Fibrom uterin (21)
Capitolele precedente
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23533" target="_blank">(1) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28892" target="_blank">(2) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33534" target="_blank">(3) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40375" target="_blank">(4) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41875" target="_blank">(5) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44379" target="_blank">(6) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45813" target="_blank">(7) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49412" target="_blank">(8) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57478" target="_blank">(9) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63755" target="_blank"> (10) (11) (12) (13) (14)(15)
(16)(17),(18),(19), (20)
Gravidutze sau cu bb :
Rachel Owen,Mc BealNicoleta27,Violetan,,Mada28 , Maryd Slimatei
Fanta, GH, Aurel_Cris, Bluel
linkuri importante:
Diphereline vezi postare MadaS
www.nlm.nih.gov/medlineplus/uterinefibroids.html" target="_blank">Informatii despre fibrom
www.aly-abbara.com/livre_gyn_obs/termes/fibrome.html" target="_blank">Aproape totul despre fibroame si aparatul genital al femeii
Tratament_Noela (a se urmari textul marcat cu rosu)
2 tratamente_Livia (a se urmari textul marcat cu verde)
tratament ada_b
linkuri despre embolizare
www.emcb.ro/article.php?story=20050630163251401" target="_blank">noi abordari terapeutice in tratamentul fibromului uterin-embolizarea arterei uterine ,www.presspro-gineco.ro/article--Tratament-Infertilitatea_si_terapia_endovasculara--602.html" target="_blank">infertilitatea si terapia endovasculara
1 Embolizarea arterei uterine
Rachel Owen - fibrom uterin subseros 9 cm,26 ani, embolizare, ramas insarcinata in scurt timp,bb nascut prin cezariana la termen frumos si sanatos;fibromul nu a fost operat
Nicoleta27 - fibrom de 3/3 cm descoperit in aprilie 2005;pana in decembrie 2005 a crescut la 6/6 cm moment in care s-a decis pentru embolizare;in noiembrie 2006 a ramas insarcinata ( la aproximativ un an dupa embolizare )Are o fetitza nascuta prin cezariana, la termen, pe 16.08.2007
Arinna - uter polifibromatos ,debut 30 de ani,in prezent 39 ani, metroragii menoragii cativa ani,noduli fibromatosi cu dimensiuni intre 2-5 cm, intramurali ;parere medici:fara posibilitati de bb,necesar histerectomie;recurs la embolizare in febr 2005 avand ca rezultat reducerea dimensiunii fibroamelor la 1-4 cm si oprirea mt si mn.Incearca bb din octombrie 2006.
Oanalu - fibrom 8/8 cm, menoragii, metroragii, embolizare avand ca rezultat oprirea acestora
AGL - embolizare in 2007
Carmenus - embolizare
Sylvya - embolizare?
Giliola - embolizare in mai 2007
2 Miomectomie + miomectomie precedata de embolizare sau Diphereline
Maryd - embolizare (2004) miomectomie clasica(2005) ,
Mcbeal - miomectomie,
Fanta - miomectomie in anul 2004, nodul fibromatos de 5 cm intramural si submucos (2007)
Didi Edi - 28 ani, un fibrom intracavitar, 6 cm, descoperit la 27 ani;simptome:ciclu abundent,dureri in Z1,recomandare si recurs la miomectomie,operatie clasica,nu a ramas insarcinata anterior,doreste bb dupa refacere.
Happyface - fibrom initial descoperit in 2005,peste 3 cm, la miomectomie(clasic) in 2007 avea 8,7/6,5,doreste bb
Otilia Lia - miomectomie(clasic) 15 fibroame subseroase, unul de 8 cm,doua de 4 cm si restul sub 2 cm, doreste bb
Greatanca - 32 ani - in urma unui control la varsta de 29 ani, s-a constatat existenta unui fibrom uterin; a urmat tratamente naturiste si hormonale ; medicii au considerat ca exista posibilitatea de a face bb dar nu a ramas insarcinata.A recurs la miomectomie, cand s-a constatat existenta a doua fibroame,unul de 10/15 cm, intramural,pliat si unul de 1/2 cm care bloca trompa stanga.Doreste bb dupa perioada de refacere
Buburutza - fibrom 6 cm intracavitar, miomectomie, , laparoscopic doreste bb dupa refacere
Giulia71 - 2 fibroame, miomectomie,in prezent fibrom 10 cm (?)
