Gradinite GERMANE (lista si opinii)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sofie spune:

buna ziua!
am intrat aici in incercarea de a ma informa despre gradinite de limba germana!

gradinita aceasta este un pic prea departe pentru mine, dar pentru cei care sunteti deja aici cred ca e important sa atrag atentia asupra unui singur aspect: “BELGIENII” (un eufemism pentru pedofili) sunt foarte incantati de astfel de site-uri.

am pregatire de psihoterapeut si am avut ocazia sa cunosc un client care furniza material pentru un site polonez (parca) ce se adresa pedofililor (din lumea intreaga, deh!) venise la mine in terapie pentru ca suferea de depresie, iar legaturi existau inclusiv cu domeniul din care isi scotea banii!

cred ca inocenta trebuie aparata si cochetez si eu cu bucuria de a avea copil si de a-l privi cum creste, insa copiii trebuie pregatiti pentru viata si trebuie ajutati sa inteleaga lururile. NU TREBUIE EXPUSI pe net!

E drept ca pedofilia este un demers pervers de a obtine placere mai putin cunoscuta printre romani, dar cazuri exista si sunt destul de mediatizate.

ar fi bine sa va ganditi de 2 X inante de a emite povestile cu inocenta si virtutea!

este treaba voastra, insa mie mi-au ridicat o mare suspiciune (cei de la M.), pot sa-mi sustin punctul de vedere si o voi face. nu numai aici!

va salut si va multumesc ca mi-ati permis sa imi postez aici reactia asupra acestui subiect care este foarte interesant din punctul meu de vedere (si cred ca si dpdv penal - dar mai bine va interesati! - nu cred ca au avut o confirmare scrisa din partea celor expusi sau a celor care ii reprezinta pe acestia legal)

MENTIONEZ CA ACESTA ESTE MESAGIUL PE CARE L-AM TRIMIS PE BLOG-UL DE LA marienkaefer
Va multumesc ca discutati aici aceste lucruri si voi urmari in continuare discutiile de aici! Bravos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Noe Spune: Comentariul dvs a#351;teapt#259; s#259; fie confirmat.
June 26th, 2008 at 1:41 pm
incerc din nou, desi primul comentariu NU mi-a fost aprobat (de ce?):
Bibi, tie ti-ar placea sa iti apara propriile poze- nud pe Internet?
copiii nu sunt si ei oameni— persoane? nu au dreptul la intimitate?

iar comparatia cu vremurile lui Nica mi se pare total deplasata si nepotrivita; cine nu accepta faptul ca lumea este intr-o continua schimbare, este, vrand-nevrand, in denial…

mrrrrau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by nasan

Buna ziua,
E prima data cand postez un mesaj pe un forum ca sa imi exprim o opinie, cu greu mobilizandu-ma doarece iti ia mult timp sa scrii si sa citesti tot felul de pareri. Dar am fost profund tulburata de ceea ce am citit legat de subiectul „pozele cu piscina” atat pe acest forum cat si pe blogul gradinitei. Ma gandeam ca eu nu am timp nici sa ma uit la televizor, cum aveti timp sa stati atat pe forumurile acestea? Sa dezbateti niste probleme fara importanta (fara interpretari, mai important decat copilul tau nu este nimic). Cred ca nu stiti ce inseamna intr-adevar probleme adevarate. Eu sunt medic si am avut la un moment dat o pacienta, o fetita de 5 ani care a fost diagnosticata cu un cancer in zona gatului. Am trimis-o la Institutul oncologic pentru tratament . A trebuit sa ma duc si eu acolo pentru a discuta cu doctorita de acolo. Am fost ingrozita de ce am vazut. Cata suferinta, cata disperare se citea in ochii parintilor ...... M-am simtit groaznic si in continuare am imaginea de acolo. Acestea sunt probleme care intr-adevar conteaza. Daca aveti prea mult timp la dispozitie si nu aveti cu ce sa il umpleti va sfatuiesc sa incercati sa va preocupati de oameni care au nevoie de ajutor.
Am si eu o fetita la gradinita Marienkaefer, care era in pozele respective, pe care eu am apucat sa le vad si citind ce scria o doamna, ca au fost pozati in diferite pozitii, m-am ingrozit (citez :„poze cu copiii dezbracati de tot, din tot felul de pozitii, inclusiv din fatza, inghesuiti in sau pe langa o piscinuca mica de bebei”). Mi s-a facut lehamite. Cum poti sa spui asa ceva cand vorbesti de niste copii? Oricum este groaznic de deformata prezentarea. Ma gandeam ce am vazut eu in pozele acelea. Si nu mi-am adus aminte decat chipurile lor fericite. Problema e la voi adultii ca tot vorbiti de organe genitale (groaznic suna aceste cuvinte cand vorbesti de niste copilasi). Chiar totul a ajuns sa se invarta in jurul acestor lucruri..???
Pentru Roisin as vrea sa ii spun ca nu am fost mirata de poze (pentru ca stiam de ele si am fost de acord sa le posteze pe blog) ci de faptul ca nu stiam ca le-au pus. Deci sa nu aruncam cu acuzatii cand nu avem toate datele.
Singurul lucru ce ma sperie e ca nici un moment nu m-am gandit ca se pot intampla lucruri rele din asa ceva. Dar ce sa zic aveti dreptate legat de perversii de pe internet. Dar ma gandesc, dupa ce am rasfoit mai multe pagini de internet, atunci de ce se pun poze cu copii, de ce se posteaza tot felul de filmulete cu copii. Oricum cine vrea sa faca rau face rau indiferent daca copilul e imbracat sau dezbracat (orice se poate prelucra).Daca va uitati bine este o reclama la pampersi (la servetele umede mai exact) in care se observa un testicol al bebelusului (oricum lucru groaznic sa te uiti dupa asa ceva la bebelusi si copilasi). Mai este o reclama la „Izvorul minunilor” cand inoata doi bebelusi dezbracati si li se vad organele genitale. Ceea ce nu am observat pana acum, dar ca tot am vazut ce s-a comentat am ajuns sa observ si asta.
Vad ca o alta doamna loryi1974 scrie ca :„nu cred ca ar fi de ajuns pentru a sterge prostia fara margini produsa si agravata prin "explicatiile"ulterioare”. Ce explicatii? Am cautat sa vad ce explicatii au dat cei de la gradinita si nu am gasit. Doar am vazut ca au sters pozele, fara sa de-a vina pe nimeni, respectand opinia doamnei Rosca, ceea ce mie mi se pare laudabil. Si atat timp cat pe mine m-au intrebat daca pot sa puna pozele nu vad de ce ar trebui sa isi ceara iertare. Cred ca e mult prea usor sa vorbesti fara sa stii.

Vad ca inaioana, probabil ca este doamna Rosca are aceste poze, pe care din discutiile de pe forum inteleg ca le-a impartasit si altora, (apropos de grija ei fata de protectia imaginii copiilor). Daca tot vorbiti de legi si alte lucruri dintr-acestea cum ramane cu legea copyrightului? Eu stiu ca nu poti sa copiezi si sa te folosesti de niste materiale care apartin altcuiva.
Cred ca va creati singuri problemele tocmai ca aveti prea mult timp la dispozitie.
Si cu draga inima va recomand aceasta gradinita, ca nu sunt parinti cu „fite” (ceea ce se poarta acum), copiii sunt extraordinar de fericiti, iar personalul este extraordinar de apropiat atat de copii
cat si de parinti
.
Va doresc o zi buna si multa intelepciune!

De unde naiba stie un parinte numele unui alt parinte care doar a vizitat gradinita???????????Si de ce il face public fara sa-si dea la randul lui numele cum este civilizat?
Comparatia cu cancerul mi se pare de-a dreptul sinistra.Nu numai problemele de sanatate sunt probleme grave .A afisa pe un site al unei gradinita poze cu copii goi este o aberatie ,iar explicatiile ulterioare,inclusiv asta de fata,nu fac decat sa arate ce cred reprezentantii acelei gradinite despre o problema importanta a societatii actuale.
Sunt convinsa ca acei copii erau fericiti,dar nu asta conteaza in ceea ce s-a intamplat.Copiii iubesc apa cu sau fara fundul gol.
Iar un pedagog,pentru ca nu esti un parinte,nu se exprima asa sub nicio forma.
Singurul punct in care sunt de acord cu tine este afisarea pozelor cu copii,fie ei si imbracati,pe net.Dupa parerea mea,asta este o prostie.Dar poate ca alte mamici nu cred asta ,poate sunt mandre de copiii lor si vor sa se laude cu ei.Din pacate,netul nu este un spatiu prea sigur.
Din pacate,modul in care ai scris,felul in care te-ai exprimat,comparatiile sinistre si aberante nu fac decat sa-mi valideze spusele,adica toate bilele albe din lume nu mai pot acoperi bila neagra care ,odata cu aceasta postare,este imensa.
Pentru ca ceea ce a fost o greseala la inceput s-a transformat intr-o foarte slaba gestionare a unui moment de criza ,culminanad cu aceasta postare pe care eu nu as fi facut-o.
Niste scuze ar fi fost mai eficiente.Si o explicatie siiiimpla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

Draga Loriy1974,
Daca te-ai fi obosit 5 minute sa viziteti blogul cu pricina si ai fi citit comentariile la postarea respectiva ai fi vazut ca doamna Rosca semneaza singura cu numele ei intreg un comentariu referitoar la aceasta situatie! Dar asta doar daca ai fi vrut sa fii impartiala si sa judeci cunoscind toate datele! Deasemena citind respectivele comentarii ai fi inteles si cum o cheama pe mamica care in mod democratic si-a exprimat un punct de vedere!
Nu sunt de acord cu ce s-a intimplat aici pe forum, cu etichetarile agresive si cu punerea la zid a cuiva care nu avea cum sa se apere, fara ca macar cineva sa stie exact cum stau lucrurile! Respect insa opiniile care nu sunt in acord cu ale mele, dar inteleg ca si ceilati sa faca la fel!

Acum as vrea sa iti explic, in cunostinta de cauza, de ce postarea respectiva nu a insemnat NIMIC pentru nici unul din parintii gradinitei. Vineri a fost serbarea de sfirsit de an si am vazut o sala intreaga plina la Teatrul Masca care a rezonat cu copiii fericiti, cu educatoarele emotionate si a fost alaturi de tot personalul gradinitei! Am stat de vorba cu parinti ai caror copii isi termina anii de gradinita la Marienkaefer si mi-au spus ca daca ar fi sa aleaga din nou o gradinita tot aici ar veni! Este cel mai mare compliment, pe care cred eu o gradinta il poate primi! Ati fi putut vedea si voi pozele de la serbarea noastra, daca intre timp, din initiativa gradinitei, pozelele nu ar fi fost parolate! (pentru a se proteja evident de perversii de pe internet). Sunt multe de povestit, dar lucrurile bune si frumoase se pare ca nu intereseaza pe nimeni, ci numai birfa mica, grija de capra vecinului si senzationalul!

Draga Lory1974 ingrijoararea si vigilenta sunt santoase, dar te rog inainte de a da verdicte informeaza-te, altfel nu esti credibila!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Buuun,te cred .S-a semnat cu numele ei.Numai ca toate celelalte spuse raman in picioare.Cea care a postat nu este un parinte,iar exemplele sunt sinistre si aberante.
Iar a posta poze cu copii goi pe net este o mare prostie.O dovedeste recentul scandal cu profa de franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Draga doamna mamabuna,

Ioana a semnat singura pe blog cu numele intreg DUPA ce un reprezentant al gradinitei a facut public numele ei in articolul initial (desi eu n-am vazut nici un alt nume pe site-ul gradinitei, nici al directoarei, nici al patronului, nici al vreunui educator). Din punctul meu de vedere, asta a fost prima bila neagra. A face uz de informatii pe care nu ai fost autorizat sa le divulgi, si mai ales a juca de pe pozitii inegale mi se pare lipsit de fair-play. Urat.

A doua bila (tot neagra) a fost modul in care reprezentantii gradinitei au gestionat aceasta situatie (exact ce spune Lory putin mai sus). Faptul ca au gresit punand pozele pe internet e deja aproape uitat. Ca n-au avut bunul simt si un dram de responsabilitate sa-si asume aceasta scapare, ci au pus totul in carca "doamnei Rosca" mi se pare penibil si lipsit de demnitate.

A treia bila foarte neagra este cenzura nerusinata a mesajelor de pe blog. Eu am trimis un mesaj acum 3 zile, Noe a trimis un mesaj (postat si aici), sofie a trimis mesaj (il vezi mai sus), Ioana mai stie si ea vreo cateva mamici care au trimis mesaje.
Poate imi explici si mie unde este modul "democratic" de a-ti exprima punctul de vedere pe site-ul gradinitei Marienkaefer.
Eu stiu sigur ca am scris un post decent, fara atacuri si fara acuze. Pe ale lui Noe si sofie le poti citi singura mai sus.
Poate de asta sunt atat de pozitive mesajele parintilor - pentru ca sunt cenzurate.

quote:
lucrurile bune si frumoase se pare ca nu intereseaza pe nimeni

Lucrurile bune si frumoase merg in viata alaturi de greseli si scapari. Calitatea umana se demonstreaza atunci cand suntem capabili sa ni le asumam si pe unele, si pe celelalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

draga rosin,

Ma gindesc ca apelativul : draga doamna mamabuna nu este folosit peiorativ sau cu conotatii usor agresive, pt ca nu inteleg de ce ar fi asa (am mai citit odata ce am scris si pe cuvint daca vad ceva ce te putea supara direct). Ar fi poate mai bine sa raminem prieteneste la o dezbatere de idei!

Daca tot m-am apucat de scris iata citeva observatii:

inaiona a folosit numele gradinitei pe acest forum, cred fara sa ceara permisiunea acesteia, pentru ea evident 100% sub protectia anonimatului (asta apropo pe lupta de pe pozitii inegale). deasmenea nici copierea si imprastierea pozelor fara a cere acceptul celor implicati nu reprezinta o dovada de interes privind respectarea imaginii acestora.

nu am inteles ce a pus gradinita in circa dnei rosca si ce pozitie ar fi trebuit sa ia, de ce ar fi trebuit sa iti ceara scuze tie sau celor care nu au nimic de a face cu acest subiect, dar asta este poate o lipsa a mea.

in ceea ce priveste bilele, nu vreau sa ne batem in cite bile albe sau negre da fiecare sau a cui bila este mai mare. mi se pare pueril, pe cuvint!.

PS: O seara placuta si enjoy finala campionatului european de fotbal. la noi fi cu siguranta incinsa: eu tin cu Germania, iar Alexa si taica-su cu Spania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mamabuna, eu nu sunt aici "sub protectia anonimatului", numele meu real este la profilul meu dintotdeauna, in clar.
Gradinita este o institutie publica, eu nu sunt o persoana publica; Nu se pot face comparatii/asemanari intre faptul ca eu ma refer la gradinita intr-un forum public, vorbind despre lucruri facute publice de catre institutia respectiva si faptul ca gradinita imi foloseste numele si face publice fara consimatamantul meu, pe acelasi blog, discutii private ale mele purtate cu una dintre directoarele gradinitei.
Dar aceste acte sunt in aceeasi linie de lipsa de respect pentru legi, intimitatea persoanei si in definitiv drepturile omului in care gradinita Marienkaefer gaseste de cuviinta sa se comporte si cu copiii.
Faptul ca declara pe blog ca asteapta comentarii la articolasul lor si in realitate cenzureaza tot ce nu e convenabil, lasand doar "pentru efect" mesajul meu si doua ale Magdei...este o alta fata a aceleiasi monede, in linia obisnuita pe care m-am bucurat sa o descopar la Marienkaefer, astfel incat sa ma pot feri.

Cineva vorbea despre perfectiune: nu caut perfectiunea, nici pe departe. Dar un minim respect pentru oameni in general, cred ca e o conditie minimala.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Deci, sa revenim la topicul initial.

Astazi, am fost (neanuntata) la Max und Moritz, nu era nimeni, ma rog, era usa inchisa si nu aveau nici interfon sau sonerie. Asa ca am stat in fata portii pret de cateva minute si am contemplat imobilul. E o casuta amarata, renovata ce-i drept, cu o curte minuscula betonata. Deci am plecat si nu voi reveni, pentru mine e foarte important sa aiba curte, un leagan, un tobogan, trei fire de iarba, mai important poate si decat germana. Deci pentru mine nu mai prezinta importanta aceasta gredinita din acest motiv.

Apoi, am fost la Kreative Erziehung. Aici as putea scrie un roman sau as putea sa deschid un subiect separat, aparte, ar merita-o cu prisosinta.
Initial, am tinut legatura cu Prof. Corina Gogalniceanu cu care am avut o comunicare foarte buna (telefonic, ce-i drept), ba chiar mi-a dat voie sa vizitez gradinita si in lipsa dumneaei (intrucat eu apar pe la gradinite mereu neanuntata).
Este un imobil de dimensiuni impresionante (cum sunt de altfel toate pe strada Paris si in zona), camere foarte mari, tavane inalte, iti inspira ideea de spatiu, in sensul bun, iar in sensul rau iti inspira ideea de mausoleu, nicicum gradinita. Nu mi-a placut prea mult "amenajarea interioara", saracacioasa, fara investitii prea mari (ca sa nu zic mai deloc), fara eforturi pentru a placea copiilor (sau adultilor). Wc-uri normale, bucatarie cu mobilier cam invechit, fara paturi (!!). In fine, am zis ca spatiul foarte mare pe care-l au la dispozitie compenseaza oarecum aceste neajunsuri. INSA, educatoarea mi-a spus (cred ca s-a scapat) ca ei nu ies in curte niciodata ("ca in curte sunt caini") si ca ies la aer pe terasa. "Terasa" era un balcon de cativa metri patrati, unde stateau atatia copii, inghesuiti, inspirand praful de pe Strada Paris, o strada extrem de circulata.
In fine, convinsa fiind de actul educational de mare clasa pe care-l promoveaza aceasta gradinita, am revenit sa discut cu proprietarul, de data aceasta anuntata din timp. Din nefericire, dna prof. Corina Gogalniceanu era angrenata in anumite activitati cu copii, drept pentru care m-a "redirectionat" catre sotul dumneaei. si de aici incepe epopeea (sau circul, luati-o cum vreti).
Acest individ, de formatie medic, inca de la telefon a fost agresiv, insa la fata locului ne-a depasit (mie si sotului) orice inchipuiri.

L-am anuntat ca am vizitat (oarecum) gradinita si mi-a racnit in receptor ca acest lucru e total impotriva politicii gradinitei lor!!! M-am blocat putin, apoi m-am scuzat (nu stiu pt. ce) si i-am zis ca am avut acordul dnei director, apoi l-am asigurat ca voi ajunge la gradinita pentru a discuta detalii legate de activitatea dumnealor. M-a repezit spunandu-mi ca "avem de discutat DOAR, nu detalii, ce detalii, doar discutam!". I-am zis sotului ca nu mi-a placut deloc tonul vocii si felul in care a pus problema de la inceput, dar am hotarat sa mergem. Ce a urmat insa e de filme cu prosti.

Nu a considerat necesar sa ne prezinte gradinita, a inceput cu o superioritate si aroganta de nedescris sa ne povesteasca cum ca unii parinti (ai copiilor inscrisi la gradinita, subliniez) sunt sub orice critica, nu au nici o comunicare cu conducerea si multe alte epitete. Cum ca aici nu e o afacere si tot felul de alte frustrari de-ale dumnealui, care nu prea ma interesau. I-am propus sa discutam la obiect, pe punctele care ma intereseaza si m-a anuntat ca el stie mai bine ce ar trebui sa ma intereseze pe mine. Nici nu apucam sa deschid bine gura, sa-mi termin vreo intrebare pana la capat, ca ma si repezea extrem de agresiv, incepand invariabil cu apelativul "Stimata doamna...", la modul peiorativ si jignitor.
Am ignorat atitudinea lui si am inceput sa-l intreb direct: "Unde sunt paturile?", "Cati copii aveti in grupa?", "Cate educatoare sunt la o grupa?", "Copii sunt scosi afara in curte?" (intrebari absolut banale dupa umila mea parere).

In acest moment si-a iesit din pepeni. De ex. la prima intrebare mi-a raspuns ca nu au paturi pt. ca "studiile au demonstrat ca 90% dintre copii nu au nevoie de somn la pranz". I-am explicat ca fata noastra are nevoie de somn, altfel face urat de tot si mi-a raspuns "Stimata doamna (urmat de ranjetul ironic), eu nu iau in calcul cazul dvs, eu iai in calcul cercetarile stiintifice" (realitatea fiind ca nu au unde sa puna atatea paturi cati copii sunt, fapt sustinut si de alta mamica in cadrul acestei sectiuni pe forum).
Deci, nu primesc copii decat la programul scurt, pana la ora 13, ca "asa se face acomodarea celor mici". De fapt, neavand unde sa-i culce, ii trimit acasa, ca nu se incurca ei cu o grupa de tanci de 3 ani care nu dorm la pranz, cred ca ar innebuni, va dati seama (desi studiile stiintifice dovedesc contrariul...). L-am intrebat, totusi, dupa ce perioada de timp, copii pot trece la programul prelungit. "Aaaa, pai depinde, pot fi 3 luni, pot fi 10 luni, sa vedem cum se acomodeaza bla bla " (??!)

I-am explicat ca Sara este un copil extrem de adaptabil, ea e obisnuita cu regulile unei colectivitati, intrucat e la cresa de la 1, 5 ani. Reactia lui de om tampit a fost: "Si ce are Kreative Erziehung cu cresa? Ha ha ha, ce treaba am eu cu cresa, nici nu ma intereseaza!"
Am ramas siderata, am incercat sa-i explic ca ea nu e ca un copil care intra pt. prima oara in colectivitate, are niste notiuni de baza, e deja "integrata", plus ca are imunitatea formata, copilul meu de 1 an nu a luat nici macar un Nurofen, desi primul an de cresa era mai mult acasa decat la cresa etc.
Se uita superior si arogant la mine si , dupa ce mi-am racit gura, mi-a zis ca nu-l intereseaza cresa ei, ca nua are legatura cu gradinita lor. Eram stupefiata sa vad atata prostie.

M-a repezit iar ca nu i-am prezentat numele fetei mele, ca el nici macar nu stie despre cine vorbim !!, i-am comunicat ca o chema Sara (varsta i-o spusesem din capul locului, normal), sunt curioasa daca i-as fi spus ca o cheama Vasilica, daca asta ar fi schimbat datele problemei.

La intrebarea "care este nr. maxim de copii admis de gradinita dvs." mi-a raspuns, pe acelasi ton infect de agresiv "asta sa-mi spuneti Dvs!". Deja ma simteam scoasa la tabla, dar incercam sa fiu de buna credinta, astfel incat i-am raspuns ca din cunostintele mele in materie, nr. maxim admis de lege este de 20. "Gresit! Este in functie de Metri cubi!". Poate voia sa zica metri patrati, ca avand metri cubi multi (din inaltimea tavanului) rezulta ca-i tine cocotati unul in spatele celuilalt. Pe verticala.

Avea intr-una un ras ironic, desi debita numai ineptii.
La intrebarea cu privire la scosul copiilor afara in curte si cum isi imparte gradinita curtea cu Familia Popescu cu care imparte jumate-jumate imobilul, mi s-a spus ca vor exista in viitor tobogane si tot felul de minciunele, eu stiam deja ca nu sunt scosi deloc afara. Eu am acasa pt. copii mei si tobogan si leagan si groapa cu nisip si o piscina gonflabila si am copii de 3 ani incoace, ei din 2000 de cand au gradinita nu au reusit sa achizitioneze nici macar o trotineta.

Intrucat am inteles ca dumnealor platesc chirie Familiei Popescu, l-am intrebat cu ce titlu detin gradina (unde ies copii, fireste). Sau daca Familia Popescu nu se supara daca unul din copii ar produce vreo "dauna" florilor din gradina (remarcasem ca au niste flori foarte ingrijite). Aici, extrem de nervos, mi-a atras atentia ca daca se intampla asa ceva, el "va pune mana pe telefon imediat" si-mi va comunica: "Stimata doamna... ia uitati ce a facut fiica Dvs. Si dvs. veti scoate banii sa platiti floarea stricata din gradina si veti veni sa o plantati la loc!"
Vreau sa va zic ca deja la faza asta am ras cu pofta si l-m anuntat pe Dl Stie-tot, ca incurca borcanele, intrucat, pe perioada sederii fetei mele la cresa D-lui are din partea mea, ca si parinte, un mandat. El isi asuma atat drepturi, cat si obligatii cu privire la ceea ce va face fata mea pe parcursul orelor petrecute la gradinita. E una din obligatiile lui sa-mi supravegheze copilul, iar daca se intampla ceva, el raspunde si nu eu, cum ca nu mi-am supravegheat copilul de la serviciu, prin telepatie.
De aici s-au cam stricat de tot ploile, s-a enervat pe fata, cum imi permit sa-i spun ca incurca borcanele, cine sunt eu sa-i spun asta etc. etc.

Cum nu mi-am permis sa-i spun in fata ca e un dobitoc, am gasit de cuviinta sa-l intreb daca are copii. A luat intrebarea ca pe un afront si mi-a spus raspicat ca nu-i dau eu lectii lui - eu, cu un copil (eu de fapt am 2)- ca pe la el au trecut 80 de copii.... si "daca ma luati pe mine cu mandatul, atunci nu mai avem ce sa discutam, eu cu Dvs. nu mai semnez nici un contract!" Si a luat un vraf de foi si le-a trantit pe masa.
Realmente am incremenit si i-am zis ca ma confunda, eu nu sunt nici la grupa mica - nici de la grupa mare, sa-si revizuiasca atitudinea si comportamentul, de la telefon m-a repezit, iar de cand am calcat in gradinita m-a tratat execrabil, ii multumesc pt. ca mi-am pierdut timpul! M-am ridicat sa plec, sotul meu era absolut socat de reactia lui. Ceea ce a fost cireasa de pe tort, vazandu-l pe sotul meu ca nu spune nimic (dintr-o stare de soc si prea mult bun simt), a considerat ca e cazul sa-l atraga de partea lui prin tot felul de replici de genul: "dvs. aveti o problema, nu vedeti ca nici sotul dvs. nu zice nimic? Ce? Cu el nu m-am purtat la fel?" Cu alte cuvinte, esti nebuna, vezi?... Ma rog, ne-am ridicat si am plecat.
Doar imi pare rau ca am fost de buna credinta pana la capat, ar fi trebuit sa joc putin teatru, sa ma arat scarbita de gradinita lor (de fapt chiar eram, dar n-o aratam), sunt absolut convinsa ca placam si injurata de acolo. Cam de factura asta era acest individ. Dar nu-mi sta in fire sa faca asa ceva. Din pacate!

Ar fi multe de spus, imi pare foarte rau ca nu pot reda aici nici expresia fetei lui, nici tonul vocii, ar face o mare diferenta... daca as fi avut o inregistrare acum era pe ProTv, nu pe DC.

Si apropos de faptul ca afirma, pe un ton rastit, ca "gradinita asta nu e o afacere", sa va citez din pliantul lor:

program 9-13 - 1000 Ron (include o gustare)

program 9- 13.30 - 1300 Ron (adica include masa de pranz)

program 9 - 17 - 1850 (fara nici o alta masa la ora 16 de ex)

- taxa nereturnabila de inscriere de 100 euro (pt. ca-ti pastreaza locul cica, daca nu-l mai inscrii acolo adio 100 euro

- absentele motivate medical doar de o saptamana - nu se face reducere din taxa, motivate medical 2 saptamani - se face reducere de 10%, 3 saptamani - reducere de 25%, iar daca copilul lipseste motivat medical o luna intreaga, iti solicita 60% din taxa. Adica iti fac o reducere de 40 de procente. Misto, nu?

- si cel mai interesant, pe perioada vacantelor parintii trebuie sa cotizeze gradinitei 35% din taxa lunara a programului scurt.

Oaau, centru de binefacere, cu adevarat! Propun si pentru fiecare injuratura a proprietarului fata de parinte, acesta sa scoata din buzunar 5 euro!
In finalul pliantului suntem si indemnati ca cei 2% din impozitul global sa-i viram in conturile fundatiei lor, "pentru ajutorarea baneasca a unor persoane varstnice"

Parca as fi in filmul de desene animate Ratatouille "Oricine poate gati! - in speta si un sobolan.

Cu o mica modificare, de forma, degigur, nu de fond: "Oricine poate sa-si faca o gradinita"

EXECRABIL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Asta am mai gasit pe forum despre Gradinita Fridolin

http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=116952

Mergi la inceput