Gradinite GERMANE (lista si opinii)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Inaioana, deci nu pot sa cred asa ceva, ti-am mai zis eu, dupa ce incepi sa le vizitezi, ajungi la concluzia ca tii copilul acasa. Este incredibil. Mie mi-e ca voi renunta la germana si voi da copilul la o gradinita de stat, la doua strazi de noi, macar nu-mi pierd neuronii in trafic. Ma rog, mai am cateva de vizitat, apoi va voi spune si eu parerea.
In orice caz, sunt descumpanita, e chiar o problema cu gradinitele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Doamne, e groaznic ce scriti aici ! Si nu pot sa-mi imaginez parintii care sant multumiti de conditii ca cele descrise de martie si isi abandoneaza copiii intr-un asemenea loc.

Eu am renuntat la ideea cu gradi in limba germana din varii motive (distanta, pret etc.). L-am avut pe Cristi 2 ani la o gradi de stat apropae de casa, iar din toamna asta am reusit sa-l inscriu la gradi catolica (tot aproape de casa). Acolo vor avea germana ca limba straina, mai insist si eu acasa... pe urma la scoala incerc o clasa cu germana intensiv si o scoatem la capat.
Greseala mea ca nu am vorbit cu el germana din prima zi ..

Ingrid si Cristi 5 ani si 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by ingridnen

Doamne, e groaznic ce scriti aici !

E groaznic pentru tine, mine si inca cateva persoane. O prietena mi-a atras atentia ca pe blogul gradinitei parintii sunt foarte suparati ca pozele nud ale copiilor lor nu mai sunt postate din cauza unei absurde care nu intelege nimic, ca mine.

Zau daca ma gandisem ca trebuie sa spun specific la o gradinita cand merg ca as dori , daca se poate, sa nu posteze poze nud cu copiii mei, pe internet. Romania simply surprising!
Barbate-miu a zis ca e multumit ca nu s-a intamplat asta dupa ce i-am fi dat acolo, cu copiii nostri, pentru ca nu stie cum ar fi reactionat. In schimb cele de acolo inclusiv parintii implicati considera ca noi suntem pe poteci si ei sunt ok. Ce daca e oribil, imoral, total lipsit de respect pentru copii si ilegal? Mergeeee...

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Zau daca ma gandisem ca trebuie sa spun specific la o gradinita cand merg ca as dori , daca se poate, sa nu posteze poze nud cu copiii mei, pe internet.

Da, incredibil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Oooof, cred ca o iau razna!

N-am mai apucat sa intru sa va povestesc, dar Marienkaefer mi s-a parut ok, totul mergea struna, acum o ora ma apucasem sa completez fisa de inscriere. Si, cum o intrebare de pe ea se referea si la imbunatatirea blogului gradintei, dau fuga pe blog (pe care mai fusese cand ma interesasem de ea) ca sa raspund in oamenilor la obiect.
Si pe blog vad ultima postare, de azi : poze cu copiii dezbracati de tot, din tot felul de pozitii, inclusiv din fatza, inghesuiti in sau pe langa o piscinuca mica de bebei. Pur si simplu am ramas cu gura cascata. Nu e absolut inadmisibil, pe langa sa-i lase la gramada in fundul gol, pe langa sa le faca poze asa (cum e posibil????!?!?!?!?!?) dar sa le mai si posteze pe internet??????

Deci..daca cu scoala m-am lamurit, acum mi-e teama ca nu o sa mai gasesc o gradinita normala la cap in Romania (si eram ataat de aproape...)!Cred ca le iau meditatori de germana si apoi o zbughesc de tot.

PS Postarea aceea de pe blog a fost stearsa. Macar atat. Am un printscreen cu ea si cu pozele respective, nu am sa le fac publice din respect fata de copii.(Inainte sa postez aici, am dat un mail gradinitei prin care am spus ca renunt la inscriere si motivul pentru care o fac). Ma bucur ca a fost stearsa, cel putin pozele copiilor dezbracati nu mai sunt pe internet.

Mi-e rau!

Crinuta si Rayan

GNLD- un mod de viata!

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medin spune:

Daca aveau "norocul" sa am copilul la ei la gradinita, situatia era foarte nasoala pentru ei.
Am ramas si eu stupefiata ca exista parinti care protesteaza la adresa faptului ca au fost sterse pozele. Nu stiu cum sa numesc asemenea atitudine, chiar nu stiu...
Si cand ma gandesc ca vroiam sa vizitez aceasta gradinita...

Medi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

copilul meu merge la gradinita Marienkaefer de 2 ani de zile. am urmarit subiectul si pe blogul gradinitei si pe forum. prezentarea pe care a facut-o inaioana, din punctul de vedere al unui parinte direct implicat a fost exagerata si rauvoitoare. Sigur ca faptul ca au postat pozele a fost o alegere neinspirata, dupa cum spunea unul din tatici, dar reactia gradinitei, ulterioara sesizarii a fost absolut corecta. Ce va recomand ca mamica trecuta prin 3 gradinite, inaintea ultimului an de gradinita este mai multa moderatie si intelepciune. Nu poti sa dai verdicte dupa experiente punctuale si ascultind numai una din parti si nu uitati ca e usor sa arunci cu noroi.
PS: Pentru mine rubrica lor de pe blog Prin gaura cheii, reprezinta sarea si piperul acestuia, si in fiecare dimineata la cafea, inainte de discutia cu colegele, dau un check sa vad ce s-a mai intimplat.

Asa incit pentru orice intrebari cu privire la activitatil adevrate ale copiilor si feed-back-ul meu cu privire la gradinita, dupa o mai lunga colaborare, va stau la dispozitie, in limita timpului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mamabuna, reactia gradinitei a fost corecta in masura in care au sters pozele.Eu am avut o comunicare foarte civilizata cu gradinita si inafara de acest lucru nu pot spune ca le pot reprosa ceva. Nici nu aveau o alta varianta legala. Garantez ca orice gradinita dintr-o tara civilizata ar fi fost inchisa imediat ce s-ar fi petrecut asa ceva.
Nu stiu daca ai apucat sa vezi acele poze, mie mi se par socante si nu e nimic rauvoitor in asta. Sunt de acord ca poate au fost facute fara rele intentii. Asta mi se pare cu atat mai grav. Pentru ca asta inseamna ca se pot face multe lucruri gresite, neintentionat,in continuare, pentru ca nu se gandesc la consecinte.
Cum spuneam, eu nu le voi face publice acele poze dar daca cineva vrea sa vada despre ce vorbim (daca sunt eu sarita sau nu), pm me.

Observ ca dupa cateva ore de gandire, au aprobat pe blog si comentariul meu: http://www.marienkaefer.ro/blog/?p=273#comments

Mergi la inceput

By the way, ce parere ai despre reclamele la Pampers si la cremele pentru bebelusi ?

Mergi la inceput

Draga inaioana te sfatuiesc sa nu trimiti la nimeni pozele pe pm,in baza bunei credinte pe care o invocii in a proteja drepturile copiilor. Nu poti sa stii cine sunt eu sau oricine altcineva de pe internet, spatiu public etc (pot fi chiar un pervers). Este aceeasi greseala pe care a facut-o si gradinita.
In ceea ce priveste bunele intentii, cu totii ne ascundem dupa ele. Ca parinti luam in fiecare zi decizii importante pentru copiii nostri ce pot fi gresite. Nu putem decit sa speram ca ele sunt corecte. Ma bucur ca nu ai ce sa reprosezi gradinitei, pentru cea este intr-adevar o gradinita buna, care se procupa si de starea bine a copiilor si (foarte important pentru mine) de comunicarea cu parintii. Nu uita nimeni nu este perfect (incredibil nici chiar eu), dar totul este perfectibil.

Mergi la inceput