Sezatoarea canadiana (114)
Raspunsuri - Pagina 5
mamaana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia mamaana, gem la masina de paine? N-am auzit, spune mai multe. Si spune-mi te rog cum pui tu lapte in compozitia aia de nuca? Stiu ca si soacra face in genul asta, dar decat s-o intreb pe ea, mai bine pe tine Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
gem: se ia 1 pound de capsuni, taiate in patru, se pune 1 'cup' zahar, 1 lingura zeama de lamaie(ca sa-si pastreze culoarea) si se da drumul la programul 'Jam'; inainte, se pune folie de aluminiu intre cuva masinii si marginea ei, sa nu sara gemul pe rezistenta; dureaza in jur de 2 ore, depinde de masina; gemul e 'valabil' 3 saptamani la frigider (dar nu tine atat ca se mananca...)
lapte in nuca de cozonac: macin marunt nucile, si le amestec cu zahar, un pic de lapte caldut si esenta de rom; daca iese prea moale, mai pui nuci
Ica 1975 spune:
Ange, astept reteta desi eu vreau s-o fac doar ptr ai mei ... initial Sanatate copiilor si sa petreceti frumos
mamaana, alte gemuri mai poti face la masina ? sau pot inlocui capsunile si cu fructe de padure? Numai fructe proaspete sau si congelate ?
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Denisam spune:
Chiar asa- nici a mea nu are progr de gem caci clar vedeam
Dar eu ma bucur ca nu are..ca altfel ma cicalea tovarasu'-asa mi-a lasat mama de piersici si prune din pomii din backyard
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
mamaana spune:
eu am incercat si cu prune, piersici, caise; au iesit bune
cu fructe congetate inca nu am incercat,dar ma gandesc ca o sa iasa cam apos, ca-si lasa multa zeama/apa cand se dezgheata
Denisam spune:
Try (si cine mai e interesat)-din Ro ca tot vine mama ta spune-i sa aduca PIKOVIT-e naturist siropul,bun pt pofta de mincare si imunitate- garantat si nu e nici asa de scump!
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru acu ma lupt cu un mar, cu gandul la leftovers din board room in curand, cand se termina sedinta |
Ntz, ntz, cura de slabire cu mar? Nuuu, eu tin cu proteine, am slabit 2 kile in 8 zile si nici nu m-am infometat. Daca te intereseaza principiul, da un semn si-ti explic, e foarte faina.
mamaana, multumesc de lamuriri. O sa incerc si eu cu lapte la cozonacul urmator. Hm, nici nu stiam de programul de gem, interesant!
ange, am citit ca ai avut baietelul foarte bolnav, ma bucur ca e mai bine. O singura data a fost si fetita mea asa de rau, a avut amigdalita (probabil tot cu streptococ) si a tras vreo 8-9 zile.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
bebitzu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Donia
Ntz, ntz, cura de slabire cu mar? Nuuu, eu tin cu proteine, am slabit 2 kile in 8 zile si nici nu m-am infometat. Daca te intereseaza principiul, da un semn si-ti explic, e foarte faina. mamaana, multumesc de lamuriri. O sa incerc si eu cu lapte la cozonacul urmator. Hm, nici nu stiam de programul de gem, interesant! ange, am citit ca ai avut baietelul foarte bolnav, ma bucur ca e mai bine. O singura data a fost si fetita mea asa de rau, a avut amigdalita (probabil tot cu streptococ) si a tras vreo 8-9 zile. Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
Donia, si pe mine ma intereseaza, imi poti trimite pe PM?Sau aici, cum vrei.
Podeanu spune:
Ktrinel, eu nu am masina de piine.
Cozonacul il framint cu miinile. (ma gindesc la soacra'mea si asa am un spor la batut...) Am mai avut o reteta dar nu iesea atit de pufos si gustos. Asta mi-a iesit de fiecare data, si il fac de vreo 8 ani (paste si Craciun).
Eu cred ca secretul sta in faptul ca il intorci din crescut prima oara, si apoi il lasi din nou sa creasca.
Ica, nr 1 e compozitia de galbenusuri frecate cu ulei si sare. Nr2 este faina cu drojdia.
Eu pe 29 noiembrie am petrecerea de Craciun la sot.
Donia, reteta ta e aia cu mult pui?? Posteaz-o si aici, please.
Ktrinel spune:
sorry Dana, nu stiu cum am inteles eu ca tu ai masina de paine.
hai ca am gasit si eu programul de dospit