Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol
Raspunsuri - Pagina 9
elenanisi spune:
OMLETA CU CEAPA VERDE
-2 oua
-50g sunculita din piept de pui
-50g cascaval
-2 cepe verzi
-sare, piper, ulei.
MOD DE PREPARARE
Se bat ouale apoi se adauga resutul ingredientelor si se amesteca foarte bine . Se pun putin ulei intr-o tigaie si o prajim la foc mic pe ambele parti. E foarte gustoasa si cu usturoi verde sau cand nu avem ceapa si usturoi verde eu folosesc si uscata.
POFTA BUNA
elenanisi spune:
FICATEI DE PUI LA CUPTOR IN SOS DE ROSII
Ingrediente
250g ficatei de pui
100ml suc de rosii
3 linguri ulei
3 linguri de apa
3 catei usturoi
1 legatura patrunjel
condimente, sare, pipeR
Mod de preparare
Se iau ficatei de pui si se spala bine, apoi se pun intr-o sita sa se usuce bine. Se ia o tava pentru cuptor, se tapeteaza cu hartie de copt apoi se pun uleiul, apa si ficateii. Peste ei se pun condimentele, sarea, piperul si apoi sucul de rosii. Se dau la cuptor pentru 45 minute si la final adaugam usturoiul pisat si la servire patrunjelul tocat marunt si cateva frunze mai mari pentru ornament.
Puteti folosi o tava cu capac pentru a nu murdari cuptorul.
Ficateii se pot servi cu pilaf de orez, piure, legume mexicane, salata de legume, orez sarbesc etc…
Pofta buna!
carmenica13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tutu81 Am gasit si eu o reteta aici http://gastronomie.ele.ro/retete/Mancaruri_--d5/Gratar_--s28/Somon-pe-grill-cu-sos-de-iaurt_--r3677.html tutu81 |
e reteta Violetei P,apare si la ea pe blog,cei de la gastronomie.ele,au preluat-o de acolo ca si alte retete d-ale ei .
eu v-am dat linkurile gabrielei67 ,pentru ca doamna "gospodina" cu asta se ocupa ,cam de mult...copiaza munca altora (reteta/poze) si participa la concursuri culinare,cine se prinde si o prinde...bine,cine nu ...o si premiaza!
carmenica13 spune:
Prajitura cu nectarine si cirese
Ingrediente:
3 nectarine
20 de cirese
100 g zahar tos
200 g faina
3 oua
75 g margarina Rama
o lingurita coaja de lamaie
o lingura nuca de cocos
1/2 lingurita praf de copt
o lingurita esenta de rom
sare
Mod de preparare:
Spalam fructele bine si le lasam sa se usuce,iar cuptorul il incalzim usor.
Nectarinelor le scoatem samburii,apoi le taiem felii,iar cireselor le scoatem de asemenea samburii si le taiem jumatati.
Albusurile de ou ,presarate cu un praf de sare,se bat cu mixerul doua minute pana devin o spuma tare,adaugam doua linguri de zahar si le mai batem un minut.
Galbenusurile si restul de zahar se bat pana isi dubleaza volumul si se albesc,iar in timp ce amestecam cu mixerul, adaugam margarina topita.
Rasturnam peste albusuri galbenusurile,apoi faina cernuta,praful de copt,coaja de lamaie si esenta de rom.
Cu o spatula amestecam usor,ca sa nu se lase albusurile.
Ungem cu ulei o tava rotunda (pentru tarte) si o tapetam cu faina.
Rasturnam compozitia in ea,iar deasupra asezam feliile de nectarine si ciresele .
Presaram cu nuca de cocos si introducem tava in cuptor 30 de minute,primele 10 minute coacem cu flacara mare,iar urmatoarele 20 de minute cu flacara mica.
Dupa ce s-a copt,prajitura se raceste ,se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
................................
ps: este reteta mea, poza este semnata cu numele meu in cazul in care o vedeti si in alta parte
tutu81 spune:
My_Lady0091, pe sfat, unde ai gasit tu reteta este postata tot de mine. Am user si acolo, lorela02, multe fete de pe acest forum pot sa iti confirme asta, daniela86, ryta, Doldoran, elenanisi.... Reteta e pusa acolo de mai bine de 2 luni, si mai am si alte retete acolo....... A era sa uit, m-am mai inscris la un concurs tot cu aceasta reteta, pe un alt site de copii, deci o gasesti si acolo, scrisa tot de lorela02
Carmenica, eu unde am gasit reteta scria ca autorul e ele.ro, nu vreau sa supar pe nimeni... bine ca s-a lamurit
silvi8 spune:
UAU!!!
si eu care credeam ca la acest concurs postam retete pe care le facem noi in mod frecvent, care plac copiilor si noua...nici nu ma gandeam ca cineva sta sa caute retete pe net si sa le copieze. retetele trimise de mine, din aceasta cauza nici nu au cantitati exacte, sunt retete pe care le-am scris aici gandindu-ma exact ce pun in castron/oala cand fac reteta. am facut in minte fiecare pas...asa si ca sa fac si altceva decat sa aberez, va dau si o
RETETA
ciuperci umplute
Ciuperci champinion de marime medie
o ceapa
7-8 felii bacon
2-3 linguri ulei
3-4 felii cascaval
- se curata ciupercile de coaja si se asaza intr-o tava de sticla.
- coditele ciupercilor se toaca marunt si se calesc in putin ulei Unisol impreuna cu o ceapa tocata si cateva feliute de bacon tot marunt tocate, apoi se condimenteaza cu sare, piper, maghiran (orice condimente va plac)
In fiecare ciupercuta se presara putina sare apoi apoi se umplu cu amestecul obtinut mai sus.
Se taie cascavalul in fasii subtiri si se aseaza peste cipercile gata umplute astfel incat sa se formeze patrate/romburi.
se da tava ca cuptor, la foc mic pana cand cascavalul se topeste si rumeneste.
Pofta buna!
exista si varianta de post> in loc de bacon se dau pe razatoare telina+morcov si se calesc, se poate pune si usturoi...
inbox spune:
Reteta!
Se ia una bucata curcan refrigerat ( maxim 4kg), se tine la fezandat de seara pana dimineata in 500ml vin rosu, doua capatani de usturoi tocat, sare, cimbru si apa atat cat sa-l acopere cu totul.
Pentru umplutura, am folosit
-200gr piept de porc afumat taiat cubulete,
-2 cepe tocate marunt,
-o jumatate de ceasca de orez,
-1 ceasca de seminte de dovleac decojite si copate,
-aproximativ doua linguri de parmezan ras,
-1 ou si cimbru. ( nu am mai adaugat sare, deoarece am pus parmezan si sunca, ambele fiind sarate),
-o cescuta de ulei.
Se amesteca ingredientele, se umple curcanul si se coase, eu am legat si copanelele intre ele ca sa nu se rupa si sa fie mai usor de manevrat. Se unge cu ulei, si se da la cuptor aproximativ 4 ore, intr-o tava in care se pune apa, sare si putin ulei. Se intoarce de 2ori si se mai unge din cand in cand cu zeama din tava, pentru a evita uscarea excesiva.
Revin cu poze :).
Si cu completari,ca vad ca sunt discutii pe aici, asta cu curca o am pusa si pe blog, pe blogul meu propriu si personal :),si e inventie proprie din ce aveam in casa... ca sa nu avem discutii la proces !
inbox spune:
Clatite digestive ( preferatele noastre)
-500ml lapte
-2 oua
-1 cana de faina ( eventual se completeaza cu faina pana devine cremoasa si numai buna de intins pe tigaie cu polonicul)
-2 linguri seminte de in,
-o cescuta tarate de ovaz,
-1 lingua ulei,
- un praf de sare
- esenta de vanilie sau zahar vanilat,
-2 linguri de zahar
-putin parf de copt ( un varf de cutit)
Se amesteca bine totul, se ia un polonic si se intinde cate o clatita pe tigaia incinsa in prealabil, se coace musai cu capacul la tigaie pus ( ies mai moi), se ung cu miere sau gem de prune si se ruleaza. Se servesc calde. Sunt foarte bune pentru burticile constipate :).