Gabi_Ducu - fibrom subseros fundic, 6/8cm,Diphereline 2 luni, miomectomie, doreste bb dupa refacere
Teonikol - 34 ani,ultima eco: un conglomerat de noduli fibromatosi de 3,5 cm, subendometrial perete anterior cu dezvoltare endocavitara, cu vascularizatie abundenta depistat la 33 ani;simptome: un an de sangerari masive cu cheaguri si dureri + scurgeri maronii;sarcina obtinuta usor dar oprita in evolutie la 7 saptamani cu un fibrom de 5-8 cm, cat era si la depistare;tratament naturist 3 luni;solutii propuse de medici: operatie clasica, operatie laparo+diphereline; a urmat tratament preoperator cu Diphereline;miomectomie prin histeroscopie,doreste bb.
MarcoSeb- 33 ani,nodul intramural de 3,5 cm, descoperit in 2005;nu a ramas insarcinata; diphereline preoperator 3 luni ( in urma tratamentului fibromul, care crescuse pana la 6 cm in 2007 a scazut cu 2 cm), miomectomie la spitalul Elias,Dr T., doreste bb.
3 Diphereline
Bluel - 33 ani,uter fibromatos,primul fibrom descoperit la 25 de ani, dimens.0,5 cm, tratamente naturiste.In prezent are 3 fibroame in zona istmica,subseroase/intramurale,a urmat tratament cu Diphereline in vederea operatiei insa nu a dat rezultate, fibroamele nu s-au micsorat iar operatia nu poate fi facuta.
Break fast9- 38 ani,uter polifibromatos,doi noduli intramurali(anterior), de 3 si 4 cm,unul posterior de 5/5 cm si unul fundic de 2/2 cm, descoperiti in 2000 si evoluand in timp;nu a ramas insarcinata, doreste bb;solutia medicilor:Diphereline preoperator si miomectomie
Mada28 - a urmat tratament cu Diphereline in vederea operatiei si in prezent este mamica (26 septembrie 2007)
4 Alte optiuni de tratament + fara tratament
Credocred - fibrom 12 cm,histerectomie subtotala, ( Ginecoland )ulterior stare generala f buna.
DJmama - in urma cu 3 ani fibromul mare avea 35/37mm intramural si subseros perete posterior si lat. stg. medio-corporeal si altul 22 intramural perete anterior. In prezent are 38.8/34.6mm ;a fost descoperit in urma cu 9 ani si s-a propus histerectomia ; ramas insarcinata avand aceste fibroame dar fatul a incetat in evolutie la 8 saptamani, nu se cunoaste cauza
Noela Carmen - 38 ani,nodul intramural cu dezvoltare submucoasa care deformeaza usor cavitatea uterina de 1.8/2 cm,nodul istmic si posterior cu evolutie intramurala si subseroasa de 5.8/5.4 cm,nodul posterior si spre fundul uterin intramural cu evolutie subseroasa de 5.8/4.6. uter fibromatos marit de volum cat o sarcina de 3-4 luni; se pare ca mai exista unul de 1 cm, pe peretele anterior si inca 2 de aprox 2,5 cm tot spre fundul uterin;descoperite la 36 ani,la un control de rutina, din cauza hemoragiilor care au cedat la acupunctura, doreste bb
Chantal - fibrom 1,7/2,7 cm,intramural,perete posterior,descoperite dupa nastere prin cezariana la 29 ani, simptome: durere, menoragii, metroragii,recomandari contradictorii ,de la miomectomie si slabe posibilitati pt bb la opinii pozitive in ce priveste bb ,fara necesitatea operatiei; a urmat tratament cu produse FLP(forever) cu rezultat scaderea fibromului cu 1 cm,in prezent urmeaza trat naturist,doreste bb.
MadaS - problemele au inceput la varsta de 32 ani(2004)primind diagnosticul de chist ovarian drept de 2 cm ( in urma mai multor eco realizate in diferite cabinete particulare)si urmeaza tratament cu Diane 35.Marimea "chistului"nu justifica insa durerile intense iar in 2005 la o alta ecografie realizata de Dr Herghelegiu se constata ca diagnosticul a fost eronat, fiind vorba de un fibrom subseros necrozat de 4 cm ajuns la aceasta dimensiune in 4 luni, datorita tratamentului prescris pentru chist si care de fapt a daunat fibromului. Pentru fibrom urmeaza tratamente: naturiste, homeopate, acupunctura 2,5 ani.Repeta eco la fiecare 6 luni-in 2007 fibromul avand 6 cm (desi in august 2006 aparea de 4 cm si s-a depistat si existenta unui chist, posibil endometriozic) IR se modifica negativ (0,8-0,6), vascularizatia devenind din ce in ce mai intensa.Durerile atroce alterneaza cu perioade linistite.Solutie propusa de medici: Diphereline properator si miomectomie laparo sau operatie clasica ( fara Dipehereline)
Mioritza US - 39 ani,noduli fibromatosi de 1,5 si 2 cm situati intramural- subseros si un fibrom de 1,8 cm, fundic, anterior, subseros;descoperite la 36 de ani in urma operatiei de extirpare a unui ovar,menoragii, metroragii;a urmat tratament cu utrogestan,trat naturist,homeopat, acupunctura,montare sterilet Mirena( are un dozator cu progesteron de sinteza);in urma acestuia hemoragiile s-au oprit, nodulii fibromatosi s-au resorbit insa dupa un timp unul dintre noduli se evidentiaza din nou
Ada_b -diphereline doar o luna,fara relevanta; fibromul mare care in ianuarie 2007 avea 8/8 cm,in martie5/4 cm apoi a disparut in urma tratamentului naturist (pag 13 cap 18)si a sedintelor de bioenergie.Acest fibrom a creat mari probleme,necrozandu-se , a avut infectie, hemoragii,chiuretaj.In prezent mai are cateva fibroame mici dintre care cel mai mare are 2/1,70 cm. Doreste bb.
Maimu - 29 ani,descoperit recent 2 noduli fibromatosi de 4,5 si 4 cm,doreste bb dupa rezolvarea problemei fibroamelor
Gina 73 - fibrom de cca.6,5 cm? 4,8/5,8 - doreste bb.
Ali_clau - 3 noduli fibromatosi 3-4 cm, doreste bb
GH - fibrom intramural de 1,2 mm, descoperit la 31 ani,la ecografie de rutina.Recomandarile medicilor-tratament hormonal insa nu l-a urmat.In 6 luni fibromul a ajuns la dimensiunea de 2,8 cm.S-a manifestat prin dureri in timpul CM,care era abundent.A ramas insarcinata de doua ori in intervalul de timp de 6 luni mentionat mai sus insa a pierdut ambele sarcini(una din cauze a fost caderea de pe bicicleta) Se presupune ca fibromul a crescut in dimensiune datorita sarcinilor(situatie frecvent intalnita).In prezent nu i s-a recomandat un tratament.-11 saptamani in mai 2007,fibromul crescand la 4,9/3,8 cm.
mmi - 34 ani,fibrom avand dimensiunile 59mm/55mm,intraligamentar,descoperit intamplator,urmeaza tratament naturist.Solutia medicilor - operatie.Dupa 3 luni de tratament va face un nou control .
Violetan- fibrom 6 mm, 2007
Slimatei, fibrom,
Ela35, uter polifibromatos cu 3 noduli de 4,6,8 cm, doreste bb, sarcina pierduta la 7 saptamani in ian 2007
Adinap, uter polifibromatos
Idaira
Dear_bambie
Mirabela11
Rosa Sinensis - 3 noduli fibromatosi?
5 Diagnostic "fibrom uterin" eronat
aurel_cris - presupus fibrom 22/20 mm , intramural, care deformeaza cavitatea uterina,la histeroscopie s-a constatat ca de fapt nu exista acest fibrom, doreste bb.FIV reusit, e !
Kim - mai multi ani s-a considerat(in Romania si Canada) ca are fibrom uterin,a urmat diferite tratamente naturiste, a ramas insarcinata dupa multe incercari dar, cu putin timp inainte de nastere s-a constatat ca aspectul presupusului fibrom (7 cm ?) e specific pentru un chist.La nastere,inceputa natural dar in final avand loc prin cezariana,intrucat chistul s-a spart(ajungand in prag de septicemie),s-a constatat ca era de natura endometriozica.In prezent, este fericita mamica a fetitzei Alicia Maria
Elena.2006, 28 ani,s-a considerat ca are fibrom intracavitar situat la intrarea in uter,descoperit dupa nastere,in mai 2007; a avut dureri de spate si abdomen, ciclu abundent, stare de nervozitate, anemiere, slabirea organismului.Dimensiunile s-au modificat in doua luni de la 11/12 mm la 18/10mm.Se presupune ca "fibromul" nu exista inainte de sarcina dar nu se stie exact.Solutia unui medic: embolizarea arterei uterine;urmeaza sa consulte si alt medic.Ca tratament i s-a recomandat Exluton .Tratament naturist urmat :tinctura de tataneasa, ceai antitumoral si de trifoi rosu. Doreste si alti copilasi.
Surpriza:
A fost la un alt medic pentru ecografie si i s-a spus ca nu mai are nimic.A repetat ecografia dupa CM si a avut acelasi rezultat: daca a fost ceva nu mai este sau a fost un "rest" de la nastere pe care primul medic l-a diagnosticat ca fiind fibrom.Uterul este curat, colul la fel.
.............
metroragii = scurgeri de sange in afara fluxului menstrual
menoragii = menstruatii care depasesc durata de 6-7 zile
IR = vascularizatie
CM = ciclu menstrual
.............
6 Date necesare pentru a completa lista de mai sus:
-ce varsta aveti( numai daca doriti) Mentionez ca varsta trecuta in lista va ramane cea de la data inscrierii.
-cate fibroame, ce dimensiuni, unde sunt situate(sau au fost), vascularizatie
-cum le-ati descoperit si la ce varsta
-ce probleme v-au creat(simptome)de ex durere, sangerare,ciclu abundent,menoragii,metroragii
-ce tratament/interventie ati facut
-ce solutii/prognosticuri v-au dat medicii(embolizare, histerectomie, mimectomie etc,; daca sunt sanse de bb sau nu)
-situatia in prezent
-daca ati intentionat sa ramaneti insarcinate cu fibrom
-daca ati ramas insarcinate cu fibrom
-daca ati nascut ( de cand aveti fibroamele)
-daca fibromul a evoluat/involuat in timpul sarcinii si dupa
Salutare,
La inceputul acestui an, la o ecografie pentru urmarirea ovulatiei, mi s-a descoperit un pui de fibrom... nu i-am dat importanta pentru ca doream sa fac inca o IA pentru a ramane insarcinata, dar datorita acestuia m-am hotarat sa fac FIV...
In luna sept am facut FIV, nereusit, fibromul a mai crescut intre timp si m-am hotarat sa rezolv aceasta problema inainte de a mai incerca inca un FIV. Am marea rugamite sa-mi recomandati un medic bun, care sa stie sa asculte si sa explice, pentru ca m-am cam saturat de cei care nu stiu cum sa te expedieze mai repede...
Am mare nevoie de ajutorul vostru.
Raspunsuri
kiki_cri spune:
Hey girls!
Mimi imi pare rau dar si eu sunt in cautarea unui doctor 'bun"...si eu am senzatia, ca si tine, ca incearca sa ne descurajeze...si sa scape de noi...In fine, poate restul fetelor iti vor da un raspuns si poate sunt si mai aproape de tine. Bafta cu FIV-ul Doamne Ajuta sa fie bine de data asta! te pup si multa sanatate.
Va salut pe toate!!!!
KIKI
kiki_cri spune:
Mimi, eu am facut embolizarea in Tg. Mures ca e mai aproape de mine,(embolizarea fibromului se face deocamdata numai in Bucuresti si Tg. Mures).Pe doctor il cheama Marginean Lucian si e foarte dragut. Daca te intereseaza detalii pot sa iti dau...desi cred ca tu ai prefera sa mergi in Bucuresti ca e mai aproape de tine.
Va salut pe toate si va doresc un weekend frumos!!!
KIKI
mateocris spune:
Kiki ,mersi mult pt. raspuns si incurajari.Intr-adevar fiecare raspunde diferit la embolizare.Eu nu am mai avut durerile alea dar nu am decit 15 zile de la operatie.In schimb mana stanga ma derajeaza; e vinata pe la cot si ma doare,ma tine cind o folosesc la lucruri usoare.Iar singerarea aia de dupa embolizare a tinut 7 zile la mine si s-a manifestat ca un ciclu menstrual mediu.In sfirsit,vom vedea cum mai evolueaza.Tu mai ai dureri acuma?Ai revenit la normal cu ciclul?
Mai era cineva interesat de embolizare pe blog,intreba de un doctor.
La Municipal sint 3 doctori la radiologie interventionala care fac embolizari.Pur si simplu te duci acolo in spital la etajul 1 si vorbesti cu unul din ei:Nechifor sau Dorobat.Eu am facut la Nechifor.
Iti trebuiesc bilet de trimitere si dovada ca platesti CNSAS ca sa te internezi.
Mult succes!
maria.m spune:
Salutare la toata lumea,
Mimi, te inteleg perfect! SI eu am avut probleme cu un fibrom pe care l-am "rezolvat" cu embolizarea. Acum urmeaza sa fac FIV (de sapt. viitoare incep stimularea). EU iti recomand cu totata incederea pe Dna Dr. Denisa Protopopopescu. Dansa a fost singura care m-a trimis sa fac embolizare....asta dupa ce 1 an am mers pe la tot felul de dr. "celebrii" (Badiu, Tutunaru,Herghelegiu, Vladareanu-asta a fost cel mai rau...mi-m mai facut si laparo degeaba!!! De bani cheltuiti nu mai vorbesc...si timp...
Eu am facut embolizarea in aprilie 2008 cu Dr. Rares Nechifor- un adevarat profesionist - la cinica HEMODINAMIC. Dansul lucreaza la Municipal inpreuna cu Dorobat insa au si aceasta clinica particulara care arata super bine, iar personalul este de nota 10. Toata procedura la clinica a coastat 6000ron, acum am inteles ca e chiar mai putin..
Despre embolizare nu pot sa spun decat ca este procedura extraordinara, procentul de reusita este de peste 90%, iar pe mine nu m-a durut absolut nimic!!!! Am inteles ca este normal sa-ti apara dureri mari imediat dupa procedura si sa dureze cateva zile, cu sangerari...etc....Eu nu am simitit nimic!!!
La 1 ora dupa procedura am plecat acasa (ar fi trebuit sa raman 1 noapte sub supraveghere in clinica) iar a doua zi la 8 eram la sv.
Fibromul meu avea 3cm, iar acum are 0.6cm. Nu mai simt nici o durere sau sangerari abundenta ca inainte... La echo doppler, care se recomanda la 30 zile dupa embolizare nu mai era irigat deloc!!!
Sper sa-ti fi fost de ajutor!!!
Maria
Citat: |
citat din mesajul lui mimi_m Salutare, La inceputul acestui an, la o ecografie pentru urmarirea ovulatiei, mi s-a descoperit un pui de fibrom... nu i-am dat importanta pentru ca doream sa fac inca o IA pentru a ramane insarcinata, dar datorita acestuia m-am hotarat sa fac FIV... In luna sept am facut FIV, nereusit, fibromul a mai crescut intre timp si m-am hotarat sa rezolv aceasta problema inainte de a mai incerca inca un FIV. Am marea rugamite sa-mi recomandati un medic bun, care sa stie sa asculte si sa explice, pentru ca m-am cam saturat de cei care nu stiu cum sa te expedieze mai repede... Am mare nevoie de ajutorul vostru. |
kiki_cri spune:
Salut fetelor!!!
Mateocris, eu iar am avut durerile acelea groaznice de care ti-am zis...si asta cu cateva zile inainte sa imi vina ciclul...poate (si sper) ca asta e motivul. Cam la 15 zile de la embolizare a incepu primul "set"...adica vreo 7 zile consecutiv in fiecare dimineata...apoi din nou inaite de CM cam 5 zile consecutive...iar acum...saptamana trecuta de mirecuri pana vineri...sper sa nu mai am dureri de luna viitoare incepand In rest nu am mai avut probleme...ciclul mi-a venit exact cand trebuia inca din prima luna dupa embolizare. Mana si pe mine m-a durut f tare si aratam ca naiba...parca eram batuta..eu iti recomand sa te dai cu ceva...cu Lioton gel..ca sa treaca mai repede. Abia astept sa ma duc la control sa vad cat a scazut fibromul...si ce mai e cu chistul de pe ovarul stang...sper sa nu trebuiasca operatie...eu as vrea mai intai bebe si apoi operatie...Doamne ajuta sa fie bine!
Va pup pe toate si mai vorbim!!!
KIKI
Bluel spune:
Buna dimineata fetelor
Multumim Roxanei pentru noul capitol, chiar ma gandeam ca o sa ni se inchida subiectul acum ca Arinna a disparut...oriunde ar fi si orice ar face, eu ii respect decizia si stie ca e binevenita printre noi oricand va dori ea sa revina
Azi am intrat in fuga sa-i spun Adei_b ca ma rog pentru ea ca amniocenteza sa iasa bine. Eu personal nu as fi facut-o (mai ales aici in Romania).
Si un Bun venit fetelor noi!
Noi ne pregatim de botez!
Mami de Bubu (19.08.2008)
Ninia81 spune:
Buna fetelor!
Nu am mai intrat de ceva vreme pe aici. Eu am inceput incercarile de a face bebe din septembrie. Pana acum...nimic...sper sa vina bebe si la mine! Doamne ajuta!
Bluel, sa ne pui poze de la botez. Bafta la pregatiri!
Ada_b, tin pumnii sa fie totul bine cu bebe!
Kiki, tu cand incepi proiectul bebe?
http://tt.lilypie.com/OEc0p3.png
maimu spune:
salutare,
eu mi-am facut embolizare la municipal pe 10 iulie, m-a durut ingroiztor dupa interventie dar am inteles ca e ok sa te doara ceea ce mai m-a facut sa fiu optimista
ciclu nu mi-a venit cum ar fi trebuit m-a sarit o luna dar de atunci e ok regulat
dupa 1 luna mi-am facut control si ecografie si nu s-a intamplat nimic, erau la fel am fost foarte dezamagita dar am zis ca asta e asa e organismul meu si la o luna e prea repede...si doctorul mi-a zis ca dupa 3 luni se vede cu adevarat ce se intampla
acum astept controlul de luna aceasta dupa 4 luni, daca nici acum nu e nimic....mor de ciuda,dar pe ansamblu sunt optimista ca va fi bine
va pup si sincer chiar nu imi pare rau ca am facut interventia, oricum oricum ar fi la ecografie am zis sa mai incercam inca o data ( eu am mai pierdut o sarcina in feb ,dupa am facut embolizarea)
va pup si astept vesti de la voi, nu intru eu foarte des pe forum dar va citesc
ad_b spune:
Buna,
Am facut azi amniocenteza la Medlife si astept primul rezultat in cateva zile. Procedura in sine nu a fost dureroasa, mai degraba era o presiune fara durere, dar mi-a fost un pic de frica sa nu cumva sa ma misc. A fost insa extrem de greu pentru doctor ca nu gasea loc si lichid amniotic si nu se stia daca vor reusi sa ia ceva azi sau va trebui sa revin. Au golit niste pungi cu lichid si acum stau cu frica sa nu pateasca ceva bebe din lipsa de lichid. Ma duc sa ma intind in pat ca primele doua zile sunt mai critice.
Va pup