Gradinite GERMANE (lista si opinii)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by mamabuna

By the way, ce parere ai despre reclamele la Pampers si la cremele pentru bebelusi ?

Nu am vazut in reclama la Pampers expuse organele genitale.

In rest, de acord.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Sint de acord cu Inaioana poze nud cu copii, facute intr-o institutie care se presupune ca ii educa si are grija de ei o mare parte din zi, nu au ce cauta pe net. Totusi atitudinea gradinitei (atit stergerea pozelor cit si comentariul de pe blog), dupa semnalarea problemei, a fost una de bun simt. Stau si ma gindesc oare exista vreo gradinita care sa ne satisfaca 100% pe toti? oare nu fiecare are atit plusuri dar si minusuri peste care nu putem trece? oare solutia cu meditatorii acasa e cea mai buna? - o fi buna, dar eu cred ca pt. puiul meu nu e de ajuns - una e sa vorbeasca germana 8 ore pe zi si sa o ia ca pe o joaca si alta e sa faca cu meditatorul (care pe linga ca trebuie sa stie germana sa mai stie si notiuni de psihologie a copilului, sa-l faca sa-i placa, sa nu i se para o corvoada) 2 ore cel mult.

Ideea a tot ceea ce am vrut eu sa zic e ca din toate gradinitele pe care le avem la dispozitie ar trebui sa o gasim pe aceea cu cele mai putine minusuri (in functie de ce asteptari are fiecare parinte), adica din atitea rele sa o gasim pe cea mai putin rea . Deci peste ce am putea trece si peste ce nu?

P.S. Mie pozele mi se par terifiante.

m & m - (1-aug-2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

Madyn, inainte de a inchide un ultim cometariu: perfectiunea nu exista, si nu este sanatoasa. Iti pot spune ca o mamica ce incepe ultimul an de gradinita, si care a vazut citeceva in domeniu. Eu am cautat un loc in care sa imi fie ascultate opiniile si zic ca am gasit.
Atitudinea ta, insa, in ceea ce priveste educatia copiilor este foarte intleapta, pentru ca intr-adevar copiii au nevoie de compania copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Salut!
Eu nu sunt in mod special interesata de gradinitele in limba germana, dar citesc deseori subiecte despre gradinite, din pura curiozitate.

Asa am ajuns la discutia despre pozele cu copiii goi, si, indirect, la blogul gradinitei cu pricina.

De acord ca decizia lor de a scoate pozele de pe blog este laudabila. Ce nu mi se pare deloc laudabil este modul in care au justificat acest gest, si anume aruncand vina in spatele unei mamici "doamna x ne-a atras atentia ca pozele nu corespund cu modul dumneai de a privi lumea".

Nu, domnule, nu asta trebuia sa fie motivul! Motivul trebuia sa fie ca gradinita isi doreste sa protejeze intimitatea copiilor, ca nu trebuie sa publice pozele copiilor (mai ales nud!) fara acordul parintilor, ca a fost un gest necugetat (desi poate bine intentionat) care incalca totusi niste reguli morale daca nu cumva si niste legi ale statului roman.

Din postul unei mamici de pe acelasi blog inteleg ca ea nu avea habar de aceste poze, a avut o surpriza cand si-a gasit prichindelul gol pe internet.
Cum domnule, adica ma scol dimineata, arunc o privire pe internet si imi gasesc copilul gol pusca? Pus pe site de gradinita fara acordul meu??? Am innebunit eu sau asta e caz penal?

Ma surprinde cu cata seninatate privim violarea intimitatii (a noastre si a copiilor) si cat de usor acceptam orice, pe motiv ca e bine intentionat.

Culmea, eu sunt in general o persoana foarte toleranta, accept ca toti suntem supusi greselii atata vreme cat suntem dispusi sa ne recunoastem greselile si sa incercam sa invatam ceva din ele.
Asta m-a si intrigat in mod deosebit, nu atat greseala in sine, cat incercarea de a justifica schimbarea la modul "unora nu le place".
Sportiv era sa spuna "oops! am gresit! scuzati-ne".

PS Am scris si eu un post pe blogul gradinitei. Dupa aproape 3 ore nu e inca aprobat (desi vad ca al Ioanei a aparut intre timp). Posibil sa nici nu mai apara, nu era un mesaj "pozitiv".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Roisin, iti multumesc pentru acest mesaj!
Este exact modul in care gandesc si eu. Ei au incercat sa minimalizeze problema fiind ironici la adresa mea si aruncand "greutatea" subiectului din ograda proprie.
Cat priveste aprobarea comentariilor la subiectul de pe blog...pe al meu l-au aprobat la ore bune dupa si nu stiu daca intentioneaza sa aprobe si altele care nu le sunt favorabile. Spun asta pentru ca mai stiu cel putin trei mamici care au scris si carora nu le-au fost aprobate inca. Dar poate ma insel, vom vedea.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bravo Ioana pentru initiativa ta.
Eu oricum sunt total impotriva expunerii copiilor, chiar si la mare, iar de poze nud, sa nu mai zic.
Daca ar depinde de mine, as da o lege prin care sa fie strict interzisa expunerea copiilor.
Ce are frate inocenta copiilor cu expunerea organelor lor genitale??????????????? Cu ce drept fac parintii asta copiilor lor?????

Crinuta si Rayan

GNLD- un mod de viata!

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Problema mea vis-a-vis de aceasta problema este cum de s-a permis ca acei copii sa nu poarte slip?
Nu numai ca s-a permis ( inadmisibil dupa mine), dar s-au si facut poze, care ulterior au fost expuse

Crinuta si Rayan

GNLD- un mod de viata!

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

quote:
Originally posted by mamabuna

By the way, ce parere ai despre reclamele la Pampers si la cremele pentru bebelusi ?

1. Comparatia este realmente deplasata, apropos de "rautati". In aceeasi ordine de idei te-as putea intreba si eu daca nu cumva aveti si ore de muzica, pian, ma rog... cu Michael Jackson.

2. Aici era vorba nu despre "inocenta copiilor" versus "vulgaritatea adultulor" etc. etc. (elucubratii ale parintilor care chiar sustin expunerea copiilor lor pe internet), aici este vorba de PERICOL.
. Expunerea copiilor nud pe internet este un pericol, nici nu vreau sa ma gandesc la consecinte.

In orice caz, cred ca e un mix interesant:

art. 335 cod penal : Rele tratamente aplicate minorului

"Punerea in primejdie grava, prin masuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltarii fizice, intelectuale sau morale a minorului, de catre parinti sau de orice persoana careia minorul i-a fost incredintat spre crestere si educare, se ped. cu inchisoare 3-15 ani si cu interzicerea unor drepturi"

Conceptul de "primejdie" mi se pare evident in cazul de fata.

art.325 CP: Raspandirea de materiale obscene

"Fapta de a vinde sau raspandi, precum si de a confectiona ori a detine, in vederea raspandirii, obiecte, desene, scrieri sau alte materiale cu caracter obscen se ped. cu inchisoare 6l-4 ani sau amenda"

Aici, ma rog, ar fi de discutat aspectul "obscenitatii", pt. mine, ca si parinte, copilul meu nud nu poate fi desigur o imagine obscena. Dar expus fiind pe internet, ceilalti (mii de persoane)... oare cum privesc copilul meu nud?

art. 321 CP: Ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice

"Fapta persoanei care, in public, savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura in alt mod linistea si ordinea publica, se ped. cu inchisoare de la 1 -5 ani"

"Bunele moravuri"... ce-or fi alea???

E desigur, interpretabila legea, insa ar mai fi de discutat si problema lipsei consimtamantului parintelui cu privire la postarea pozelor copiilor pe internet.
Pe parcursul celor 4-8 ore, cat copilul sta la gradinita, gradinita se subroga in drepturi (si obligatii) parintelui si totusi... Contractul incheiat intre parinte si gradinita ar trebui sa prevada exact drepturile si obligatiile gradinitei in raport de copil pe durata sederii copilului in cadrul gradinitei, nu?

P.S. Sa fie de vina faptul ca am doua fete? Sau ca sunt jurist de formatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Nu cred ca are legatura cu faptul ca ai fete sau ca esti jurist.
Acele poze cu copii nu aveau ce sa caute pe internet.Nu exista nicio justificare si,ca de obicei,altii sunt de vina.Daca reprezentantii gradinitei isi permit sa fie ironici,inseamna ca ei considera ca nu au facut ceva rau si e grav pentru reputatia lor.
Probabil ca in alta tara gradinita era luata la puricat rapid si vinovatii plateau pentru ca asa este normal,copiii trebuie protejati.Iar daca ii trimit la gradi si ii vad apoi in fundul gol pe internet ,atunci cineva trebuie sa dea explicatii,nu sa produca ironii.Atatia descreierati bantuie pe internet ,nu poti sti niciodata ce se poate intampla,chiar daca unii gandesc ca riscul este minum.
Eu personal nu sunt de acord nici macar cu concursurile si pozele cu copii publicate pe acest site.
Deci,gradinita,oricate bile albe ar avea pentru altele nu cred ca ar fi de ajuns pentru a sterge prostia fara margini produsa si agravata prin "explicatiile"ulterioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasan spune:

Buna ziua,
E prima data cand postez un mesaj pe un forum ca sa imi exprim o opinie, cu greu mobilizandu-ma doarece iti ia mult timp sa scrii si sa citesti tot felul de pareri. Dar am fost profund tulburata de ceea ce am citit legat de subiectul „pozele cu piscina” atat pe acest forum cat si pe blogul gradinitei. Ma gandeam ca eu nu am timp nici sa ma uit la televizor, cum aveti timp sa stati atat pe forumurile acestea? Sa dezbateti niste probleme fara importanta (fara interpretari, mai important decat copilul tau nu este nimic). Cred ca nu stiti ce inseamna intr-adevar probleme adevarate. Eu sunt medic si am avut la un moment dat o pacienta, o fetita de 5 ani care a fost diagnosticata cu un cancer in zona gatului. Am trimis-o la Institutul oncologic pentru tratament . A trebuit sa ma duc si eu acolo pentru a discuta cu doctorita de acolo. Am fost ingrozita de ce am vazut. Cata suferinta, cata disperare se citea in ochii parintilor ...... M-am simtit groaznic si in continuare am imaginea de acolo. Acestea sunt probleme care intr-adevar conteaza. Daca aveti prea mult timp la dispozitie si nu aveti cu ce sa il umpleti va sfatuiesc sa incercati sa va preocupati de oameni care au nevoie de ajutor.

Am si eu o fetita la gradinita Marienkaefer, care era in pozele respective, pe care eu am apucat sa le vad si citind ce scria o doamna, ca au fost pozati in diferite pozitii, m-am ingrozit (citez :„poze cu copiii dezbracati de tot, din tot felul de pozitii, inclusiv din fatza, inghesuiti in sau pe langa o piscinuca mica de bebei”). Mi s-a facut lehamite. Cum poti sa spui asa ceva cand vorbesti de niste copii? Oricum este groaznic de deformata prezentarea. Ma gandeam ce am vazut eu in pozele acelea. Si nu mi-am adus aminte decat chipurile lor fericite. Problema e la voi adultii ca tot vorbiti de organe genitale (groaznic suna aceste cuvinte cand vorbesti de niste copilasi). Chiar totul a ajuns sa se invarta in jurul acestor lucruri..???

Pentru Roisin as vrea sa ii spun ca nu am fost mirata de poze (pentru ca stiam de ele si am fost de acord sa le posteze pe blog) ci de faptul ca nu stiam ca le-au pus. Deci sa nu aruncam cu acuzatii cand nu avem toate datele.
Singurul lucru ce ma sperie e ca nici un moment nu m-am gandit ca se pot intampla lucruri rele din asa ceva. Dar ce sa zic aveti dreptate legat de perversii de pe internet. Dar ma gandesc, dupa ce am rasfoit mai multe pagini de internet, atunci de ce se pun poze cu copii, de ce se posteaza tot felul de filmulete cu copii. Oricum cine vrea sa faca rau face rau indiferent daca copilul e imbracat sau dezbracat (orice se poate prelucra).
Daca va uitati bine este o reclama la pampersi (la servetele umede mai exact) in care se observa un testicol al bebelusului (oricum lucru groaznic sa te uiti dupa asa ceva la bebelusi si copilasi). Mai este o reclama la „Izvorul minunilor” cand inoata doi bebelusi dezbracati si li se vad organele genitale. Ceea ce nu am observat pana acum, dar ca tot am vazut ce s-a comentat am ajuns sa observ si asta.
Vad ca o alta doamna loryi1974 scrie ca :„nu cred ca ar fi de ajuns pentru a sterge prostia fara margini produsa si agravata prin "explicatiile"ulterioare”. Ce explicatii? Am cautat sa vad ce explicatii au dat cei de la gradinita si nu am gasit. Doar am vazut ca au sters pozele, fara sa de-a vina pe nimeni, respectand opinia doamnei Rosca, ceea ce mie mi se pare laudabil. Si atat timp cat pe mine m-au intrebat daca pot sa puna pozele nu vad de ce ar trebui sa isi ceara iertare. Cred ca e mult prea usor sa vorbesti fara sa stii.

Vad ca inaioana, probabil ca este doamna Rosca are aceste poze, pe care din discutiile de pe forum inteleg ca le-a impartasit si altora, (apropos de grija ei fata de protectia imaginii copiilor). Daca tot vorbiti de legi si alte lucruri dintr-acestea cum ramane cu legea copyrightului? Eu stiu ca nu poti sa copiezi si sa te folosesti de niste materiale care apartin altcuiva.
Cred ca va creati singuri problemele tocmai ca aveti prea mult timp la dispozitie.
Si cu draga inima va recomand aceasta gradinita, ca nu sunt parinti cu „fite” (ceea ce se poarta acum), copiii sunt extraordinar de fericiti, iar personalul este extraordinar de apropiat atat de copii
cat si de parinti.
Va doresc o zi buna si multa intelepciune!

Mergi la inceput