Americancele gatesc - 6

Americancele gatesc - 6 | Autor: CamiM

Link direct la acest mesaj


Cap. 3 , Cap.4 , Cap.5
Spor la gatit!

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Mirela, piftia o fierbi asa pana scade binisor, vreo doua ore, apoi ca sa fii sigura ca se incheaga probezi, iei cateva linguri intr-o farfurie intinsa si pui la frigider in 15 min tre sa fie inchegata. Daca nu se incheaga mai fierbi. Chriss nu trebuie gelatina, mie mi s-au inchegat intotdeauna. cel mai sigur e sa probezi inainte sa iei supa de pe foc.
Eu am facut doua feluri de cookies, sarmalele si salata de sfecla rosie. Maine fac o tura de cozonac si coc foile de cremsnit (respectiv puff pastry) iar poimaine inca o tura de cozonac, friptura si garnitura -fasole verde cu almonds, crema pt cremshint si gata. Aperitive nu prea fac ca sa papam friptura carnati si sarmale. Cozonac fac cu mac, nuca si rahat. Anul trecut am folosit migdale in loc de nuca si au iesit bestiali!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ALINA,mersi mult de lamurire...spune-mi te rog cum faci salata de sfecla rosie?...si mie imi place mult de tot sfecla ,am vreo 3 cutii in frigider,eu in afara de sfecla cu hrean nu stiu sa o prepar...vreau si eu reteta de salata.

Fetele si pt cele care mai stiti alta salata cu sfecla,pleaseeeeee..

Am terminat sarmalele,au iesit bune dar parca lipseste putina sare...iar o sa zica sotul ca e de spital,hihihi...el mananca prea sarat...




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mie tot cu hrean imi place sfecla.
In final m-am decis la sarmalute in foi de vita, ca s-a oferit husbandu' sa impacheteze. Mie sigur nu mi-ar iesi niciodata!
Eu de-astea n-am mai facut, aveti ceva tips?
In final am facut tot Makos Guba, prea complicat cu cozonacul si la gust e la fel. Ca sa fie mai frumos le pun in farfurie cu un mot de frisca si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Eu le fac la fel ca si cu varza sarmalele in foi de vita,eu am de la borcan si sunt foarte ok,nu se rup,dar pun 2 frunze deodata...am facut si azi vreo 5,,ca mai multe nu am avut rabdare,sunt migaloase,ca sunt mici...eu la sarmale nu am rabdare sa le fac mici,mici,cum stiu ca fac unele persoane






PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA, in 24 decembrie, ora 13 !


Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Crismir, sfecla poti s-o faci si cu sare, piper, putin otet, verdeata daca vrei (marar, patrunjel).
Piftia cam doua ore si ceva, vorbeste mama mai tare ca-s cam fudula de urechi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Crismir, sfecla poti s-o faci si cu sare, piper, putin otet, verdeata daca vrei (marar, patrunjel).
Piftia cam doua ore si ceva, vorbeste mama mai tare ca-s cam fudula de urechi









PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA, in 24 decembrie, ora 13 !


Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc Mirela. O sa ma boambane sotul ca-i dau de lucru cu impachetatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

mmm ce de bunatati..

Azi am pregatit si eu foile de sarmale si maine dimineata demaram operatiunea gatitul- sper sa nu apara altceva in plan.

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

mai, dar ce harnicutze sunteti voi....eu nici de cumparat toate ingredientele n-am terminat. Dar ma pot lauda cu toate cadourile cumparate, frumos impachetate! si ieri m-am ocupat exclusiv de mine(tuns, vopsit, mani, pedi, epi...mai bine m-as baga la Femina sa ma dau mare).

In legatura cu meniul de Craciun: azi am gasit toba si carnati! Asa ca la aperitive avem: toba, kaiser afumat, rulada de porc, pate de casa, minipateuri cu bz, oua umplute, bz. telemea , masline si ceva legume, ceapa verde. Mi-ar fi placut si niste sorici...da' de unde...
Eu sarmalele si piftia de curcan le fac miercuri cand stau acasa.
Friptura la cuptor o sa fac probabil joi.

...la capitolul dulciuri...inca ma mai gandesc...mi-ar place sa-mi miroasa casa a cozonac, dar nu vreau sa-l fac doar pentru mine! Ai mei nu sunt fani- mananca o felie-doua cat e cald si gata. Mi-a si zis sotul: "fa doar unul mic-daca faci"





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

DAr ce harnice sunteti !

Si eu am maine in plan sarmalele, cozonacul, mancarica rece de iepure, vopsit si impachetat cadourile ! Cam multe ca printre acestea mai am si 2 buc.de copii pe cap, dar ma descurc eu pana la urma !
Cozonacul il dau in primire la robotul de bucatarie sau masina de paine, mancarica de iepure o pasez la slow-cooker, sarmalele nu am la cine le pasa, vopsitul tot nu si cadourile imi este drag sa le impachetez !

Pe miercuri mi-am lasat ouale umplute, prajitura "trunchi de copac" si de finisat curatenia. Pare putin dar eu imi gasesc de fiecare data si alte 1500 de nimicuri de facut cu care ma intarzii de fiecare data. Sper ca anul acesta sa nu mai patesc la fel, ca trebuie sa merg la party in ajun si sa fiu fresh.

Spor la treaba!

Mergi la inceput