Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (57)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Alinutza, sadica rau instructoarea voastra de la curs! Noi cand am vizitat zona de nasteri tocmai scotea o femeie ceva sunete mai lugubre-asa. S-au cam albit la fata bietii cursanti, femei ori barbati. Ce a fost misto e ca au asistat si la plecarea contractiei. A fost un crescendo si-un decrescendo, dup-aia liniste.

Moniland, la canadeze e o tipa cu doua fetite gemene, cam la 2 ani. Le-a alaptat exclusiv pe amandoua pana la un an jumate si a nascut prin cezariana. Sunt sigura ca intra si pe la "gemeni si mai multi" si e o fata super, are nickul mamaana, daca vei simti nevoia poate s-o abordezi pt suport.

Danielle, eu sunt convinsa ca sotul meu, care de altfel intra in paralizie totala cand vede pe cineva din familie ca are vreo durere, imi va fi de ajutor la nastere. Chiar s-a straduit la curs sa invete respiratii, tehnici de masaj, m-a intrebat de toate, desi excludea din start, acum il bate gandul chiar sa taie cordonul. De fapt, eu cursul l-am luat in principal pt el, ca eu mai stiu una alta, plus ma informez activ. Asa ca lasa-l sa vina daca vrea, dar pregateste-l inainte, macar sa iti fie de ajutor. Si spune-i ce le-a spus instructoarea noastra: "tatici, voi nu sunteti acolo sa va uitati intre cracii mamei. E ok sa mai aruncati o ocheada. Dar taticii stau langa jumatea de sus a mamei, ochi in ochi, atenti la nevoile ei, gata sa masati, sa numarati pt ea, sa ii amintiti sa respire, s-o mangaiati, sa-i udati buzele sau sa-i dati cioburi de gheata si cel mai important, s-o incurajati."

Giova, ce fain se-ntinde Marco sa te pupe pe burta! Ai facut si baie acolo? Hai ca-i total al tau. Pana la urma iti pune clopotei din aia delicati pe la incheieturi sa te auda miscand.

lucialu, adica cum sa zici mersi daca apuci sa nasti. Zic si io ca tine... wtf? Ai mare grija, durerile menstruale, plus scaun moale, deja sunt doua semne care merg mana in mana si e cu atat mai posibil sa fie legate de "the real thing", trebuie sa fii f atenta.
Nu stiu cum e acum, dar cand am nascut eu in Ro a doua oara, sotul meu a stat cu mine pana cand m-au dus in sala de nasteri sa imping, deci a asistat la toata partea de dureri, asa ca s-ar putea sa fie o utopie imaginea in care te duce la spital sa nasti si te mai vede cu zambetul pe buze si cu bebelina in brate. Cel mai rau era ca nu stia ce sa-mi faca. Decat niste mutre de-alea de mila de-mi venea sa-i crap capul. Asa ca acum l-am antrenat si mama-mama ce o sa-l exploatez. Mie partea cu expulzia mi s-a parut cea mai scurta si usoara, as fi vrut sa fie acolo sa ne umflam in pene impreuna.
Sterilizator iti trebuie ori alaptezi ori ba. Bine, se poate f bine fierbe in oala, dar procesul in sine e necesar... pt pompa de muls, pt sticluta sau ustensilele cu care o sa-i dai ce mulgi, pt suzeta daca ii dai, etc.
Noh sa vezi ce misto ma duc eu cu pepitu-n garaj sa suflam mucii in cazul asta. Ok, deci lasa batista celebra, buna si pompita clasica.

Alina, in ce pozitii poti tu scrie pe laptop! Noi am terminat scoala, mai are ploada examenul de pian pe 25, dar gata. Stiu ca voi sunteti pe sistemul de vacante scurte si dese.

Cornelia, eu votez cu bebele tau: mai pe panta de jos a mediei de greutata, sa iasa mai usor si sa creasca mare dup-aia, in brate la mami.

Nusy, e o minune micuta ta, vai ce dulce e! Si voi radiati de fericire! Ei, iata prima burta "exteriorizata".

Doinique, stati cuminti sa treaca timpul!

MC2009, BH sunt intariri incontrolabile ale zonei abdominale. Poate sa fie tot uterul, si-atunci se simte ca o bila tare, sau partial, cate o zona izolata pe ici pe colo. Cedeaza de obicei de la sine, daca schimbi pozitia mai repede. Pulsarile ar putea fi ori bebe sughitand, ori vreo vena proprie in care iti simti pulsul.

