Cauzele opririi din ev.a sarcinii(V Leiden+MTHFR)4

Cauzele opririi din ev.a sarcinii(V Leiden+MTHFR)4 | Autor: miki-miki

Link direct la acest mesaj

Cap 1 Cap 2 Cap 3Posibile cauze ale avortului spontan:
Insuficienta Luteala(lipsa corp galben)informatii
Tuseul vaginal(control bimanual)????www.nelsonginecologia.med.br/gynpalpation_engl.htm" target="_blank"> informatii
Ecografia????? informatii
Mutatie genetica care da tromboza placentei MTHFR (c677T-A1298C) Ce tb facut? Se urmareste in sarcina nivelul homocisteinei si dc ac creste se ia heparina.Informatie data de LilianaFi
........


Informatii
www.americanpregnancy.org/pregnancycomplications/miscarriage.html" target="_blank">Avortul spontan(art in engleza)

Avortul spontan (art din Revista farmacist)

Avortul spontan tipuri, cauze si simptome
(art pentrumamici.ro)

www.eva.ro/sanatate/articol288-1-print.html" target="_blank">Cauzele genetice ele avortul spontan (art semnat de dr.Tutunaru)

Trombofiliile-implicatii obstreticale

www.gyncph.dk/secher/proc/thrombophili.htm" target="_blank">Trombofilia in timpul sarcinii art in engleza

www.synevo.ro/428,934,531,Profil-trombofilie,news.htm" target="_blank">Profil trombofilie(art synevo.ro)

www.synevo.ro/428,950,531,Profil-sindrom-antifosfolipidic,news.htm" target="_blank">Profil sindrom antifosfolipidic(art synevo.ro)

Protocol de explorare biologic-hematologica/Ginecologie-obstetrica
postat pe DC de Luca-Luca
www.materno-fetala.ro/pagini/sarcina-si-bolile-tromoembolice.php" target="_blank">Sarcina si bolile tromboembolice(art materno-fetala.ro)

www.emcb.ro/article.php?story=20060529140617502&mode=print" target="_blank">Strategii de administrare a medicatiei anticoagulante (ANTICOAGULAREA LA PACIENTA GRAVIDA)

www.synevo.com.ro/" target="_blank">Informatii despre analize Synevo Romania

www.fvleiden.org/publications/midwife.html" target="_blank">Despre trombofilie, ce tb sa stim/facem art in engleza

Patologia imunologica a implantarii oului


Au descoperit cauza opririi din evolutie a lui bb,
acum optimisteMcrissa MTHFR- mutatia A1298C genotip homozigot (2 sarcini oprite la 11 si 15 s)


Profa 40 ani MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot si mutatia A1298C genotip heterozigot.
4 sarcini oprite in evolutie(nu cu avort spontan):
-oct.2005,la 7 saptamani,cu complicatii BIP si sinechie uterina,indepartata in sept.2006
-apr.2007,la 18 sapt,dupa amniocenteza,sarc.sub heparina
-oct.2008,la 6 sapt,cu progesteron si BHcg scazute
-martie 2009,la 4 sapt,bhcg scazut,progesteron mic
Rezultatul buletinului de analiza aici


Danny1 34 ani MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot si mutatia A1298C genotip homozigot Are o fetita, pe per sarcinii nu a facut nici un tratament, mutatiile s-au activat mai tarziu. 2 sarcini oprite din ev la 5 si 6 s.


Miki-miki 38 ani MTHFR mutatia C677T genotip homozigot si Mutatia factorului V Leiden genotip heterozigot, APCR =102 (val normale <=120 (1 sarcina oprita din ev la 8 sapt)


Alexuta1181 28 ani Mutatia fact V Leiden genotip........4 sarcini oprite din ev la 13,9,5,7 s . Acum si face tratam cu clexane.


11_Dye 42 ani Mutatia fact V Leiden genotip heterozigot 2 sarcini oprite din ev la 6 si 10s.

