Americancele gatesc - 6
Raspunsuri - Pagina 2
LucasMom spune:
Eu coc sfecla in cuptor, o curat de coaja o feliez si ii adaug un strop de ulei, otet, hrean sare si la borcane in frigider.
Acasa mama punea si chimen dar barbatului meu nu-i place asa ca nu pun. SI otetul parca nu-i destul de acru aici pt gustul pe care ar trebui sa-l aiba salata asta sa ca mai adaug otet i inainte de a o servi.
Asa ne place si mi se pare ca merge cel mai bine cu friptura de porc si carnati.
Alina
ancadm spune:
Cine are repede la indemana o reteta de cozonac care iese garantat, ca al meu arata cam sticky si ma tem ca iar nu o sa creasca.....
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
LucasMom spune:
Daca framanti manual incearca asta
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/18605/Cozonaci-BABANI-nu-gluma/
Eu fac la masina de paine si am facut de multe ori cu success reteta asta:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14539/Cozonacul-laudat-/
dar cel mai bine ar fi sa-ti iasa al tau! Succes!
Alina
ancadm spune:
Multumesc Alina!
Tu ce fel de faina folosesti? Eu il fac la robotul de bucatarie (kitchen aid). Am incercat anul trecut la masina de piine si tot nu a crescut
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
crisspoliss spune:
Eu am facut lista de cumparaturi, dar cum lucrez si azi si maine, nu stiu daca o sa iasa toate asa cum trebuie, plus ca nu am cumparat cadouri inca..ce mai, m-am prostit de tot...bine ca am lista Am dat comanda la o prietena d esalata boeuf( de fapt, Olivier ca e rusoaica tipa)..si ma gandesc daca iau azi varza si o pun la congelator, o scot maine seara si o las afara peste noapte, joi o sa fie ok la impachetat sarmalele? sau mai bine le fac in foi de vitza?
Crisss 35+
crisspoliss spune:
Anca, nici mie nu imi prea ieseau cozonacii, dar am inceput sa folosesc King Arthur's unbleached flour si cu aia iese de fiecare data, si painea la fel..sunt de pe undeva din coasta de est, dar eu cumpar online( sotu zice ca m-am prostit, dar tare m-am obisnuit cu faina lor).
Crisss 35+
philip spune:
criss, si eu aveam aceleasi nelamuriri cu sarmalele si m-am decis la foaie de vita, desi mie imi plac mult cele in varza, dar imi plac in varza murata, cu gustul ala acru. yummy!
philip&16weeksbaby&mommyandreea
ancadm spune:
Sper sa nu ma ia gura pe dinainte, dar se pare ca de data asta o sa fie cu happy ending . Am sa ii fac poze din jumate in jumate de ora ca sa fiu sigura ca nu mi se pare ca a crescut . Eu am gasit varza murata (capatina intreaga) pe la Byerlys. Iar pe la magazinele rusesti am gasit foi de varza murata la borcane de 800gr. Sunt foarte faine, mari si subtiri.
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ancadm Cine are repede la indemana o reteta de cozonac care iese garantat, ca al meu arata cam sticky si ma tem ca iar nu o sa creasca..... Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani) |
Daca-i sticky, mai pune un pic de faina si mai framanta nitel! nu arunca aluatul !
petra spune:
Anca,
pentru cozonac trebuie sa faci maiaua intai, daca folosesti drojdie uscata , aceasta trebuie amestecata cu faina sa nu intre in contact direct cu lichidele, lichidele nu trebuie sa fie nici fierbinti, nici reci din frigider.
FAina cea mai buna pentru cozonac este "five roses"
Scuze ca am intervenit asa peste alte fete dar m-am gandit ca esti in criza acum cu cozonacul.
Criss,
Varza nu-ti v-a iesi inghetata , buna pentru sarmale de pe o zi pe alta. Ori folosesti vita de vie, ori desfa foile de varza de pe capatina si pune-le asa desfacute in congelator. sau mai poti opari varza sa i se inmoiaie frunzele. (dar este mai multa treaba )
succes !