Apropos de nasterea indusa... Aici prima forma de indus nasterea, info de la curs, e masarea memelonului cu miscari de rotatie care imita suptul bebelui. Asta spune pituitarei sa produca oxitocina care apoi provoaca contractii uterine. Asistenta zicea ca de multe ori e destul ca metoda de inducere. Aviz celor ce vor SI celor ce NU vor sa provoace contractii!!! Si tot din zona asta. Ziceau unele tipe acolo, si se pare ca stiu pedicuristele aproape toate aici, exista anumite zone la picioare care masate provoaca aceleasi efecte, adica oxitocina si contractii. Pedicuristele in general refuza sa faca masaj gravidelor din cauza asta. Iar astia de practica reflexologia se lauda ca daca esti peste termen, cu apasarea unor puncte din laba piciorului pot sa provoace contractii. Instructoarea a zis ca e posibil. Nu stiu cat de adevarat sa fie, dar aveti grija cu masajele la laba piciorului, in orice caz.

Trimit cearsaful, ca mi-am terminat cafeaua si ideile. Plus ca trebuie sa arunc niste paste in oala.

edit: typo...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

buna seara fetelor ... am intrat doar sa va zic ca am nascut si noi, in data de 12.06.2009 ora 01.05, scor apgar 10, 3120 grame si 50 cm...abea acum ne-am linistit si noi, astazi amm venit acasa. o sa intru sa va zic povestea nasterii evelinei maria cand ne acomodam si noi. a.. ne-am nascut pe cale normala, dupa un cerclaj care ne-a tinut bebica in burtica pana la 37 saptamani si 2 zile

anne-marry mamica lui teodor alexandru si evelina maria
burtica si alte pozici pozele mele

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Anne-mary..atata am asteptat un semn de la tine...FELICITARI SA ITI TRAIASCA PRINTESA si BINE AI VENIT PE LUME EVELINA MARIA

s35 Eva Ilinca

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

bravo anne_mary!!!!!

Sa va traiasca evelina maria alaturi de teodor alexandru !!!!

A 2-a zmeurica

33+Laura Ioana Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MC2008 spune:

FELICITARI anne-marry!!! Sa-ti traiasca bb!!! Asteptam povestea. am vazut ca citindu-le pe ale voastre, ma mai imbarabatez si eu un pic. . felicitari din nou!!!

mqqm, merci de raspuns. Sunt doar pulsatii ce simt, ca si cum ar sughita bebe, vreo 10-20 min max. Sa fie doar atat? dureri nu am, dar pulsatiile astea le-am simtit de vreo 2 ori azi. Dar, daca ma gandesc, a doua oara era dupa 1/2 din cutia de inghtetata, deci cred ca ai dreptate. Acum, de ex s-au oprit.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ei, iata!!! A doua zmeurica coapta! Ane_marry, sa-ti traiasca Evelina, sa va bucurati de ea, latic mult si refacere usoara mamico, somnic mult si sa nu ai colici, bebica! Bravo!!!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

mqqm, bune vesti mi-ai dat despre mamaana. Da, ne intalnim pe la sub respectiv.

33+Laura Ioana Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_i_s_s_y spune:

FELICITARI ANNE-MARY!!!!!!! FELICITARI NUSY!!!!!!!! va doresc din toata inima sa fiti fericite, sanatoase si bebelinele sa fie cuminti si mancacioase!!!!!!!

Va multumesc dragele mele prietene pentru urarile din 5 iunie!! Dupa cum stiti noi am fost in concediu chiar atunci iar grecii nu prea dau net la liber...Inca o data mii de multumiri si un tort virtual cu multe fructe si inghetata

Noi am ajuns ieri cu bine...am avut ceva emotii cu drumul, insa a fost totul ok. Bebelina a crescut si e super miscacioasa, maine intram in saptamana 31, deci pot si eu sa scriu AMR
In rest, mi s-au umflat picioarele ingrozitor, parca am labe de elefant...am scos sarea, stau cu dansele in sus...sper sa treaca

Ma pun pe citit ca de cand am plecat ati scris muuuuult. Mai intru dupa ce imi fac up-date-ul
Inca o data felicirati din suflet proaspetelor mamicutze si o viata frumoasa primelor zmeurici!!!

saptamana 28 cu pitica noastra scumpa - MARA

ce mare sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Gata...am reactualizat si listuta..abia asteptam noile zmeurici

s35 Eva Ilinca

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

anne-mary felicitari, s ava traiasca zmeurica sa va aduca bucurii
ma bucur mult ca ati ajuns cu bine acasa va pupam si va dorim bebe mancacios si cuminte
asteptam pozici

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 36+ Anastasia Ioana
AMR 3 saptamani

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput