Gradinite GERMANE (lista si opinii)
Raspunsuri - Pagina 7
riloasa spune:
Da, am vrut sa zic bila neagra. Nici eu nu ma inteles de ce ne-au zis sa mergem la inscriere daca tot nu ne primeau. Cred ca le era frica ca totusi nu se ocupa locurile si sa fim de rezerva. Imi pare rau dar nu am copil de rezerva si genul acela de educatoare care tipa in halul acela doar ca iesise copilul din rand eu nu imi doresc.
Nu mai zic ca au fost 2 amici de ai mei de origine nemiti sa isi inscrie copilul. Ce credeti? Nu l-au inscris si i-au anuntat si tarziu de cautau disperati o gradinita. Pai atunci spuneti-mi voi ce copii ajung acolo? Cine stie pana la urma care sunt criteriile. Eu chiar mi-am facut multi nervi si nu vreau sa mai aud de ea.
martie spune:
Azi am vizitat gradinita Ingerasul meu, impropriu spus "vizitat", intrucat nu am fost primite (eu si fata) decat in curte (si asta impropriu spus, ca numai curte nu era metrul acela patrat), pe motiv ca nu este Dna directoare. Cumva se uitau la noi de dupa gard si ne anuntau sa stam la usa... ca nu e nimeni acasa, ca un copil de 4 ani bine instruit de parinti sa nu deschida la nimeni.
Am asteptat in "curte" pret de 10 minute, dupa care mi s-a inmanat nr. de mobil al dnei directoare, cu rugamintea de a reveni atunci cand este dumneaei prezenta.
Este o vila veche tip (tip Vatra luminoasa), cu mici imbunatatiri "la vedere", cabluri, fire etc. Curtea era jalnica, adica 10 metri patrati acoperiti cu o mocheta verde (surogatul gazonului), cu masute si scaunele de plastic unde stateau copii. Adica stateau si atat, nu se desfasura nici un fel de activitate cu ei. Tacerea lor a fost intrerupta doar de ragetul unei educatoare/ingrijitoare: "Cine ti-a dat voie sa pui mana pe mingea aia?!!!!" Jaalnic. Ma rog, personal nu urasc nimic mai tare decat chestia asta, sa vad copii, obligati sa stea stane de piatra la masa, sa nu "deranjeze".
Am intrebat discret daca nu pot sa vad macar o sala de mese, o baie, holul de la intrare, orice, mi s-a raspuns foarte amabil, dar ferm, ca numai in prezenta dnei directoare.
Cam asta. Bila neagra.
Martie & Bebica & maimuta Sara
Uitasem ce era mai important: cand am intrebat cam cat de serios se face aici germana, mi-a zis " aaaa, deci dvs. doriti la germana, nu?" M-a derutat sincer intrebarea, convinsa fiind ca este o gradinita germana.... se pare ca nu
tomasa spune:
Am promis ca revin cu detalii despre cele doua gradinite de limba germana de stat, respectiv gradinita 85 (Dorobanti) si gradinita 50 (N. Iorga). Mie personal mi-a placut mai mult cea din urma, are o curte care mie mi s-a parut mai potrivita pt. o gradinita, in plus are proram prelungit, prima avand doar program scurt. Ambele au bucatarie proprie, de altfel ca toate gradinitele de stat... cred. Si colo si dincolo cica e foarte aglomerat, au multi copii in grupe.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
MADYN spune:
Tomasa si inscrierile cum se fac? Adica pe ce criterii aleg copiii in cazul in care au prea multi 'clienti'?
Inaioana cum a fost la Marienkaefer?
m & m - (1-aug-2006)
tomasa spune:
Madyn...ca peste tot la stat. Cu "pile", "stimulente"...greu. Tb mers din timp si facute demersuri, cautata o "intrare". In principiu au prioritate copiii vorbitori de germana sau cu parintii vorbitori. Nasa mea de cununie insa a avut fetita la gradinita 85 (a terminat de 1 an) desi nimeni din familie nu stia o boaba germana, o colega de servici la fel si l-a inscris, fara sa aiba tangente cu limba. Dar usor nu a fost. Totusi la inceput mi-au spus amandoua ca le-a fost greu copiilor, se vorbea numai in germana, in plus sunt destul de stricti cu disciplina, cam rigizi asa.
Pe de alta parte, fetita nasilor a intrat fara probleme la colegiul Goethe unde se da examen de germana la admitere, deci ceva a invatat.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
MADYN spune:
Tomasa si cum se descurca la scoala fetita nasilor tai? Adica cine o ajuta la lectii in conditiile in care parintii nu sint vorbitori de germana? Si noi sintem in aceasta situatie si cam am o dilema in ceea ce priveste continuarea scolii germane ...
m & m - (1-aug-2006)
martie spune:
Tomasa, spune-mi, te rog, ai vorbit chiar cu directoarea gradinitei 50? Mai au locuri oare?
Eu am vorbit cu directoarea de la Kreative Erziehung - 0744 650 974 (Corina Gogalniceanu), zicea ca mai are 2 locuri libere, saptamana asta nu se fac vizite pt. ca sunt ff ocupati (ce-o mai fi insemnand si asta), sa ma duc saptamana viitoare intr-o dupa-amiaza, eu ma voi duce luni cu un tel. in prealabil si va zic ce si cum.
loryi1974 spune:
Cred ca sunt ocupati cu serbarea,mai toate gradinitele fie de stat fie particulare au in aceasta perioada serbarile de sfarsit de an.
eunice78 spune:
Referitor la gradinitele de stat: am vrut si noi o perioada sa il inscriem pe cel mare la stat (la oricare din cele 2), insa am renuntat. Gasisem persoana care sa ne ajute cu inscrierea, persoana de incredere, care insa ne-a sfatuit sa nu o facem intrucat sunt multi copii in grupa si, ceea ce e cel mai important calitatea actului de invatamant a scazut deoarece nu mai au cadre didactice: din cauza salariilor mici, se shimba personalul ff des, activitatile fiind tinute mai mult de studenti.
M-am documentat si pe forum, e pe undeva un subiect cu aceste gradinite de stat si mi s-au confirmat informatiile.
In ceea ce priveste scoala germana: nici noi nu suntem vorbitori de germana, insa ei isi vor face lectiile tot la gradi (ambii copii), intrucat vor merge la after school. Practic o sa ii duc dimineata la scoala, la pranz vor fi luati de microbuzul gradinuitei, vor servi pranzul si pana la 17, 18 isi vor face temele. Asta pana in clasa a IVa. Apoi, ma vedem, pentru ca parerile despre scoala germana dupa aceasta treapta sunt impartite.