Beta hcg - dublare la 48 sau la 72 ore?
Pe unele site-uri am citit ca la o sarcina normala beta hcg se dubleaza la 2-3 zile (48 - 72 h), pe altele (mai ales pe alea romanesti) scrie ca trebuie sa se dubleze la 48 ore.
Valorile mele arata asa:
z1: 420 (la 3s 6z de la UM)
z3: 808 (la 4s 1z de la UM)
si dupa 4 zile mi-a iesit:
z7: 2762 (la 4s 5z de la UM).
Ultima valoare ma asteptam sa fie in jur de 3200 (oricum, peste 3000), si nu 2762....
In paranoia mea, am fost ieri la maternitate, in speranta ca dau eu peste un doctor care sa-mi "citeasca" valorile. La acea ora toti erau in operatie, si s-a uitat o asistenta peste analizele mele...care a spus ca-s ok, ca nu trebuie sa ma ingrijorez....Vazandu-ma circumspecta , a chemat si o rezidenta, care la fel, a spus, ca-s ok, ca doar nu-i functie matematica sa creasca dupa formula ....
Tot in paranoia mea, nu m-am linistit, si mi-am sunat doctorita....ea mi-a spus ca daca sunt in crestere, e ok...si m-a intrebat care e ultima valoare....la care a spus ca inseamna ca am 3 sapatmani de sarcina propriu-zisa (ceea ce-i asa)....dar nu am apucat sa-i spun exact care sunt valorile, sa vada exact panta dreptei de crestere ....Mi-a spus sa repet analiza, dar dupa mai multe zile...Am s-o repet luni, caci marti merg la ea, la primul control.
Cum e cu dublatu asta? E regula de aur?
Merci!
Alina
Raspunsuri
felix76 spune:
Mamaaa, ai stresat copilul ala de numa. Da-le in colo de valori, daca sunt in crestere si doctorita ti-a zis ca sunt ok, nu-ti mai traumatiza venele cu intepatul. Organismele noastre nu functioneaza dupa tabele bine stabilite. Mai stai cuminte o saptamana si du-te la un echograf endovaginal. O sa-l vezi pe bebe in uter! Vei avea si poza cu el. Hai, succes si nu te mai agita cu cautarile pe net! Sarcina usoara iti doresc!!!
Felix 7+
mutatie A1298C homozigota
If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile
violetan spune:
Copiloi, felicitari si sarcina usoara!
Sunt ok valorile tale. "Regula" e sa se dubleze la 48 de ore, dar nu in sensul strict, adik nu matematic :).
Nu te stresa, succes!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
madutza_bra spune:
buna
valorile sunt f bune. In prima faza valoare s-a dublat la 2.11 zile , apoi la 2.25 zile. Uite aici un site unde poti calcula la cate zile se dubleaza valoarea beta: http://www.obfocus.com/calculators/betahCG.htm
Se introduce data la care ai vacut analiza si valoare beta.
Pupici, si nu mai fi stresata
Povestea nasterii
Mada, mami fericita de Cristian - 29.12.2008 si acum 7+
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png
copiloi spune:
Seara buna!
Am fost plecata dupa ce am pus intrebarile aici si apoi am uitat sa vin sa va multumesc de raspunsuri
Mi-am adus aminte de subiect azi, cand am mai facut un beta hcg . Si m-am gandit sa scriu aici experienta mea cu hcg-ul asta, ca poate va ajuta si pe altii in viitor cand vor rascoli arhiva, asa cum am facut-o si eu....
Deci, acu 2 saptamani (cand aveam 6 saptamani), beta hcg era de 21000. Azi, peste alte 2 saptamani valoarea era de (numai) 60 000. Deci in 14 zile, valoarea doar s-a triplat. M-am speriat nitel! Am fugit la doctor, adica la maternitatea de garda, am zis ce-o fi o fi, doar sa dau de un medic sa-mi faca o ecografie. M-am considerat urgenta .
Cand am spus doctorului "durerea" mea, mi-a spus ca da, valoarea nu a crescut "frumos". Apoi a urmat ecografia, unde bebitza al meu era la locul lui si-si vedea de treaba, adica crestea , avea o inima vioaie, si o "inaltime" de 1,43 cm , adica varsta exacta a sarcinii: 7s 6z. L-am intrebat din nou pe doctor si cum isi explica valorile mele beta si mi-a spus ca nu stie .
Morala? Ecografia e sfanta, valorile beta hcg nu dau niciun diagnostic
Alina
monalac spune:
cunosc...si eu m am stresat candva pt ca betahcg nu se dublase la 48 de ore...dar totul a fost ok.
sarcina usoara!
roxanaz spune:
io zic doar sarcina usoara si bebelus sanatos si la termen. ca-s sigura ca va fi asa
Roxana
felix76 spune:
Sarcina usoara in continuare! Eu citisem pe undeva ca pe parcursul sarcinii beta se dubleaza doar o anumita perioada apoi incepe sa creasca mai incet, ramane constant un timp, apoi incepe sa scada.
Felix 11 fix
marialora spune:
Salutare fetelor/mamicilor,
Sunt putin ingrijorata, am fost alaltaieri sa imi fac o analiza HCG si mi-au iesit valorile: 38,4. Conform acestor valori reiese ca sunt insarcinata. M-am bucurat enorm, pt ca ma straduiesc sa raman de 5 ani insarcinata. Am repetat analiza HCG ieri, la acelasi laborator si mi-a iesi HCG = 36,9. Spuneti-mi va rog cat este de grav, daca s-a mai intalnit cineva cu o astfel de problema si ce este de facut.
racheel spune:
Parerea mea este sa-ti faci o programare la un medic.nu vreau sa te sperii dar trebuie sa-ti spuna ce se intampla, daca sarcina este un uter.
Bafta multa!
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 12+ cu .
Doamne, ajuta-ne in continuare!