Mamici si gravidute curajoase de Nov-Dec2008 (140)
Raspunsuri - Pagina 17
alra spune:
hello!
in primul rand mersi de incurajari si felicitari ![]()
o cheama Nicole, cleo din emotie a scris doar al doilea nume
. e mica si seamana cu o babuta si are deja personalitate. azi noapte m-a chinuit pana la 4 cand am decis sa o iau in pat cu mine ca sa putem dormi. da sa suga, a incput sa molfaie binisor si deja curg cateva picaturi.
va zic pe scurt cum am nascut, nu am multe de zis ca mult timp nu a durat ![]()
la 11 mi-au pus prima perfuzie cu medicament pentru contractii ca sa ii fixeze capul in canal. contractii nedureroase, ma gandeam sa nu cer epidurala
dilatatie 4, col scurt.
la 12 fara ceva mi-au rupt membranele dupa care au inceput imediat contractii extrem de dureroase de am inceput sa plang. au intrerupt monitorizarea dupa 20 de min si au chemat anestezistul.
la 12.30 am reinviat cu un ac in coloana, traiasca epidurala si anestezistul care s-a miscat super repede. dilatatie 5.
pe la 1.30 a inceput sa doara iara si am mai dat o doza de anestezie si inca una ca nu imi parea ca isi face efect. in 5 minute insa eram grogy, nu mai simteam nimica.
la 2 simteam ca ies la baie, am chemat moasa pentru control, suprise! dilatatie 10. cheama doctora urgent.
pana pe la si 15 cand a aparut dr m-a pus moasa sa imping ca sa fie capul exact la iesire. mi-era frica ca o scap fara doctora, bancuri ca lasa ca daca iese fara doctora e mai ieftina nota, m-au oprit din ras ca mi-au zis ca o "rad afara". la si 15 suna la doctora iara (!!) era in lift saraca.
cum am vazut dr am negociat fara taietura insa nu a putut, mi-a zis ca daca nu taie ea si coase apoi frumos trebuie sa ma brodeze ca pe mileu ca s-ar rupe oricum. am 3 fire ...
am inpins cred ca pe 3 contractii, pe care nu le mai simteam bine caci dadusem de curand doza mare de epidurala (da' cine stia ca naste asa repede??) cam de 3 ori pe contractie. si ... blup a iesit. am simtit cand iesea ![]()
noutatea fata de laura e ca am nascut fara moasa pe burta, coincidenta - era aceeasi moasa ca la laura! am si ras cu ea pe tema asta: de data asta am facut-o singurica ![]()
revin ca plange babutza ![]()
ALRA 40+
Vacanta cu Laura in Romania
anes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui madutza Dragele mele, voi ce mai faceti cu bebelusii cand nu dorm? Eu de ex. Incerc sa fac gimnasitica cu manutele si piciorele, o mai pun pe burtica, tot pentru gimnastica. O alta activitate este sa ii plimb o steluta de pus cantatoare, rosie de la dreapta la stanga, prin fata. Inca de la cateva zile o urmareste cu okisorii si acum misca si capul. Haideti sa mai impartasim astfel de activitati, ca in curand nu or sa mai doarma asa mult. |
madutza, eu ii vorbesc si rade la mine
, ii zdrangan jucarioare zornaitoate si le misc prin fata ochilor (le urmareste), il plimb cu cosuletul, ca si tine il pun pe burtica (este foarte recomandabil pt. dezv. neuromotorie).http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Mami de minune
Remus
alra spune:
revin cu babuta pe sani dormind. cum respira ea stie ![]()
felicitari anca si oceanborn!
de darling nu stim nimic? nici de lauramiron ...
otilia, eu zic ca pana la urma nasti
, tin pumnii sa fie natural si repede. ma tot uit pe telefon dupa sms!
voiam sa va mai zic ca ma simt super, ma doare un pic taietura insa una peste alta ma simt mai bine ca alalteieri cand eram insarcinata. pierd putin sange si am energie si ma pot misca usor. cica ma tin in spital pana vineri sau sambata insa nu am nici un motiv sa nu plec chiar azi ![]()
ALRA 40+
Vacanta cu Laura in Romania
anes spune:
| citat din mesajul lui IuliaCospy Bine v-am regasit dragele mele! Mai mult decat atat, se pare ca avem niste colici oribili, care ne tin treji toata noaptea. Va rog ajutati-ma cu un sfat ca sunt in pragul disperarii. Mi se pare ca nimic din ce fac nu o ajuta, mai putin statul in brate. Dar aici imi e teama sa nu se invete asa si in plus nici nu prea putem dormi, nici eu nici sotul de grija! |
eu ii dau Sab Simplex si Espumisan. Cel mai bine este sa i le dai inainte de masa.Eu nu prea pot sa respect asta ca sta cu sanul f. des in gura.
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Mami de minune
Remus
anes spune:
| citat din mesajul lui Porumbita buna tuturor... 1. termometrul pt bb ati luat din cel de ureche sau cel care se foloseste rectal? 2. retroproiectoril vi se pare util? o amica imi zicea ca bb e fascinat de desenele de pe perete... 3. sterilizatorul electric Chico vi se pare ok? ca pe la ne gandeam sa il luam... 4. geanta termoizolanta ati luat pt biberoane? 5 tetine de care ar trebui sa luam? dar suzeta? 6. pompa de muls mi se pare ultra mega complicat de ales; ma gandeam sa merg pe una manuala AVENT si dc nu merge sa trec pe cea electrica; ce parere aveti? 7. incalzitor de biberoane ati luat? ma refer la cele care ati alaptat si dupa ce v-ati intors la munca pt ca am citit ca laptele de mama nu tr pus la microunde 8. apoi are vreo importanta firma de la care sunt aparatoarele pt san? e ceva de care tr sa tin cont cand le aleg? |
termometrul - rectal este cel mai fidel,
sterilizatorul electric Chico - f. bun si util,
suzete - Avent,
pompa de muls Farlin - asa si asa nu sunt convinsa de calitatea ei,
restul nu le-a achizitionat, dar cred ca sunt utile.
Mami de minune
Remus
anes spune:
| citat din mesajul lui monicabo Fetele, care sunt momentele cand bebeii au pusee de crestere? Ca sa stiu sa ma orientez... stie car eva? Merci... |
Iubita, ai sa-ti dai seama dupa cat suge si plange.

