am schimbat gradinita...aici...vrea la gradi!!!:)
Raspunsuri - Pagina 4
andutzy spune:
Anca, nu am lansat acest subiect pentru a scoate in evidenta mame perfecte versus mame rele sau denaturate. Fereasca D-zeu! As da cu piatra in cei ca mine ca nici eu nu sunt perfecta, poate sunt muuult prea departe de a fi mama perfecta. Poate insa fiecare mama simte ce e mai bine pt puiul ei si atunci dintr-o multime de pareri si sfaturi ia ce i se potriveste situatiei in care se afla.
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
andutzy spune:
Va sunt datoare cu continuarea povestii.
VIneri l-am dus la gradinita de data asta impreuna cu tatal lui si am plecat amandoi o data pentru a vedea ca mami nu merge acasa, unde isi doreste el ci la serviciu impreuna cu tati. S-a agatat de noi plangand, dar dupa o ora am inteles ca deja isi revenise, se integrase la masa intre copii si dupa aceea la joaca. Asa cum ma asteptam, problema a fost la nani cand, ca si acasa, a vociferat. Dar pentru ca aici nu-l puteau lasa sa tipe pana oboseste cum fac eu cu el acasa(ca din cauza lui nici ceilalti nu ar fi dormit), l-a luat o educatoare in biroul directoarelor si l-a leganat pe scaun pana a adormit. La 16 cand m-am dus eu sa-l iau spre suprprinderea mea l-am gasit f vesel si mi-a zis tare mandru de el ca a facut nani la gradi. Saraca educatoare s-a schimbat la fata si a completat: "da, 10 minute la mine in brate, leganat".... Exact cum vi l-am descris e un mic-mare terorist! Speram ca reusim sa-l acomodam si cu somnul la gradinita, oricum ziua de vineri mi-a dat curaj sa speram ca viitorul va fi ok si pt el si pt noi.
sirimie spune:
quote:
Originally posted by anca_vlad
sirimie, parerea mea este ca daca il vei tine acasa o saptaman mai rau faci, e prematur ca dupa o saptamana sa nu mai planga, o sa creada ca sa se poate!
Da, ai mare dreptate . M-am tot gindit si m-am razgindit si azi l-am dus la gradinita, nu am facut pauza cum am zis eu, si ma bucur, a mers la teatru - lui ii place la teatru, sper sa ii placa si acuma.
L-am trimis cu socrul, ca sa nu mai plinga mult, i-am dat esarfa mea ca asa am citit eu ca i-ar place si l-am pupat pe mina si a ramas urma de ruj. Continuam.
Ce m-a facut sa ma razgindesc: am citit ca de fapt cind inceteaza sa plinga nu numai se resemneaza, ci invata ca trebuie sa se descurce singur, si ar trebui sa ii placa sa mearga la gradinita si sa invete multe lucruri noi acolo. Astept cu nerabdare vremea aia. Daca nu se opreste din plins in citeva saptamini o sa il retrag de la gradinita.
Desi eu sint bulversata in continuare
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
anca_vlad spune:
nu te gandi ca va plange inca saptamani bune de acum la gradi si ca vei renunta, nu va fi asa ...gandestete ca se va obisnui.
nu vreau sa crezi ca sunt o mama sa ii spun(tip spartan), faci ca mine daca nu trec la mijloace mai putin ortodoxe ca sa iti impun vointa mea...NU nu am facut niciodata cu copilul meu asa si nici nu recomnad altor mamici o astfel de atitudine!
Dar nici nu ma las impresionata de lacrimi si santajul emotional pe care ni-l aplica piticii nostri, incerc sa ma tin ferma pe pozitii....cateodata imi iese cateodata nu ........
cand a inceput vlad cresa era o fetit ade un an si patru luni care venea la cresa care din septembrie pana in martie plangea cand o lasa acolo, s-a nimerit de cateva ori sa raman in urma mamei si dupa ce iese mamica ei din cresa fetita era numai un zambet si dornica sa intre in clasa la copii...dar daca o auzeai ti se rupe inima cu cat patos plangea!
le povesteam mamicilor de la clubul leoaicelor cum acum doua saptamani luni mi-au dat lascrimile cand o fetita de la vlad de la gradi plangea cu mainile in jurulul gatului mamei ei sa nu o lase acolo.../" ca o sa ii fie dor de mami a ei!" si sa nu va spun ca si mama plangea si mai aveam putin is incepeam si eu....azi dimineta am dat nas in nas la poarta gradinitei situatia era cu totul alta.......se grabeau sa intre in gradi la copii......
