In Italia (17)
Raspunsuri - Pagina 2
pet.cost2005 spune:
quote:
Originally posted by piccaflor
Petro si daca venim cu diplome de estetiste din Ro (bineinteles obtinute in timp record...ca noi romancele sintem cervellone si prindem totul din zbor ) si le autentificam aici si facem experiente la fata locului?...
By the way,si eu am prieteni columbieni...ai devenit experta in salsa si bachata?...eu da (ah! modestia asta..)
cristina - uite la varianta asta nu ma gadisem .
Iar cat priveste dansul ... mmmm ... trebuie sa recunosc, nu sunt chiar experta, din pacate, desi mi-ar fi placut. Sunt cam negata pt. asa ceva.
Petro
"Nu judeca un om decat dupa ce ai mers doua luni incheiate cu mocasinii sai."
(proverb indian)
bb_alinus spune:
Buna fetelor,
Intru la ora asta tarzie sa va salut si sa urez bun venit fetelor nou venite...se mareste lista nu gluma!
Vroiam sa va zic si voua ca azi, de ziua mea, al meu sotior a venit cu un buchet imens de trandafiri albi si rosii, si am iesit la restaurant cu bebelina cu tot. Tare fain am petrecut in familie, miss a fost o scumpa, radea in stanga si in dreapta pe la chelneri mai ales de ziceai ca numai prin restaurante si-a facut veacul pana acum.
Si in plus, desi ziua a inceput tare mohoarat in final am avut un nesperat cer albastru cu soare, iar seara a fost intr-adevar ...de vara.
Va pup si va urez un weekend placut.
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
pet.cost2005 spune:
Salut, fetelor!
Alina - LA MULTI ANI, sa fii fericita alaturi de cei dragi si, nu in ultimul rand, multa sanatate! (si scuze pt. intarziere)
Fetelor, pe aici, pe la noi .... e cam intunecat si sta sa ploua. Brrrr ... urat!!!
Astazi asteptam niste prieteni care se intorc din Romania, la pranz, si ... dupa aia program de voie cu iubitul meu sotior.
Va doresc si voua un week-end placut si insorit. Pe luni!
Petro
"Nu judeca un om decat dupa ce ai mers doua luni incheiate cu mocasinii sai."
(proverb indian)
enn spune:
Alinus, la multi ani!
Si bun venit Danei + Cristinei!
Dana, are dreptate Cri, poti sa te faci interpret la tribunal. Eu cunosc cīteva fete rusoaice aici, care fac asta si se descurca foarte bine, una si-a deschis si propria firma. Partea proasta e ca de multe ori au de-a face cu cazuri foarte grave: trafic de persoane, prostitutie fortata etc.
Ceea mi-ar mai fi placut mie sa fac, daca as fi stiut pe vremuri ca meseriile astea exista, e fizioterapie/kinetoterapie resp. ergoterapie.
Cristina, succes cu adoptia! Colega mea de banca din liceu si sotul ei au īnfiat asta-primavara un baietel de 6 luni. La ei tot procesul a durat 3 ani, dar ei stau īn Ro, unde situatia e alta. Oricum, pentru ei a fost o eternitate si pe urma ea s-a identificat atīt de mult cu rolul de mama, īncīt a facut pīna si o depresie postnatala!
Danangie, Piersicuta e foarte cumintica si linistita. Dureri de burta are cam la intervale de 3 zile, banuiesc ca din cauza a ceea ce manīnc eu Dar nu e asa de grav, o culc cu burta pe burta mea si se linisteste. Acum c-am fost bolnava, am tinut-o cīteva zile līnga mine īn pat, am lasat-o sa pape imediat, de fiecare data cīnd a vrut, si n-am mai avut absolut nici o problema. De 2 zile n-a papat noaptea decīt o singura data (comparativ cu 3 dati, cum era pīna acum), asa c-am putut dormi si eu mai mult de 3 ore neīntrerupt.
Dar de la fasole trebuie sa ma abtin, degeaba-mi faceti voi pofta
Week-end placut īn continuare!
Eni
dana_popescu spune:
La multi ani Alinus,.
Vad ca sunteti cam toate la unison in privinta postului de traducator, deci la inceputul lui Septembrie merg la Tribunalul de aici sa vad care este situatia.
Azi nu am chef de nimic stau in casa si imi fac planuri cu ce voi face in Romania (trebuie sa fac parastasul de 1 an pentru tatal meu) si cred ca voi avea mult de alergat.
Imi aduceam aminte cat sufeream in vara anului trecut.Tatal meu a murit in octombrie 2005 dupa o suferinta de 4 luni incheiate (cancer), a murit chiar in ziua de Sf. Paraschiva.Nici macar nu a apucat sa ma vada casatorita, era visul lui cel mare sa ma conduca la altar, dar eu am preferat sa studiez si abia dupa sa ma casatoresc.
In final acum sunt casatorita si tata nu mai este, poate de aceea nu mai am nici puterea sa organizez ceremonia religioasa, nu este acelasi lucru fara tata.
Scuze .......m-a luat valul
enn spune:
Dana, īmi pare rau pt. tatal tau
Aici e tare urīt, ploua, de parc-ar fi sfīrsit de octombrie, nu august...
Eni
dana_popescu spune:
La mine este cald azi dar se anunta ca de maine se strica vremea.
Eu sincera sunt satula de caldura , mai avem nevoie si de putina racoare.
crista-s spune:
Alinushh La multi ani !! cu intirziere .. ca eu sunt tare dusa cu pluta se vede ... Am mai si copiat lista pe prima pagina si tot nu mi-am amintit offfffffffff. Sa fii fericita si sanatoasa ... !!
Irina La multi ani pt Ale ( sfintul Alessandro)
Dana imi pare rau pentru tatal tau, te inteleg pentru ca si la mine e cam la fel numai ca lipseste mama ...insa sa stii ca de acolo e sus ei sunt cu noi mereu ...
Te-am cam impins spre traduceri pt ca ai zis ca stii mai multe limbi straine .. eu nu sunt de acord sa incepi prin a fii secretara la o firma caci in general tot secretara vei murii pe urma .. cel putin in Ro nu am cunoscut secretare care sa avanseze cu timpul ( daca nu aveau pe cineva in spate .. sau vreun noroc chior.. si erau toate licentiate - eu vorbesc de locurile unde am lucrat deci firme straine.. ). Poate ca ai putea sa incerci sa cauti ceva si pe la agentiile de publicitate sau firme multinationale, le trimiti tu direct cv si scrisoare de intentie. La genul asta de firme cei care se ocupa de clienti pot avea diploma in diverse domenii pt ca ceea e fac nu se invata la scoala poate doar cineva care a terminat marketing sa fie mai "in domeniu".. dar de obicei se cere sa vrei saa muncesti si sa stii citeva limbi straine. Iar in publicitate in plus mai ai o obtiune : copywritter... Iarasi ar mai fii o idee public relation .. si aici sunt premiati cei care stiu mai multe limbi straine. Oricum citeva sute de cv-uri tot va tb sa trimiti ca sa gasesti ceva decent. Si pina atunci tribunalul este o solutie...
Cristinel sa stii ca asta ma bucura cel mai mult ca nu mai stau eu la o coada lunga-lunga si el sa treaca ca prin brinza ... , apoi si ca am scapat de dormit in fata consulatului si pierdut zile de vacanta ( ale lui .. ca eu sunt intr.-o vesnica vacanta ) si nici inghesuieli in fata la questura.
Eu am depus cererea la mijlocul lui iunie 2004. si decretul e datat iunie sau iulie 2006 deci s-au miscat repede , apoi pina a ajuns de la Roma la Bologna s-a facut august .. Oricum stai pe acasa ca trebuie sa sune si la tine postasul cu plicul recomandat ..
Enn kinetoterapie si alte alea .. poti face cel putin in Ro numai cu diploma de licenta de la facultatea de sport sectia asta ... Iti spun pt ca pe mine ma batea un gind mai acum vreo 5-6 ani .. insa ideea sa ma intorc la scoala si nu orice scoala ..mi-a pus capac.
Fetele cu idei de diplome din Ro, nu va ambalati ca nu prea sunt recunoscute prin alte tari de soare pline... In plus cursurile dureaza asa mult pt ca sunt niste sute de ore de practica pe care tb sa le faci .. Iar ca sa iti deschizi cabinetul tau trebuie sa iti cumperi licenta /autorizatia .. si astea au in general un numar fix pe fiecare regiune .. deci eu zic ca mai intii tb sa studiati legislatia lor in materie .. ca e altfel ca la noi. Nu iti poti deschide si tu un magazin de ceva dc mai exista altul in raza de nu stiu citi km .. si alte d.astea... Si ca sa te duci sa lucrezi in salonul cuiva ... trebuie pusa bine in balanta investitia de 3000 euro + 2 ani din viata .. fata de salariul pe care il vei primi.
Angi cum ti-a iesit fasolea pastai?? Eu am mai cumparat o punga azi.. e super frageda si fata de mazare nu te umfla ...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
dana_popescu spune:
Am vazut azi la TV o reclama de la un magazin de haine on-line, www.bonprix.it, ce parere aveti?