Comori de nov-dec 2004 (185)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

'Neata! Paul nu a mai plans cand l-am dus la gradi, decat marti a smiorcait, am vorbit mult cu el, uneori ii mai spuneam razand ca doar copiii mici plang, el e mare de-acum si se poate abtine ca e doar barbatel ca tati...se pare ca a functionat!

MONICA vrem si noi sa ii luam lui Paul un fel de orga electrica sa zdrangane si el ...incerc sa imi dau seama daca are afinitate spre pian de fapt...dar inceram cu ceva mai usor la inceput....mi-ar placea sa studieze pianul, aoleu mai MOnicuta de ce ai plecat tu din Romanita noastra ca uite iti faceai clienti, nu gluma!!!!!

Fetelor in wee sunt zilele Bucurestiului, vor fi multe spectacole, concerte, sambata noaptea se numeste "NOaptea ALba" cu intrari gratuite la toate muzeele din BUcuresti......eu sunt indignata....de ce nu au lasat intrarile gratuite in timpul zilei??? NU zic, o noapte il pot tine pe Paul pana pe la 1 treaz, dar ce chef va avea el sa vada muzeele la ora aia? Bine, ca nici nu poti vedea prea multe, ca nu stai sa alergi de bezmetic cu copilul in toiul noptii, dar era mult mai bine daca aplicau politica asta in timpul zilei. Sambata seara canta Bryan Adams in Parcul Izvor si va concerta si Costel Busuioc in fata la BNR.

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!
Am scris aici ce am patit azi-noapte, ce viata aventuroasa avem .

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 28+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

wow oti ce aventura
cat mai sta anutza cu ghipsul?

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

OTILIA, ai tras o sprietura zdravana!!!!! Dumnezeu are grija de voi , clar!!! Sunt fericita ca nu vi s-a intamplat nimik rau voua!!!! Banii ii faci la loc, si iarasi e f important ca nu s-a speriat Ana! Am vb cu Otilia pe mess de dim, mi-a povestit is mie, dar am zis sa o las pe ea sa va pov cum a fost. Ana a dormit in tot timpul furtului, s-a trezit cand a venit politia. OTILIA, neaparat insista la proprietara sa va puneti alarma ca e nu e glumit!!!!!! Si parca nu-mi vine sa cred ca ti-a restituit actele...bine ca i-a tercut prin cap!!!!!!! ...desi, evident idealul era sa nu se intample nimik!!!!

Va pup

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Aime, scoala merge bine, Bianca e foarte incantata si deocamdata e cam dezamagita ca inca nu au lectii. In fiecare seara imi raporteaza de cate ori a raspuns (asta e grija ei, sa-si numere interventiile)si nu uita sa-mi spuna ca ea a fost cea mai activa (modesta cum o stiu!).

Mihnea e si el incantat, e un fel de shef pe acolo, intre atatia piticuti, grija mea e ca o sa bata un pic pasul pe loc anul asta, dar pe de alta parte , va fi luat si el de la un nivel potrivit varstei ( ca anul trecut, intre atatia copii mari, el despartea in silabe cu mana sub barbie si recita poezii despre ultimul an de gradinita).

Monicutzo, eu comparatii nu fac intre cei 2 decat involuntar, e clar ca mai diferiti nu puteau fi, daca e sa ma gandesc Mihnea e f competent la activitati sportive, la orice presupune indemanare si finete a miscarilor, si orice presupune demontat/montat sau solutii tehnice! Bianca a fost f rapida la vorbit, ea deseneaza minunat ( si nu stiu inca ce sa fac cu acest talent al ei , pentru ca nu gasesc nici un club ca oamenii unde sa o pot duce), scrie si citeste, ea sta ff bine cu partea intelectuala, se exprima ca un om matur , cu cuvinte pretentioase. Reversul e ca e de nestavilit, f infipta, are replica (de f multe ori obraznica) la orice, si nu suporta a fi pe locul 2. Tot lucrez la aspectele astea, sa vedem ce si daca reusesc sa mai schimb. Mihnea e f bun si generos si lasa f mult de la el, pe de alta parte are si el momentele lui de nervi.
Acum, stand intre atatia copilasi mici si plangaciosi, care inca nu s-au adaptat, s-a invatat de vreo 2 zile sa planga acasa la cel mai mic refuz sau observatie. Ignor si astept sa-i treaca...

Aime, noi anual am innoit stocul de jucarii , astfel : s-au strans 100 RON de copil, din care s-au luat rechizite la fel pt toata lumea ca sa nu existe discutii, si jucarii mari si frumoase din banii ramasi; in plus fiecare a adus de acasa ce i-a prisosit, iar acum avem acolo tot felul de minunatii. Gradinita alor mei arata din fericire f. bine inauntu, recent renovata, cu spatii mari ,curte uriasa.

Dana, ai mei nu au mancat la gradinita, au program pana la 12, dar stiu ca mancarea era f buna si variata, gatita acolo.

Problema cu firmele de catering e ca multe sunt varza, si nu au o mancare potrivita a fi data unor copii, pe cand din mancarea facuta la gradinita se pastreza si mostre 24 ore, tocmai in ideea de a se vedea daca e vreo problema cu ea, in plus felurile sunt f atent concepute (cel putin din ce am auzit de la gradi noastra). Mie sincer imi pare rau ca ai mei nu au mancat de acolo, scapam de stresul gatitului, dar la educatoarea noastra e numai program scurt.

Gazella, ce doresti tu de la o gradinita e cam imposibil, zic eu. Adica , este normal ca toti copilasii sa aiba un program unitar, chiar daca unul vrea afara si altul vrea sa modeleze. Cum ar putea fi posibil sa se tina cont de toate doleantele si preferintele de moment ale fiecaruia, ar rezulta un mare balamuc. Pe de alta parte, asta e chiar unul din scopurile gradinitei, de a introduce o anumita disciplina, de a face copilul sa respecte niste reguli.
Diversele viroze sunt de asemenea firesti in primul an de gradinita, e normal ca un copil sanatos , tinut departe de colectivitate (sau invartindu-se intr-un cerc de prieteni controlat)sa nu ia tot felul de viroze si alte cele, nu cred ca e neaparat o reactie datorata stresului adaptarii. (de ex, Bianca in primii 3 ani a fost racita o singura data, apoi in primii 2 ani de gradinita a fost vai de ea, pana si-a facut imunitate; apoi nu am mai avut decat chestii minore).


Roxana&Co

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Otilia, ce "aventura"!

Bine ca nu ati patit nimic si nici paguba nu a fost foarte mare. Aveti grija!


Roxana&Co

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Doamne... da aveti un ritm.... nu am timp sa citesc... dar am aruncat un ochi la aventura Otiliei... mai... da nu te poti plange de lipsa de evenimente... si la starea ta... ma mir ca nu ai bb 2 ...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

roserb,
eu nu tin la acea disciplina pe care o aminteai
eu inca nici acum nu mi-am insusit-o


monica-elisabet,
inca nu mi-e in clar
voi porniti de la note in "invatarea" muzicii?

deci concret cum ai proceda cu Felix daca ti l-as lasa de maine in mainile tale?


haideti sa va las un link
http://ziare.ro/tiparire.php?id=1221424182

si recunosc ca-s in ceata
pe de o parte nivelul scolii romanesti din ce citesc eu relativ la gradinite pare sa fie unul inalt (mai inalt decat cdel de aici unde copiilor li se cere putin), pe de o parte link-ul de mai sus ma debusoleaza

Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Oti esti o curajoasa. aveti grija si bafta!

Roxana, lasa modestia fetei, in ziua de azi e bine sa fii infipt si sunt sigura ca Bianca este in limita bunului simt. Dragul de Mihnea e un sef de trib teribil.
Despre catering ai spus bine, neadecvat ptr copii si cu asta ai spus tot.
Gradi a noastra e o cladire, un conac mai bine spus, retrocedat si acum se asteapta mutarea in noua cladire, de aceea nimeni n-a mai facut nik acolo, desi am vazut ca au mochete noi, mobilierul e cam varza...Despre jucarii cred ca vom proceda idem, dar o sa vad cati parinti is dipsusi la asa ceva. Eu oricum voi dona muuulte, sa scap de ele. Sotul meu vrea sa dam si topoganul si DVD-urile de care s-a saturat, da-l ponderez eu .
Sa nu uit, azi am dus copil cu muci la gradi ...inca is in dilema de unde i-a colectat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Otilia, bine ca s-a terminat cu bine. Nici nu-mi pot imagina ce as fi facut in locul tau, singura cu copilul acasa....am incercat sa-mi imaginez si mi s-a facut fizic rau, sincer....bine ca sunteti bine, restul nu conteaza.

Gazzella, parerea mea este ca in invatamantul romanesc de azi se cam forteaza limitele....s-ar vrea mai mult, poate prea mult peste "normalul" varstei....am vrea sa aratam "wow, ce tari suntem", dar de fapt nu se poate, si atunci se ajunge la niste rezultate dezastruoase. Daca s-ar cere un pic mai putin, poate s-ar avea rezultate mai bune pe medie, ar raspunde mai multi cerintelor, asa daca se cere mai mult cred ca-i bulversezi cu totul pe copii si nu stiu nici macar strictul necesar (unii...vorbim de medie, da?). Pe vremea nostra (sper sa nu incep sa vorbesc ca bunica)nu se punea problema de scris, citit, socotit inainte de scoala...la asta servea scoala...si am invatat toti pana la urma. Sunt de acord ca societatea evolueaza, si ca trebuie sa acumulam "mai multe" informatii, insa nu inteleg de ce trebuie sa le acumulam "mai repede". Poate copii nostri nu or sa-si regrete copilaria (nu poti regreta ce n-ai avut)dar le-o regret eu de pe acum. Vreau copilul meu sa se joace, ca de aia e copil, si eventual sa acumuleze una alta prin firescul situatiilor, nu sa-i impun. Insa copilul meu traieste si va trai intr-o societate...si oare nu va deveni frustrat ca nu cunoaste unele lucruri pe care alti copii le cunosc??
Eu incerc acasa sa nu-i impun nimic, ii explic, ii arat, ii repet daca vrea invata daca nu nu o pedepsesc ca nu stie. De asta are grija gradinita (de invatat nu de pedepsit). Eu nu ii impun restrictii decat, oarecum la orele de masa, in rest doarme cand vrea (si bineinteles ca "pica" inainte de 10), sta cat vrea la calculator si la TV. Si vreau sa va spun ca nu sta la TV mai mult de 10 min, si la calc mai mult de 30 min pe zi. Pentru ca stie ca ii este permis si prin urmare nu o tenteaza.... Sper sa aiba talent la ceva (sport sau arta) si atunci am sa-i incurajez talentul, daca nu, sa fie sanatoasa. Vreau sa fie fericita, atata tot.
Oare cum am ajuns sa bat campii atata, eu de obicei nu prea scriu.... Sa fie de vina faptul ca am fost la o onomastica mai inainte...?

Mergi la inceput