De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)
Raspunsuri - Pagina 20
cristinuk@ spune:
copiii invata prin joc si de aia scoala si gradinita au rolul lor
la clasa zero mai mult se joaca
daca si sinonimele sunt o corvoada apoi Doamne iarta ma
eu cred ca gradinita e ca o pregatire pentru scoala
cu colegi, cu reguli, cu sarcini etc
eu am doi copii total diferiti
fata a iubit gradinita din prima zi nu a plans niciodata cand e acolo e in universul ei
nici nu apuc sa zic ''pa'' ca ea dispare intre colegii ei
baiatul inca plange se vede ca nu i place deloc accepta resemnat situatia nu i trebuie nici jucariile de acolo, nici copiii de acolo doar eu sa stau cu el
dar merge pentru ca cam obligatoriu si tot ce invata la gradinita le foloseste la scoala
si aici nu se poate jongla toti copiii incep gradinita la 3 ani si scoala la 6 ani si nu sunt singuri
P.S.
azi am inima cat un purice n am putut sa dorm azi noapte
copila mea a placat in prima excursie cu clasa are 4 ani
si sunt plecati in alt departament cu autocarul la 70 de km de unde stam
bird70 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danaionela
Eu zic ca exagereiz, Vrei sa spui ca in 2 luni nu a stiut engleza si dintr-o data a reusit sa invete astfel incat sa faca fata unor cursuri la scoala, si mai ales sa recupereze nu numai limba vorbit, dar si limba scris si problemele de matematica de care vorbiti voi.. Eu de aici inteleg foarte clar ca ori la noi sunt foarte multe cerinte la un nivel foarte mic ( nu cred ca ar face cineva fata in clasa a-III-a , fara sa cunoasca limba si sa recupereze si restul de materie pana la aceasta data), ori se mai exagereaza putin cu nivelul copiilor... |
Nu stiu ce e asa de greu. Fata stia literele, stia sa scrie si sa citeasca romaneste. E diferit sa inveti de la zero sau daca deja stii sa citesti si sa scrii. A trebuit sa invete sunetele si literele in engleza, nu a trebuit sa invete sa scrie si sa citeasca de la zero, ca si un concept nou-nout. A primit liste de cuvinte pe care le invata acasa si a avut o profesoara timp de un an care o ajuta suplimentar cu engleza. La matematica nu a avut probleme, doar la inceput ii dadea ei o hartie cu exercitiile scrise pentru ca nu se descurca sa scrie numerele dupa dictare. Pana le procesa si le traducea, pierdea sirul.
Citat: |
Fata daca la 7 ani era in clasa 3, atunci daca ei si calculezi intre 16-17 ani ( maxim) termina clasa a 12-a, in nici un caz la 17,5 ani- 18 ani. |
Daca are 7 ani impliniti cand incepe a 3-a, are 8 cand o termina, deci 17 cand termina a 12-a. Nu are cum sa aibe 16.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
danaionela spune:
Zic ca totusi este o mare diferenta intre a sti sa scrii si sa citesti in Romana si sa stii si sa citesti in Engleza...
bird70 spune:
citat din mesajul lui Sabina danaionela,la ei se face abia in clasa a 5-a ce se face la noi intr-a treia. |
Nu-i chiar asa. Tocmai m-am uitat peste programa de matematica de clasa a 3-a din Romania si e cam ce a facut fiica-mea in a 4-a. E adevarat ca in scoli mai slabute nivelul e mai jos.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
oanap85 spune:
cu siguranta se exagereaza
eu chiar imi doream sa dicutam concret si corect ,inteleg opiniile diferite cand vine vorba de dat la sc in cl 1, dar sa nu para exagerat ca un copil invata tabla inmultirii la 8 ani(nu mai zic de 7)asta e chiar socant
cristinuk dar tu faceai in clasa 2-a sinonime?chiar nu va mai amintiti cum era materia la vremea noastra?da mi se pare o corvoada ptr un copil de 8 ani sa stie sinonime ale nu stiu caror cuvinte,al meu are 6 si nu stie nici zilele saptamanii sa le zica corect..
pe vremea noastra (cel putin generatia mea)nici nu mergea la sc pana la 7 ani,...
si eu as vrea sa-l dau la scoala la 7 ani dar daca nu se poate ce sa fac?(oricum parca vad ca il voi da la anul in cl 1
eu ce sa fac daca al meu e la sf lui octombrie? si va avea aproape 8,cel mijlociu va avea 7 ani si 4 luni iar fetita si 7 luni..oricum eu pana la 7 ani nu vreau sa-i dau la sc.
sabina asa am auzit si eu de la toate cunostintele care locuies acolo si ai caror copii invata in strainatate ca materia e mai usoara ..dar na ,eu nu am de unde sa stiu..
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
Sabina spune:
Bird, probelma e ca programa oficiala e mult depasita de cerintele reale, in scolile din romania.
adica,. iti zice inmultiri de nustiu care, dar de fapt nu sunt doar calcule,astea dureaza doua lectii, dupa aia vin probleme alambicate in urma carora ajungi si la niste calcule.
samd.
oricum, chiar daca e a patra, varsta e pe acolo (8-9 ani clasa a treia in Ro, clasa a 4-a in alte parti)
sa implinesti 10 ani in prima parte a clasei a treia mi se pare si mie cam aiurea.
e mult mai cool sa fii mic si destept, nu mare si destept
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
bird70 spune:
La scoala copiilor mei au o profesoara cu master in pedagogie care se ocupa de programa scolara si de metode de predare. Asta e jobul ei. Merge la conferinte, e la punct cu ultimele studii, ultimele noutati. Ea introduce restul profesorilor informatii noi, ultimele gaselnite in educatie, etc. Daca femeia asta zice ca un copil de 8 ani poate invata tabla inmultirii si vad ca generatie de generatie copiii invata inmultirea fara probleme si stress, inseamna ca asa este. Eu cel putin sunt convinsa pentru ca am avut experienta cu 2 copii in scoala aia.
cristinuk@ spune:
da stiu ca eram cu doamna invatatoare si ne punea prin joc sa zicem sinonime nush zau ce clasa eram ridicam mana si raspundeam ce ne venea in minte
ce mi mai placea mie mult era sa recunosc o anumita litera intr un text de ziar si stiu sigur ca asta faceam in clasa 1 cand invatam literele mie imi placea sa le caut sa le vanez
eu cred ca tu nu ai incredere in capacitatile lui de adaptare
cu tine acasa e una la scoala e alta .....
cu tine poate sa faca nazuri pt ca poate, acolo se ia dupa grup unde acolo trebuie exista spirit de competitie si astea se cultiva in timp
si ar veni natural daca ar fi facut anii de gradinita si apoi scoala
bird70 spune:
citat din mesajul lui Sabina e mult mai cool sa fii mic si destept, nu mare si destept |
De acord.
Fiica-mea are in clasa un baiat care implineste in curand 15 ani si termina a 11-a. E cu 2 ani mai mic decat restul copiilor si e primul in an . Culmea e ca e foarte bine primit de colegi si face parte din grupul in care se invarte fiica-mea.
oanap85 spune:
imi pare atat de rau ca nu pot sa ma pronunt cum nu am copil inca la sc,dar abia astept sa vad daca e asa cum spuneti voi,ca se descurca f bine ...am sa cer redeschiderea subiectului peste 1 an de zile expre sa va spun cum e
sper sa fie asa cum spuneti voi ca soramea cand il vede pe David cum e ,imi zice"eu nu stiu ce-ai sa faci tu cu el cand va merge la sc,eu nu=l vad pe David sa aiba rabdare sa scrie.."
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
>>>Continuare