Este obezitatea copilului vina parintilor?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu sunt foarte sceptica la alimente degresate. De obicei au adaosuri ca sa aiba aceeasi consistenta sau gust (grasimile sunt purtatoare de gust). Deasemenea grasimile sunt imporatnte pt preluarea de catre corp a anumitor vitamine care nu sunt solubile in apa.

Pina la urma cit lapte si iaurt ar trebui sa manince un copil ca acele citeva grame de grasime in plus sa joace un rol? La brinza sunt intr-adevar cu mult mai multe grasimi, dar mai bine maninca doar o felie de piine cu brinza si se satura decit doua cu brinza redusa in grasime, pt ca atunci maninca mai multa piine (s-a observat adeseori ca nu sunt tot atit de "satioase" ca si cele cu cantitatea de grasime normala si tendinta e sa maninci cantitatea dubla, ceea ce inseamna ca nu ai facut nimic).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

giulia, si pentru mine este un subiect sensibil, mai ales ca am trecut direct prin astfel de situatii, cred ca sunt parinti si parinti, nu neg ca ar exista parinti care isi indoapa copilul sau parinti care taie orice elan al copilului de a manca singur inca de cand incep diversificarea si care fac crize cand se murdareste copilul la numai cateva luni ca vrea sa manance singur, si apoi se mira de ce ajung la 7-8 ani si nu pun mana pe mancare, ba au repulsie fata de mancare, cred ca si noi ca parinti gresim de multe ori, important este sa incercam sa vedem unde gresim, sa incercam sa remediem problemele, sa ajutam copilul.

Eu personal, cred ca am gresit, atunci cand am bagat completare de lapte praf si nu m-am impacientat ca la numai o luna bea 60-80ml- dupa ce sugea de la mine, normal ca i s-a decalibrat stomacelul si lucrurile nu au evoulat cum trebuie pe viitor. Este unul din lucrurile pe care nu le-as mai face daca ar fi sa pot da timpul inapoi.

Si baiatul, alaptat exclusiv, avea la 4 luni 8Kg, insa,greutatea nu a mai crescut, acum la 1 an si 7 luni are 12 kg, arata perfect, mananca putin si des, evident, tot mancare sanatoasa.

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

asa este Inbox, suntem parinti si parinti.
eu nu pretind ca-s perfecta, nici pe departe, insa mor de ciuda cand vad ca exista probleme si parintii parca sunt orbi, sau poate e rea vointa, naiba stie.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Pe mine personal, m-a deranjat ipocrizia unora din jurul meu, adica te arati ingrijorat, imi dai sfaturi ( pe care le accept, ba chiar le aplic , accept si acuzatiile, chiar daca sunt nefondate), dar apoi sa vii cu punga de dulciuri, si sa i le arati copilului ( stiindca este un pofticios), iar in final sa dai ochii pe spate si sa te minunezi tot...normal ca ma luat atitudine si m-am convins de "bunele intentii".

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

lamuriti-ma si pe mine ce intelegeti voi prim mancare sanatoasa?

eu fac slalom prin piata de ajung acasa ametita in cautarea alimenelor sanatoase, dar....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Acest subiect se refera la copiii obezi. Nu la cei aflati in limite normale, nu la cei putin grasuti. La cei obezi.
Nu, nu cred ca detin adevarul absolut si nici ca sunt o mama perfecta, dar daca voi spuneti ca un copil care are 50 de kg la 6 ani e OK si ca nu din vina parintilor a ajuns asa, nu stiu ce sa mai cred.
Cand sustineti cu atata tarie ca nu parintii sunt vinovati ci metabolismul, genetica, poftele, va ganditi si ce e in sufletul unui copil obez ajuns la varsta la care sa realizeze ca e diferit? La cum se simte un astfel de copil cand ajunge la scoala si toti copiii il striga "grasu"? Ce ii veti explica? Scumpule, erai tare pofticios si noi nu am putut sa spunem nu mai manca fiindca te iubim prea mult?
Ioana are o colega grasa. In fiecare zi vine are in pachet trei sandwich-uri si multe dulciuri. Nicio fetita nu vrea sa vorbeasca cu ea, baietii isi bat joc de ea, o striga "umflata". Fie-mea zice ca ii e mila de ea. Am intrebat-o "atunci de ce nu vorbesti tu cu ea, de ce nu va imprieteniti?" Mi-a raspuns "ce mami, am innebunit, vrei sa se poarte si cu mine la fel ceilalti?". Asa gandesc copiii. Si sunt doar clasa I.

Inbox tocmai pentru ca sunteti responsabili, copilul vostru e in grafice. Daca nu ati fi luat masuri poate ca nu era. Despre asta vorbeam.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

Asa a venit pe lume Ioana

Si asa Nadia

>>>Continuare

Mergi la inceput