Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?
Raspunsuri - Pagina 6
alison spune:
eu cred ca solutia este sterilizarea lor...eutanasierea imi pare mult prea radicala.
alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png
www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/primadatalamare.jpg" target="_blank">primadatalamare ,pag.35
www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/fulgii.jpg" target="_blank">fulgii ,pag.21
Amethyst spune:
quote:
Originally posted by alison
eu cred ca solutia este sterilizarea lor...eutanasierea imi pare mult prea radicala.
alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png
www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/primadatalamare.jpg" target="_blank">primadatalamare ,pag.35
www.desprecopii.com/POZECONCURS/upload/Clipe%20de%20viata%202007/fulgii.jpg" target="_blank">fulgii ,pag.21
asa, si sa zicem ca-i sterilizezi pe toti (ceea ce e cam imposibil), ii arunci din nou in strada (ca adaposturi nu sunt si nu vor fi suficiente, normale si cu personal calificat), ei musca si omoara in continuare adulti si copii, da' nu se mai inmultesc si peste cativa ani o sa gasim mortaciuni peste tot. si gata. in douaj' de ani mor toti si am scapat. uraaaa
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
crinuta71 spune:
Eu nu sunt de acord cu eutanasierea .... desi nu cred ca are vreo importanta parerea mea aici pe forum ....
alyclau spune:
Eutanasieree este singura solutie.M-a ingrozit stirea despre fetita de 6 ani din Agigea omorata de caini.Data viitoare poate fi chiar copilul nostru(fereasca Dumnezeu).Basescu a vrut sa-i eutanasieze dar au sarit "iubitorii"de animale.Si mie imi plac animalele.Doar imi plac pentru ca de iubit imi iubesc copilul,sotul, mama etc.Ce este periculos trebuie indepartat,iar cainii vagabonzi sunt periculosi.
Aralia spune:
quote:
Originally posted by CHOWPERSA
"Noi i-am aruncat in strada, iar primariile i-au lasat sa se inmulteasca. Ei, cainii fara stapan, incearca sa supravietuiasca in jungla urbana. Trebuie sa ne protejam de muscatura lor, dar nu avem dreptul sa-i macelarim!
Trec peste aspectul „cainele - cel mai bun prieten al omului“ si ajung la situatia bietelor vietuitoare. Fara stapan, fara culcus, fara hrana, dar cu dusmani la tot pasul, maidanezii sunt condamnati la o lupta nemiloasa pentru supravietuire. si nu ei sunt de vina ca au ajuns in situatia asta! Vinovati suntem noi, oamenii, pentru ca atunci cand n-am mai avut nevoie de ei sau cand nu i-am mai putut tine, i-am aruncat in strada. Atunci le-am facut o prima nedreptate!
Multi au murit rapid, nereusind sa se adapteze junglei urbane. Supravietuitorii au urmat cursul firesc al lumii vii: s-au organizat in haite, s-au inmultit si au invatat sa-si procure hrana. De nevoie, au invatat si sa se apere. De exemplu, daca dai cu piciorul intr-un caine sau daca-l calci din greseala, instinctul lui natural ii spune sa te muste. Iar o catea cu pui va fi intotdeauna agresiva cu cei care-i patrund in „spatiul vital“. in conditii similare, si omul se salbaticeste si devine agresiv. Paralela maidanezi- boschetari nu-i este favorabila omului.
Noi, oamenii, i-am aruncat in strada cand, construind blocuri, n-am mai avut curti pentru ei. Noi, prin reprezentantii nostri la primarii, ne prefacem de 18 ani ca rezolvam problema, dar de fapt nu rezolvam nimic. Daca maidanezii ar fi fost sterilizati in anii ’90, acum n-ar mai exista haite pe strazile marilor orase. Pur si simplu, „rasa“ maidanezilor s-ar fi stins natural.
Pentru toti cetatenii muscati de cainii vagabonzi, vom pune tunurile pe primarii. Au avut obligatia legala de a rezolva problema, au avut chiar si bani - zeci de milioane de euro -, dar le-au interesat doar sperturile.
Cum s-a ajuns aici si ce e de facut? Din pacate, prima tentatie, mai ales din partea celor patiti, este sa se razbune pe caini. Sa macelareasca animalele nimanui, calcandu-le cu masina, zdrobindu-le picioarele, rupandu-le sira spinarii ori strivindu-le teasta cu ranga.
Va implor: nu faceti asta!
Eu sustin in continuare ca sterilizarea este solutia.
ACOLO E......
POZA INGERAS
ALEX si DIANA
SUNT TUNS SI FREZAT :)
ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
Subscriu!
Mai exista o solutie, dar este necesar spirit civic, si asta lipseste in general.
Asociatiile de bloc sa puna mana de la mana si sa se ocupe de sterilizarea cainilor din jurul blocului. Ar reveni o suma infima pe cap de locuitor!
La mine la bloc si la bunica mea asa am facut. N-au dat toti bani, dar cu cat s-a strans, am facut treaba buna.
E foarte usor sa spui: CINEVA SA FACA CEVA! Acel CINEVA ai putea fi tu, nu mai astepta solutii de la altii, de la autoritati, etc!
Acest lucru se aplica si la curatenia orasului. Incepe tu, si o sa vezi ca mai apar si altii!
Aralia de Piu Mic Alexia Diana
5 Nov. 2007
POZE
www.youtube.com/watch?v=fHuyBOXikpM" target="_blank">Alexia in centrul de activitate
Copacul De Hartie
Amethyst spune:
Da' explicati-mi si mie va rog cum rezolva sterilizarea problemele reale (muscaturi, urlete noaptea, gunoaie imprastiate, fecale, mizerie si altele) ale cainilor vagabonzi si implicit ale noastre si ale copiilor nostri. Cainii vagabonzi nu au ce cauta pe strazi, indiferent ca-s sterilizati sau nu.
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Aralia spune:
quote:
Originally posted by Amethyst
Da' explicati-mi si mie va rog cum rezolva sterilizarea problemele reale (muscaturi, urlete noaptea, gunoaie imprastiate, fecale, mizerie si altele) ale cainilor vagabonzi si implicit ale noastre si ale copiilor nostri. Cainii vagabonzi nu au ce cauta pe strazi, indiferent ca-s sterilizati sau nu.
Si copiii fac kk, si mizerie, si tipa in parc in fata blocului, cateodata tipa noaptea de trezesc vecinii, dar nu am vazut pe cineva sa spuna ca ar trebui eutanasiati.
Haideti sa fim mai indulgenti!
5 Nov. 2007
POZE
www.youtube.com/watch?v=fHuyBOXikpM" target="_blank">Alexia in centrul de activitate
Copacul De Hartie
Amethyst spune:
Fantastic! Eu n-am sa pun vreodata copilul pe aceeasi treapta c-un caine. Si nici tu n-ai face-o daca tu sau copilul tau ati fi afectati direct de aceste animale, ceea ce nu-ti doresc.
Si nu voi fi niciodata indulgenta cu animalele care merg libere pe strazi si ataca oamenii.
Indulgenta e buna, dar strica-n cazul asta.
p.s. in cati kk de copil ai calcat in fata blocului si-n parc?
nu stiu cum dar mie nu mi s-a intamplat niciodata.
iar un copil tipa dintr-un anumit motiv nu ca e luna plina sau trece o masina.
carm3n spune:
"eu cu cine votez?"
am scris si pe celalalt topic, despre cainii fara stapan ca ala mi-a iesit la search aseara cand incercam sa gasesc un numar unde sa sun si sa spun ca m-a muscat un caine ieri pe la 5.30!
dar cand vad ce-i aici nu m-am putut sa nu mai scriu inca o data...repet : m-a muscat un caine castrat, nu stiu daca si vaccinat pe care un cetatean ce locuieste la parterul unui bloc il tine, impreuna cu alti caini intr-un tarc de maxim 30 cm, usor de sarit, sub geamul lui. sunt stapanii strazii, din pacate eu am drum mai mereu pe acolo cand merg la piata...acum va trebui sa ocolesc pentru ca mi-e graoznic de frica.
precizez si faptul ca se afla un parc de joaca pentru copii foarte aproape.
cei de la primarie mi-au pasat un numar de telefon de la protectia animalelor unde o cucoana plictisita mi-a spus ca o sa vada ce se poate face...sesizare fara numar de inregistrare, cucoana fara nume si tot asa...voi credeti ca o sa faca ceva? sincer...
Aralia spune:
quote:
Originally posted by Amethyst
Fantastic! Eu n-am sa pun vreodata copilul pe aceeasi treapta c-un caine. Si nici tu n-ai face-o daca tu sau copilul tau ati fi afectati direct de aceste animale, ceea ce nu-ti doresc.
Si nu voi fi niciodata indulgenta cu animalele care merg libere pe strazi si ataca oamenii.
Indulgenta e buna, dar strica-n cazul asta.
p.s. in cati kk de copil ai calcat in fata blocului si-n parc?
nu stiu cum dar mie nu mi s-a intamplat niciodata.
iar un copil tipa dintr-un anumit motiv nu ca e luna plina sau trece o masina.
Nu se pune problema sa aleg intre caini si copilul meu! N-as sta pe ganduri nici o clipa! Si intr-adevar, cainii agresivi ar trebui eutanasiati, dar sa nu generalizam!
Inca o paralela, poate asa intelegeti mai bine: un pedofil care violeaza o bebelina de 6 luni!!!!, copil care ramane cu sechele fizice si psihice pe viata, scapa cu 5 ani de puscarie, un caine care musca un om il eutanasiem. Unde e logica??? Omul o face intentionat, premeditat, cainele reactioneaza instinctiv; dintre astia doi, care e mai vinovat si care capata pedeapsa mai mare?
5 Nov. 2007
POZE
Copacul De Hartie