Gradinite GERMANE (lista si opinii)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Loryi1974, multumesc, m-am lamurit! Chiar nu intelegeam de ce sunt ocupati..

Eunice78, asa este, ma gandeam ca daca nu voi gasi loc la o gradinita particulara care sa-mi placa din toate pct de vedere (ma rog, aproape toate), macar provizoriu sa inceapa la una de stat pana se mai elibereaza vreun loc. Macar acolo se face germana, asta e sigur.
Din cate am inteles in octombrie deja multi parinti nemultumti de racelile repetate ale copiilor ii retrag de la gradinite si atunci s-ar gasi locuri la toate. Na, pareri si pareri... vedem..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

sunt ocupati pt. ca se fac inscrierile la scoala si de luni incep testele, asa ca de la parinti la educatoare, toti sunt stresati acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by liliana csaki

sunt ocupati pt. ca se fac inscrierile la scoala si de luni incep testele, asa ca de la parinti la educatoare, toti sunt stresati acum.

[

Care teste?La intrarea in clasa intai sau la liceu,dar astea nu se mai dau pentru ca anul acesta au disparut testele nationale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

testele pentru clasa I.
incep de luni. miine este ultima zi de inscrieri. pana ieri erau inscrisi 170 copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Madyn, ea face germana in particular cu o educatoare de la 85 parca. Cred ca ea o ajuta la lectii, ii explica. A fost singura solutie pt. ca parintii nu puteau si nici la afterschool n-au dat-o.
Martie, n-am vb. cu directoarele pt. ca eu nu intentionam sa-mi inscriu copilul la niciuna dintre ele, doar am fost sa le vad pt. ca promisesem ca scriu aici impresii. Cum insa nu ma interesa inscrierea, n-am intrebat ce locuri mai au (presupun ca deja nu mai au pt. toamna) fiindca mereu e "omor" la gradinitele astea doua. Poate sa incerci prin sept-oct sa vezi daca s-au mai retras copii si a mai ramas ceva...

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Tomasa, multumesc foarte mult pentru informatii, inclin sa cred ca totusi nu-mi doeresc sub nici o forma o grupa de 40 de copii, e sinistru, am sa ma interesez in continuare de gradinite particulare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Martie, eu una iti dau perfecta dreptate. Si mie mi se par f multi 40 de copii in grupa...

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Mai fetelor, am vizitat azi Gradinita (scoala) germana de pe Str. Turbinei - inaioana, sa o treci si pe asta in lista te rog.

Deci sa va zic, am ajuns, era o jumatate de casa, casa batraneasca asa... vai mama ei, daca nu eram cu tot familionul (i-am mobilizat pe toti) eu una nici nu mai intram inauntru.

A aparut Dna director (am recunoscut-o de pe site-ul lor si vocea de la telefon), nu stia romana, deci a trebuit sa ne straduim (eu si sotul) in germana. Am inteles ca mai sunt 2 educatoare, tot nemtoaice, deci intr-adevar se vorbeste numai in germana cu copii. Mai era acolo o fetita (austriaca) si o fetita jumi-juma - si ele vorbeau germana, parintii germana, deci clar - toata lumea vorbea germana, asta stiam deja de cand am sunat.

DAR (cu majuscule), imobilul caruia i se spune gradinita si scoala e ceva horror. Este o casa imbacsita, extrem de mica, niste camere minuscule si foarte intunecoase, in sensul ca e necesara lumina de neon si ziua in amiaza mare.

La intrarea in cocioaba casa e biroul Dnei director, urmeaza o camera unde se joaca atat copii de la scoala, cat si copii de la gradinita, sunt vreo 4 copii de gradinita si la scoala vreo 10, iar camera aia era neincapatoare si pt. noi, ceva sinistru, nici macar nu era zugravita recent. Aveau 2 bai, una cu wc si chiuveta si alta cu cada (oooribil), usi vechi, o chiuveta mica, de copii, dar asezata la inaltime, insa wc de adulti, peretii dati cu var si vopsea albastra, n-am vazut in viata mea ceva mai oribil, la bucatarie era sa clachez pur si simplu, o masa la care nici 3 adulti nu ar fi incaput decat inghesuiti, nu stiu cum mananca acei copii, pe rand sau cum, nu mi-a spus de unde au mancarea (catering, mai mult ca sigur).

Si finalul apoteotic, curtea: materiale de constructii aruncate peste tot, fiare vechi, cabluri, nu mi-a venit sa cred asa ceva, era si un garaj dezafectat, il demontau niste tigani si incarcau "fierul vechi" intr-o caruta care astepta la poarta. Curtea era extrem de mica, aveau doar o lada de nisip rupta si aia, facuta bucati.

Proximitatea de Sos. Stefan cel Mare ii confera si un "aer curat", va dati seama.

Directoarea si copii erau desculti, iar noi am intrat incaltati, nu era nici o problema pentru ei. Inauntru era un fel de haos, insa nu erai foarte sigur ca te afli intr-o gradinita, nu aveau nici o jucarie, era un pian vechi intr-o camera, dar nu s-a pomenit nimic de vreun profesor de muzica, doar in camera celor mici erau agatate de lustra niste jucarele confectionate din cotoarele alea de la hartia igienica. Un haos, ca intr-o casa de batrani senili, daca as fi vazut cateva flacoane de medicamente... m-as fi dumirit unde ma aflu... in nici un caz intr-o gradinita.. sau scoala!
Din cate stiam, ei respecta programa unui land din Germaia, am intrebat in ce consta programa si care sunt diferentele majore intre programa lor si programa romaneasca si mi s-a inmanat "programa": 2 ore de citire, 1 ora dormit etc. N-am insistat, ca n-am avut cu cine... Directoarea era o femeie extrem de politicoasa, amabila, draguta, insa nu i-a aruncat nici o privire macar Sarei. Coafata si cu unghiile facute, ne prezenta "gradinita", in locul ei as fi pus repede mana pe o matura si o carpa de praf, sa ma scuz ca tocmai incepeam marea curatenie sau ceva de genul asta, nu stiu..

Sara, de obicei cand intra intr-o gradinita se lipeste de cate-o jucarie, nu mai poti pleca de-acolo, de data asta insa tragea de fusta mea intr-una sa plecam in parc, saraca nu si-a dat seama ca acolo era totusi un loc pentru copii. Am intrebat-o daca i-a placut acolo ceva si mi-a zis ca da. Ce ti-a placut? Florile de pe geam. erau lipite pe un geam niste flori de hartie creponata, eu nici nu le remarcasem, cred ca erau singurele care aduceau a ... gradinita sau copii.

Sincer, ma gandeam ca si aceste gradinite (adica mai ales gradinitele), trebuie sa respecte anumite norme, este inadmisibil sa tii 10 copii intr-o camera de 8 mp, cu neonul in ochi. Cred cu tarie ca nu au nici un fel de aviz de functionare sau ceva in sensul asta. Ma gandesc cam cat tupeu trebuie sa ai sa anunti in atatea publicatii, cu surle si trambite, deschiderea unei gradinite, in conditiile in care tu nu ai cumparat nici macar o cutie de lavabila sa dai pe peretii unei case din 1900.

Am discutat cu o mamica de acolo, mi-a zis ca e foarte bine, ca invata germana corecta, cu accentul bun etc. E un punct de vedere. Eu una as muri sa-mi stiu copilul o zi intreaga intr-o astfel de vagauna intunecoasa, e mai mult decat improprie pt. o astfel de activitate, nici pt. locuit n-as suporta-o macar o zi. Nici nu stiu daca e "safe" macar, in curte de ex. se pot accidenta urat in toate fiarele alea.
Doamne, acum imi dau seama ca am vizitat toata gradinita, dar nu am vazut nici un pat, cred ca se pun niste saltele, presuri pe jos, e atat de mica acea casa, incat nu cred sa aiba loc de paturi, de altfel nici mobila nu aveau de nici un fel.

Si cireasa de pe tort, tinenti-va bine: program prelungit 550 euro (kiga spunea plus 100 euro mancarea), perfect posibil, nu am mai intrebat, nu ma intereseaza. Transport nu se asigura.

Cosmar, ca bila neagra ar fi un compliment!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

quote:
Si cireasa de pe tort, tinenti-va bine: program prelungit 550 euro (kiga spunea plus 100 euro mancarea), perfect posibil, nu am mai intrebat, nu ma intereseaza. Transport nu se asigura.

La care se mai adauga taxa de inscriere -nerambursabila (300 euro),alte activitati + materiale didactice,asigurare copil si contributie sau donatie anuala de 50-75 euro( cred ca nu este obligatoriu dar trebe')

Ma tot gandesc....al patru-lea(copil) o fi gratis?? Sau macar un 5-6 %

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

KG MELE

INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Oooof, cred ca o iau razna!

N-am mai apucat sa intru sa va povestesc, dar Marienkaefer mi s-a parut ok, totul mergea struna, acum o ora ma apucasem sa completez fisa de inscriere. Si, cum o intrebare de pe ea se referea si la imbunatatirea blogului gradintei, dau fuga pe blog (pe care mai fusese cand ma interesasem de ea) ca sa raspund in oamenilor la obiect.
Si pe blog vad ultima postare, de azi : poze cu copiii dezbracati de tot, din tot felul de pozitii, inclusiv din fatza, inghesuiti in sau pe langa o piscinuca mica de bebei. Pur si simplu am ramas cu gura cascata. Nu e absolut inadmisibil, pe langa sa-i lase la gramada in fundul gol, pe langa sa le faca poze asa (cum e posibil????!?!?!?!?!?) dar sa le mai si posteze pe internet??????

Deci..daca cu scoala m-am lamurit, acum mi-e teama ca nu o sa mai gasesc o gradinita normala la cap in Romania (si eram ataat de aproape...)!Cred ca le iau meditatori de germana si apoi o zbughesc de tot.

PS Postarea aceea de pe blog a fost stearsa. Macar atat. Am un printscreen cu ea si cu pozele respective, nu am sa le fac publice din respect fata de copii.(Inainte sa postez aici, am dat un mail gradinitei prin care am spus ca renunt la inscriere si motivul pentru care o fac). Ma bucur ca a fost stearsa, cel putin pozele copiilor dezbracati nu mai sunt pe internet.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput