Americancele gatesc - 9
Raspunsuri
LucasMom spune:
Si eu folosesc cel mai des Joy of cooking. Imi place si felul in care este editata si faptul ca mi se pare completa. Orice reteta de baza o gasesc acolo fara mofturi si ifose.
Am rafturi de carti de bucate si toate imi plac, de cate ori am timp sa le rasfoiesc gasesc ceva nou si apetisant de gatit din ele. Romanesti am doar doua: Sanda Marin si Silvia Jurcovan, editii vechi aparute prin anii 70-80 si folosite de mama, care au ici si colo pagni cu desenele noastre de cand eram copii...
Dintre cele cu poze, imi plac cartile editate de Paragon. O sa pun si titluri la cele care-mi plac mai mult ca acum imi amintesc doar "the best ever chocolate"
Nu de mult am achizitionat si-mi plac
www.amazon.com/gp/product/0754817881/ref=ox_ya_oh_product" target="_blank">http://www.amazon.com/gp/product/0754817881/ref=ox_ya_oh_product
www.amazon.com/New-York-Times-Dessert-Cookbook/dp/0312340605/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1248715521&sr=8-1" target="_blank">http://www.amazon.com/New-York-Times-Dessert-Cookbook/dp/0312340605/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1248715521&sr=8-1
O alta carte care mi-a facut placere sa o citesc, si am pastrat-o alaturi de carile de bucate este
www.amazon.com/Lake-House-Cookbook-Trudie-Styler/dp/0609604120" target="_blank">http://www.amazon.com/Lake-House-Cookbook-Trudie-Styler/dp/0609604120
Aah, si inca una pe care am primit-o cadou si-mi place mult este asta
www.amazon.com/Art-Simple-Food-Delicious-Revolution/dp/0307336794" target="_blank">http://www.amazon.com/Art-Simple-Food-Delicious-Revolution/dp/0307336794
Si mi-au mai placut carti despre cooking scrise de Ruth Reichl care a fost food critic la NY Times, are ici si colo prin carti retete simple si care mi-au reusit foarte bine.
LucasMom spune:
Ah si am uitat sa spun ca in ultimul timp citesc si incerc retete din cateva blogs pe care le urmaresc. Alte favorite sunt Food and Wine website, Saveur Website si Williams Sonoma recipes
Ramona J spune:
Cooks Illustrated au si ei o serie de carti. The Simple Recipe cred ca se aseamana cu Joy of Cooking.
The Art of Simple Food cred ca mi-ar placea si pare interesanta cartea lui Trudie Styler.
Mi-am amintit de inca o carte care mi-a placut, Simple French Desserts. Ha, ha, eu le caut pe astea care se lauda ca nu-s complicate.
Am pe lista o carte despre braising. Stiu ca de la atita gatit se cam duc vitaminele, dar ador gustul mincarurilor gatite in felul asta. Mai ales de cind sintem in TX si gatesc mult carne de vita.
Cit despre revistele astea mai fancy, sint o placere sa le citesti, dar rareori caut ingrediente sofisticate pentru retetele lor. Altfel gasesc o reteta-doua pe numar pe care le-as folosi de-adevaratelea. Mi se pare ca din Food and Wine am asparagusul ala cu sos de hrean, chiar ca e simplu si gustos.
Deci scriem si despre blogurile preferate? Food porn, nu alta!
Apoi putem face si o lista cu shopping virtual, more food porn!
Hilde spune:
Fetelor, nu postati si voi ceva din cartile voastre? : )
Eu am facut un sos de rosii din unele rosii cumparate de la farmers market sambata trecuta si e excelent. Acum firb niste penne, adaug niste basil din gradina mea : ), pecorino romano cheese, fac un somon la cuptor si gata pt seara asta.
Mancam mai multe dar nu mai zic nimic ca iar zice Ramona ca suntem prea mancaciosi.
Ramona J spune:
Hilde!
Eu am facut praji dupa reteta Alinei din capitolul trecut. Am folosit varianta cu ricotta, dar am schimbat un pic ca aveam niste whipping cream care trebuia folosita si am pus-o si pe aia. Mi-a iesit muuulta crema si am facut doua variante ale aceleiasi praji. Una cu "foi" ca in reteta si a doua cu aluatul incorportat. Adica am adaugat in compozitia de brinza ramasa jumatate din cantitatile de aluat si am turnat totul intr-o tava. Ambele variante sint yummy. Ana o prefera pe aia din ramasite, ca am trintit si niste chocolate chips si la ea orice praji e buna daca are chocolate chips.
LucasMom spune:
Hilde, eu postez daca cineva e interesat. ia...
O reteta pe care am luat-o dintr-una din cartile lui tanti ruth e pesto sauce pe care -l fac mereu
- 2 cups basil leaves
- 2 large cloves garlic
- 5 tablespoons pine nuts
- 1/2 cup olive oil
- 1 teaspoon salt and 3/4 teaspoons pepper
- 3/4 cup grated parmesan cheese
Pui totul intr-un blender sau food processor cu exceptia parmesanului si se amesteca bine apoi adaugi parmesan la amestecul asta si iese un pesto foarte aromat.
Cand il folosesc pt pasta, adaug cateva linguri de unt si cateva linguri de apa fierbinte in care am fiert pastele.
si inca una din favorite
Appricots (or peaches) Upsidedown cake
- 1 stick butter
- 1 cup brown sugar
- 1/2 cup walnuts, chopped
- 1 large can apricots in syrup
- 3 eggs, separated
- 1 cup sugar
- 1 cup flour
- 1 teaspoon baking powder
- 1/2 teaspoon salt
- 1 teaspoon vanilla
Se topeste untul si zaharul intr-o cratita care poate fi folosita la cuptor apoi se adauga bucatile de caise sau de piersici (se pastreaza siropul)
Se bat galbenusele bine cu zaharul si cu vanilia, apoi se adauga 8 linguri de sirop de la compot. se amesteca in faina praful de copt si sarea apoi se amesteca totul cu galbenusele apoi se incorporeaza albusele batute spuma. Se toarna peste fructe si se coace la 375 F (aprox o ora). Cand e gata se rastoarna upsidedown si se sserveste simpla sau cu ice cream/frisca on top.
daca mai vreti, mai spuneti ;)
alintaroma spune:
Alina prajitura aia suna tare bine numai am o nelamurire ... untul si zaharul se topesc pur si simplu si se pun fructele sau trebuie caramelizat si apoi pui fructele ?
Ai incercat cu fructe fresh vreodata?
LucasMom spune:
Vio, eu astept putin sa se caramelizeze untul cu zaharul brun, adica le las sa se topeasca bine si sa inceapa sa faca bulbuci/spuma, sa clocoteasca putin doar, apoi pun fructele. Am pus si proaspete, piersici dar le-am curatat de coaja ca nu-mi place sa simt pielita ca se desprinde. in loc de sirop am pus lapte.
Merge si cu ananas. dar atunci nu pun nuci, pun rind de coaja de lamaie.
Hilde spune:
Yahoo.
Alina, chiar ma gandeam cum sa fac pesto din basilul meu. Excelent, multam mult.
Cand crezi ca o reteta e buna, posteaz-o, nu fii timida. : )
crisspoliss spune:
Intru si eu rapid-rapid, ca am cam tras chiulul in ultimele luni.
Am gasit o carte superba, Arabesque de Claudia Roden cu retete excelente din Maroc, Liban si Turcia. Am si gatit o gramada de acolo. O sa caut ceva mai interesant sa va scriu. Si eu am Joy of cooking, e un fel de biblie a mea. Si imi mai cumpara mama din cand in cand Practic in bucatarie si mi le trimite prin cate cineva. Soacra-mea s-a shocat rau cand a descoperit cate cutii cu carti de bucate am( asta ca m-am mutat la ei la Chicago de curand). Am gasit mai demult la Costco niste carti foarte frumos ilustrate la numai 5 dolari cu retete din diferite parti ale lumii, am cumparat una cu retete grecesti si una cu mancaruri tailandeze, le folosesc mereu.
Crisss mami de pui mic