FIV cu ovocite donate (2)

FIV cu ovocite donate (2) | Autor: mami_vreau

Link direct la acest mesaj


FIV cu ovocite donate

De multe ori acesta este un subiect tabu datorita implicatiilor sociale, implicatiilor emotionale asupra vietii de cuplu dar si datorita faptului ca in Romania traficul de ovocite este ilegal. Conform legii, organizarea sau efectuarea prelevarii de celule umane pentru transplant, in scopul obtineri unui profit material pentru donator sau organizator constituie infractiune. Ce inseamna de fapt acest lucru? Inseamna ca poti face fertilizare in vitro in Romania dar ca trebuie sa iti gasesti o persoana care sa iti doneze ovocite fara sa accepte nici o compensatie materiala. Pentru cei care doresc sa apeleze la rude sau prieteni, varianta FIV-ului cu ovocite donate in Romania este o solutie viabila. Dar din pacate nu exista nici o posibilitate de a face fertilizare in vitro in tara cu donatoare anonima. Sau cel putin eu, nu am gasit-o. Asa ca singura varianta este cea a FIV-ului in tari in care donarea de ovocite este permisa: Cehia, Slovacia, Spania, Grecia, etc. Din pacate costurile sunt destul de ridicate si perioada de asteptare este de multe ori destul de indelungata. Aceasta sunt de multe ori motivele care ne fac sa ne fie destul de greu sa ne hotaram asupra unei clinici. Va invit sa discutam aici si sa ne impartasim experientele legate de clinicile din afara tarii care fac fiv cu donare de ovocite dar si despre posibilitatile de a face fiv cu ovocite donate (de la donator anonim) in Romania. O sa fac o lista a clinicilor pe care le-am gasit eu in cautarile mele si va astept si pe voi cu completari la aceasta lista. Asteptam si alte informatii utile precum costuri, posibilitati de cazare, transport, etc.


Capitole precedente: Cap 1Cehia


www.crmzlin.cz/en/page/100.introductory-page/" target="_blank"> Clinic for Reproductive Medicine and Gynaecology

Zlin
Telephone: 00420 725 005 219, Email: diana.chovancova@crmzlin.cz
FIV cu ovocite donate (sincronizare ciclu cu al donatoarei): 3.900 EUR, Perioada de asteptare - 3-4 luni

(Nu trebuie neaparat sa mergeti la clinica pentru consultatia preliminara. Aceasta poate fi virtuala ceea ce implica doar completarea unor documente ce se pot descarca de pe site-ul lor si trimiterea acestora prin email.)


www.reprofit.cz/page.php?id=87&rodic=71&lang=en" target="_blank"> Reprofit International

Brno
Telephone: 00420 544 527 156, Email: info@reprofit.cz
FIV cu ovocite donate (sincronizare ciclu cu al donatoarei): 3.900 EUR, Perioada de asteptare - 8-11 luni

(Nu trebuie neaparat sa mergeti la clinica pentru consultatia preliminara. Aceasta poate fi virtuala ceea ce implica doar completarea unor documente ce se pot descarca de pe site-ul lor si trimiterea acestora prin email.)


www.sanatoriumhelios.cz/index.php?lang=en&menu=16&page=16" target="_blank"> SANATORIUM HELIOS

Brno
Telephone: 00420 731 416 420, Email: helios@sanatoriumhelios.cz
FIV cu ovocite donate (sincronizare ciclu cu al donatoarei): 4.200 EUR, Perioada de asteptare - 8-12 luni
FIV cu ovocite donate (ciclu nesincronizat): 3.700 EUR, Perioada de asteptare - 4-8 luni
Ucraina


Victoria Clinic

Kiev

Telephone: 0038 044 425-51-66, Email: info@ivf-pgd.com.ua
FIV cu ovocite donate: 3.500 EURPolonia


www.invicta.pl/" target="_blank"> Invicta

Varsovia
Telephone: 0048 022 892 93 60, Email: invicta@invicta.pl

FIV cu ovocite donate: 9.000 PLN (~2.350 EUR), Perioada de asteptare - 4-6 luniGrecia


www.ivf-embryo.gr/en/" target="_blank"> emBIO Medical Center

Atena
Telephone: 0030 210 6774179
FIV cu ovocite donate: 4.500 EUR


www.fertilitycenter-crete.gr/default.aspx?id=4&lang=en" target="_blank"> Fertility Center Chania

Creta
Telephone: 0030 2821090955, Email: ivfchania@gmail.com or
jacumaki@otenet.gr
FIV cu ovocite donate: 5.000 EURSlovacia


www.ferticent.com/" target="_blank"> Ferticent

Bratislava
Telephone: 0042 12 482 116 10, Email: reception@ferticent.com
FIV cu ovocite donate: 6.000 EUR, Perioada de asteptare - 10-12 luni
ASPIRANTE LA TITLUL DE PRIN FIV CU OVOCITE DONATE


mami_vreau32 ani, AMH = 0.26, FIV 1 nereusit Giulesti - Marinescu (1 embrion transferat), FIV 2 nereusit Budapesta - Kovacs (1 embrion transferat), urmeaza FIV 3 tot cu ovocite proprii tot la Budapesta - Kovacs si in caz de rezultat negativ urmeaza FIV 4 cu ovocite donate la Reprofit Brno in dec 2010


cristmAMH <0,05, 1 Ia nereusita la Timisoara; CM de 3, 4 ori pe an


misa_2145 ani, AMH = 0.18, FIV 1 nereusit - Sibiu, FIV 2 intrerupt - Biogenesis, FIV 3 cu ovocite donate la Sofia - reusit cu gemeni dar a pierdut sarcina, urmeaza transferul embrionilor congelati tot la Sofia! Bafta!


adria4242 ani, FSH = 16.8, 3 IA la Bucuresti, FIV 1 nereusit Budapesta- Kovacs, uremaza FIV 2 tot cu ovocite proprii tot la Budapesta - Kovacs. Dr. K i-a recomandat dupa primul FIV, datorita raspunsului slab la stimulare, FIV cu donatoare de ovocite.


luminika33 ani, a trecut prin mai multe interventii chirurgicale in care si-a pierdut ovarele si trompele, deci singura sansa de a deveni mamica este FIV cu donare.


flori7040 ani, se pregateste pentru primul FIV cu ovocite donate in Grecia.


kashaaspiranta la bebe prin FIV cu ovocite donate.


Tabitha34 ani, AMH=0.79, FSH=35,9; posibila aspiranta la bebe prin FIV cu ovocite donate (noi sparam sa nu fie cazul).


violeta7435 ani, AMH=0.79, FSH=18; are o sarcina obtinuta natural dar pe care a pierdut-o la 5 luni din cauza incompetentei medicilor; va incerca tratament cu DHEA si stimulare fara inhibare si daca nu va iesi asa se va indrepra spre FIV cu donatoare.


kittadupa 9 FIV-uri, anul acesta este in procedura de adoptie, dar spune ca nu prea sunt sanse asa ca intre timp incearca sa intre pe listele de asteptare si poate la inceputul anului 2011 incepe cu donatele.


naida8723 ani, diagnosticata cu menopauza precoce din cauze necunoscute; Biopsia ovariana, AMH-ul, FSH-ul (de 110), Inhibina B arata ca nu mai are ovule; urmeaza FIV cu ovocite donate la Zlin, Cehia; pe 31 august are ET.hopefull34 ani, AMH = 0,11, posesoare de endometrioza din cauza careia a ramas fara trompe si aproape fara ovare; are la activ 2 sarcini obtinute natural pe care le-a pierdut: una acum 11 ani la 3 luni si a doua acum 10 ani... dupa operatia de endometrioza nu a mai ramas insarcinata; a inceput un FIV cu ovocite proprii la ML dar a fost intrerupt din cauza lipsei de foliculi; urmeaza o monitorizare a FSH-ului si daca il va "prinde" mai mic de 15 va mai incerca o stimulare; o alta varianta este cea a fiv-ului cu ovocite donate.

Lista este deschisa celor care incearca sa obtina o sarcina prin FIV cu ovocite donate

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hopefull spune:

Buna fetele!
Ma alatur si eu voua in incercarea de a deveni mamica!
Pe scurt despre mine: am 34 de ani, posesoare de endometrioza de 10 ani din cauza careia am ramas fara trompe si aproape fara ovare......mai am din dreptul 1/3 si din stangul o lama foarte fina de tesut. Am incercat la inceputul lunii un FIV cu ovocite proprii la ML dar din pacate am fost nevoita sa-l intrerup din cauza lipsei de foliculi....am avut FSH 33 in ziua 2 si estrogenul 16 pe toata durata stimularii....cu toate astea m-am incapatanat sa incep stimularea si sa o continui pana in ziua 7! Am AMH 0,11......
Optiunile care mi-au ramas sunt:
1. Sa-mi urmaresc FSH si daca-l "prind" sub 15 sa mai incerc o stimulare....sau
2. FIV cu ovocite donate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

hopefull eu te-am urmarit la topicul "FIV Dr. Albu Dragos" si mi-a parut rau ca nu ati reusit sa obtineti nici un rezultat in urma stimularii... offff... oricum, jos palaria pentru faptul ca ai incercat!

ce vei face in continuare? tu pe ciclu natural ovulezi? ca ai putea sa incerci un fiv pe ciclu natural daca prinzi vreun folicul bun...
oricum eu cred ca ar fi bine sa te hotarasti asupra unei clinici pentru donate ca sa intri pe lista de asteptare si in toata perioada asta de asteptare care poate fi si de 1 an sa iti urmaresti fsh-ul si ovulatia pe ciclu natural!

poop si bafta multa!

Laura


mutatia MTHFR C677T heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hopefull spune:

Nu stiu daca ovulez pe natural.....
Astept sa vina dr din concediu si merg sa-i pun cateva intrebari. Cat despre clinicile din afara cu donatoare.....nici nu stiu unde sa ma inscriu.....inca nu ne-am hotarat incotro o luam! Poate gasesc totusi donatoare in tara...oricum daca voi face cu donatoare va fi anul viitor in vara-toamna...eu lucrez in invatamant si e mai bine sa fac toata treaba cand sunt in vacanta, fara stres!
Momentan ne linistim dupa tot stresul prin care am trecut si apoi vom vedea ce facem.
Te pupik! Bafta multa si tie! Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hopefull spune:

M-ai si trecut pe prima pagina!!!! Wow ce prompta esti! Iti multumesc!
As mai avea de adaugat ca am deja doua sarcini obtinute natural pe care le-am pierdut: una acum 11 ani la 3 luni....n-am avut absolut nici un semn ca as fi insarcinata...am aflat dupa ce am pierdut-o, si a doua acum 10 ani cand am aflat de endometrioza...la 7 saptamani...Dupa operatia de endometrioza nu am mai ramas insarcinata.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naida87 spune:

Bun venit, hopefull si sa speram ca nu vei petrece prea mult timp alaturi de noi aici, si cate vei muta repede la Odisee...oricum, ma bucur ca esti "hopeful"

mami_vreau sa fii sigura ca va tin la curent cu tot ce intampla pe acolo pentru ca v-am zis ca am net in camera . Le-am trimis iar un mail ieri sa ii intreb daca e necesar sa fac o echografie, dar mi-au zis ca nu, decat daca tin eu neaparat. imi vor face ei echo exact de astazi intr-o saptamana si vom vedea atunci daca trebuie modificate cantitatile de medicamente.Oricum, l-am pus acum vreo doua saptamani pe sotul meu sa isi faca spermograma iar si i-a iesit perfecta...taur comunal, ce mai?! ....macar unul din noi sa fie sanatos.

Vad ca eu sunt cea mai mititica intre voi ..dar multumesc ca m-ai trecut si pe mine in listuta cu "catindate". eu chiar per sa fie bine

V-am zis ca am intrebat daca pot alege sexul copilului? Si mi-au zis ca legile din cehia interzic asta..."dar totusi tu ce ti-ai dori?" Oare tin cont?

PS: nu mai stiu cine a intrebat, dar dupa cum a zis si mami_vreau, si eu as face la Sibiu cu ovocite donate daca as avea donatoarea. De fapt as face la Sibiu sau la Med New Life, la prof Ron -El. E un super om inainte de a fi un bun profesionist.Am toata increderea in el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

naida pe bune i-ai intrebat de sex? esti nebunica rau!
si cam ce ti-ai dori??? sa vedem daca se tin de cuvant!!!
da! esti cea mai mititca... da' las ca te avansez eu repede in grad si te fac gravidutza si parasesti repede lista!

hopefull pai de-asta zic... in cazul in care te vei hotari pentru o clinica de afara, dureaza un pic... eu le-am trimis primul mail pe 01.04 si uite ca m-au programat pe 02.12... deci 8 luni... e drept ca cei de la zlin te programeaza mult mai repede dar daca vrei sa ai mai multe optiuni (alte clinici si/sau alte tari) e esential sa te hotarasti din timp...
daca vrei sa mergi pe varianta fiv-ului in tara, atunci se mai schimba situatia... numai sa gasesti donatoare... te gandesti la o persoana cunoscuta sau incerci sa gasesti pe cineva necunoscut?


Laura


mutatia MTHFR C677T heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naida87 spune:

mami_vreau Da, dupa cum ti-am zis,i-am intrebat daca pot alege sexul copilului si mi-au zis ca nu, dar intrebandu-ma totusi eu ce mi-as dori, le-am zis ca fetita. bine, in general, fetele seamana cu tatii si asta a fost criteriul principal de selectie...ca cine stie cum arata donatoarea.....Dar Diana de la clinica mi-a zis ca ea are un baietel care nu seamana deloc cu ea, e leit tatal lui, asa ca mai sunt si exceptii.

Acum ce sa zic?! sanatos sa fie...nu conteaza ce e. Ca daca blastocistii de baieti sunt mai bine dezvoltati, bineinteles ca prefer sa fie baiat...si probabil ca asta imi vor si transfera.

zilele astea sunt in pregatiri generale...mi-am facut unghiile de peste tot, azi ma coafor-ez, maine ma epilez....sa fiu fresha. pe masura ce se apropie ziua plecarii, am mai multe emotii.

dar vad ca e cam liniste prin forum zilele astea.probabil ca fetele s-au pus pe treaba serios sa faca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

eee... stiu ca nu se poate alege sexul in cehia... da' ma gandeam eu ca poate iti fac ei vreun voodoo mic sa iasa fata!
da, sa stii ca nu-i lege ca fetele seamana cu tatii si baietii cu mamele... in plus, nu e exclus ca bebicii sa semne si cu noi, chiar daca materialul genetic e imprumutat... ca ei o sa ia si trasaturile mamei purtatoare... n-ai vazut ca sunt si cazuri cand chiar si copii adoptati incep sa semene cu parintii adoptivi? strange dar adevarat...

asa, asa... fa-te frumoasa pentru bebe/bebei... chiar... ati hotarat cati embrioni transferati?

cred ca lumea e prin concediu, de-aia e liniste pe aici... numai eu sunt pe baricade, la job! ca de unde atatea zile de concediu sa tot fac fiv-uri!

Laura


mutatia MTHFR C677T heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Domnita15 spune:

buna tuturor, sunt noua pe acest forum asa ca va rog sa fiti ingaduitoare cu mine. am 31 de ani iar sotul meu 33 iar anul acest vrem sa incepem procedurile pentru FIV. Problema nu este la mine ci la sotul meu. Din nefericire nu am reusit sa adunam toti banii pentru FIV si ma intreb daca nu stiti voi un centru de fertilizare unde mi se pate reduce din suma daca donez ovocite. V-as fi recunoscatoare daca nu mi-ati lua-o in nume de rau ( pentru ceea ce vreau sa fac ) dar ma gandesc ca asa cum sunt eu disperata sa fac un bebe dar nu am toti banii poate undeva o viitoare mamica are bani dar nu are ovule.
Va rog ajutati-ma si nu ma judecati prea aspru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

naida tu de unde ai cumparat pastilutele de estradiol?
ce iei, estrofem sau cicloprogynova? de 2 mg, nu?

Laura


mutatia MTHFR C677T heterozigota

Mergi la inceput