Mami de minune
Remus
anes spune:
Alra, Oceanborn, Anca si Flory
FELICITARI MAMICILOR!

Mami de minune
Remus
Olivia26 spune:
Alra, bine ai revenit pe forum cu babutza in brate
. Ma bucur ca te simti asa bine, mi-amintesti de mine dupa nastere, ma simteam asa de puternica si importanta
(ma tot abureau toti cu de astea si eu chiar am pus botu
)...si culmea inca mai tine senzatia..hi hi
Anes
, seamana cu mine...la shunculite
Inca nu ne dam seama dar cred ca are cate ceva de la amandoi
M-am uitat la pozele tale, e tare, tareeee frumusel Remus, chiar parca e un barbatel si vad ca si lui ii place la baitza
pentru maine ca sa nu uit![]()
Amalia
, intrebai la un mom. dat de marsupiu, si noi am luat de la chicco, are si sustinere pt capusor si scrie ca e de la 0+, am intrebat pediatra si a zis ca e ok sa-l purtam si acum dar parca tot mi-e un pic teama, l-am pus dar doar asa cate putin...tu il pui?
Madutza, si eu sunt curioasa de activitati pt stimularea bebeilor, noi ne jucam mereu cu el, eu ii cant si dansez cu el in brate, i-am facut cunostinta cu propriile manutze si picioruse, il pun pe burtica si isi tine bine capusorul, tati il tine pe burta lui, vb cu el mai mereu si de fiecare data rad la el (in speranta ca va fi zambaret daca numai asta vede
), tot ca si tine ii trec jucarioare colorate (predominant rosu) prin fata ca sa le urmareasca cu ochisorii, am umplut peretii cu tot felul de nebunii colorate si il plimb sa i le arat (acum avem o scuza cu Craciunul
)
Catalina, felicitari inca o data si Doamne ajuta!
Diana, il faceti filolog pe Neghinita?![]()
Of iar voiam sa spun nu stiu cate dar nu mai stiu cui voiam sa mai raspund, neuron varza
Olivia
super happy de
www.flickr.com/photos/24386067@N08/3079370393/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008 
Lucrusoare bebe
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
leeloo5979 spune:
Acum am reusit sa il dau jos pe Damian de pe tzatza lui preferata (dreapta) unde a popozit o ora intreaga, cand alm scos tzitzi din gura rechinului aveam sfarcul de un deget...

, ma durea si mana, si tzitzi nu mai zic...El tot plangea si nu stiam de ce, ca mancase acum vreo doua ore...ei bine, voia iarasi sa manance...
Leeloo
Lacra a lui Damian
http://good-times.webshots.com/album/568484449PnLTLo
Olivia26 spune:
Stiam eu ca uit ce era mai important
Flori, felicitari si refacere rapida! Sa fie sanatos, necolicos si sa va aduca numai bucurii!
Aaa, Diana, inca un kg in 2 sapt
Bravo, ai un super laptic!
Olivia
super happy de
www.flickr.com/photos/24386067@N08/3079370393/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008 
Lucrusoare bebe
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!