FIV cu ovocite donate(5)

FIV cu ovocite donate(5) | Autor: mami_vreau

Link direct la acest mesaj


FIV cu ovocite donate

De multe ori acesta este un subiect tabu datorita implicatiilor sociale, implicatiilor emotionale asupra vietii de cuplu dar si datorita faptului ca in Romania traficul de ovocite este ilegal. Conform legii, organizarea sau efectuarea prelevarii de celule umane pentru transplant, in scopul obtineri unui profit material pentru donator sau organizator constituie infractiune. Ce inseamna de fapt acest lucru? Inseamna ca poti face fertilizare in vitro in Romania dar ca trebuie sa iti gasesti o persoana care sa iti doneze ovocite fara sa accepte nici o compensatie materiala. Pentru cei care doresc sa apeleze la rude sau prieteni, varianta FIV-ului cu ovocite donate in Romania este o solutie viabila. Dar din pacate nu exista nici o posibilitate de a face fertilizare in vitro in tara cu donatoare anonima. Sau cel putin eu, nu am gasit-o. Asa ca singura varianta este cea a FIV-ului in tari in care donarea de ovocite este permisa: Cehia, Slovacia, Spania, Grecia, etc. Din pacate costurile sunt destul de ridicate si perioada de asteptare este de multe ori destul de indelungata. Aceasta sunt de multe ori motivele care ne fac sa ne fie destul de greu sa ne hotaram asupra unei clinici. Va invit sa discutam aici si sa ne impartasim experientele legate de clinicile din afara tarii care fac fiv cu donare de ovocite dar si despre posibilitatile de a face fiv cu ovocite donate (de la donator anonim) in Romania. O sa fac o lista a clinicilor pe care le-am gasit eu in cautarile mele si va astept si pe voi cu completari la aceasta lista. Asteptam si alte informatii utile precum costuri, posibilitati de cazare, transport, etc.


Capitole precedente: Cap 1,Cap 2, Cap.3,Cap.4Cehia


www.crmzlin.cz/en/page/100.introductory-page/" target="_blank"> Clinic for Reproductive Medicine and Gynaecology

Zlin
Telephone: 00420 725 005 219, Email: diana.chovancova@crmzlin.cz
FIV cu ovocite donate (sincronizare ciclu cu al donatoarei): 3.900 EUR, Perioada de asteptare - 3-4 luni

(Nu trebuie neaparat sa mergeti la clinica pentru consultatia preliminara. Aceasta poate fi virtuala ceea ce implica doar completarea unor documente ce se pot descarca de pe site-ul lor si trimiterea acestora prin email.)


www.reprofit.cz/page.php?id=87&rodic=71&lang=en" target="_blank"> Reprofit International

Brno
Telephone: 00420 544 527 156, Email: info@reprofit.cz
FIV cu ovocite donate (sincronizare ciclu cu al donatoarei): 3.900 EUR, Perioada de asteptare - 8-11 luni

(Nu trebuie neaparat sa mergeti la clinica pentru consultatia preliminara. Aceasta poate fi virtuala ceea ce implica doar completarea unor documente ce se pot descarca de pe site-ul lor si trimiterea acestora prin email.)


www.sanatoriumhelios.cz/index.php?lang=en&menu=16&page=16" target="_blank"> SANATORIUM HELIOS

Brno
Telephone: 00420 731 416 420, Email: helios@sanatoriumhelios.cz
FIV cu ovocite donate (sincronizare ciclu cu al donatoarei): 4.200 EUR, Perioada de asteptare - 8-12 luni
FIV cu ovocite donate (ciclu nesincronizat): 3.700 EUR, Perioada de asteptare - 4-8 luni
Ucraina


Victoria Clinic

Kiev

Telephone: 0038 044 425-51-66, Email: info@ivf-pgd.com.ua
FIV cu ovocite donate: 3.500 EURPolonia


www.invicta.pl/" target="_blank"> Invicta

Varsovia
Telephone: 0048 022 892 93 60, Email: invicta@invicta.pl

FIV cu ovocite donate: 9.000 PLN (~2.350 EUR), Perioada de asteptare - 4-6 luniGrecia


www.ivf-embryo.gr/en/" target="_blank"> emBIO Medical Center

Atena
Telephone: 0030 210 6774179
FIV cu ovocite donate: 4.500 EUR


www.fertilitycenter-crete.gr/default.aspx?id=4&lang=en" target="_blank"> Fertility Center Chania

Creta
Telephone: 0030 2821090955, Email: ivfchania@gmail.com or
jacumaki@otenet.gr
FIV cu ovocite donate: 5.000 EURSlovacia


www.ferticent.com/" target="_blank"> Ferticent

Bratislava
Telephone: 0042 12 482 116 10, Email: reception@ferticent.com
FIV cu ovocite donate: 6.000 EUR, Perioada de asteptare - 10-12 luni
GRAVIDUTE PRIN FIV CU OVOCITE DONATE


mami_vreau33 ani, AMH = 0.26, FIV 1 nereusit Giulesti - Marinescu (1 embrion transferat), FIV 2 nereusit Budapesta - Kovacs (1 embrion transferat), FIV 3 nereusit Budapesta - Kovacs (6 ovocite recoltate, 3 embrioni transferati), FIV 4 cu ovocite donate la Reprofit Brno, punctia pe 18.08.2011, reusit cuASPIRANTE LA TITLUL DE PRIN FIV CU OVOCITE DONATE
cristmAMH <0,05, 1 Ia nereusita la Timisoara; CM de 3, 4 ori pe an


misa_2145 ani, AMH = 0.18, FIV 1 nereusit - Sibiu, FIV 2 intrerupt - Biogenesis, FIV 3 cu ovocite donate la Sofia - reusit cu gemeni dar a pierdut sarcina, urmeaza transferul embrionilor congelati tot la Sofia! Bafta!


adria4242 ani, FSH = 16.8, 3 IA la Bucuresti, FIV 1 nereusit Budapesta- Kovacs, uremaza FIV 2 tot cu ovocite proprii tot la Budapesta - Kovacs. Dr. K i-a recomandat dupa primul FIV, datorita raspunsului slab la stimulare, FIV cu donatoare de ovocite.


luminika33 ani, a trecut prin mai multe interventii chirurgicale in care si-a pierdut ovarele si trompele, deci singura sansa de a deveni mamica este FIV cu donare.


flori7040 ani, se pregateste pentru primul FIV cu ovocite donate in Grecia.


kashaaspiranta la bebe prin FIV cu ovocite donate.


Tabitha34 ani, AMH=0.79, FSH=35,9; posibila aspiranta la bebe prin FIV cu ovocite donate (noi sparam sa nu fie cazul).


violeta7435 ani, AMH=0.79, FSH=18; are o sarcina obtinuta natural dar pe care a pierdut-o la 5 luni din cauza incompetentei medicilor; va incerca tratament cu DHEA si stimulare fara inhibare si daca nu va iesi asa se va indrepra spre FIV cu donatoare.


kittadupa 9 FIV-uri, anul acesta este in procedura de adoptie, dar spune ca nu prea sunt sanse asa ca intre timp incearca sa intre pe listele de asteptare si poate la inceputul anului 2011 incepe cu donatele.


naida8723 ani, diagnosticata cu menopauza precoce din cauze necunoscute; Biopsia ovariana, AMH-ul, FSH-ul (de 110), Inhibina B arata ca nu mai are ovule; urmeaza FIV cu ovocite donate la Zlin, Cehia; pe 31 august are ET.hopefull34 ani, AMH = 0,11, posesoare de endometrioza din cauza careia a ramas fara trompe si aproape fara ovare; are la activ 2 sarcini obtinute natural pe care le-a pierdut: una acum 11 ani la 3 luni si a doua acum 10 ani... dupa operatia de endometrioza nu a mai ramas insarcinata; a inceput un FIV cu ovocite proprii la ML dar a fost intrerupt din cauza lipsei de foliculi; urmeaza o monitorizare a FSH-ului si daca il va "prinde" mai mic de 15 va mai incerca o stimulare; o alta varianta este cea a fiv-ului cu ovocite donate.smaickFIV1 zadori fara implantare, FIV2 zadori fara raspuns la tratament, urmeaza FIV3 Brno cu ovocite donate in 23.04.2012

Lista este deschisa celor care incearca sa obtina o sarcina prin FIV cu ovocite donate

Laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

Dragele mele drage,

In primul rand vreau sa va urez bun venit in acest nou capitol si bafta multa tuturor.

In al doilea rand vin si eu cu vesti de ieri seara de la eco. Bebe este bine, ii bate inimioara, hematomul s-a resorbit iar zona de decolare e mai mica. Deci noi suntem in grafic. Asa ca am prins si eu ceva mai mult curaj si azi mi-am inaugurat semnatura de graviduta! Doamne ajuta si de aici inainte!

ari ma bucur tare mult pentru rezultatele bune!!! Ma bucur ca pleci la drum cu sanse maxime!!!! Iti tin pumnii si pe mai departe! Pupici dulci!!!

claand dupa prima vizita virtuala ti se va propune o data pentru punctie respectiv embriotranfer. Dupa ce accepti acea data ti se va solicita sa achiti in contul lor un avans de 1000 euro (care, apropo, ti se va returna daca ramai insarcinata intre timp, i-am intrebat eu pt ca am mai facut un fiv intre timp ). Transferi n contul lor acesti 1000 de euro iar diferenta o vei achita dupa embriotransfer. Iti trimit adresa mea de mail insa ma poti intreba si alte detalii aici deoarece e posibil sa uit eu sa spun ceva important si sunt si alte persoane interesate.

Apropo... ei considera ca orice femeia are sanse de 55-60% sa ramana insarcinata dupa un fiv cu ovocite donate iar dupa 3 fiv-uri cu donate aproximativ 90% dintre femei raman insarcinate. De aceea au un program, la al treilea fiv (daca ajungi pana acolo ca sunt sanse mari sa ramai insarcinata inainte) platesti doar jumatate din pretul fiv-ului iar cealalta jumatate o achiti doar in cazul in care ramai insarcinata si se confirma activitate cardiaca la eco.

Laura7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

mami. felicitari pentru inimioara si semnatura! Doamne-ajuta in continuare!

PS. Vezi ca trebuie sa inaugurezi lista de gravidute la subiectul asta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

Citat:
citat din mesajul lui bombi
PS. Vezi ca trebuie sa inaugurezi lista de gravidute la subiectul asta .


Asta inca nu am avut curaj sa o fac! Ia-ma si tu cu usurelul! Mai lasa-ma pana la urmatoarea eco!

Saru'mana mult de urari!

Laura7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claand spune:

Buna ziua dragelor
Mami_vreau: Iti multumesc pentru raspuns si pentru ajutorul pe care mi-l oferi. Eu am inceput la 05.09.2011 un FIV la Szeged, cu ovocite proprii, la Dr Krizsan Maria si am dezvoltat, in urma stimularii, foliculi goi, fapt pentru care s-a incheiat o data cu punctia . Acum, la urmatorul ciclu voi merge la un control la Szeged si voi incerca un nou FIV cu ovocite proprii. Partea proasta este ca nu stiu daca in urma stimularii voi dezvolta foliculi si daca acestia vor contine ovocite. Eu teoretic m-as pregati ca in cazul in care aceasta incercare de FIV va fi un alt esec, si nu voi avea foliculi cu ovocite, sa ma indrept spre un FIV cu ovocite donate. De aceea incerc sa analizez piata, variantele disponibile si totodata analizam si partea financiara. De aceea ma gandesc, acum dupa ce am vorbit cu tine Mami_vreau, ca as putea deja sa incep demersurile pentru FIV cu ovocite donate la Brno- Cehia. Tu ce zici, acum ca sti mai multe despre situatia mea? Si inca ceva: cat a costat cazarea la Brno? cat a trebuit sa stai acolo? De cate ori a fost nevoie sa mergi?Iti multumesc foarte mult pentru tot ajutorul si sa dea Dumnezeu sa ai o sarcina usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claand spune:

Mami_vreau: Te rog mult sa imi zici cu aproximatie cam cat a costat FIV-ul? Dar tratamentul? Si cat timp a trebuit sa astepti? Te-au chemat la termenul stabilit la embriotransfer? Te-au contactat ei? Cum ati comunicat, numai mail-uri ? Multumesc pentru rabdarea cu care imi raspunzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

samburache are 7 saptamani si-i bate inimioara. Bravo...pai ce sa-i urez si eu?! sa creasca mare si sa-i dea suturi puternice maica-sii

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

claand mesajele nu iti apar in timp real pentru ca nu ai inca 10 postari. Dupa ce vei avea, iti vom vedea mesajele in timp real. O sa copiez ceea ce am scris la sfarrsitul capitolului recut:

"Pe mine m-a costat procedura 4.480 euro (asta este tot ce am platit la clinica). FIV-ul este 4.400 si 80 sunt analizele sotului (hiv+hepatita+sifilis) pe care le vor facute acolo. FIV-ul costa 3.900 dar s-au marit preturile din august 2011.

Am mai dat pe tratamentul meu in jur de 200 euro.

Cazare si masa nu prea iti pot spune pentru ca eu mi-am facut si concediul acolo si am stat vreo 10 zile. Dar nu e nevoie sa te duci decat in ziua punctiei pentru a "presta" sotul sau daca aveti sperma congelata doar in ziua ET. Cazare gasesti in Brno cu preturi intre 50-80 euro si mancarea este foarte acceptabila la pret, cam ca la noi..."

"Pentru ovocite donate ii contactezi, faci prima vizita "virtuala" adica le trimiti pe mail informatiile medicale precum si date despre caracteristicile voastre fizice si ei te programeaza in 8-10 luni. Iti comunica o data fixa a punctiei donatoarei si iti dau tratamentul in functie de data stabilita, cu cateva luni inainte, pentru a-ti sincroniza ciclul cu cel al donatoarei.
Apoi merge sotul la clinica la data stabilita pentru punctie pentru a-si face partea lui de treaba, in urmatoarele zile suni la clinica pentru a vedea cati embrioni aveti si cand e transferul. Tu te prezinti la transfer si apoi astepti testul... "

Si acum o sa incerc sa raspund punctual la intrebarile tale:

- cat a costat cazarea la Brno?
Eu nu am stat la brno, am stat la praga insa m-am interesat de variante de cazare acolo si gasesti intre 50-80 euro. Si pe site-ul celor de la reprofit gasesti variante de cazare.
- cat a trebuit sa stai acolo? De cate ori a fost nevoie sa mergi?
Trebuie sa mergi doar in ziua punctiei pentru ca atunci are sotul tau treaba si apoi in ziua ET ca sa iti iei bebeii acasa. Tu decizi daca in perioada dintre cele 2 stai acolo sau nu. In rest poti face ecografii in tara cand iti cer ei si sa trimiti rezultatele pe mail.
- Te rog mult sa imi zici cu aproximatie cam cat a costat FIV-ul?
4.480 euro cu tot cu analizele sotului (acestea costa 80 euro)
- Dar tratamentul?
In jur de 200 euro.
- Si cat timp a trebuit sa astepti?
In jur de 8 luni.
- Te-au chemat la termenul stabilit la embriotransfer?
Da, exact in ziua stabilita.
- Te-au contactat ei?
Dupa ce stabiliti data si achiti avansul iti vor spune ei sa ii contactezi cu 2 luni inate de data stabilita.
- Cum ati comunicat, numai mail-uri ?
Noi am comunicat pe mail insa ii poti suna daca vrei.Laura7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

Citat:
citat din mesajul lui aristica

samburache are 7 saptamani si-i bate inimioara. Bravo...pai ce sa-i urez si eu?! sa creasca mare si sa-i dea suturi puternice maica-sii

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"


Multumesc pentru o asa urare!Laura7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

Buna Laura
Multumim mult pentru informatiile pe care ni le dai, sunt de un real folos.
Si eu ma gandesc sa ma cazez tot in Praga; am gasit ceva ce pare ok pentru mine. Poti te rog sa-mi spui tu unde ai stat?
Multumesc anticipat
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaick spune:

pentru toate fetele

Mergi la inceput