Mamici norocoase de sept-oct 2008 (170)
Raspunsuri - Pagina 13
alexa si mami spune:
iepurila, bine ati revenit! cum stati cu acomodarea? cum e micutza elena? calciu?! pt ce? aceeasi greseala am facut si eu cu alexa si la analizele de un an i-a iesit o ditamai calcemia 
garga, cui ma lasi?
glumesc, DD ajuta sa fie bine
dulce si tin pumnii strinsi. si eu cred ca ai pierdut dopul sau o parte din el. eu am jurat ca pina nu se rup membranele nu plec nicaieri![]()
tzitziri, de acord cu tine. nu vad rostul ditamai "cirnatului" (scuze) de lista. cine vine cu detalii e oricind bine primit. "BOBOCEI DE SEPT-OCT 2008" suna bine, zic eu.
alexa si
mami
gargaritza85 spune:
alinutza scumpa
dulce dulce la tine, multumesc mult. si eu am tot zis ca pana nu se rup membranele nu fug la spital...dar sa vedem ce se intampla, ca socoteala de acasa cu aia din targ.....tzitziri si eu sunt de acord cu propunerea ta

iepurila
bine ati venit acasa!astept pozici cu tine si Elena 
40+ Piccola e Fragile
Arianna Stefania
bebe si pe tati lu' bebebebelina mea
300 spune:
Iepurila bine-ati venit acasa! Recuperare usoara!
Ce medic ti-a dat calciu? Eu stiu ca daca nu se da Vigantol prima doza de Ca se da in jur de 2 luni! Nu cred ca are ceva daca te mulgi putin si ii dai amestecat cu lapte dintr-o lingurita. La fel ii poti da si Sab simplex mai tarziu... Bine,fara lapte
Hm, ma vaitam ca nu ragaie anda, nu vreti sa stiti cum a boncaluit adineauri dupa ce a scuipat tzitzi.
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
Octavia75 spune:
Am inteles, sa traiti, PM activat, astept parola.
iepurila bine ai venit, multa sanatate bebelinei. Papati bine, aveti laptic?
gargaritza85 Doamne ajuta sa fie totul in regula, ar trebui sa il suni pe nenea doctoru.
Si la noi e problema cu scosul aerului. Se enerveaza si incepe sa se maraie si daca nu iese aerul incepe sughitzul, pe care si noi il tratam cu cateva guri de tzitzi.
Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
tzitziri spune:
Octavia, cand activezi PM-ul trebuie sa apara in bara de deasupra mesajului tau 'PM' cu rosu....mai incearca o data.
iepurila, noi am dat calciu cu seringa (fara ac, normal) cand tinea gura deschisa de foame.Stiu ca sunt sadica, dar dupa ce i-a iesit calcemia mica chiar nu puteam risca sa nu ii dau sau sa nu il ia.Asa ca el statea cu gurita deschisa si noi picuram cate putin calciu pe care il inghitea, strambandu-se, evident.
Fiola odata deschisa nu se foloseste a doua zi.Ori iei tu ce a ramas, daca stii ca ai probleme cu calciul, ori arunci fiola.Nu o pastrezi.
Mami de Alexa, parca e in 10 negri mititei
..si-au ramas doar 3
...sau am pierdut eu numaratoarea?
Mamica implinita de David (17.09.2008)
Daviduta
CD27 spune:
Pentru sughit eu ii dau cateva picaturi de vitamina C Natural pentru copii, sughite foarte dessi se pare ca are efect
Gluconat de calciu ii dau si eu iepurila, 10 zile pe luna, cu seringa, trag din fiole si pastrez in seringa (nu stiu cat e de bine, dar pun si acul la seringa asa ca teoretic nu intra aer)
Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH
300 spune:
Cd, iepu - pana la urma a iesit Ca mic la analize sau de ce ii dati lu bb? Scuzati insistenta.
de Anda Teodora
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
bitza2008 spune:
Irina cand sughite Lucas eu il pun la tzitzi si trece imediat. Eu am un dinte impotriva lamaii la bebelus.
Tzitzi chiar nu ar avea rost sa mai trecem lista de gravidute..ca nu mai suntem gravi ci mamici. 
Iepurila si eu dau calciu 10 zile/luna. Eu il pun in Baby drink.
