Gradinite GERMANE (lista si opinii)
Raspunsuri - Pagina 5
ligeea spune:
Si eu vreau la gradi germana -unde e Kiga si ce coditii de admintere sunt ?
Baietelul meu ,,se joaca in germana cu o profesoara de 24 de ani , dar fata nu poate veni decat o data pe saptamana oricum invata cca 10-15 cuvinte la fiecare lectie- .Ea a mai avut 2 copii care acum sunt la scoala germana , am vorbit cu parintii mi-au spus ca se viziteaza in continuare si ii ajuta la lectii erau incantati Andreea
E putin totusi , as vrea sa stea intr-un mediu in care sa se vorbeasca numai germana , asa ca , daca gasiti o gradi intr-adevar potrivita va rog sa -mi spuneti si mie
ligeea spune:
Cristos a inviat ,sanatate multa pentru toti prichindeii si parintii lor
Eu nu ca n-as avea treaba , dar m-a sculat Bem Bem de nspe ori asta noapte , restul familionului sforaie , asa ca batuia singura prin casa
Daca faceti ceva in senul in care ati vorbit treceti-ne si pe noi pe lista -cu baietelul de 4ani si 7 luni si cu casa cu living de 85 mp si curte de 700 mp , langa Parcul Herestrau intrarea de la Casa Scanteii .
Ideea nu e rea , problema e ca eu nu stiu germana , asa ca la mine copiii pot doar socializa . Anm putea macar sa ne intlanim de 2 ori pe saptamana in parc cu cei mici , cate 3-4 ore , am sa vorbesc si cu ,,tante a noastra sa vedem ce zice -nu stiu daca v-am spus , noi avem o fata draguta de 24 de ani care ne viziteaza saptamanal , se joaca cu Vlad 3 ore timp in care il aud -Da-te jos de pe strasse a mea ca te lovesc cu bus ul si intrii in baum .
saptamana trecuta au invatata despre cuie , sarma , ciocan si alte d-astea , la cereea expresa a lui Vlad care avea de mesterit cu taica-su ceva .
Mie imi place de ea, copilul o asteapta cu placere , daca se culca dupa amiaza imi spune sa-l scol neaparat cand vine Andreea asa ca eu cred ca e Ok
Am deviat , deci ce facem , cum ne organizam , vine vara si am avea mai mult timp de iesit afara si de jucat .
Si ca o curiozitate , care este taxa la Kiga ?
tomasa spune:
Ligeea, uite aici site-ul Kiga:
http://www.kiga.ro/
Si aici harta zonei in care e amplasata:
http://www.bucharest-map.com/bucharest-map.php?id=2440&filter=Temisana
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
Muuh spune:
Revin cu informatii proaspete despre Kreative Erziehung. Am vorbit detaliat cu verisoara mea despre activitatea finutei acolo. Ea fiind la randul ei vorbitoare de limba germana este per ansamblu multumita. Ca puncte negative, dupa mine dar care nu o deranjeaza neaparat si pe ea sunt: ies rar si putin in curte (expresia exacta ar fi: "se poate si mai mult dar este ok"), ar mai fi faptul ca sistemul de invatamant este clasic fara nici un fel de alternativa, iesire din tipar (eu vreau ceva mai liber dar sunt de acord ca pentru foarte multi asta este un lucru bun). Copila a invatat cuvinte razlete iar acum dupa aproape doi ani vorbeste deja germana. S-a corectat problema cu articolele, le foloseste mult mai des si deja corect. Imi este clar ca era din graba ei si nu vina educatoarei. Am mai discutat de temele studiate, aici a aparut un punct, poate singurul, considerat un mare minus de verisoara mea: copii au studiat de curand tema cimitir. Dar foarte in detaliu, cu pietre funerare, inmormantari, ritualuri, in fine tema a fost tratata cu amanunte. Cea mica a ramas marcata de ea mai mult decat de altele. A pus intrebari, a cerut lamuriri suplimentare si parca a ramas si cu o oarecare teama. La intrebarea mamei de ce asa o tema a fost studiata atat de amanuntit raspunsul a venit sec: "asa prevede programa". Sunt de acord ca moartea este parte a vietii noastre dar la fel este si nasterea si parca e mai putin sumbra. Una peste alta cred ca este o gradinita care merita luata in considerare, merita o vizita si un drum. Pentru cei care insa vor ceva mai liber, "mai putin clasic" asteptarile nu trebuie sa fie prea mari.
Pentru mine ar constitui o varianta doar in ultimii ani de gradinita nu si pentru primii doi tocmai din cauza sistemului rigid.
Miruna + Alexei (13.07.2006) il asteapta pe BB2 in septembrie
diaconuelena spune:
salut fetelor! ce bine ca s-a deschis acest subiect pt ca eu caut o gradinita pt fiul meu in limba germana....pt moment am ramas la gradinita max und moris, dar avand in vedere ca nu avem varsta corespunzatoare mai asteptam un pic(avantaj ca e aproape de casa). nu am vizitat-o personal dar am auzit de bine de ea. o voi vizita si va voi spune mai multe....despre gradinita Melba numai de rau sd-a scris( nu am vizitat-o).La Inbgerasul Meu am fost si nu se face limba germana(mai multe detalii daca va intereseaza).M vizitat si Marienkafer si m-a impresionat acolo chiar se facea limba germana(daca intereseaza pe cineve detaliez) pe fiul meu l-am inscris acaolo si am renuntat pt ca e foarte departe de noi).si cam atat. mai e o gradinita in sect 4 de germana ELite sau ceva de genul dar nu stiu prea multe despre ea numai ca e nou deschisa
ligeea spune:
Tomasa , multumesc mult, ma interesau mai multe detalii de la cineva care a vizitat-o -atmosfera , program , taxe -n-am gasit pe site
Am trimis formularul de inscriere -bunica mea e nemtoaica get-beget, tata si fratii lui vorbesc germana ,pe mine insa nu m-a ,,scolit nimeni
Unde e Marienkefer -sau cam asa parca , e adevarat ca in Bucuresti trebuie sa ieie in calcul si drumul ,noi stam in sectorul 1 langa si mi-ar fii greu sa meg in Ghencea sau Timpuri Noi
In privinta Gradinitei nr 50 -de pe Calea Dorobantilor , pot sa va spunurmatoarele -e o gradi de stat cu toate plusurile si minusurile ce decurg de aici-multi copii-chiar excesiv , cca 30 in grupa , atentie acordata in special celor care fac si after school la germana , program f scurt-12 ziua , cam murdar la grupurile sanitare , copii bolnavi in toate grupele ,
Noi am intrunit criteriile de intrare si dar am renutat pe motivele expuse mai sus
In ce ma priveste -ordinea e aleatorie -optez pentru Kiga, Marienkefer si Kreative , saptamana viitoare merg sa le vad si apoi in functie si de locuri , fac inscrierea .
Daca va mai vin ceva idei -intelnirile in parc , putem macar sa ne stabiluim 1-2 zile pe saptamana de iesit si cu ei .
eugcem spune:
quote:
Originally posted by ligeea
Unde e Marienkefer -sau cam asa parca , e adevarat ca in Bucuresti trebuie sa ieie in calcul si drumul ,noi stam in sectorul 1 langa si mi-ar fii greu sa meg in Ghencea sau Timpuri Noi
ligeea
E pe o straduta apropiata bulevardului Timisoara, sector 6, in spatele benzinariei OMV(la 4 statii de tramvai dupa Plaza Romania, statia Valea Oltului): http://www.marienkaefer.ro/site/Contact/
tomasa spune:
Ligeea, pai tocmai a scris Inaioana ca a vizitat-o, a povestit despre atmosfera, etc (doar despre taxe nu a pomenit). Eu din povestirea ei mi-am facut o idee si cred ca mi-ar placea pt. copiii mei, problema este insa cu lista de asteptare, plus distanta (cred ca si in cazul tau pt. ca stai la Piata Presei). Pe site ei spun ca programul este 7.30-18. Daca merg si eu sa o vad, scriu iti mai multe.
tomasa spune:
Uite aici postarea Ioanei:
quote:
Originally posted by inaioana
Ne-am "preinscris" la Kiga, ne-a placut destul de tare. Inculsiv detaliile de genul: nu ii obliga nimeni sa doarma dupa-amiaza, pot sa mearga descultzi, ies afara zilnic indiferent de vreme si li se cere parintilor prin regulament sa nu ii imbrace gros. (am si io fixurile mele, dehh).
Mie imi pare deocamdata ca ni se potriveste manusa...acuma, astept sa vedem daca vom fi admisi.
Asta pentru ca se pare ca e mare aglomeratie. Eu sper din suflet ca aglomeratia asta sa fie doar o forma de branding si de fapt sa ne primeasca fara probleme, asa cum am tot auzit ca s-a mai intamplat.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
inaioana spune:
Uite, a scris aici chiar directoarea de la Kiga : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=110999&whichpage=4
Pe scurt eu inteleg ca e vorba despre 400E/luna. In brosura pe care am primit-o nu scrie pretul si nici nu am avut vreme sa discutam despre asta cu directoarea cand am fost.
Mi-a placut cum este aranjata, mobila, jucariile. Noi am ajus acolo la ora la care copiii se pregateau de plecare si erau pe holuri impreuna cu multe educatoare (sau ingrijitoare - nu stiu) si toate vorbeau in germana. Atmosfera era jucausa, relaxata, zambitoare, aglomerata.
Nu stiu ce sa mai zic. Cel mai bine mergeti acolo si vedeti cum vi se pare.
Apropo, am auzit de curand ca s-ar mai fi deschis o gradi germana cam tot la nivel de Kiga (nu stiu sigur, fireste) undeva in Floreasca. Am sa capat nr de tel saptamana viitoare si , dupa ce le fac o vizita, scriu aici. Inteleg ca intentioneza sa faca si scoala privata dupa modelul nu stiu carui land din Germania.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)