avem sanse sa adoptam un copil din alta tara...
Danangie felicitari si casa de piatra!...cred ca pe tine te-am vazut de citeva ori la "Endometriste"...ma insel?
Petro n-avem pretentii in privinta sexului...si nici a virstei...normal ca mi-ar placea si mie un bebelus...sa-l vad cind face primul pas,cind spune primul cuvint...dar astea nu inseamna ca as iubi mai putin un copil de 5 ani de ex...important e sa nu aiba boli incurabile...cred c-as muri sa-mi vad copilul suferind si sa nu pot face nimic...
Acum asteptam sa primim instiintarea ca au inceput practica,vizita carabinierilor, iar peste circa 4 luni,colocviile cu asistentul social si psihologul...
Tuturor aspirantelor mamici le doresc sa aiba cit mai curind bebeul mult dorit,iar celor ce sint deja mamici sa le traiasca puiutii!
Sa-mi fie cu iertare dac-am uitat pe cineva ...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Raspunsuri
crista-s spune:
Angi cred ca am avut aceeasi inspiratie ca si eu am curatat fasole verde acum .. si am pus.o la innabusit.
Cristina
piccaflor spune:
Cri-cri dupa ce-am scris cu spor si drag la capitolul trecut,vazui si eu ca deschisesi capitol nou ....
Spor la curatat pastai!....mi-ati facut si mie pofta
piccaflor spune:
Si ca tot se discuta despre cursuri,eu as dori tare mult sa fac un curs de educatoare...aveti idee daca si unde se organizeaza astfel de cursuri?
crista-s spune:
Cristinaam vazut mesajul tau .. din pacate eu nu pot sa il mut, dar tu tb sa il copiezi ( intra pe el ca si cum la-i modifica ... si copiaza-l , apoi il pui aici intr.un mesaj nou .. si gata .. )
ca sa fii educatoare.. cred ca tb sa ai cetatenie .. pt ca am impresia ca posturile se obtin prin concurs national.. mai sunt insa si gradinite particulare si acolo e altceva.. despre cursuri nu stiu.. trebuie sa fie un fel de isntitut pedagogic dar asta nu e ca si liceul ?? adica ar fii trebuit sa il faci la vremea lui ( cind aveai 15 ani ). Nu stiu sigur .. dau si eu cu presupusul ... Eu ma gindesc ca la primarie exista cineva un asessor care se ocupa de Scuola, Sport, Cultura, Turismo, Politiche giovanili, informatica e servizi informativi.. si daca iti faci programare sa vorbesti cu el/ea .. ar tb sa te indrume intr.un fel sau altul.. sa iti dea macar adrese de la asociatii, ce stiu eu tb sa fie ceva-undeva care sa te indrume profesional ..
Cristina
dana_popescu spune:
Salutare natiune!!!!
Eu acum m-am adunat pe acasa, am fost cu sotul meu la pescarie (am uitat sa spun ca al meu are o pescarie la 70 km de Vasto).
Azi am avut si eu inspiratie la cumparaturi si mi-am cumparat o pereche de jeans si o bluza .
Cristina, si eu m-am gandit sa fac ceva cursuri pt a deveni educatoare, am luat in calcul si estetica sau coafura dar pana la urma nu stiu ce sa fac.
Azi nu a trebuit sa gatesc (m-a salvat soacra a facut un brodo) asa ca pot sta linistita ;).
Crista-s e o idee si cea legata de traduceri, de ce nu?
crista-s spune:
Cristina sa stii ca am copiat mesajul tau si l.-am lipit la 1 mesaj de aici ... acum e ok..
Fetelor week end placut ... si sa ne auzim cu bine luni ...
Cristina
piccaflor spune:
Brava Crista! Multam'!
Tu ai dreptate...ar trebui sa existe cineva in Municipio care sa stie unde sa ma indrume...eu inca nu sint cetatean italian,am depus actele acum 2 ani...s-ar putea ca asta sa fie un impediment...
Am inteles ca tu tocmai ai devenit italianca,cu acte-n regula ... Felicitari!!...gata cu cozile la "Non UE" in aeroport
Tie la cit timp dupa depunerea actelor ti-au acordat cetatenia?
Dana n-ar fi rau nici estetista sau coafeza...insa as fi cea mai fericita din lume daca as putea lucra la un asilo nido ...
pet.cost2005 spune:
cristina - da, pt. a lucra in scoli, pe orice post, trebuie sa fii cetatean italian. Acum nu stiu daca e valabil numai pt. scolile de stat sau si cele particulare. Stiu sigur pt. ca ma interesasem eu cu ceva timp in urma la ex ufficio di collocamento (acum centro per l'impiego) pt. bidella si nu indeplineam conditiile. In schimb, la mine incepe sa prinda din ce in ce contur ideea de a face un curs de estetista. M-am interesat pe net prin zona noastra care sunt posibilitatile ... partea proasta e ca dureaza cam mult (2 ani + 1 an de specializare, daca vrei, pt. a-ti putea deschide propria activitate) si costa in jur de €3000,00 tot cursul. Sa vedem ... facem consiliu de fam. (eu si sotul ....hahhhaaa) si apoi decidem. Ca idee insa nu ar fi rea.
dana - am o prietena columbiana care face astfel de traduceri la tribunal si ziceai ca nu-i ff greu, in sensul ca participa la procese unde sunt implicati conationali de-ai ei si traduce ce spun astia ... e rau ca nu are multe astfel de procese (hahhaaa ... uite cum incurajez eu infractiunile), vreo 2-3 pe luna. Spunea ca sunt f cautati traducatorii de araba (sa inteleg ca mai mult astia sunt certati cu legea). Daca stii araba ... atunci vei avea si de lucru.
Petro
"Nu judeca un om decat dupa ce ai mers doua luni incheiate cu mocasinii sai."
(proverb indian)
piccaflor spune:
Petro si daca venim cu diplome de estetiste din Ro (bineinteles obtinute in timp record...ca noi romancele sintem cervellone si prindem totul din zbor ) si le autentificam aici si facem experiente la fata locului?...
By the way,si eu am prieteni columbieni...ai devenit experta in salsa si bachata?...eu da (ah! modestia asta..)
dana_popescu spune:
Buna ideea cu obtinerea diplomelor in Romania!!!
Dar credeti ca merge schema??? Te angajeaza cineva daca ai cursurile facute in Romania?Vreau sa spun ...sunt recunoscute international aceste cursuri???
Daca da, atunci ma apuc de treaba din Septembrie