cat despre vlad si acum in anul 3 de studiu la gradi.....la pleare ma pupa si imi spune ca o sa ii fie dor de mine!!!!!!!!!!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
andutzy spune:
NOUTATI:
Azi a fost mai cooperant la gradinita. S-a integrat la toate activitatile, mai putin la somn cand plange si nu ii lasa in felul asta nici pe ceilalti sa doarma. NU vrea nimic, nu vrea sa se uite pe carti sau sa se joace in liniste cat dorm ceilalti, mai exact, are oroare de dormitoarele alea dragutze cu patuturi ca de pitici. Inainte de plecare a facut pipi pe el si dupa aceea a facut si kk tot pe el de nu au mai avut fetele alea cu ce sa-l schimbe. Mi se pare f ciudat deoarece acasa nu face niciodata pe el si acum cel putin cu pipi e a doua oara cand se intampla la gradi. Ori nu il pun la timp, ori in felul asta se razbuna ca e acolo. am uitat sa va zic ca dimineata tot in urlete il lasam dar se potoleste mai repede.
O reusi baiatul meu sa se integreze si cu somnul acolo? El refuza si acasa sa doarma la pranz, dar nu e dupa el, il punem in pat si adoarme repede, dar acolo ii deranjeaza pe ceilalti
TINETI-NE PUMNII IN CONTINUARE!
Qamar spune:
quote:
Originally posted by nelia
Andutzy, am citit ce ai scris tu si ce au raspuns si fetele. Inainte de toate, te rog mai schimba inca o data titlul, pune-l cum vrei tu, dar scoate sintagma copil-problema. Problemele la copii, mai ales la trei ani, apar din afara spre interior, nu din interior spre in afara! Deci problema nu e el, e undeva in afara lui, dar se reflecta in interiorul lui si deci si in comportament. Sint de acord cu Mariamunteanu, ca orice copil dezvoltat normal se integreaza mai repede sau mai incet intr-un colectiv, intr-o familie, intr-un grup, daca cei care fac acest lucru stiu cum sa i-o ceara. Deci adevarul este undeva la mijloc intre rasfatul lui Dragos, felul in care a inceput gradinita, nepriceperea educatoarelor sa-l potoleasca si sa-l integreze si ce spuneai tu despre diferenta de nivel de trai (in Romania mai ales sint sigura ca si asta poate fi un criteriu, dar peste tot in lume).
Ce as face eu? Nu l-as duce la gradinita un timp, o saptamina (as plati locul casa nu-l piarda). As profita acum de faptul ca este bolnavior si as sta mai mult cu el, explicindu-i inca o data ce pierde daca nu se duce la gradinita, avantejele ei, de ce un copil trebuie sa mearga la gradinita, sa aiba prietenii lui (insista mult pe faptul ca si Horia trebuie sa mai creasca si sa o faca - siguuur il deranjeaza ca ramii acasa cu cel mic, ba chiar l-as duce eu la gradinita, vazind ca Horia ramine cu bona si ii spui apasat ca tu nu te intorci acasa, te duci sa cauti servici sau sa faci aia sau cealalta... uite, tu ai stat cu mine pina te-ai facut marisor si abia acum ai inceput gradinita, ca esti baiat mare, dar Horia micutul va sta cu o bona, ca mami trebuie sa mearga la munca, ca uite nu avem bani de jucarii etc.). Nu-l mai pedepsi cind face crize, adica sa-l inchizi intr-o camera pina ii trece, stai linga el, spune-i ca il iubesti si ca il intelegi ca e frustrat si simte nevoia sa urle, sa plinga, ca si tie citeodata iti vine sa urli pentru ca nu mai poti, uite, de exemplu in momentul asta as urla si eu cu tine pentru ca nu stiu cum sa potolesc si sa te fac sa intelegi ca lucrurile nu se rezolva printr-un asemenea comportament, ba chiar se agraveaza, ca obosesti si tu, obosesc si eu si educatoarele si copii de la gradinita. Spunei-i ca nu stii ce sa faci ca sa-l linistesti, lasa-te la inaltimea lui, linga el, ia-l de minute si spune-i ca te doare sufletul ca sufera si tu nu intelegi de ce. Trebuie inteles si acceptat cu tot cu crize, nu pedepsit cind le face. Un copil de trei ani nu se poate linisti singur, inchis intr-o camera. Il pedepsesti (usor) cind face ceva rau, cind isi pune viata in pericol, cind da in alti copii, dar nu cind plinge si cind urla. Chiar daca o face din rasfat, chiar daca o face pentru ca asteapta sa-l bagi in seama, o face ca sa te testeze sau ca sa vada daca il iubesti si asa, lucrul esential este ca o face, ca o face des si ca o face profund, deci o problema exista, in el, in tine, in relatia lui cu tine, a lui cu cei din jur si trebuie gasita si rezolvata. Urletele nu sint decit dovada clara ca acea problema nu e identificata, nu e rezolvata si ridica frustrari pe care el nu le poate controla, nu le poate face fata.
Deci, dupa ce as rezolva acest lucru in relatia mea cu el si l-as asigura de o mie de ori si i-as explica de inca o mie de ori, cit de mult il iubesti si cit de importanta este gradinita in viata unui baietel atit de istet de virsta lui, as reincepe gradinita, la inceput un sfert de ora, apoi jumatate, apo o ora cu mine acolo. Intr-o saptamina l-as integra, nu sint de acord cu nestatul parintilor acolo si cu lasatul copilului sa plinga pina se obisnuieste, lucru care se practica si aici. Nu sint de acord cu aceste metode spartane de a integra copilul in colectivitate, poate ca nu va mai plinge pina la urma, dar trauma ramine si nu ai de unde sa stii ca la urmatoarea integrare nu se va repeta ce s-a intimplat la prima, tocmai din motivul ca prima integrare nu a fost facuta corect. Sint copii, si Tudora mea a facut la fe, care a plins dupa un an de zile, nu cind a inceput gradinita, probabil pentru ca a fost prea mica ca sa realizeze ce i se intimpla. Si atunci, dupa un an de gradinita si doua luni de vacanta, am luat-o acasa si am reinceput gradinita treptat. Abia dupa o luna si-a reintrat in normal. Ce pierde gradinita daca o saptamina sau doua, la inceput fiecare parinte isi ajuta copilul sa se integreze, nu vad unde ar fi problema. Sincer! Dupa prima saptamina, il lasi cite putin cite putin singur, dar te intorci sa-l iei, inainte de prinz, sa nu manince si sa nu doarma acolo, daca nu vrea. Apoi, cind e pregatit il lasi sa manince intii, apoi sa doarma si tot asa, pina ajungeti la timp plin. E indicat sa-ti iei ramas bun de la el cind pleci, sa-i spui ca pleci (daca nu o faci, cind va descoperi ca nu mai esti se va simti tradat, parasit, mintit si frustrat) si sa-i dai repere pe intelesul lui cind de intorci (inainte de a minca, cind termini de mincat) si sa te tii de cuvint, sa nu te astepte. Apoi, treptat se va obisnui, va vedea ca nu e chiar atit de rau cum si-a imaginat, ca orice ar fi sau ar face acasa e luat sigur si atunci cind i se spune... si totul va intra in normal. Depinde e copil, totul poate dura o saptamina sau o luna, dar eu cred ca la trei ani toti copiii sint pregatiti sa se adapteze intr-un colectiv, daca sint ajutati si intelesi. Ei, daca nu si nu, atunci ajung la gradinita, inseamna ca acolo lipseste ceva, se intimpla ceva care il provoaca, nu e locul unde sa se simta bine. Si daca nici asta nu e, atunci poate ca este vorba chiar despre un copil special, care are nevoie de un regim special, este mult mai sensibil decit majoritatea si trebuie umblat precum cu oul cu el, pentru ca exista riscul (si exista cu adevarat) sa se sparga.... Il retragi si reincepi atunci cind crezi ca e pregatit, gasind solutii acasa, de exemplu cum ar fi o bona care sa stea cu amindoi. Dar eu nu cred ca va fi cazul procedind treptat cu aceasta integrare. Imaginati-va ca voi, adulti fiind, ca traiti trei ani intr-un loc, in sinul unei familii sau grup care va iubesc si va respecta, sinteti luati intr-o dimineata pe sus, dusi intr-un oras strain, intr-o cladire straina, cu copii si adulti straini si vezi cum cel care ti-a fost alaturi pina atunci se intoarce si pleaca, fara sa stii daca se va mai intoarce vreodata. Pentru ca ei nu stiu, se presupune ca stiu, dar eu spun ca nu stiu, nu sint siguri ca vor mai fi luati acasa. Eu asa ii vad... Si sufletul lor micut se innoureaza, se intristeaza, devine greu... in jur e galagie, toti se joaca, toti pling, toti rid, este indemnat sa se joace, sa alerge... cum sa o faci cind tu esti trist de moarte si te simti parasit? Si un timp poate ca uita, ca e copil si se ia cu joaca, dar cind isi aduce aminte, acel ceva necunoscut pina atunci, acea tristeste necunoscuta care ii pasa sufletul revine si atunci ce sa faci altceva? Plingi!!! Ca poate aude mami si vine si te ia de acolo!
Din experienta mea iti spun, ca si aici se insista peste tot sa lasi copilul si sa pleci, dar eu nu am fost de acord si am sustinut contrariul, am insistat sa ma lase linga copilul meu si sa incepem gradinita treptat, cot la cot, inima linga inima. Nu incepe gradinita de o suta de ori in viata, o data o incepe si am vrut sa o inceapa bine. Si am avut noroc!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRUIn viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.
cornelia, foarte frumos si la obiect mesajul tau
ai din partea mea o
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Motionless, I stay and go: I am a pause
oanna3 spune:
fetelor in aproximativ 1 sapt / 2 incep si tripletii mei cresa... atunci vor avea 1 an si 9 luni.... cum sa va zic am inima cat un purice ... daca e asa greu cu unul.. ce ma fac eu cu 3?
va rog sfatuiti-ma cum sa fac... sa-i duca tati si buni? sa merg si eu?.. of of deja sunt speriata
http://www.dropshots.com/triplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png
iubesc si sunt iubita
Qamar spune:
Andra, dar trebuie neaparat sa doarma la pranz? intreb pentru ca la gradinitele la care ne-am interesat noi pt Bia am vazut ca au si un program alternativ de activitati linistite pt copiii care nu vor/pot sa doarma...
Am citit subiectul tau pt ca si Bia va incepe gradi in aprilie si eu am mari emotii, mai ales ca abia a implinit 2 ani...
Insa eu nici acasa nu o oblig sa doarma de pranz daca nu ii e somn/nu vrea, desi de cele mai multe ori imi cere ea suza si sa o duc sus, unde stau putin langa ea pana adoarme. Adica, trebuie sa fie o alternativa la lasatul sa planga pana adoarme, nu?
In momentul acesta, mi-e tare greu sa cred ca voi putea sa o las acolo, in conditiile in care, poate, va plange mult timp. Inteleg ca e o perioada de acomodare si ca, intr-un fel(bizar fel) e normal. Inteleg ca la un moment dat e necesar sa ne reintoarcem la munci (asta e singurul motiv pentru care ar trebui sa mearga ea la gradi...), insa mie mi se pare f scarry sa trebuiasca sa imi las copilul sa planga pana la 3 luni(zic din ce am citit aici); oare asta nu e un semn ca NU e pregatit?...
Nu ma intelegeti gresit, stiu ca uneori nu sunt alte variante (pt noi nici macar bona, am avut 1 luna si NU mai vreau ever)...dar sunt niste pui de om- cum sa planga zilnic 1 saptamana, 1 luna, 3????pai si un om mare ramane afectat daca plange asa de mult...
inca o data, va rog sa nu va suparati pe inteventia mea, eu sunt inca in faza in care cercetez tot ce are legatura cu gradi, pt ca vreau sa ii fac adaptarea cat mai usoara...
mult succes voua si toate cele bune!
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Motionless, I stay and go: I am a pause
andutzy spune:
Noe, dar nu iti inchipui ca plang o luna in continuu. Ma uit la Dragos care la inceput plangea mult(cum zici tu), acum plange doar cand ajungem acolo si pana ii trece supararea ca am plecat. EI nu au nimic impotriva ca el sa nu doarma, dar la ora de somn chiar daca nu doarme trebuie sa stea cuminte in patut si sa se uite pe carticele sau orice altceva(totul insa in liniste, sa nu ii deranjeze pe ceilalti). Treaba e ca al meu face scandal de cand urca la dormitoare si atunci nici ceillti nu se pot odihni. Si nici sa stea in alta camera nu se poate, ca nu are cine sa-l insoteasca in conditiile in care educatoarele sunt ocupate cu adormirea copilasilor.
Androix spune:
Andra, dar de ce trebuie sa stea in patut? Asta nu inteleg. Daca copilul nu vrea sa doarma de ce nu se poate face altceva cu el in timpul asta, asa cum a zis si Noe?
Tu ai inceput serviciul deja? Daca nu ai inceput inca poate o abordare mai treptata a problemei sa fie rezolvarea. In locul tau daca la somn se strica treaba iar educatoarele nu vor sa faca altceva cu el in timpul asta eu l-as lasa doar pana dupa masa de pranz, apoi l-as lua si ori mergem in parc ori mergem acasa sa facem nani.
Cu pipi si caca pe el e clar ca vrea sa te traga de atentie. Mai, poate e ceva aiurea si cu gradinita, nu numai cu acomodarea lui acolo.
Andreea mama de Filip si Georgia