300 si mie mi-a zis dr de fam sa dau; am fost si la un pediatru si a zis ca e ok sa-i dau. N-am facut analize dar daca e musai..cu placere
Hai gravidutele cu nasterea! Agitatele stau pe tusa de ceva vreme![]()
FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)
kid2003 spune:
Iepu am luat si noi 10 zile calciu, asa mi-au dat din maternitate. Jumatate de fiola, i-o trageam cu seringa din fiola, i-o dadeam in gurita tot cu seringa (fara ac biensur). Cealalta jumatate am luat-o eu la inceput dar am renuntat, avea un gust groaznic. Odata deschisa, fiola de calciu nu se refoloseste. Daca o sa o lasi pana a doua zi o sa vezi niste cristale micute prin ea, e calciul care a suferit modificari. Arunca fiola, daca nu vrei sa iei tu. Mie pediatra cand a venit acasa mi-a intrerupt calciul, mi-a zis ca e o prostie administrarea lui fara niste analize prealabile care sa arate ca este hipocalcemic copilul...Cum fetita mea nu avea niciun semn de lipsa de calciu ne-a oprit administrarea lui. Cand vom face un set de analize voi vedea cum sta cu calciul. Dar analizele le facem doar daca sunt probleme sau suspiciuni de ceva, nu asa...doar de dragul de a intepa copilul.
Fetelor, nu mai dati lamaie bebelusilor. Ce faceti? Incepeti diversificarea cu lamaie? Cateva picaturi sunt enorme pentru un stomac atat de mic si de sensibil plus un esofag care trebuie sa faca fata zilnic refluxului! Sughitul apare in primele luni datorita refluxului prezent la cei mai multi dintre copii. Diafragmul (sau diafragma, habar nu am) este imatura si permite lapticului sa se intoarca pe esofag si de aici apare sughitul. Multi dintre ei regurgiteaza putin sau in jet lapticul...Pentru esofag este deja o trauma treaba asta, pentru ca lapticul intors este cu acizi din stomac...la oamenii mari chestia asta e cunoscuta sub denumirea de acid...Ai acid iei un Maalox. Ganditi-va cat de tare ne durea pe noi cand aveam arsuri...si ei au in momentul cand lapticul se intoarce din stomac. Daca vii si cu cateva picaturi de lamaie, care sunt chiar acide, "insuccesul" e garantat, esofagul se irita si mai tare si pe ei chiar ii doare. De aici pana la un reflux accentuat urmat de medicamente specifice (de ex. Gaviscon) e doar un pas...nu vreti sa bagati medicamente in ei. Aceasta teorie a fost servita de medicul pediatru care a venit acasa, in prima vizita, Maria sughitand de zor si soacra-mea gata sa scoata lamaia (eu oricum ma impotrivisem, au niste mutrite total dezgustate si nu vroiam sa o chinui). Ei si noroc ca m-a ajutat medicul pediatru care ne-a explicat toate lucrurile astea si gata, lamaia a disparut din meniul copilului. O reintroducem dupa un an cand va fi ok pentru stomacelul lor. Cateva guri de laptic de la mami (cum zice 300) sunt suficiente pentru a opri si cel mai incapatanat sughit. Si daca totusi nu se opreste...relax, se va opri candva si fara lamaie...
Gata, eu sunt out. Am fost la biserica si ne-a citit preotul una-alta, am lasat 50 RON acolo, dar de "citit" si asteptam cuminti botezul de saptamana viitoare. Ma duc sa ma mai rog la Ceruri sa fie vreme la fel de frumoasa ca azi si saptamana viitoare. 
Bine ai venit acasa Iepurila
gargaritza suna ca un inceput de travaliu. Scot majoretele??? 

CD27 spune:
300 noi nu am facut analize
are un chitzait, din cauza unui spasm laringian(stridor laringian) ne-a dat un pediatru calciu gluconic, 20 ml pe zi, 10 zile pe luna
ma intrebai de casuta, nimic inca, a vazut sotzu cateva zeci (eu stau in provincie cu bebe si el vine sambata) sper sa gasim saptamana care vine ca nu mai suport sa stau departe de el, ma simt pur si simplu abandonata
, dar asta e situatia. maine vede o casa la curte ar fi buna![]()
Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH