Prietene la bine si la greu - 17

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Buna dimineata,

Padi multumesc de cafea. Ai dreptate, si la Zalau este o vreme tare frumoasa. Noi ne pregatim sa plecam la tara. Sotu' a plecat la cumparaturi si eu am pornit rapid calcu' sa va salut.

Diana, inca nu stiu la ce e alergic. Saptamana viitoare mergem sa facem alte teste. I-a facut un test (imunoglobulina...nu stiu care... sper sa nu zic ceva tampenii, n-am acces la hartie, printul este mufat la o tzitzi mica), valoarea normala era max 15 si el are 232. Din cate am inteles testele de alergie nu prea sunt relevante. Tot eu o sa imi dau seama prin eliminare ce ii prieste si ce nu. La majoritatea le ies alergie la orez, morcov , cartofi etc .

Mihamora, sa stii ca si mie mi-a zis pedi de la cluj (dr Popa L de la Pedi I), ca e ok banana si in cazul nostru. Am intrebat-o de vreo 3 ori, sigur nu e alergena si pot sa-i dau?????? A zis ca e ok, oi vedea eu

Apropo de D, pedi a zis sa incep cu supa zarzavat la ora 14 , urmata de piure zarzavat, + carnita, piure fructe la 10, si ca pana la sf lunii a saptea trebuie sa pape si 4x1/2 galbenusuri de ou pe saptamana.

LA MULTI ANI ANDRA MARIA

Sa aveti un weekend frumos!
la toata lumea.

Nu uitati sa ne votati.

CRIS , Andrei Cristian, 7 dec 2009
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lumi_Richard


Si haideti sa va povestesc.....
Astazi fiind ziua mamei,am copt eu surpriza:mergem sa o vizitam fara sa-i spunem! Am gatit-o frumos ca pe o domnisoara ce este si am rugat-o sa nu faca `cachi` in masina,sa faca ori acasa,ori dupa ce ajungem la mamaia. Daaa,si ea m-a ascultaaaat de n-a mai putut. La jumatatea drumului a devenit tacuta,ca de,necesita concentrare treaba! Si asa iz de Channel veneaaa....La prima benzinarie am oprit,pus paturica pe bancheta,pus copil pe paturica si trage blugii. Fetelor,pana la degetele de la picioare,era PLINA!!! Nici nu stiu cate servetele am consumat,nu mai stiam unde sa sterg intai. Sa va spun cum eram eu? Si sub unghii aveam! Sa va spun ca nu aveam sosete de schimb?
Asa a ajuns la maica-mea sa poarte o pereche de sosete de-ale ei,de ziceai ca are jambiere!


Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009

Poze Alexa Annabelle Denise

`Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.`
Mahatma Ghandi


am ras cu lacrimi....ce mai..esti o scumpa
La multi ani pentru ziua de ieri! La multi ani si mamei tale.

de scump Maria 13.12.2009

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaandreai spune:

Buna dimineata,

De trei saptamani alerg sa va ajung din urma. Nu m-ati auzit tropaind in spatele vostru? LMA cu intarziere tutror fulgusorilor, mamicilor, taticilor, surioarelor, fratiorilor si bunicilor sarbatoriti in perioada asta!

Am avut o perioada mai aglomerata si sfarsituri de saptamana cu activitati de socializare.

Mai intai am fost la botezul fiicei nasilor (mai mica decat Miruna cu 7 saptamani). Fetita mea a fost foarte cuminte, a papat sub esarfa foarte discret, toata lumea credea ca o tin sa doarma si a dormit pe muzica dj-ului fara probleme (in reprizele ei obisnuite de 10-30 de minute intre 2 mese). Si i-au placut la nebunie ursitoarele, sau mai bine zis baghetele lor luminoase.

Urmatorul week-end am plecat la socrii, la 300 km de aici (la Padi in judet). Un drum oribil: unde nu erau hartoape, erau lucrari si semafoare, asa ca am facut aprox 5 ore, timp in care buburaza mea a dormit non-stop, nu i-a trebuit nici macar tzitzi!!! La intoarcere s-a mai jucat a mai dormit, dar la fel, nu a cerut papa pana nu ne-am oprit la Arad, la cumnata. Ah, si acolo a dormit la fel de bine ca si acasa, doar ca nu i l-am luat pe Hipo, partenerul ei de nani, asa ca a trebuit sa o adorm la san, dupa care am pus-o in patut.

Saptamana trecuta am fost la baby aqua gym. I-a placut la nebunie, si mie la fel, asa ca daca aveti unde, eu va recomand din tot sufletul sa mergeti. Fiica-mea facea pluta pe spate si statea picior peste picior si imi povestea La scufundari radea de numa' Pe burta era mai problematic pt ca ea e obisnuita sa isi tranteasca jos caputul cand oboseste si asa facea si in apa si se supara ca ii intra apa in gurita asa ca o batea cu palmutele si ii spunea ea de bine

In rest, ce sa va spun, cred ca va trebui sa incepem diversificarea mai devreme decat imi doream pentru ca nu mai pot manca nimic in fata ei. Se uita la mine atat de serioasa si suparata, iar daca ajunge, incearca sa imi ia mancarea fie din farfurie, fie sa imi traga mana cu mancare la ea in gurita. Asa ca m-am apucat de aprofundat subiectul, dar revin cu un mesaj separat despre asta.

Maria si Miruna(11.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Buna dimineata, ofer si eu o cafea infuzata si o bebelusilor bolnaviori.
Tot la recuperat sunt, citesc pe doua laptopuri, nici nu mai stiu pe la ce capitol sunt

Am doua-trei remarci de facut(atat ma tine memoria acum): despre borcanase (Dana N si nu mai stiu cine a intrebat ), am luat si eu de la Hipp cu para bio, avea gust tare bun INSA am mai luat si de mar si fiind cu copil in marsupiu care vrea sa darame toata borcaniada de pe raft nu am citit ingredientele. Din pacate pe langa mar mai avea suc de mar din concentrat, ceva gris cu intaritor si vitamina C. Concluzia: desi sunt bio majoritatea celor cu fructe au aceste adaosuri mai putin naturale. Inca nu m-am uitat la legume. Mai sunt si alte marci insa se gasesc in special in magazinele bio si par mai "curate".

Am vazut intr-un magazin cu produse bio in Bucuresti (vis-a-vis de Biserica Armeneasca), produse Ecover si aveau cam toata gama pentru curatenie.

Tina , am vazut un MP la care nu am raspuns. Daca mai este de actualitate iti spun doar atat: Weleda, sunt exceptionale.

Trimit si promit sa mai revin ca se aude un cantecel din patut


poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:


Monica,multumim frumos. Voi ce mai faceti,cum e Maria?

Mariaandreai,nu stiam de ce se aud tropaituri in spate,deci tu erai. Super de treaba Miruna,bine ca nu ti-a facut surprize in masina cum a facut a mea!
Of,asa as vrea sa o duc si pe Annabelle la un Aqua Gym,dar habar nu am daca este asa ceva in Iasi....



Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009

Poze Alexa Annabelle Denise

`Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.`
Mahatma Ghandi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Inca una: Mami de Ilinca, intreaba la un cabinet privat sau la spital daca au niste pungute care se lipesc pe "pasarica" si cand a facut doar o dezlipesti si o duci la analiza. Sunt pungute speciale si nu incomodeaza bebelusul deloc.

Bafta multa!


poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaandreai spune:

Asaa, acum sa dau cateva raspunsuri, atat cat imi permite memoria de fosta gravidoasa

Lumi, ma bucur sa te vad vesela si activa pe forum, aproape la fel de activa ca pe vremea cand ne scriai din Japonia

Raluci Flavours ne-a scris despre pastarnac, nu mai stiu linkul dat de ea, dar este vorba despre studiul asta facut in 1981, fara rezultate concludente. Adica spune pastarnacul, la fel ca celelalte legume din familia lui (patrunjel, telina - dar astea au cantitati mai mici) contine psoraleni, niste substante naturale, care sub efectul razelor UVA devin cancerigene. Rezultatul studiului spune ca ca la 100g de pastarnac consumate, se ingereaza vreo 4-5 g de psoraleni, care ar putea prezenta risc pentru om "may present some toxicological risk to man" Pana si de atunci nu s-au mai facut alte studii.

Gabi Miruna este la fel de grasunica ca si Eva si legat de pozitia picioruselor, si ea sta mult ca si broscuta, dar asa sta de cand era mica si slabanoaga (noi la 1 luna aveam 3100 g), deci nu are nici o legatura cu grasimea. In plus, cand are chef isi intinde piciorusele si le tine drepte-drepte (in special cand o schimb )

Alinush eu am cumparat de la farmacie un spray pentru gat din extract de salvie, 100 % natural. Aveau si pastile de supt. Asta mi-au recomandat farmacistele de la HelpNet pentru alaptat.

Coque legat de tarc, eu am primit unul obisnuit, gen patut, dar pe care il folosesc acum: o scot cu el pe terasa, ii pun acolo paturica de joaca (centrul de activitati). Cand o sa busileasa prin casa, prefer sa "ingradesc" toate locurile cu potential periculos, iar pe ea sa o las libera, sa exploreze.

Nu mai stiu ce si cui voiam sa raspund, dar ma intelegeti voi, ca doar nu sunt singura Ah, doar sa va spun ca fiica-mea se opreste din supt ca sa zambeasca la serenadele lui Santi si sa ii raspunda frumuselului David

Maria si Miruna(11.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:


am pierdut mesajul...incerc s-o iau de la capat.
lumi noi suntem bine, Mariuta vrea f multa atentie si joaca cat se poate. vrea sa stea numai in picioare iar eu nu o las. cand vreau sa o ridic isi infinge calcaiele in pamant si hop e in picioare si rade in hohote si chiar se tine f bine pe picioare, dar eu nu o las. asa fac si bebeii vostri, ce ziceti e normal?

asteptam cu nerabdare saptamana viitoare sa incepem masajul profesional pt bebelusi. asa se poarta aici, sunt persoane specializate, recomandate de dr care vin acasa si fac masaj la bebe. ne-a recomandat si noua dr si suntem foarte curiosi sa vedem cum e.

ne pregatim psihic ca intr-o sapt, doua sa incepem si noi marea D cu cereale de orez, pt ca nu se mai satura si ma frichineste noaptea din ora in ora, ar sta numai agatata de tatzi. ziua cand ne vede ca mancam ceva, ne fura mancarea daca ajunge si baga repede in gura, sau daca nu ajunge si ne vede se enerveaza si plange. cam atat despre noi.

LA MULTE LUNITE ANDRA!!! sa cresti mare, frumoasa si santoasa!



de scump Maria 13.12.2009

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaandreai spune:

Si sa va scriu si despre diversificare, rapid, ca deja ma striga iubitica mea.

Din ce am citit pe la voi, tendinta e sa se urmeze fie schema traditionala romaneasca (de catre fetele care asculta cu sfintenie de pedi), fie schema americaneasca (promovata de Diana si exemplificata printr-o gramada de linkuri ), fie una customizata, avand drept catalizator instinctul mamicilor (majoritara ). Si eu as opta pentru asta din urma, dar pentru ca obiceiurile noastre alimentare nu sunt cele mai sanatoase, mi-e teama ca instinctul sa nu ma insele, asa ca prefer sa ma documentez temeinic inainte.

Astfel, am vrut sa vad ce propun francezii, ale caror obiceiuri culinare le admir. Ceea ce m-a mirat pe mine foarte tare este faptul ca recomanda inceperea diversificarii cu supa ... amesteca cu lapte, pt ca bebe sa se obisnuiasca mai intai cu gustul nou, apoi cu cu textura noua. Siiii ... se serveste copilului din biberon !!! Astea sunt recomandarile www.monnourrisson.com/" target="_blank">Comitetului de Nutritie al Societatii Franceze de Pediatrie si a Grupului "Nutritie" al Asociatiei Franceze de Pediatrie Ambulatorie Asa ca am spus nu acestei scheme, dar am gasit alte site-uri cu informatii foarte pertinente. De exemplu, www.doctissimo.fr/html/nutrition/enfants_ado/nu_492_nut_pourtous_03ans.htm" target="_blank">aici este un tabel cu nevoile nutritive ale bebelui (pana la 1 an, Monis ) Pe acelasi site este un intreg www.doctissimo.fr/html/grossesse/bebe/nourrir/index_aliments_bebe.htm" target="_blank">dosar despre alimentele pt bebe, ce mi-a placut mult. Ideile principale:
- copilul trebuie sa bea min 500-600 ml lapte/zi intre 6 si 12 luni, pt a-si asigura necesarul de Ca. Lactatele sunt recomandate tot pt Ca, in special la copiii care refuza laptele, dar si pt continutul de zinc (cu rol in imunitate).
- copilul are nevoie de fier, pe care il ia din lapte, carne, galbenus si legume de culoare verde inchis
- atentie la alimentele bogate in proteine: in caz de surplus se solicita prea mult rinichii, exista risc de obezitate in viitor si s-ar putea ca bebele sa nu mai bea suficient lapte, ceea ce duce la carente de vitamine, Ca etc. De aceea nici nu se recomanda carne inainte de 6 luni, intre 6 si 9 luni se recomanda 10g de carne sau peste sau 1/4 ou pe zi, intre 9 si 12 luni 20g de carne sau peste sau 1/3 ou pe zi, iar intre 1 si 3 ani 30g de carne sau peste sau 1/2 ou pe zi (10g = 2 lingurite de ale noastre)
- ca si aport nutritional 150 ml de lapte = 1 iaurt = 60 g de branza (4 linguri supa)
- pestele se poate introduce intre 6 si 7 luni, se da impreuna cu legumele, in loc de carne (se dau alternativ carne, ou sau peste) Dupa 9 luni se pot introduce fructe de mare (eu nu ii voi da sigur, avand in vedere ca la noi nu sunt proaspete, desi mie imi plac tare)
- oul se introduce intre 7 si 8 luni (ei spun niciodata inainte de 7 luni implinite, din cauza riscului de alergii) si se da 1 data, de maxim 2 ori/sapt cate 1/4 galbenus, in loc de carne sau peste. Albusul dupa 9 luni
- sucurile de fructe nu sunt recomandate; pe vremuri, se recomanda suc de portocale bbilor pe LP, pt vitamina C, dar acum formulele au evoluat si nu e nevoie de nici un supliment fata de lapte in primele 6 luni; sucul nu inlocuieste fructul, prin stoarcere eliminandu-se fibrele.

Sa nu luati cele de mai sus drept recomandari. Pur si simplu am facut o trecere in revista a ideilor noi gasite pe acest site, pt ca stiu ca nu toata lumea parleste limba Chiritei

Si va mai dau 2 site-uri, de data asta in engleza, care mie mi-au placut: www.borstvoeding.com/voedselintroductie/schema/engels.html" target="_blank">tabel cu introducerea alimentelor si www.wholesomebabyfood.com/papayababyfoodrecipes.htm" target="_blank">continut nutritional alimente + retete pt bebe

Maria si Miruna(11.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Cristina_boc si eu am votat. Merci , cred ca o sa ii dau si eu banana, eventual scot partea cu seminte. Abia astept sa incepem si noi diversificarea. Si noua pediatra din romania ne-a recomandat sa incepem cu legume...

Lumi - La multi ani mamei tale! Draga de ea cu sosetele bunicii,trebuia sa ii faci poze

Mariaandreai - ce frumos v-ati distrat voi la piscina, felicitari! Multumim pt informatii

Michelle cu Tudor Mateo 18.11.2009 si MARIO DOMINIC 15.05.2007

Mergi la inceput