am schimbat gradinita...aici...vrea la gradi!!!:)
![](images/user_woman.png)
Am un baietel de 2 ani si 9 luni. Merge la gradinita de o saptamana, o gradinita particulara cu personal tanar si foare cald si dragut.
Dragos a fost mereu un copil sensibil, fricos in ceea ce priveste persoanele straine. Am avut emotii cu integrarea la gradi, dar a venit si momentul asta. L-am dus inainte, sa vada unde va merge si parea incantat.
In prima zi a plans dupa masa de pranz ce vrea acasa, nu a vrut sa doarma acolo. L-am luat. A doua zi iar a plans inainte de masa de pranz, dar m-au chemat educatoarele si am stat cu el cat a mancat si pana a adormit. A urmat week-end-ul si dupa week-end lunea a inceput promitator. A stat cumintel toata ziua, inclusiv la nani. Deja aproape ziceam HOP cand marti nu a vrut sa doarma si de pe la 3-4 a plans intr-una pana la 6 cand am venit eu. Astazi insa a urmat marea durere, la 2 ore dupa ce l-am lasat m-au sunat ca nu se mai inteleg cu el, plange de o ora intr-una desi au iesit afara inc curte la tobogane. Nu vrea nici sa se joace cu copiii nici sa se incadreze in vreo activitate. Asa ca azi cu chiu cu vai a mancat la gradi si dupa aceea a plecat cu mine acasa.
Directoarele nu ne dau mari sanse, ne spun ca nu au mai intalnit copil care sa planga si sa respinga orice activitate cum face el. de obicei copiii plang imediat ce pleaca parintii si dupa aceea se lasa prinsi cu jucariile si uita. Al meu e atipic, plange la o perioada buna dupa ce plec eu dar nu se lasa potolit cu nimic pana nu apar eu. Ce ma fac cu el? Deranjeaza copiii, sunt copii care plang de plansul lui si deja se pare ca nu mai a vazut cu ochi buni la nici o saptamana de gradi.
Are cineva o idee ce pot face? Cum sa abordez problema? Am epuizat toate motivele lui de teama cu care sa-l amenint daca nu sta cuminte acolo. A trecut cineva prin asa ceva?
Andra, mami de Horia Andrei si
Dragos Alexandru
HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
Raspunsuri
blackpanterro spune:
Andra, precis vei primi raspunsuri sa continui ca o sa se obisnuiasca...eu zic ca poate chiar nu vrea la gradi, nu ii place sau nu e pregatit.Nu e un capat de tara :) , poti sa mai amani gradi mai ales ca stai acasa cu Horia.
Insistarea cu a merge la gradi, daca un copil se simte aiurea acolo, nu mi se pare ok.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
andutzy spune:
problema e ca nu mai pot sta acasa cu copiii. Horia va sta cu cineva (si nici o bona nu sta cu 2 copii) si eu trebuie sa incep sa muncesc.
Dragos Alexandru
ang3lt0uch spune:
Stai cu el la gradinita. Pana se imprieteneste cu cei de acolo. O sapt, doua, cat e nevoie. Apoi pleci treptat , din ce in ce mai mult timp.
Asa a facut o prietena, fetita ei nu voia nici in ruptul capului sa stea fara mami acolo, avea 2 ani si 3 luni. Plangea, lovea cu jucariile, de toate. A stat cu ea acolo, cand ea cand tatl cand bunicii, 2 sapt nu a fost singura, pana fata a inceput sa se bage in seama cu copii de pe acolo.
Cand pleca de la gardi, o aducea la mine acasa, sa stea cu a mea, care era mica, avea 7-8 luni, dar mai socializa si ea, ii facea tetru de papasi la a mea, se mai obisnuia sa nu se mai uite tot timpu dupa mami.
Probabil nu a stat niciodata fara tine sau altcie\neva din familie si nu ati avut prea multi vizitatori... altfel nu imi explic.
La prietena mea a functionat f bine, ba chiar incepusera sa-i zica copii la fetita ea ca ce mai sta cu mami, ea nu e mare ca ei ?
Fetita a renuntat singura la mami ... incepuse sa ii ia geata sa i-o dea si sa-i zica pa! sa plece, sa o lase acolo ca si ea e mare. Dar a durat cam o luna toata chestia ...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze cu ingerasul mic
andutzy spune:
Sorina, am stat in primele zile Ba chiar in a doua zi l-am bagat eu in patut la pranz si l-am culcat, sa vada ca nu pateste nimic daca doarme acolo. Dar nu pot sta mereu din 3 motive:
1.mai am un bebe mic acasa pentru care nu am femeie decat cateva ore dimineata (timp in care eu ar trebui sa incep sa muncesc)
2. ceilalti copii sunt stanjeniti de prezenta mea si vor sa o aiba si ei pe mami langa ei.
3.educatoarele si directoarele considera ca asa doar lungim agonia, ca el trebuie sa stie ca acolo e pe cont propriu si noi nu avem ce cauta acolo Multumesc oricum pt raspuns. E adevarat, el nu a mers nicaieri fara noi, decat cel mult cu bona. Musafiri am avut mereu dar el e mai salbatic deoarece pe la un an si ceva a tot fost dus la doctor si a prins teama.
Dragos Alexandru
blackpanterro spune:
:( nu stiu ce sa iti spun in cazul asta...dar o bona de ce nu poate sta cu 2 copii?Ar simti ca asa munceste pt bani?unde e un copil mai incape unul ca doar nu aveti 10 copii.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
sorana spune:
Sfatul meu ar fi sa incerci totusi sa gasesti o bona care sa stea cu 2 copii. Macar 6 luni. Apoi mai incerci o data faza cu gradinita (eventual alta gradinita), initial cu program scurt.
Copilul pare momentan stressat de gradi. Da-i un pic de timp sa uite, apoi incearca iar. Alta gradi ca sa nu-si aminteasca de locul unde era stresat. Poate e prea mic inca, in 6luni va fi mult mai capabil sa se adapteze. Sau poate nu-i place lui ceva la gradinita aia (habar n-am ce).
Sorana si Monica (5 ani)
andutzy spune:
Dragele mele, va multumesc pt raspunsuri. Eu una NU pot sta cu amandoi copiii, desi sunt ai mei si ii iubesc ca pe ochii din cap. Dar nu sunt in stare! Ma extermina! cred ca la Dragos am avut erori mari in cresterea lui, ca este un copil care permanent vrea ceva, permanent in miscare, si daca nu i se face pe plac tipa, face ca toate alea. deh, primul copil, mult mult dorit si asteptat...i s-a facut mult prea mult pe plac!Deci daca eu nu le pot face fata zilnic la amandoi, cineva strain nici atat. indiferent de bani.
Tot de la rasfatul lui Dragos cred ca ni se trage si acum in problema gradinitei, deoarece acolo fiind ultimul venit i se canta in struna, e pupat si dragalit, fetele incearca sa il faca sa se simta ok si el PROFITA la maxim de asta. Inca profita de faptul ca a vazut ca daca plange, dupa o perioada apar eu(deoarece ma cheama sa vin) si atunci copilul meu cu fiecare zi a coborat ora la care "ma cheama".
ieri dupa o dupa amiaza singura cu amandoi imi venea sa cad din picioare de oboseala, astazi se pare ca va ramane acasa ca a inceput sa tuseasca ( si imi pare tare rau ca pierde din continuitate).
Sa vedem ce vom reusi probabil de luni incolo. Azi trebuia sa-l duca sotul la gradi, deja si noi ne pusesem problema in sensul asta.
Acolo cand il lasam eu, nu imi luam la revedere de la el, ca el nu ma vedea ca plec. EL pleca la joaca cu educatoarea si in timpul asta eu ma faceam nevazuta.
Ma intrebati de asemenea ce fel de educatoare sunt. Sunt niste fete foarte tinere, studente, clar fara prea multa experienta dar pe care ceilalti copii le plac f mult. Purtatoarele de cuvant sunt insa directoarele(patroanele) care nu stiu ce studii au sau nu au.
Dragos Alexandru
CristinaT spune:
Eu zic sa incerci sa iei o pauza.
Si il eticheta drept rasfatat, eu cred ca si copii mai putin rasfatati pot avea perioade mai bune si mai proaste. Incearca sa-l intelegi. Poate ca nu i-ai explicat ca tu nu ramai acasa cu fratiorul lui. Explica-i ca plecati toti, fiecare cu serviciul lui.
Eu stiu (din carti, desigur!) ca nu este bine sa pleci fara sa-ti iei ramas bun.
Si daca nu poti sta cu ei acasa singura, poate iti iei un ajutor... incearca sa te pui pe picioare pentru ei.
Ii ceri unui baietel sa faca un lucru, desi nu poate acum, desi nici tu nu poti sa faci ce iti propui.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
ang3lt0uch spune:
Este prima data cand aud ca educatoarele nu privesc cu ochi buni faptul ca stai si u acolo ... Pe aici chiar sugereaza treaba asta... ptr inceput la copiii care nu se integreaza sau care au un prgram diferit fata de restul...si le e greu sa se adapteze.
Ai putea sa ...schimbi gradinita ? :) Nu stiu daca ajuta, zic si eu ... poate acolo deja si-a facut o obsesie ca nu e frumos si se simte parasit... Poate trebuie sa o luati de la inceput in alta parte si nu il mai lasi tu acolo, ci tatal sau bunica. SI cu 'la revedere' asa stiu si eu, ca e bine sa spui, dar tot din carti, si e recomandat ptr copiii f mici , pana intr-un an, sa inteleaga ca te vei intoarce. Cred ca nu e cazul la tine ...
Te inteleg ca ti-e greu cu 2 copii, si inteleg ca nu poti gasii o bona sa stea cu ambii. Am avut o perioada cand vroiam o femeie sa stea cu fata, in casa la mn, cu mine in casa, dar sa o ocupe intre mese, ca sa pot lucra linistita. A fost o reala problema faptul ca e foarte activa si incapatanata, incat nimeni nu s-a simtit in stare sa poata sta dupa o sapt de incercari... Deci 2 ... evident ca nu ar face fata un strain, mama e altceva.
Nu te poti imprietenii cu niste parinti de la gradi, ca sa ii mai lasi pe la ei, sa se joace cu ai lor, sau sa vina ei la tn, u sa pleci sa stea tatal eventul ? ...Poate ajuta daca se ataseaza de cineva acolo...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze cu ingerasul mic
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_vlad/anca_vlad.jpg)
anca_vlad spune:
dragele mele, eu o sa imi iau multe rosii pentru cee ce o sa spun dar eu faza cu statul mamei cu copilul la gradi am citit-o aici pe forum, ma gandesc cum ar fi daca la grupa mica la inceputul anului cand toti copii sunt noi ar sta fiecare copil cu parintele lui mi se pare cam complicat!
toti copii plang la inceput vladut era mai mic cu un an cand l-am dus la gradi avea 1 ani si 10 luni a plans cam 2-3 saptamani si cand il duceam si cand il luam dar dupa s-a obisnuit si nu au mai fost probleme!
treaba cu statul mamei acolo mi se pare putin fortata!
mi se pare normal sa nu ii placa daca a fost obisnuit sa i se satisfaca toate cererile in cel mai scurt timp la gradi trebuie sa isi astepte randul!
cat despre bone.........mai bine NU!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca