Gradinite GERMANE (lista si opinii)
Raspunsuri - Pagina 6
alia_ro spune:
oare o fi vorba despre asta???
http://www.amosnews.ro/Gradinita_germana_din_Bucuresti_-243054
am cautat in pagini aurii si iata ce am gasit:
ASOCIATIA PENTRU INFIINTAREA SI SPRIJINIREA SCOLII GERMANE DIN BUCURESTI S.R.L.
Adresa: Turbinei, Nr.21 Telefon: 021.2306099
pe site-ul lor nu am gasit mare lucru despre gradi, doar despre educatoare:
http://www.scoalagermanabucuresti.ro/educatoare.html
Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut
inaioana spune:
quote:
Originally posted by alia_ro
oare o fi vorba despre asta???
http://www.amosnews.ro/Gradinita_germana_din_Bucuresti_-243054
am cautat in pagini aurii si iata ce am gasit:
ASOCIATIA PENTRU INFIINTAREA SI SPRIJINIREA SCOLII GERMANE DIN BUCURESTI S.R.L.
Adresa: Turbinei, Nr.21 Telefon: 021.2306099
pe site-ul lor nu am gasit mare lucru despre gradi, doar despre educatoare:
http://www.scoalagermanabucuresti.ro/educatoare.html
Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut
Da, despre asta se pare ca e vorba. Mi-am adus aminte pentru ca doamna respectiva mi-a spus despre Str. Turbinei.
O sa ma uit mai atent pe links si eventual merg sa o vad si va anunt.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
Kariris spune:
super tare subiectul!
Si eu doresc sa imi inscriu fetitele la gradi cu predare exclusiv in limba germana. Inclin spre Kiga. Dar sunt putin dezamagita intelegand ca exista o ordine de prioritati in admiterea copiilor la aceasta gradinita. Am citit cu interes tot ce s-a scris aici inclusiv ce a scris Kiga la subiectul despre gradi lutherana si nu am inteles nimic despre conditiile de admitere in aceasta gradinita. De ce am putea sa nu fim admisi? Care sunt conditiile? Stiu ca as putea sa merg acolo sa ma interesez personal dar acum nu am cum pentru ca sunt non stop cu micutele care au doar 9 luni. Daca poate cineva sa-mi trimita mai multe relatii ar fi super. Pupici si aveti grija sa nu se rataceasca subiectul!
Lachi mamica deKarina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
DIAN spune:
[quote]Originally posted by lachione
super tare subiectul!
Si eu doresc sa imi inscriu fetitele la gradi cu predare exclusiv in limba germana. Inclin spre Kiga. ... De ce am putea sa nu fim admisi? Care sunt conditiile?
Iata care sunt conditiile de inscriere la kiga (gradinita luterana):
Ordinea prioritatilor la înscriere:
1.Frati / Surori ai copiilor deja înscrisi
2.Enoriasii Bisericii Lutherane Bucuresti
3.Familii din organizatiile si concernele partenere
4.terti vorbitori de limba germana
5.alti aplicanti
le gasesti pe situl lor: http://www.kiga.ro/kiga_ro/despre/inscrieri.html
ce pot sa-ti spun e ca desi am depus printre primii cerere de inscriere pentru toamna 2008 (adica am depus-o in septembrie 2007), raspunsul a fost negativ, cu explicatia ca au fost cca 130 de cereri pt 17 locuri si se aplica ordinea de prioritate sociologica, nu cronologica ...Este adevarat ca noi ne incadram la ultima categorie de prioritate si nu am mai insistat pentru ca intre timp fetita mea merge la alta gradinita cu predare in limba germana mai aproape de casa si suntem foarte multumiti.
sunt curioasa ce raspuns a primit inaioana, daca a reusit sa inscrie copiii acolo...
Kariris spune:
Multumesc mult Dian pentru raspuns! Mda... eu m-as incadra la penultima categorie...
Lachi mamica deKarina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
kiga spune:
Buna seara tuturor!
Din cand in cand ma plimb prin forumuri si incerc sa aflu... hmm... pulsul vremii...
Astfel am poposit din nou si pe acest forum si am gasit topicul despre lista cu gradinite germane in Bucuresti. M-am bucurat sa aud cuvinte bune despre Gradinita noastra (Gradinita Lutherana) dar trebuie sa va spun ca a fost deosebit de greu sa ajungem sa avem un renume cat de cat bun.
In doar 5 luni de functionare se pare ca am trezit suficient interes pentru ca multe familii sa aleaga sa-si inceapa drumul alaturi de noi. E o dovada de incredere extraordinar de mare si pana la urma confirmarea cea mai importanta ca ceea ce facem nu e chiar rau .
Nu a fost si nu este totul perfect. Am avut probleme multe la inceput si inca mai invatam pe parcurs, dar cred ca greul a trecut. Intre timp avem 22 de angajati dintre care 11 educatoare si cizelarea acestei echipe pestrite a fost foarte complicata.
Cel mai greu ne-a fost cu implementarea unei pedagogii oarecum diferite de ceea ce exista actualmente. Dar evolutia copiilor multumita acestei pedagogii deschise a fost surprinzatoare. Chiar ne-am oferit luxul unui mic experiment. Una din grupele noastre, nu spun care , a folosit o pedagogie mai clasica, cu predare mai tematizata. In mod surprinzator, chiar daca ne asteptam la acest lucru, ceilalti copii, care n-au avut parte de predare lingvistica frontala au avansat mai bine. Nu sunt diferente mari, dar sunt sesizabile.
A nu incerca sa dirijezi voit copilul intr-o anume directie dorita de tine ne-a fost foarte greu, si au existat momente cand in consiliul director am discutat de revenirea la o pedagogie clasica, dar am tinut mult la filosofia noastra si am continuat drumul inceput si rezultatele incep sa se vada. Copilul nu invata limba straina pentru el, ci o INTELEGE si ii patrunde nu doar vocabularul ci si cultura. Este o diferenta mica dar sesizabila.
A spus cineva ca la o gradinita anume li se interzice copiilor sa vorbeasca romana. E ok si foarte laudabil daca acest lucru reuseste cu adevarat, dar noi nu folosim asa ceva. La varsta de gradinita copilul trebuie sa fie liber sa-si traiasca fanteziile si sa-si faca prieteni si limba nu trebuie sa ingradeasca aceasta experienta. DAR copii sunt obisnuiti ca educatoarelor sa li se adreseze in Germana, NU pentru ca li se interzice romana, ci pentru ca inteleg ca educatoarea nu ii va raspunde, daca nu foloseste limba in care este indrumat. De aceea am si combinat educatoarele in asa fel incat una dintre ele sa fie doar vorbitoare de germana.
Astfel indiferent ce gradinita alegeti, criteriul este: cum vorbesc educatoarele intre ele? Cum se discuta in Biroul administrativ? Cum se raspunde la telefon? Daca limba uzuala este cea pe care copilul urmeaza s-o invete, totul e ok. Nu insistati asupra unui vocabular anume ce trebuie invatat. Ascultati mai bine cum li se adreseaza educatoarele copiilor in garderoba, sau in timpul servirii mesei. Sau la pauza de tzigara.. Daca acolo se vorbeste germana, atunci totul e in ordine (in afar de tzigara, bieninteles...)
Acolo unde personalul educativ ia in serios faptul ca are de indeplinit o educatie bilingva prin disciplina lingvistica proprie, atunci puteti avea incredere ca invatarea limbii secundare are loc aproape de la sine. Cel putin aceasta a fost experienta noastra. Si cred ca si a parintilor, deoarece s-au reinscris toti 70... Cu toate ca au existat evident si parinti nemultumiti din varii motive.
Sa ai de-a face cu peste 70 de copii si 140 de parinti a fost si este greu, insa Dumnezeu ne-a ajutat pana acum si asteptam sarbatoarea verii cu mult optimism - atunci vom privi in urma spre primul an de functionare...
Am avut aproape 140 de inscrieri noi pentru 2008/2009. Alegerea celor ca. 15 "castigatori" a fost pura transpiratie. Am grupat inscrierile pe criteriile de prioritate, si, cu putine exceptii, am tras biletelul din palarie... Saptamana aceasta s-au incheiat inscrierile definitive si vom anunta pe cei care au ramas pe lista de asteptare. Cine stie.... Taxele pentru viitorul an scolar sunt 1200 RON pentru programul normal (07:30 - 13:30) si 1400 RON pentru cel prelungit (pana la 18:00).
Cam atat. Ah, poate doar cateva cuvinte despre scoala germana din str. Turbinei. A fost o initiativa pe care Biserica Luterana a sprijinit-o la inceput si trebuia, de fapt, sa fie un proiect comun. Din pacate cei care au initiat-o s-au grabit un pic si acum exista aceasta scoala dar care este inca extrem de mica (3-4 copii) si in care in momentul de fata nu mai suntem implicati. Ea e dedicata mai ales cetatenilor germani si deocamdata isi desfasoara activitatea intr-o casa de locuit. Preturile sunt din pacate foarte mari (ca. 600 Eur/luna + 100 Eur masa). Avem de gand ca in ca. 2 ani sa construim si sa organizam o scoala+gimnaziu de limba germana, in acest an incepand un studiu de fezabilitate.
Dar daca vreti cu adevarat sa vedeti cum e pe la noi, mergeti pe www.blog.kiga.ro Aici gasiti jurnalul nostru saptamanal. Rasfoiti-l si intrati un pic in atmosfera kiga...
Cu drag, Brigitte Schreiber.
inaioana spune:
quote:
Originally posted by kiga
Dar daca vreti cu adevarat sa vedeti cum e pe la noi, mergeti pe www.blog.kiga.ro Aici gasiti jurnalul nostru saptamanal. Rasfoiti-l si intrati un pic in atmosfera kiga...
Nu vad la ce ne-ar folosi din moment ce oricum nu sunt locuri. Eu doar mi-am facut sange rau vizintand aceasta gradinita "minunata si inaccesibila". Astept cu nerabdare sa plecam din tara dar, pana atunci trebuie sa gasim ceva realist. Adica la care sa ne putem duce copiii efectiv, nu sa o admiram din exterior.
Si ca sa va tin la curent, am programat o intalnire la Marienkaefer pentru luni. Va spun cum a fost. Un lucru ma nelinisteste: am citit pe undeva ca ar avea program de somn obligatoriu. Aici ma pierd. cum adica obligatoriu? Katja, spre exemplu, nu doarme dupa amiaza. Nu simte nevoia si o inteleg, nici eu nu am simti nevoia sa dorm dupa amiaza in copilarie. Cum ar putea fi "obligata"?
In fine..o sa aflu luni...
Weekend frumos!
Muuh spune:
ina ma dau cu parerea sa vedem daca am dreptate. S-ar putea sa o puna sa stea linistita adica sa se uite pe o carete, joace ceva care nu implica prea multa galagie sau activitate fizica. Copii nasilor mei mergeau la gradi, respectiv Scoala Lauder Reut, aveau program de somn dar puteau sa faca ceva "pasnic", nezgomotos, relaxant in timpul asta.
Miruna + Alexei (13.07.2006) il asteapta pe BB2 in septembrie
riloasa spune:
Buna seara la toate mamicile. Si eu vreau sa imi dau copilul tot la o gradinita cu predare in germana. Sunt cam dezamagita cu gradinita Kiga. Mie nu mi se pare normal sa vorbesti pentru inscriere cand copilul are 7 luni, sa ti se spuna ca nu cred ca au locuri si ca au altii prioritate care stiu parintii germana, etc. Inteleg, asta e politica lor, dar mi se pare normal sa se tina cont si de inscrieri. Atunci de ce m-au mai chemat daca nu am nici o sansa? Sa fim de rezerva? Vi se pare normal? Cunosc copii care parintii nu vorbesc germana mult mai buni decat cei care cunosc limba si o vorbesc in casa. Politica lor m-a enervat si nu o sa imi inscriu copilul acolo. Nu mai zic ca au zis ca nu primesc decat de la 3 ani si am vazut si mai mici. Zilele trecute erau in Gradina Botanica. Sincer va zic ca educatoarea tipa la unul dintre ei de se auzea din partea cealalta. Mi-am dat seama ca e gardinita lor ca se vorbea in germana si le-am vazut masina la intrare. Eu stau foarte mult pe acolo si vad cam toti copii care vin in vizita. Asa ca mai au o bila alba de la mine. Nu stiu daca e chiar asa roz cum se vorbeste. Ma abtin si de la alte comentarii.
inaioana spune:
Cred ca ai vrut sa spui bila neagra, nu alba.
Eu personal nu am bile negre de dat Kigai, desi nu am fost admisi.(Fireste ca daca educatoarele tipa la copii, atunci e o problema, dar eu pana acum nu am avut cunostinta de asa ceva.)
Eu doar spuneam ca nu inteleg de ce ar trebui sa isi faca reclama din moment ce nu are locuri deloc. Cred ca e un tip de branding periculos, care in timp se poate intoarce impotriva lor. Dar asta deja nu mai e treaba noastra.
Revin dupa amiaza cu impresii despre Marienkaefer.