Mamici, tatici, cu copii mai mari-ceva sfaturi?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Asta m-a surprins si pe mine, ca majoritatea il inteleg pe tata. M-au durut atit de tare comentariile la adresa fetei, la nerecunostinta ei, cind de fapt nimeni nu stie adevarul.

Ei, asta ar trebui sa te puna pe ganduri.
Ai dreptate, aprobarea majoritatii fara a cunoaste situatia in amanunt pare ciudata, dar se traduce liber prin problemele cu care majoritatea parintilor se confrunta zilnic in relatiile cu copiii adolescenti; putini trag cu pusca in laptopul copilului, dar cu siguranta ca majoritatea ar face-o. Nu o fac...nu fac mai nimic violent...dar pot sa-l aprobe pe ala care a facut-o.
Dar, ca sa traduci liber, trebuie sa te confrunti cu asta.

Ingrid, buli vorbeste aceeasi limba cu tine.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Chiar nu poti pricepe ca regula in cresterea unui copil este...ca nu exista reguli?

Rufus, cum poti cere sa se respecte reguli, cand tu nu respecti reguli?

ramanand la exemplul cu laptopul, care este motivul rezonabil, in opinia ta, ca un adolescent sa sparga cu o piatra laptopul unui coleg.

Aici tu nu intelegi (te faci ca nu?)
Ma gandeam ca nu exista reguli universal aplicabile in cresterea unui copil, ci exista doar realitate, iar parintele aplica tot ce stie la acea realitate.
Evident ca nu cer copiilor sa se supuna la niste reguli in timp ce eu fac ce vreau sau n-am propriile reguli.

Despre intrebarea cu laptopul...nu stiu ce sa zic. Sunt multe motive care-mi vin in minte, dar nici unul rezonabil.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ahaaa Rufus
maxim sunt de acord sa spui ca iti vine sa ... ceva

la subiect - eu cred ca fetita vivianei sufera de exces de atentie. care, in opinia mea, poate fi la fel de daunator ca si lipsa de atentie.

la varsta ei nu cred ca e normal sa fie ascultata la lectii sau sa stea mama ei in aceeasi camera cat isi face lectiile. bine, eu nici cu meditatiile nu-s de acord.
si, neavand provocari pe masura ei, "se joaca" cu mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ChristieV

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
Un copil poate spune despre altii ca au mame cool, dar va asigur ca ei isi doresc parinti normali, stabili, putin autoritari, pe care sa se poate baza.

Te asigur eu ca un copil nu vrea parinti "putin autoritari", ci parinti care ofera acceptare neconditionala.

Acceptarea neconditionata nu e neaparat in opozitie cu autoritatea. Parintele e autoritatea in familie si va modela vrand/ nevrand relationarea viitoare a copilului cu alte autoritati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Asta m-a surprins si pe mine, ca majoritatea il inteleg pe tata. M-au durut atit de tare comentariile la adresa fetei, la nerecunostinta ei, cind de fapt nimeni nu stie adevarul.

Ei, asta ar trebui sa te puna pe ganduri.

Da, m-a pus pe ginduri, m-a facut inca o data sa vad ca adolescentii, copiii nostri traiesc in lumea adultilor, nu adultii in lumea lor. Tocmai pentru ca nu am gasit nici un motiv rezonabil pentru care un parinte ar da o asemenea lectie, in aprobarea majoritatii, consider ca gestul lui este unul urit si inteleg ca un copil cu un asemenea tata are dreptul sa scrie (in privat!) pe FB ca sa-si strige neputinta. Acum e FB, inainte era altceva... dar ideea este ca ai nostri copii ne trag tot timpul de mineca, ne trag tot timpul semnale de alarma, asa cum se pricep, totul este sa fim atenti si sa le vedem. A le lasa doar trase si apoi a te plinge de problemele pe care tile fac, cautind constringeri, reguli, modele de educatie... fara ca tu ca parinte sa schimbi ceva in tine, dar asteptind respectul lor neconditionat... asta nu va ameliora relatia intre tineri si parintii lor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Alegerea iti apartine si sunt stupefiata ca nimeni de aici nu ti-a spus in fata cum sta situatia, in schimb toti te lauda.

Iar eu cred ca generalizezi. Nu toti o laudam, da' macar suntem capabili sa o ascultam cu ceva respect.

Mergi la inceput

Citat:

la subiect - eu cred ca fetita vivianei sufera de exces de atentie. care, in opinia mea, poate fi la fel de daunator ca si lipsa de atentie.

Exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:

ahaaa Rufus
maxim sunt de acord sa spui ca iti vine sa ... ceva

la varsta ei nu cred ca e normal sa fie ascultata la lectii sau sa stea mama ei in aceeasi camera cat isi face lectiile. bine, eu nici cu meditatiile nu-s de acord.
si, neavand provocari pe masura ei, "se joaca" cu mama

Buli,pai hai ca la clasa 8 mai merge cu meditatii dar ce zici de clasele primare sau ma rog,clasele mici? Nu inventez,am citit printre multele subiecte despre si cu scoala de pe forum ca e destul de obisnuit sa faca si in privat ore cu doamna pt fixarea notiunilor ....

Off topic:mi-ar place sa se deschida vreodata un subiect despre meditatii,imi miroase ca e de-acum un bisnis mai mult decit o necesitate...pe vremea mea,acu'o suta de ani nu era sistemul asta,daaa,am facut si eu meditatii pt ca dadeam la o alta fac decit profilul meu de liceu si deci nu aveam suficiente ore de chimie si biologie dar era o necesitate...pe cind acum...
Scuzati imersiunea,sper ca nu va suparati,nu ma amestec in subiect,iau numai notite pt ca deocamdata am copil de numai clasa 4...

>>>Continuare

Mergi la inceput