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

, eu nu am trombofilie.fac tratament preventiv.acu, eu ce fac?tre sa fac alt subiect cu MTHFR sau schimbi, te rog, miki, acolo in paranteza sa scrii si MTHFR.ca altfel nu vor intra fete care au MTHFR, raman singura si nu mai aflu nimic. multumesc.
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Am bagat V Leiden si MTHFR in titlu dar dc mai apare altceva nu mai are loc. Solutia ar fi sa ne deschidem subiect separat.
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

miki, nu te supara pe mine.nu stiam ca MTHFR da trombofilie.nu mi-a spus medicul.si am crezut ca raman singura.unde va mutati voi, acolo ma mut si eu.mie mi-e indiferent.mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Citat:
citat din mesajul lui danny1

miki, nu te supara pe mine.nu stiam ca MTHFR da trombofilie.nu mi-a spus medicul.si am crezut ca raman singura.unde va mutati voi, acolo ma mut si eu.mie mi-e indiferent.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Danny nu sunt suparata pe tine. Oriunde ne mutam te luam cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

miki,multumim pt. capitol!danny,esti o scumpa!Nu o sa ramai singura,ca si eu sunt mutanta,ca si tine!
Am noutati!Naspa,evident...azi m-a sunat o d-na dr. de la Synevo sa-mi spuna ca e o probl. cu Proteina S a mea,ca au sunat de la Buc. si le-a zis sa ma contacteze sa o refac.De ce?Pt.ca,acum o luna,chiar inainte de a incepe sa fac stimulare cu puregon,si mi-am facut tot pachetul pt. trombofilie, am avut Prot.S 145,val normala 55-140,deci un usor exces,ceea ce nu e rau.Va reamintesc ca am mai avut o determinare la o alta sarcina,cu val.51,val. norm 60-130(Fundeni),si una cu 80,val. norm 60-130(Bioclinica).Acum,la Synevo,le-a iesit 57,chiar la limita minima normala,si li s-a parut suspect ca intr-o luna sa aiba variatia asta.Asa ca m-am dus si am facut-o din nou.
Au vrut sa stie daca am luat vreun tratament,la prima sau la a doua determinare.Da,la inceputul stimularii am luat aspirina,n-am stiut ca nu am voie sa fac prot. S decat dupa 2 sapt de la anticoagulante orale,poate de aceea am avut valoarea aia ridicata.La prot.S,defisitul sugereaza ca e trombofilie.Asa ca probabil ca valoarea de acum e mai aproape de adevar.nu e chiar deficit,dar nici departe nu e. D-na dr. a zis ca sa asteptam sa vedem cum va fi asta de astazi.
I-am spus ca am facut si restul anal.pt. trombofilie,si ca am mutatii hetero ma MTHFR la 2 componente,la A si C,si ea mi-a zis ca asta e ca si cand as avea o mutatie homozigota la una din componente,si ca asta i se pare mai nasoala decat deficitul de proteina S,pt. ca MTHFR determina val. crescute de homocisteina,cu efect embriotoxic ridicat,pe langa riscul ridicat de accident vascular.Mi-a zis ca cu acid folic si B-uri asta va fi tinuta sub control,doar ca trb sa o dozez relativ frecvent.(Ce mandra m-am simtit,ca stiam toate astea,,,).
M-a intrebat daca am facut si homocisteina,i-am zis ca da, ca astept data de 8 aprilie rezultatul,s-a uitat in computer dar inca nu era facuta,dar i-am zis ca nu stiu daca va fi val. reala,nici la homocisteina ,nici la folati si nici la vit.B12,pt.ca iau acid folic de cateva luni ,si B12 de vreo 2 sapt.Mi-a spus ca nu-i nimic,poate ca nu va fi val. reala,dar e bine de stiut cum e asa,sub tratament,ca sa stiu daac e suficient acid folic si vit.B 12 sau nu.
Am intrebat-o daca imi poate recomanda un hematolog,i-am povestit de sarcinile mele,mi-a zis ca mi l-ar recomanda pe directorul medical de la synevo din Bucuresti,i-am zis ca as incerca sa iau leg. cu dr.Uscatescu,si ea a zis ca,asa,ca sa se exprime mai elegant,imi paoate spune ca nu mai este atat de cautata dr.Uscatescu.Am inteles ce a vrut sa spuna,acuma,nu stiu ce sa spun,poate ca fiecare trage spuza pe partea lui,nu stiu ce sa zic...mi-a mai zis ca pot sa merg aici,la Timisoara,la o d-na prof. hemetolog,dar eu stiu ca la ea a fost un coleg de-al meu care a avut o probl. tot de coagulare,cred,la o operatie pe abdomen,era sa moara,si el nu prea a plecat lamurit de la ea.As merge la Bucuresti la cineva,dar nu stiu la cine.A,si ea a mai zis ca daca e numai MTHFR,nu crede ca e nevoie de heparina,doar de B-uri si acid folic,dar mi-a spus ca nu are o experienta in managementul sarcinor la femei cu trombofilie.
Acum...astept.Partea proasta e ca aprox in 2 saptemani voi incepe din nou stimularea,si ar cam trebui sa stiu clar cum stau.Dar imediat ce o sa am rexultatele la ultimele analize,voi merge la gine sa vorbim.Si cred ca o sa mai fac si o formula leucocitara,ca si aici pot aparea indicii despre trombofilie,in f-ctie de nr. trombocitelor si de alti parametri,si probabil si mycoplasma, ureaplasma si clamydia,ca si astea am citit ca pot da pierderi de sarcina.Offfffffff!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

miki,lasa,nu-i capat de tara ,o sa faci heparina,si gata,o sa fie bine,o sa vezi!
danny,tu ai doar mutatiile alea la MTHFR,in rest nimic?
Eu nu stiu cum sa abordez problema la urmatoarea stimulare,as incerca sa iau heparina imediat dupa ovulatie,i-as propune asta doctorului meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

miki,cred ca e bine sa lasi asa capitolul,gandeste-te ca mie nimeni nu mi-a recomandat sa fac MTHFR,homocisteina,etc,daca nu erati voi si capitolul asta ,habar nu aveam ca sunt mutanta!Si poate ca va ajuta si alte fete,vedeti si voi ca nu multi doctori recomanda anal. astea...Cred ca fiecare fata care a pierdut o sarcina ar trebui sa si le faca !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Miki-Miki multumim pt. cap. nou Parerea mea e ca mai bine ramane titlul nou, insa fara ce scrie in paranteza. Cine nu stie inca o cauza a piederii sarcinii, doar nu trebuie sa-si deschida un capitol nou separat, nu??!!


http://www.webz.ro/andreea-raicu-alergand-dezbracata/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_85 spune:

Am primit raspuns de la dr Uscatescu mai repede decat ma asteptam.In principiu dumneaei ma astepta pt investigatii pe 9-10 aprilie,dar in mail mi-a specificat ca nu trebuie sa fiu la menstra( nu stiu ce legatura are analizele cu menstruatia...), dar cum eu tocmai in acea perioada ma astept sa-mi vina rushii,nu voi putea merge.A...si mai mi-a zis ca in acest timp pana ajung la ea sa nu iau nici antiinflamatoare...de ce?...nu stiu...
M-a incurajat, sa nu disper ca ea dus multe sarcini la capat...
A ramas sa merg dupa Paste,abia reusesc sa ajung si la ginecolog sa-mi iau trimiterea.Vom vedea atunci ce v-a fi.Mie mi s-a parut f draguta,mi-a lasat mail-urile si asistentelor ei...Acum sper sa gasim buba impreuna si sa reusim sa o eliminam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Profa ma bufni rasul la fraza ta "daca nu erati voi si capitolul asta ,habar nu aveam ca sunt mutanta", era sa vars cafeau pe mine. Hai sa mai lasam putin titlul asa ca poate mai atrage pe cineva in clubul nostru, macar o surioara cu V Leiden ca sunt tare singurica aici.
Cu cine ai vb? Cu dr Cristina Mambet? Ea este cea care mi-a semnat buletinul de analiza la V Leiden si am citit f multe art scrise de ea. Oare da si consultatii?
Profa, eu cred ca nu am voie sa mai fac stimulare si chestia asta ma da peste cap rau-rau de tot. Zilele astea o sa caut info legat de stimulare/V Leiden sa vad ce gasesc.
Ioana te-ai hotarat dc faci anal MTHFR?
Danny nu m-am suparat pe tine, ieri am fost intoarsa rau pe dos si poate am transmis o incarcatura negativa prin mesajele mele, o sa ma duc sa le sterg. Hai baga capul aici ca dc nu, ma intristez si mai rau..
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput