Macheta " Viata in padure"

Macheta " Viata in padure" | Autor: gabitaco

Link direct la acest mesaj

Fetita mea invata acum la gradinita, la grupa mijlocie, despre animalele padurii, viata in padure...etc. Ca "tema" avem de realizat un proiect tematic pe subiecte despre padure, la nivelul ei...adica al unui copilas de 4 ani.
M-am gandit sa facem un terariu cu figurine cu animale salbatice...ceva de genul asta...si vroiam sa stiu daca aveti idee unde gasesc mai multe detalii despre un terariu...sau macheta realizata de copi...sau poate imi dati si voi cateva idei ... cum sa fac copaceii, iarba, ...etc.... eu caut pe net de ceva vreme si nu am gasit ceva semnificativ inca....
va multumesc mult.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Ma gandesc sa faca fetita din plastilina copacii,iar ca si animalute,sunt peste tot figurine de plastic cu animale salbatice,destul de realist redate.Un carton tare ,verde un amestec de plastilina si crengute de merisor(sau chiar molid)plastilina alcatuind trunchiul copacilor si baza de sustinere.
Astept cu interes ce vor spune si alte mamici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

ni-na, multumim de idei ....cam asa ma gandeam si eu sa fac....dar mai asteptam si alte idei....
deja am inceput sa adunam matrial de lucru.
O sa pun foto cu rezultatul proiectului.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea unui inceput de viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

http://cp.c-ij.com/en/contents/2026/list_15_1.html

un site minunat daca ai imprimanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

ce minunatii!eu cand vreau sa listez color,creez un e-mail,merg la un centru de copiere,deschid e-mailul si atasamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Gabi,
vad ca tu esti pornita deja pe o idee, dar daca nu iti iese si crezi ca e prea complicat, eu imi permit sa-ti sugerez altceva.

Eu una as face ceva care sa implice o plimbare in natura, iar proiectul sa fie doar concluzia, rezultatul acelei plimbari. In functie de cit timp aveti, ati putea sa mergeti fie in Gradina Botanica, fie intr-o padure din jurul Bucurestiului, fie undeva la munte. Faceti o excursie si observati. Sint o groaza de lucruri de descoperit, chiar si acum iarna: sub frunzele uscate e o intrega lume de descoperit.
Puteti sa stati citeva minute sa observati cite pasari zboara si ce fel sint.
Puteti apoi sa studiati impreuna ce fac animalele iarna.
Eu as face excursia si apoi as face poze si un album presarat cu frunze si alte lucruri care se pot conserva usor.

Stiu ca asta e o idee cam nebuna si probabil ca in Romania nici nu se poate realiza asa de bine pt. ca nu sint multe animale salbatice pe cararile batatorite, dar Smaranda a fost foarte interesata intr-o carte cumparata de mine in Rocky Mountain si in care descrie excursia unei familii la munte si cum ii invata pe copii sa descopere animalele dupa urmele pe care le lasa: in speta excrementele (care, am aflat si eu cu ocazia asta, la unele animale arata diferit iarna comparativ cu vara - chestie de digestie si de ce alimente se pot procura intr-un anumit sezon), urme de fire de par, scrijelituri pe copaci, crengute roase de dinti, etc. Practic, incerci sa cunosti animalul prin urmele lasate.

Noi am citit destul de des cartea, pt. ca Smarandei ii place f. mult, dar nu credeam ca retine detalii. Spre surprinderea mea, in timpul unei excursii recente s-a oprit in mijlocul drumului si mi-a aratat un cacutza de animal (in mod evident diferit de cacutza de catzel pe care il mai vede chiar si aici pe strazi) si a facut comparatia pe care o stia din carte... .

Dar daca ramii la ideea de cu terrarium-ul, foloseste lina si fetru - vezi proiectul Corei de Craciun.
Pentru copaci as folosi crengute uscate
Pentru sol, as folosi chiar frunze uscate faramitate si lipite sau bobite negre sau maro inchis de fasole. Pentru zapada, daca e cazul, as folosi fulgi de cartofi, daca ai albi. As pune conuri de brad.

Ce distractie!


Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput